Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות - פביה 1200 TSI או פולו 1400

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החלטנו לקנות רכב חדש, לאחר כמה שנים טובות שקנינו רק רכב משומש.

ההתלבטות היא כאמור בכותרת, מדובר על ה-TSI עם 86 כ"ס (ידני).

קראתי על ה-TSI, קראתי על הדגם הספציפי של סקודה, עם דעות בפורום לכאן ולכאן, זאת לא השאלה.

נתוני המנוע האטמוספירי של הפולו דווקא מספיקים לי, אבל בסקודה מציעים לי דגם TSI ידני במחיר של פולו 1400.

השאלה שלי היא לגבי עלויות אחזקה, שזה משהו שמעניין אותי יותר מטכנולוגיה חדישה או אפילו חסכון בדלק.

נאמר לי בסוכנות סקודה בי-ם, שעלויות האחזקה של סקודה יכולות להגיע לכ-15% פחות משל הפולו (נשמע קצת הזוי).

לעומת האמירה המפוקפקת הזאת, מדאיג אותי שמנוע ה-TSI יהיה יקר ומסובך יותר לתיחזוק, או שמוסכים שונים בארץ בכלל לא ידעו מה לעשות איתו.

אז, מה אתם חושבים שיהיה זול/נעים יותר להיכנס איתו למוסך, סקודה TSI או פולו 1400?

חשוב לציין שאנו מעוניינים ברכב לטווח הארוך, לכן פחות מעניין אותי שוק המשומשות של הדגמים הנ"ל.

פורסם

מנוע ה-1.4 הוא "סוס עבודה" מוכר ואמין.

כשהרכב יזדקן מנוע אטמוספרי יהייה זול לאחזקה ממנוע מוגדש אוויר.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

לא נכנס איתך כרגע לדגמים אלה לשאלה על מנועים.

המנוע 1.4 מוכר אמין אבל עגלתי.

המנוע 1.2 חדש יחסית נחשב לאמין לזמן שהוא בחוץ. לא היה לו תקלות חד פעמיות כאלה ואחרות לדוגמת 1.4TSI

בשורה התחתונה שאתה קונה אוטו אתה גם רוצה להנות ממנו.

במידה והיה ל 1.2 בעיות אמינות הייתי יכול להבין.

במיוחד שאתה הולך על הדגם הידני ולא ה DSG (לא שלDSG יש בעיות אבל הוא נחשב ליותר רגיש מתיבות אחרות) לפי דעתי בעית האמינות לא צריכה לשחק אצלך תפקיד.

פורסם

יש לי את הפאביה המדוברת- 86 כ"ס ידנית, לרכב מנוע מעולה בשילוב עם גיר ידני טוב נותן כח זמין כמעט בכל מצב, אפילו בעליות החדות של חיפה ונשר הרכב מספק תמיד כח ואין צורך להשאר על הילוך נמוך בכדי "לשרוד את העלייה".

היתה לי אותה התלבטות לגבי הקניה במיוחד לאחר הוזלת הפולו ל92K, לאחר בירור במוסכי סקודה וצ'מפיון התברר לי שאכן הטיפולים והחלפים לפולו יקרים יותר, אם זאת לא מצטער לרגע על הבחירה בפאביה.

הרכב חסכוני בטירוף, ממוצע נכון לאחרי כמעט 3 חודשים עם 2600 ק"מ על השעון - 1/17 או 5.9 ל100 ק"מ - לפי המחשב.

אין לי בינתיים נתונים לגבי עליות אחזקה חוץ משני תדלוקים פר חודש. :-D

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

שלושה חודשים ורק 2600ק"מ? אני עושה את זה בחודש. (היום התייצב על 9000 לאחר כמעט 3חודשים וחצי)

1:17 אכן התדלוק הריאלי הקבוע גם ברכבי :)

לגבי מחירי תחזוקה וטיפולים - דיה לצרה בשעתה,וזה לא פקטור קריטי בעיניי ברכישת רכב (במיוחד מפני שהוא כביכול זול יותר מהפולו)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מחזק לגבי ה-1.2- הייתה לי פאביה סטיישן עם מנוע ה-1.4. בסך הכל הוא מנוע טוב מאד, זמינות כח טובה יחסית, חסכוני יחסית אבל מבחינת ביצועים הוא חסר מחץ (למרות שברב המקרים הפביה הנ"ל הייתה זריזה יותר מהמשפחטומטיות הנפוצות...).

