Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

ברשותי סיאט טולדו 2003 1.8 אוטומטית (הזהה מכנית לגולף / בורה / אוקטביה)

רקע וסיפור המעשה (ניתן לדלג ישר לשאלה בפסקה הבאה למי שאין סבלנות)

אחרי שהטולדו שלי התבשלה טוב טוב בשמש הישראלית נכנסתי לרכב, הורדתי את חלון החשמל ובסוף נסיעה קצרה הרמתי אותו שוב (באמצעות המנגנון האוטומטי של הסגירה עד הסוף מבלי ללחוץ על הלחצן כל הדרך)

ולמרבה הזוועה גם לי זה קרה - שמעתי קולות של קרחצן קרחצן והחלון נפל לו פנימה.

הרמתי אותו חזרה וכפי שחקרתי כאן בפורו כנראה מדובר בתופסני פלסטיק שהתפוררו מהחום.

חשבתי לשפץ לבד את המנגנון לאור העובדה שבכפר סבא, אצל זגג רכב ידוע (לא יודע אם אני יכול להגיד מי) ביקש 350 ש"ח לפני מע"מ על החלפת החלקים התקולים בלבד במנגנון + אחריות 6 חודשים על העבודה והחלקים.

במידה ואני מביא את החלקים - 150 ש"ח לפני מע"מ.

בדקתי בEBAY וראיתי שכולל משלוח, קיט החלפה שלם לכל הגלגלות, פלסטיקים וכבלים (כלל ה"חילזון") של החלון עולה 25$.

אך לצורך זה אני צריך את עזרתכם כי לא הצלחתי לפרק את הדלת פירוק משני

שאלתי ובקשתי מכם:

מי יודע כיצד לפרק את פלטת הפח הפנימית בדלת של הטולדו ? (פירקתי את הדיפון מפלסטיק והגעתי לפלטת פח.

פירקתי שם את הברגים מסביב (מן בורג שצריך מפתח ר'צט 10MM כדי לפתוח) אך הכיסוי פח לא זז.

האם יש עוד ברגים שצריך לפרק ?

האם צריך לפרק את המנוע של החלון החשמלי ?

האם צריך לקדוח איזה שהם ניטים כדי שניתן יהיה לפתוח את הכיסוי ?

תודה לעונים

יוסי

מצ"ב תמונה

באדום - הברגים שפורקו

בצהוב - ניטים שאני לא יודע אם צריך לקדוח או ברגים שצריך לפתוח לשם הפירוק

DSCF1735.JPG

פורסם

אם אני לא טועה אז נראה לי שצריך לפתוח את הברגים ולמשוך את הפלטה(היא מודבקת בסיליקון) נתקלתי בזה פעם בפאסאט אך עדיף שתחכה למישהו שביצע זאת ברכב כמו שלך.

לגביי הפלסטיקים של החלונות - תשתדל לא להפעיל את המנוע של החלון החשמלי אלא רק לאחר שתסדר אותו מפני שהכבל עלול להסתבך בפנים המנוע(כי הוא לא מתוח) ולאחר החלפת הפלסטיקים תגרז את המסילות בכדי למנוע מצב שיופעל לחץ לא שווה על הפלסטיקים אשר נעים עם החלון במסילה(כאשר מסילה אחת נתקעת מופעל לחץ על השניה ואז הפלסטיק שבה נשבר ובעקבותיו גם הפלסטיק השני במסילה הראשונה...)

התיקון ממש לא מסובך רק צריך עדינות וסבלנות עם החלקים.

נ.ב אצלי באיביזה החלפתי את הפלסטיקים בשני החלונות בעלות מזערית במקום לשלם לצמפיון 1800K עבור כל אחד.

בהצלחה

פורסם

תודה על התשובה

ניסיתי למשוך תוך הפעלת כח סביר (כמה סביר ? מספיק כדי לא לעקם את הפח או לשבור משהו אחר אם אני טועה)

ולא עבד.

