Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פיאט פונטו שנת 96 בנפח 1242 סמ"ק שלאחרונה התחלתי לשפץ.

השבוע פירקתי את הבוכנות ושמתי לב שעל הבוכנות יש סימון שקצת קשה לי להציג פה במדוייק, אבל זה האות A, חץ לכייון שמאל ולאחר מכן האות M.

העניין הוא שבאחת הבוכנות יש לי את האות B במקום האות A, לפי מדריך היינס הצלחתי להבין שזה אומר שחרטו את הצילינדר למידה הבאה (הגדלה של קוטר הצילינדר ב-0.01 ממ).

השאלה היא האם הבנתי נכון, האם באמת זה אומר שהבוכנה גדולה יותר ושבאמת חרטו את הצילינדר?איך אני יכול לאמת שהצילינדר אכן נחרט?(ייתכן שסתם החליפו בוכנה בלי להתייחס לסימון של הקוטר).

שאלה נוספת היא בהקשר הרינגים שאני מעונין להחליף, האם אני צריך רינגים במידה גדולה יותר או שהמידה הבסיסית היא בסדר?

ושאלה אחרונה - זה בכלל נהוג לחרוט רק צילינדר אחד ולא את כל הארבעה?

פורסם

את הצילינדר בודקים עם מיקרומטר כך:

http://pantah.5starl.com/wp-content/uploads/2006/10/ducati_650_cylinder_bore_06.JPG

שיפוץ מנוע טוב צריך להיות מדויק במידות החריטה, גודל בוכנה במידת ה OVER SIZE, סוג טבעות הבוכנה (רינגים) והרכבתן הנכונה על הבוכנה ועוד ועוד.

בברכה - רפי לין

פורסם

גם בלוק מנוע שיוצא מפס יצור של המפעל, לא נחרט בצורה מדויייקת בין כל הצילינדרים ולכן יש מספר גדלים של בוכנות שניתן להרכיב במנוע, מידות אלו נקראות גריידים (grades) וההבדל בין הגריידים לרוב לא עולה על מאית או שתיים של מ"מ.

הבוכנות מוסמנות באותיות לועזיות או מספרים ובספרות המקצועית יש טבלת התייחסות המסבירה מה איזו מידת גרייד מציינת כל סימון.

אם נדרש לבתצע חריטה לצילינדרים, חובה לבצע אותה לכל הצילינדרים ולהרכיב בוכנות גדולות יותר (over sized) שגדולות יותר מהבוכנות המקוריות בעשירית שתים של מ"מ בדר"כ.

• תוכן חדש...