Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שרשמת רק מחזק את הטענה שלי וממש לא סותר אותה.

70% נסיעה בכביש מהיר זה לא צריכה ממוצעת, צריכה ממוצעת זה 50% עיר 50% מחוץ לעיר (כאשר נסיעה עירונית הכוונה גם לפקקים והאצות מרמזורים שזה הדבר הכי גרוע מבחינת צריכת דלק).

אני נוסע מעל ל-90% בתוך העיר (ו"מבלה" הרבה בפקקים) ומוציא 1:12 מיונדאי I10 אוטומטית (בגטס בנסיעה דומה קבלתי תוצאות של 1:10 וגם זה אחרי הרבה מאמצים). גם אני יכול לרשום שהרכב שלי עשה 1:20 בנסיעה לאילת אבל ברור שזו לא הצריכה האמיתית, אני מאמין שהצריכה הממוצעת האמיתית היא באיזור ה-1:14-1:15

לפי דעתי אם תוריד את האחוז של נסיעות בכביש מהיר (נסיעה ב-90 קמ"ש היא האידיאל מבחינת צריכת דלק) תגיע לתוצאה קרובה ל- 1:10.

ד"א, זה ידוע שעליה בנפח לא משפיעה לרעה על הצריכה כמו שרוב האנשים חושבים. בעבר הייתה לנו אופל אומגה עם מנוע V6 2500 סמ"ק והצריכה הייתה 1:8 כאשר רוב הנסיעה עירונית (שזה אומר יחס של 20% בצריכת דלק ביחס למשפחתית למרות שהנפח (ומספר הצלינדרים) הוא 50% ביחס למשפחתית).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ד"א, זה ידוע שעליה בנפח לא משפיעה לרעה על הצריכה כמו שרוב האנשים חושבים. בעבר הייתה לנו אופל אומגה עם מנוע V6 2500 סמ"ק והצריכה הייתה 1:8 כאשר רוב הנסיעה עירונית (שזה אומר יחס של 20% בצריכת דלק ביחס למשפחתית למרות שהנפח (ומספר הצלינדרים) הוא 50% ביחס למשפחתית).

ברור שהיחס הוא לא לינארי ותלוי מאוד בגודל המנוע ויעילותו ביחס למשקל הרכב...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא מדויק.

כפי שנכתב:

אם תוסיף פקקים, מזגן או עליות כמו בחיפה (שם יש גם השילוב החסכוני של פקקים עם מזגן בעלייה) - תגיע למסקנה ש-1:10 זה הקרם דה לה קרם של צריכת דלק מבחינת רכב משפחתי.
אולם:
לסבר את האוזן, כשאישתי בילתה כשבוע בחיפה (והיא הרבה פחות רגועה ממני בנסיעה ומשתמשת במזגן) היא עשתה 11 ק"מ/ליטר.

נראה לי כי ישנם מספר גורמים הקשורים לחסכון בדלק.

-צורת נהיגה. זהו ללא שום ספק הגורם הראשון לחסכון בדלק, קרא לזה "נוסע כמו סבתא" או כל שם אחר, אך נסיעה בצורה רגועה ללא האצות/בלימות, צפייה קדימה והסרת הרגל מהדוושה לפני רמזורים/צמתים היא הפרמטר הראשון.

-מנוע+תיב"ה. מנוע בעל מהלך בוכנה גדול (בדרך כלל גם בעל נפח גדול) מפיק המון הספק בסל"ד נמוך (בדרך כלל בעל עקומת מומנט שטוחה). תיב"ה בעלת יחסי העברה ארוכים מאפשרת לרכב לנסוע במהירות בין עירונית בסל"ד סופר נמוך וכן מאפשרת האצה סבירה בתנועה עירונית בסל"ד נמוך.

