Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יום שישי החלפתי אטם מכסה שסתומים, פעולה פשוטה לכל הדעות. חשוב לציין שכאשר קניתי את הרכב, לפני כחצי שנה,

הייתה "אכילה" מסויימת של שמן. אחרי טיפול יישור קו שבו הוחלף גם הפילטר שמן וגם השמן ל-LM MOS2 היה נראה שהבעייה

הסתדרה - הרכב לא אכל שמן בכלל.

בגלל הנזילה הקטנה שהייתה באיזור מכסה השסתומים, החלטתי כאמור להחליף אותו - ביום שישי במוסך לא מורשה אבל מוכר לי ולהוריי.

לאחר ההחלפה תידלקתי ונסעתי למרחק של 60 ק"מ לשני הכיוונים. אחרי התדלוק שמתי לב שהרכב נוסע קצת שונה אבל לא ידעתי

להצביע על הבעיה. היה נדמה לי שבעת האצה בערך במהירות 100 קמ"ש, שמעתי מן תקתוקים חלשים מאיזור דוושת הגז.

בבוקר בדקתי וראיתי שחסר לי שמן - הוספתי משהו כמו 300 מ"ל. בנוסף לכך הנעתי את הרכב והיה מעט עשן שחור כאשר לחצתי על הגז, משהו שנעלם אחרי חימום הרכב. יש לי תחושה שהדלק שתדלקתי הוא מהול.

אתמול בבוקר עשיתי נסיעה והרכב נסע נהדר - סחב ולא הרגשתי משהו מיוחד.

אבל השאלה שנשאלת - לאן נעלם השמן? יש סיכוי שבגלל הנזילה הקטנה (אגב, עקבתי אחרי רמת השמן) ואחרי החלפת האטם שבו בטוח נעלם טיפה שמן, היה מוביל למחסור כזה?

חשוב לציין שהרכב מניע טוב, המנוע עובד יפה ונוסע אחלה.

סליחה על החפירה, אני מודאג, אשמח לתשובות.

תודה, טל

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
אין שום קשר .

בדוק אם יש נזילות מהמנוע .

כמו שאמרתי , בדוק במקום קבוע ולא במקום שנראה לך ישר .

יש הבדלים בין המשטחים .

אני תמיד בודק בחנייה בבית שלי, במקום מישורי.

מישהו מהמומחים יכול להרגיע אותי? אני סטודנט ורוצה לעשות הערב נסיעה של כ-70 ק"מ למקום הלימודים.

פורסם

אני ממש מבקש התייחסות של המומחים, משהו שחשבתי עליו ורציתי שתאשרו את דעתי.

הגעתי למקום הלימודים, 70 ק"מ עברתי. בדרך שמעתי יחסית הרבה צלילים של דטונציה כאילו הדלק לא נשרף

טוב. שוב - חשוב להדגיש שעד החלפת אטם מכסה השסתומים, הכל היה פיקס. בדקתי שמן ונדמה לי שנעלמו איזה 200

גרם לפחות.

מומחים יקרים, השאלה שלי - האם יש סיכוי שהמכונאי עשה משהו לא כשורה ומאיזושהי סיבה נוזל שמן לכיוון הפלאגים,

משהו שגורם לדטונציה ולקפיצות שאני חווה וכן להיעלמות המהירה של השמן?

אני פשוט רוצה לחזור למכונאי עם עובדות בשטח ועם חוות דיעה שנייה.

ממש תודה על ההתייחסות!

פורסם

אתה מדבר על קונקטור ספציפי שאתה חושד בו או באופן כללי?

מכונאים, מצפה לתשובות שלכם!

פורסם

145 צפיות ורק שני מגיבים? חברים, זה ממש חשוב, בבקשה תגידו אם יש לכם משהו להוסיף!

פורסם

תחזור למכונאי האחרון שטיפל ברכב ואחרי שיצאת ממנו נוצרו בעיות, אולי משהו בהרכבה לאחר הפירוק לא חזר למקום.

בדוק שחוטי ההצתה מהודקים למקומם, הייתי מציע לך שהמכונאי יעבור שוב על העבודה שביצע ויסתכל שלא שכח להחזיר משהו כמו קונקטור למקומו.

פורסם
תחזור למכונאי האחרון שטיפל ברכב ואחרי שיצאת ממנו נוצרו בעיות, אולי משהו בהרכבה לאחר הפירוק לא חזר למקום.

בדוק שחוטי ההצתה מהודקים למקומם, הייתי מציע לך שהמכונאי יעבור שוב על העבודה שביצע ויסתכל שלא שכח להחזיר משהו כמו קונקטור למקומו.