השתדרגתי לא מזמן לרומסטר TSI ידנית - לעומתו, מנוע ה-1.4 פשוט מרגיש ארכאי. המנוע הזה ח-ז-ק משמעותית מה-1.4 כאשר המומנט המירבי מתקבל בסל"ד פנטסטי של 1550 סל"ד עד 4100 סל"ד!

אמנם הדגם שאתה מתלבט לגביו חלש יותר בכ-20 כ"ס וכ-2 קג"מ לעומת ה-TSI החזק יותר, אך עדיין הוא מציע 16 קג"מ באותם 1550 סל"ד עד ל-3500 סל"ד, שזה 20% יותר ממה שמנוע ה-1.4 משיג ב-3800 סל"ד, כך שיתרון הביצועים וההנאה לא אמורים להשאיר מקום להתלבטות. כאשר אתה רוכש מכונית, אם אתה אוהב לנהוג, אז רצוי למקסם את ההנאה הפוטנציאלית שאתה יכול להפיק במגבלות התקציב שלך.

מנוע ה-1.2 עדיין חדש ומוקדם להסיק מסקנות לגבי אמינותו, אך הטכנולוגיה נמצאת בשימוש כבר כ-5 שנים שזה זמן די והותר לקבוע שאין בעיות מיוחדות. למרות זאת הוא אכן כולל רכיבים יקירים יחסית שאינם מצויים במנועים מהדור הקודם, אך בשימוש סביר והקפדה על תחזוקה הולמת אני לא צופה עלייה משמעותית בעלויות התחזוקה.

קח בחשבון שכיוון שהמנוע הנ"ל עובד ביחס דחיסה גבוה (1:10), בתערובת ענייה ובטמפ' גבוהה מאד בתא הבעירה, ביצועים אופטימאליים (כח + צריכת דלק) מצריכים שימוש באוקטן 98 (מנסיון ההבדלים מוחשיים מאד). בסה"כ זה לא משפיע יותר מדי על עלות השימוש כיוון שהמנוע הנ"ל חסכוני מאד (בלי כל קושי ניתן להשיג צריכה של 15 ק"מ לליטר - בפביה הקלה בקרוב ל-200 ק"ג מהרומסטר, בטח יהיה אפשר לקבל נתון של 16 ק"מ לליטר די בקלות). כמו כן קיימים הסדרים של כרטיסי תדלוק המציעים הנחה של יותר מ-100 א"ג לליטר (חברת דור אלון לדוגמא).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מצטרף להמלצות החמות על הפאביה.

יש לי את הפאביה עם המנוע הרגיל (הישן יותר).

האוטו אצלי אוטוטו 5 חודשים, עם 2800 ק"מ בערך.

בכל מקרה, בכל בחירה שלא תעשה, לא נראה לי שיש כאלה הבדלים (שני הרכבים יענו על צרכייך בצורה טובה ביותר, והשאלה היא בעיקר לטווח הארוך, הוצאות תחזוקה וכו' וכמובן, מחיר הרכב בעת הקניה).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

קח בחשבון שכיוון שהמנוע הנ"ל עובד ביחס דחיסה גבוה (1:10), בתערובת ענייה ובטמפ' גבוהה מאד בתא הבעירה, ביצועים אופטימאליים (כח + צריכת דלק) מצריכים שימוש באוקטן 98 (מנסיון ההבדלים מוחשיים מאד). בסה"כ זה לא משפיע יותר מדי על עלות השימוש כיוון שהמנוע הנ"ל חסכוני מאד (בלי כל קושי ניתן להשיג צריכה של 15 ק"מ לליטר - בפביה הקלה בקרוב ל-200 ק"ג מהרומסטר, בטח יהיה אפשר לקבל נתון של 16 ק"מ לליטר די בקלות). כמו כן קיימים הסדרים של כרטיסי תדלוק המציעים הנחה של יותר מ-100 א"ג לליטר (חברת דור אלון לדוגמא).

מהשרשור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=327342&page=7

הבנתי שאין צורך ב-98 אוקטן במנועי TSI...

פורסם

באופן פורמאלי המנוע יכול לעבוד עם אוקטן 95 אך על חשבון ירידה בביצועים ופגיעה בצריכת הדלק. גם בפורומים בעולם דווח על 'שיהוקים' בעיקר בסרק, ופעולה לא "עגולה" עם אוקטן 95. לאחרונה, היבואן (בשיתוף עם היצרן) קיבל גרסה עדכנית של תוכנת ניהול המנוע אשר משפרת את עבודה המנוע עם אוקטן 95 ע"י העשרת התערובת בסל"ד סרק, אך זאת תוך פגיעה בצריכת הדלק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...