רכב משפחתומטי יפני 1600 סמ"ק לוקה בכל החסרונות של המנוע והתיב"ה בחיסכון בדלק. המנוע הוא בעל עקומת מומנט תלולה (ההספק היעיל מגיע בסל"ד גבוה) ויחסי העברה של התיב"ה אינם מספיק ארוכים. זו הסיבה כי מזדה 3 למשל פחות חסכונית ממרצדס. :roll:

היונדאי גטס היא מקרה מוקצן אף יותר של המנוע ותיב"ה. הספק מנוע נמוך + הספק יעיל רק בסל"ד גבוה + תיב"ה שלא תוכננה היטב גורמים לצריכת דלק מוגזמת.

פורסם
-אצלי ברכב 90-100 קמ"ש שהם סל"ד של 2100-2200 תודות למנוע (בנזין) גדול, עתיר מומנט בסל"ד נמוך ותיב"ה בה הילוך השיוט משתלב כבר ב 70 קמ"ש. (קצת שונה מיונדאי גטס:-P)

נדמה לי שגם בגטסים מהמודלים המוקדמים (2003-2004) הסל"ד ב 100 קמ"ש היה סביב 2200. בחדשות זה 2500.

והילוך רביעי משתלב גם כן באיזור 70 קמ"ש אם לא לוחצים על הגז יותר מידי.

יצא לי בתקופה אחרונה לנהוג קצת על פולו 1400 שנת 2010 עם גיר DSG המהולל - מבחינתי גטס עדיפה.

פורסם
והילוך רביעימשתלב גם כן באיזור 70 קמ"ש אם לא לוחצים על הגז יותר מידי.

מול

אצלי ברכב 90-100 קמ"ש שהם סל"ד של 2100-2200 תודות למנוע (בנזין) גדול, עתיר מומנט בסל"ד נמוך ותיב"ה בה הילוך השיוט (חמישי) משתלב כבר ב 70 קמ"ש

בוא נבהיר, הילוך חמישי משתלב כבר ב 70 קמ"ש שהם 1500 סל"ד בהם כף הרגל מרחפת מעל הדוושה המנוע בקושי מתעורר.

מ.ש.ל.

פורסם

-מנוע+תיב"ה. מנוע בעל מהלך בוכנה גדול (בדרך כלל גם בעל נפח גדול) מפיק המון הספק בסל"ד נמוך (בדרך כלל בעל עקומת מומנט שטוחה). תיב"ה בעלת יחסי העברה ארוכים מאפשרת לרכב לנסוע במהירות בין עירונית בסל"ד סופר נמוך וכן מאפשרת האצה סבירה בתנועה עירונית בסל"ד נמוך.

תודה, החכמתי. בדיוק מה שהולך אצלי ברכב (מנוע גדול ויחסי העברה ארוכים מאוד).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

עירוני - 6.5 בנהיגה רגועה, רוב הזמן.

בינעירוני - 12-12.5 על 110 בבקרת שיוט.

יש לי את הרכב חודש וחצי ככה שאני חושב שאני עדיין לומד אותו וסה"כ מדדתי בינתיים על 3 טנקים. 2 חברים עם רכב זהה ושיודעים איך למדוד כמו שצריך אמרו לי שהם עושים 7.5 בתוך העיר בלי בעיה ואפילו 8 בנהיגה רגועה יותר וגם מישהו כאן מהפורום שמבין אמר לי 7.5 בעיר. אני מקווה גם להגיע ל 7.5, עשיתי עכשיו ניקוי מצערת (היה לא מעט פיח) ואיפוס למחשב כדי שיקרא את המצערת מחדש אבל בכל מקרה אני נוהג בעיקר נסיעות עירוניות קצרות במקומות שלא מאפשרים יותר מידי שיוט אז לא יודע אם אצליח לעשות יותר טוב מ 6.5. הרכב הזה משייט נהדר כמעט ללא גז בכבישים עירוניים שמאפשרים זאת ואני חושב שזמן השיוט ברכבים כאלו כחלק יחסי מהנסיעה משפיע מאוד על צריכת הדלק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

בוא נבהיר, הילוך חמישי משתלב כבר ב 70 קמ"ש שהם 1500 סל"ד בהם כף הרגל מרחפת מעל הדוושה המנוע בקושי מתעורר.

מ.ש.ל.