עדכון: אמא שלי נסעה למוסך שנעשתה בו העבודה כי אני עובד היום והמכונאי הציץ ואמר שהמנוע יבש (גם לא חשבתי שהוא יגיד שיש נזילה), לא רצה לפתוח את המכסה ואמר שמבחינתו הוא עשה עבודה טובה וכן אמר למכור את האוטו כי המנוע גמור.

זה מרתיח אותי כי אין ספק שאין בעייה במנוע! אמא שלי לקחה אותו למורשה אבל בגלל חג ערבי כלשהו, אין עובדים, כמה שזה אבסורדי!

בכל מקרה, יום ראשון הוא יבדק במורשה. מישהו פה יכול לחשוב מה הבעייה? אני חושב אחרי שהסיפור ייגמר לתבוע את אותו מוסכניק או לעשות משהו נגדו, השאלה אם יש לי עילה.

הרכב אגב עבר טסט לפני פחות משבועיים בצורה מושלמת. אם הייתה בעייה במנוע, בדיקת הגזים הייתה יכולה לעלות על זה?

שוב תודה!

פורסם

מאיפה אתה בארץ?

אולי נוכל להציע לך על מוסכניק אחר, למרות שלדעתי אתה צריך לחזור למוסכניק שלך ושהוא יבדוק את הבעיה.

אני חושב שאפ תפנה לאיגוד המוסכים בנדון הוא יהיה לצידך כי אם המנוע היה טוב לפני הטיפול באטם והבעיה נגרמה ישר לאחר מכן אז כנראה שהמכונאי לא פעל כראוי.

אם המנוע לא היה טוב, אך אתה לא ידעת והמכונאי כן עלה על זה בזמן הטיפול הוא מחוייב ליידע אותך על כך(אם אני לא טועה).

קובי

פורסם
מאיפה אתה בארץ?

אולי נוכל להציע לך על מוסכניק אחר, למרות שלדעתי אתה צריך לחזור למוסכניק שלך ושהוא יבדוק את הבעיה.

אני חושב שאפ תפנה לאיגוד המוסכים בנדון הוא יהיה לצידך כי אם המנוע היה טוב לפני הטיפול באטם והבעיה נגרמה ישר לאחר מכן אז כנראה שהמכונאי לא פעל כראוי.

אם המנוע לא היה טוב, אך אתה לא ידעת והמכונאי כן עלה על זה בזמן הטיפול הוא מחוייב ליידע אותך על כך(אם אני לא טועה).

ההיגיון הבסיסי אומר שאם המנוע היה אוכל שמן, אולי לא הייתי עובר טסט שבוע לפני בלי שהעירו לי.

נניח שלא ראו את זה, כאשר נפתח מכסה השסתומים, המנוע היה משומן היטב ומאז שיש לי את הרכב, הוא עובד פיקס.

העניין הוא שאני פשוט לא מבין מה זה יכול להיות ומשום מה אני לא רואה תגובות של מומחי הפורום שבהדר"כ עוזרים מאוד.

אתה מכיר מוסכניקים טובים באיזור חדרה והסביבה?

פורסם

בעיות של אכילת שמן נגרמת לרוב מגומיות שסתומים או רינגים.

הדבר היחידי שאולי יכול לעלות לי לראש זה שהמוסכניק נגע בטיימינג, אך אני לא בטוח שזאת יכולה להיות הבעיה.

אתה רוצה מוסך מורשה יבואן?

אם כן אז פנה למוסך מרתון רעננה, פנה לרונן או לערן ותמסור להם שמשה כהן מכפר סבא הפנה אותך.

יש בפורום את אורן בן סימון שמתעסק עם רכבים צפרתיים והמוסך שלו נמצא באיזור תעשיה חולון.

קובי

פורסם
בעיות של אכילת שמן נגרמת לרוב מגומיות שסתומים או רינגים.

הדבר היחידי שאולי יכול לעלות לי לראש זה שהמוסכניק נגע בטיימינג, אך אני לא בטוח שזאת יכולה להיות הבעיה.

אתה רוצה מוסך מורשה יבואן?

אם כן אז פנה למוסך מרתון רעננה, פנה לרונן או לערן ותמסור להם שמשה כהן מכפר סבא הפנה אותך.

יש בפורום את אורן בן סימון שמתעסק עם רכבים צפרתיים והמוסך שלו נמצא באיזור תעשיה חולון.

תודה רבה משה...רק שאני גר בחדרה, ברכב יש שרשרת תזמון ולא רצועת גומי והיא תקינה בודאות וניסאן הוא רכב יפני :)

בכל מקרה, שני מוסכניקים נוספים בדקו היום, לטענתם לא נראה שיש תקלה כלשהי, אחד מהם מצא נזילה קטנה של שמן.

הוא יכנס לבדיקה יותר מאסיבית בהמשך. בכל מקרה, אם למישהו יש עוד רעיון מה זה יכול להיות, אעריך מאוד.

• תוכן חדש...