היתה לי איביזה בעברי, רכב נפלא שאהבתי מאוד (מצטער שמכרתי לאור העובדה שאני מחפש כיום רכב שני בעל מאפיינים זהים)

שם הייתה בעיה בכבלים (התחילו להיקרע גידים בתוך הכבל) החלפתי זאת אצל מתקן מנגנוני חלונות בירושלים בשכונת תלפיות (לא זוכר היכן בדיוק וכמה בדיוק עלה אך סדר גודל לכיוון ה 300 ש"ח ולא יותר)

כיצד אתה סידרת זאת ?

מהיכן החלקים ?

באיביזה החיים הרבה יותר קלים כי אין את פלטת הפח הזאת אלא יריעת פלסטיק / ספוג דקיקה וקריעה :)

פורסם

מכיר את המכסה הזה (מן פקק גומי) הוא מאפשר לי לראות את התופסנים שנשברו אך אני מעוניין לפרק את כל הפח

כאמור אני רוצה לשפץ מחדש את המנגנון כולו, הפקקים האלו לא עוזרים לי לפרק את הכיסוי פח המצויין בתמונה

פורסם

את החלקים הבאתי מבני דודנו עוד לפני שהיו פה לחנויות(זה היה מזמן - בדיוק שצמפיון התחילו להחליף לגולף ולפולו באחריות ולי לא ! איביזה = כבשה שחורה של המשפחה) ופשוט פירקתי את המסילות מהדלת(לא היה צורך לפרק קודם את החלון מהפלסטיקים כי הם נשברו והוא נפל:wink:) החלפתי את הפלסטיקים בחדשים , גירזתי את המסילות הרכבתי אותם חזרה בדלת ותפסתי את החלון על הפלסטיקים חזרה וזה הכל.

פורסם

תודה על הנתונים בנוגע לאיביזה.

עדיין זקוק לעזרה בנוגע לפירוק פלטת הפח בדלת הפנימית.

מי יודע ? מי ראה ?

פורסם

הדיפון מהפח לא דבוק עם סיליקון, יש בו מסגרת של מעין גומי כזה שבפעם ראשונה שפותחים נותן תחושה כאילו החלק מודבק אך הוא לא.

את החלק הנ"ל לא מסובך לפרק אבל אם אין לך ממש מושג עדיף שלא תיגע אתה יכול לשבור גם את החלון וגם חלקים כמו המיקרוסוויצ של הדלת וכו..

אתה עדיין מעוניין לנסות?

אז תעיין פה במדריך ובהצלחה :)

http://stores.ebay.co.uk/VW-Teesside/Window-Regulator-Repair-Guide.html

• ספונסר פורום
פורסם

אחרי שפתחת את כל הברגים אתה גם צריך לשחרר את החלון מהמנגנון

שהוא חלק מכל הפח ,בלי לנתק את החלון אתה לא יכול למשוך את המנגנון החוצה .

השחרור והחיבור של החלון למנגנון מתבצע דרך החורים הגדולים שבפח שאותם מכסים

פקקי הגומי הגדולים (שבחלק העליון בתמונה רואים רק אחד ) אחרי השחרור החלון יצא .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון - תודה על התשובות המעולות, כתמיד, אתה נכס לאומי

אביתר - תודה על הקישור, המידע שיש שם הוא מצויין

אני לא מפחד לנסות, אזמין החלקים ואעדכן

מי יודע, אולי יצא מכאן מדריך מצולם :)

• ספונסר פורום
פורסם

הסיבה שהפתחים הללו שדרכם משחררים את החלון מהמנגנון נמצאים תמיד

בחלקו העליון של המנגנון היא לטובת הסגירה בגמר התיקון ,אתה מרים את החלון למעלה ונועל

את הברגים כשהחלון ממורכז במצב סגור כדי שינוע חלק במסילה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...