כשמדובר במהירות שיוט לא משנה כמה הילוכים יש, מה שקובע זה אך ורק יחס העברה בהילוך האחרון.

וכמו שאמרתי, אני חושב שבגטסים מהמודלים המוקדמים יחס העברה בהילוך הגבוה היה בערך כמו במרצדס שלך, כלומר 100 קמ"ש ב 2200 סל"ד.

שזה אומר 1500-1600 סל"ד ב 70 קמ"ש.

אבל זה רק מספרים, והקשר בינם לבי צריכת דלק קיים, אבל הוא לא ישיר, ליניארי וחד משמעי.

אני לא מקבל את הטענה שרכב גדול עם מנוע 2400 צורך דלק כמו רכב קטן עם מנוע 1400, ולא משנה עד כמה המנוע והגיר של אחד יעילים ושל השני לא יעילים. יש חוקי פיזיקה בסיסיים, בשביל להזיז מסה X במהירות Y צריך לבזבז כך וכך אנרגיה.

בתנאי השימוש שלך (בלי מזגן, בלי עליות, כמעט בלי פקקים, מהירות חוקית ונהיגה חסכונית ועדינה) יונדאי גטס הייתה רושמת תוצאות טובות בהרבה.)

פורסם

בוקי, נראה לי כי פיספסת מספר פרמטרים עקרוניים.

כשמדובר במהירות שיוט לא משנה כמה הילוכים יש, מה שקובע זה אך ורק יחס העברה בהילוך האחרון.

מהי מהירות השיוט? אאל"ט, בפיאט 127 היא הייתה 60 קמ"ש בהילוך הרביעי8).

מה שבאמת קובע זה הספק המנוע בסל"ד נמוך ביחד עם יחס ההעברה בהילוך האחרון. אם הספק המנוע (בסל"ד המדובר) קטן מידי לא תוכל לשלב הילוך שיוט. מה שאומר כי ביונדאי גטס במצב של 1500-1600 סל"ד ב 70 קמ"ש המנוע יצטרך לספק כ 20+ כ"ס בסל"ד זה, נראה לי לא סביר במיוחד.

אני לא מקבל את הטענה שרכב גדול עם מנוע 2400 צורך דלק כמו רכב קטן עם מנוע 1400, ולא משנה עד כמה המנוע והגיר של אחד יעילים ושל השני לא יעילים. יש חוקי פיזיקה בסיסיים, בשביל להזיז מסה X במהירות Y צריך לבזבז כך וכך אנרגיה.

טעות. למעט בזמן ההאצה, האנרגיה אשר יש לספק לרכב כדי להסיעו במהירות מסוימת תלויה במקדם הגרר*שטח החתך של חזית הרכב (ישנו כמובן גרר מישני של חיכוך אוויר, הפסדי ברנולי וחיכוך צמיגים אך במהירויות של 80-160 קמ"ש הם דיי זניחים) ובנוגע לטיעון שלך, מה דעתך להשוות את צריכת הדלק של "חיפושית" ישנה (מקדם הגרר ושטח החתך גדולים, מנוע 1600 עם 3 הילוכים אאל"ט) למרצדס C240 (מקדם הגרר ושטח החתך גם גדולים, מנוע 2400 עם 5 הילוכים) במהירות של 70 קמ"ש?

בתנאי השימוש שלך (בלי מזגן, בלי עליות, כמעט בלי פקקים, מהירות חוקית ונהיגה חסכונית ועדינה) יונדאי גטס הייתה רושמת תוצאות טובות בהרבה.)

אולי, אך להזכירך. אני לא נוסע בעדינות כי אני צריך אלא כי נסיעה כזו (עדינה ובסל"ד נמוך) דומה מאוד לנסיעה במאזדה לנטיס בצורה הרבה יותר אגרסיבית. אם במאזדה הייתי צריך להדביק את הדוושה לראדיטור כדי לזנק ברמזור, במרצדס אני לא עובר את החצי (וגם אסור לי כי אז תתחיל להבהב נורת ה ASP:-D). אם במאזדה הייתי משייט ב 6 במהירות של 130 ושומע את המנוע טוחן, במרצדס המנוע מגרגר ב 2600 סל"ד. אם במאזדה הייתי צריך לבצע תיכנון עקיפה וללחוץ חזק כדי להספיק, במרצדס אני שם איתות ולוחץ על הדוושה.

