Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ההחלטה שלי לגבי רכב יד שניה היא כנראה פולקסווגן בורה שנת 2002

לטעמי נוחה מאד, רכב עם "אופי" ולא רכב עם נהיגה סתמית כדוגמת יונדאי אילנטרה

כמו כן מחיר מאד אטרקטיבי וכנראה גם רכב אמין.

הסיבה לדחיפות היא שמחר אני צריך להחליט בין שני רכבים

רכב אחד מנוע 2.0 אוטומט שב4 שנים הראשונות טופל במוסך המרכזי

ולאחר מכן במוסך אחר. לכבב 102000 קמ והוא שלח לאדם מבוגר

הרכב נראה ממש יפה חיצונית והבעלים טוענים שאין לו בעיות בכלל

כמו כן יש לו טסט לשנה. משום מה רוצה 3000 שח פחות ממחיר מחירון

כמו כן כנראה שקשה לו למכור את הרכב. עוד לא נסעתי ברכב ואני כנראה אראה אותו מחר

מנגד רכב עם מנוע 1.6 שטופל בכל התקופה במוסך המרכזי

לרכב 92000 קמ. לא ראיתי אותו עדיין - אראה מחר.

הבעלים נשמע אמין. גם לרכב זה טסט לכמעט שנה

רוצה מחיר מחירון או קצת פחות. פרסם את המודעה ממש אתמול

אין לי ספק שהיא תיחטף מהר

אודה על תשובתכם המהירה - זה חשוב לי מאד

פורסם

יש למשפחתי ניסיון 10 שנים עם 1.6 אוטומטי (שקודה אוקטביה - אותם מכלולים ואותה פלטפורמה). הרכב מפגין עד היום אמינות מוחלטת וצריכת דלק סבירה (1 ל-10 בממוצע).

לא יודע עד כמה ההבדל בין 1.6 ול-2.0 משמעותי בסחיבה, אם כי המומנט לדגם הבכיר גדול יותר ועל סל"ד נמוך יותר, אז אני מאמין שיש הבדל שהוא משמעותי.

סה"כ ה-1.6 עושה את העבודה, אבל בעליות עם מזגן קשה לו.

אני אישית הייתי שואף למנועים גדולים יותר, כגון TDI אם החיסכון חשוב או V5 שנדיר יותר. אבל 1.6 זו גם בחירה טובה לטעמי אם אתה לא מחפש מירוצי רמזורים ואין באיזור שלך הרבה עליות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כיוון שלא ראית את הרכב השני,אני חושב שקשה להמליץ,מה גם שלא לקחת אותם עוד לבדיקה,ושם מגלים שלא הכול נוצץ.

לדעתי,קודם כול תיראה אם מתאים לך המנוע 1.6,יכול להיות שהוא יהיה חלש מידי.

גם תיראה שהוא דווקא בסדר,תיקח את הרכב אשר בבדיקה יהיה טוב יותר,ובסופו של דבר יהיה חיצונית ופנימית שמור.

בצלחה מחר 8)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מניסיון עם גולף 2 ליטר - המנוע גומע שמן סינטטי מלא ברמה גבוהה (כל 1000 ק"מ צריך להוסיף בערך חצי ליטר)

בבירור שערכתי בנושא - המנועים הללו (סדרת ה 2 ליטר) בהגדרה מכילים את ה"באג" הזה כאשר הוספת השמן היא פעולה ידועה ושגרתית מבחינת היצרן.

לשם השוואה, בטולדו 1.8 ליטר שלי (זהת מכלולים לבורה) אין צורך למלא גרם שמן נוסף בין טיפול לטיפול (גם שותה סינטטי מלא)

תכניס זאת לסל השיקולים מבחינת העלויות.

פורסם

לא כל המנועים הללו צורכים שמן וגם אלו שכן לעיתים מסתפקים בפחות. במקרה הפרטי שלי בו מדובר על למעלה מ 10 שנים ו 160K ק"מ, המנוע צורך כחצי ליטר כל 5K ק"מ. אשר לשאר, המנוע הזה לנסיוני מצוין, עם מומנט כמעט דיזלי, צריכת דלק סטנדרטית לגודלו וביצועיו ואמינות בהחלט טובה. חשוב לעשות טיפול מונע הקשור לקירור נוזל התיבה האוטומטית, ע"י התקנת מקרן חיצוני ואז גם התיבה האוטומטית תחזיק יופי.

• תוכן חדש...