Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שכמעט הייתי בטוח שאנחנו הולכים על דייהטסו שרייד, פתאום צצה האפשרות של פיאט.

קודם כל, רשימת הדרישות שלנו:

אנחנו (אני וחברה שלי) מחפשים רכב עד 15K, שנת 2000+ (עם אפשרות ל1999), חובה אוטומט.

הרכב ייסע בסביבות ה80 ק"מ ליום, באיזורים עם עליות (אנחנו גרים בחיפה - יש מלא עליות פה).

הרכב ישמש 2 נהגים, סטודנטים, שמדי פעם גם ניסע עד ת"א וכו' (שזה כבר 100 ק"מ לכל כיוון).

עדיפות לרכב מיני, אפילו גם משפחתי בא בחשבון.

אנחנו מחפשים אוטו אמין וחסכוני, שגם אם ייכנס הרבה למוסך, לפחות שלא ישתה לנו את כל הכסף על טיפולים, חלפים.

קיבלנו המון המלצות על דייהטסו שרייד של שנת 2000 וגם 1999 ואפילו מצאנו כמה כאלה בלוחות.

זה הרכב הראשון שאנחנו קונים, אז נורא קשה לנו להגיע להחלטה בנושא.

פתאום ראיתי כמה פיעט מריאה משנתון 2001 בטווח המחירים שלנו. ידוע לי שזה לא אוטו קטן אלה משפחתי, בדומה לבראבה.

חשבתי שזאת גם יכולה להיות אופציה טובה, השאלה מה קורה עם האחזקה של פיאט.

כמו כן, הזהירו אותנו מכל סוג של דייהו מבלי ממש להסביר למה. יש למישהו הסבר למה דייהטסו כן ודייהו לא?

תודה מראש לעוזרים,

רובי.

פורסם

כשאני חשבתי על מיראה/בראבה אוטומט,הזהירו אותי בפורום,שהגיר האוטומטי מאוד לא אמין. לתשומת לבך.

תעשה חיפוש יש הרבה דיונים על גיר ברכבים הללו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לנו בזמנו הייתה מריאה משנת 98, היא הייתה הרכב הראשון שנהגתי עליו עם קבלת הרשיון.

ממה שזכור לי דווקא, לא הייתה בעיה עם הגיר האוטומט והדבר ביחיד שהציק לי הם ברקסים רכים וזה שלא היה ABS.

לטעמי בשנת 2001 כבר יש ABS ככה שזה לר לוונטי ועם הברקסים אפשר להסתדר.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

גם אני הייתי בהתלבטות בתקציב שלך פחות או יותר. לפי התקציב אתה לא ממש מוכן לקחת סיכונים ולנסות להפריך כל מיני סטיגמות על פיאט במיוחד על המריאה והבראבה, לחבר שלי הייתה בראבה והיא עשתה לו בעיות בלי סוף, אם כבר פיאט אז אני ממליץ לך להסתכל על פונטו ידנית (רק ידנית) ולבדוק שהיא טופלה היטב, לפעמים היא יכולה להיות מאוד משתלמת. בעקרון אין שום סיבה שתעדיף דייהו על האופציות האחרות ולכן פשוט מומלץ לרדת מהן. ואם אתה חייב אוטומט אז דייהטסו שרייד נשמעת אופציה טובה, אבל ברכבים עם גיל כזה מצב הרכב ואופן הטיפול בו ה-ר-ב-ה יותר חשוב מהשנתון, אז אל תנעל על שנתון מסוים, ברוב המקרים כדאי לרדת בשנתון ולקבל מכונית במצב טוב יותר. תמשיך להסתכל בלוחות במסגרת התקציב שלך תראה מה בולט לך לעין ותחפש לפי קילומטראז' לא לפי שנתון, ככה תגיע למכוניות במצב טוב.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

אנחנו מחפשים אוטו אמין וחסכוני, שגם אם ייכנס הרבה למוסך, לפחות שלא ישתה לנו את כל הכסף על טיפולים, חלפים.

אז אל תקנה מריאה/בראבה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יוליאן, תודה על הארת עיניי בנושא

בן, ממה שראיתי בדגם של 2001 כבר יש, אבל הוא לא זוכה פה להמלצות הצוות כ"כ...

אריק, עצה טובה העניין של הקילומטרז' על פני שנה. העניין הוא, שגם שנה זה די חשוב מבחינת בלאי של אוטו על הכביש וחלפים, לדעתי... ובקשר להמלצה שלך על ידני, זה לא יילך. חברה שלי חייבת אוטומט.

צביקה, אפשר רק טיפה פירוט למה זה לא מומלץ?

תודה שוב לכולם :)

פורסם

אתה מוזמן לעיין בקטלוג הרכב המשומש שלנו, ולראות בעצמך למה.

אבל אם לסכם בקצרה -

הגיר האוטומטי של הרכב נוטה להתפגר מוקדם מידי. ככל הנראה עקב מיקומו הנמוך הוא פשוט שואב לתוכו את השלולית הראשונה של החורף ומשם הדרך לשיפוצו קצרה.

המנוע בעייתי מאוד לתיקון. רגיש להתחממות, החלפת רצועת טיימינג בו היא סיפור לא פשוט ורוב המכונאים לא מוכנים לפתוח אותו.

פלסטיקים באיכות נמוכה במיוחד, למשל ידיות הדלת שמתקלפות/מתפוררות/נאכלות/נעלמות.

וכמעט שכחתי את נושא צריכת הדלק הלא מרשימה שלהן.

עזוב, זה לא רכב למי שמחפש קופסא אמינה וזולה לאחזקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לצערי הרב מערבים כאן מין בשאינו מינו, לגבי הפיאט מריאה.

1. ידיות פלסטיק לדלתות חיצוניות מתפוררות בפיאט בראבו/ה ולא במריאה (הן גם שונות).

2. כל מנוע מכונית כלשהיא רגיש להתחממות יתר.

3. הטיפול במנוע וברצועת התזמון (טיימינג) קשה למי שאינו מקצוען ושאין לו ידע מתאים וציוד מתאים.

4. תיבת ההילוכים האוטומטית היא יפנית מתוצרת AISIN ואכן צריך להזהר במעבר שלוליות מיים ודגמי 2001 של מריאה קצת גבוהים יותר מהדגמים המוקדמים יותר.

לא לשכוח שברכישת פיאט מריאה מקבלים הרבה מכונית עם אבזור רב (לטוב ולרע) ובעד מחיר נמוך.

כל מכונית ישנה תדרוש הקצאת כספים לתיקונים פתאומיים ותחזוקה שוטפת.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...