לדעתי ולניסיוני, מי שנוסע הרבה נסיעות בין עירוניות במהירות חוקית (פחות או יותר) יגלה כי רכבים בעלי מנוע גדול ותיב"ה המתוכננת נכון צורכים מעט יותר דלק, אבל ממש מעט יותר, מרכבים בעלי מנוע קטן+הספק נמוך+עקומת מומנט תלולה.

פורסם
מה שרשמת רק מחזק את הטענה שלי וממש לא סותר אותה.

70% נסיעה בכביש מהיר זה לא צריכה ממוצעת, צריכה ממוצעת זה 50% עיר 50% מחוץ לעיר (כאשר נסיעה עירונית הכוונה גם לפקקים והאצות מרמזורים שזה הדבר הכי גרוע מבחינת צריכת דלק).

אני נוסע מעל ל-90% בתוך העיר (ו"מבלה" הרבה בפקקים) ומוציא 1:12 מיונדאי I10 אוטומטית (בגטס בנסיעה דומה קבלתי תוצאות של 1:10 וגם זה אחרי הרבה מאמצים). גם אני יכול לרשום שהרכב שלי עשה 1:20 בנסיעה לאילת אבל ברור שזו לא הצריכה האמיתית, אני מאמין שהצריכה הממוצעת האמיתית היא באיזור ה-1:14-1:15

לפי דעתי אם תוריד את האחוז של נסיעות בכביש מהיר (נסיעה ב-90 קמ"ש היא האידיאל מבחינת צריכת דלק) תגיע לתוצאה קרובה ל- 1:10.

אני נוהג לעבודה בקורולה שנת 96

אני יכול לאמר לך בוודאות שגם היום כאשר הרכב כבר זקן מאוד שצריכת הדלק שלי היא בין 1:10 עד ל1:11.5 כאשר רוב הנסיעות שלי הן 50-50 על כביש 5 (בין ראש העין לרמת החי"ל ת"א)

בבוקר - פקק היסטרי שלושה רבעים מהדרך

בערב רוב הכביש פתוח לחלוטין

בכבישים פתוחים לחלוטין הרכב עושה בין 1:11 ל1:13

אתה צודק לגבי הקורולת בין השנים 2003-2007 הן ללא ספק זללנית יותר

אבל הדגמים של 98-2001 היו דווקא עוד יותר חסכוניים מהדגם שאני נוהג בו

והדגמים של 2008 הרובוטית בכלל מגיעות עד לתצרוכת של 1:15 בכבישים פתוחים וזה מוכח.

איך ה2009 עם הגיר הרציף ומעלה - אני באמת לא יודע.

- ללא ספק - תצרוכת דלק של 1:10 היא הממוצע לפי מה שאני רואה בשוק וזה ממש לא סממן לרכב זללני.

אני גם לא יודע למה כולם חושבים שרכב סופר מיני יהיה בהכרח חסכוני יותר מרכב משפחתי - עד היום, למעט רכבים כמו סוזוקי אלטו, פיג'ו 107 או טויוטה AYGO, סמארט, טויוטה IQ וכו'... לא ראיתי באמת תצרוכת דלק שהיא עדיפה בהרבה מרכב משפחתי סטנדרטי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני גם לא יודע למה כולם חושבים שרכב סופר מיני יהיה בהכרח חסכוני יותר מרכב משפחתי - עד היום, למעט רכבים כמו סוזוקי אלטו, פיג'ו 107 או טויוטה AYGO, סמארט, טויוטה IQ וכו'... לא ראיתי באמת תצרוכת דלק שהיא עדיפה בהרבה מרכב משפחתי סטנדרטי.

אתה טועה. אני משיג בפיאט פונטו ספייס צריכת דלק עקבית של 13.5 ק"מ לליטר כאשר אני אוכל פקקים, עליות בחיפה ובכלל, רק נסיעה עירונית.

בגרנדה פונטו (שיותר מזכירה רכב משפחתי מהספייס שלי) משיגים בגיר רובוטי צריכת דלק ממוצעת של 12.5 ק"מ לליטר.

זה לא נשמע הרבה, רק 2.5 ק"מ לליטר, אבל זה בעצם שיפור של 25% בצריכת הדלק!!!

תעשה את החשבון לבד - ממוצע נסיעות כיום הוא 20 אלף ק"מ. באוטו משפחתי רגיל זה 2000 ליטר. בסופר מיני זה 1600 ליטר.

400 ליטר במחירים של אוקטובר 2010 זה 2520 ש"ח בשנה. זה ממש לא מעט, לא משנה איך תסובב את זה - ואני עוד הבאתי דוגמה של רכב סופר מיני עם גיר רובוטי - מי שנוסע בספייס כמו שלי חוסך יותר - יותר קרוב ל-3300 ש"ח.

ככל שמחירי הדלק יעלו - כך תעלה גם ההוצאה - וזה בהחלט שיקול שיש להתחשב בו! בסוף השנה מתוכננת עלייה של 20 אג' במחירי הדלק - בעל המשפחתית יקבל "קנס" של 400 שקלים, בעל הסופר מיני יקבל "קנס" של 320 ש"ח ובעל המיני יקבל קנס של 296 ש"ח. (לפי נסיעה ממוצעת של 20 אלף ק"מ בשנה).

פורסם
אין שום בעיה להשיג צריכת דלק של 1:11 ו-1:12 בגטס אוטומטית. מישהו כתב שזאת צריכת דלק של מכונית משפחתית, והוא אולי צודק, אבל זאת גם פחות או יותר צריכת הדלק של הסוזוקי סוויפט למשל.

הגטס היא מכונית זולה, פשוטה ואמינה. היא לא הכי נוחה, לא הכי בטיחותית, לא הכי חסכונית וגם כנראה לא הכי מתנהגת על הכביש. אבל לזכותה יאמר שמדובר במכונית פשוטה, עמידה ואמינה שהוכיחה את עצמה לאורך שניים גם בציי רכב "קשים". אם אתה מחפש תחבורה בסיסית מנקודה לנקודה זאת בחירה הגיונית.

מסכים איתך +1

לאישתי יש גטס 2003 שהוצאנו מהחברה אני חושב אחת שהיא מהראשונות שעלו על הכביש דגם GLS המאובזר יותר

אומנם אנחנו לא נוסעים עליה הרבה כרגע מד המרחק מראה 32000 ק"מ אכן הצריכה שלה היא אחת ל12

רמת האמינה שלה מטורפת עד עכשיו חוץ מסט צמיגים שהתייבש ומצבר הכול תקין ועובד

עכשיו בטח אנשים יגידו בטח הרכב נסע רק 32K אז קחו בחשבון שהרכב על הכביש קצת למעלה מ7 שנים

ויש מכוניות שאם היו נשארות בניילון הם היו מתקלקלות

הכול תלוי במי נוהג ואיך שומרים על הרכב .

יוסי

פורסם
מסכים איתך +1

לאישתי יש גטס 2003 שהוצאנו מהחברה אני חושב אחת שהיא מהראשונות שעלו על הכביש דגם GLS המאובזר יותר

אומנם אנחנו לא נוסעים עליה הרבה כרגע מד המרחק מראה 32000 ק"מ אכן הצריכה שלה היא אחת ל12

רמת האמינה שלה מטורפת עד עכשיו חוץ מסט צמיגים שהתייבש ומצבר הכול תקין ועובד

עכשיו בטח אנשים יגידו בטח הרכב נסע רק 32K אז קחו בחשבון שהרכב על הכביש קצת למעלה מ7 שנים

ויש מכוניות שאם היו נשארות בניילון הם היו מתקלקלות

הכול תלוי במי נוהג ואיך שומרים על הרכב .

יוסי

1+

אני מחזיק גטס GLS שנת 2005 בשלוש שנים האחרונות שנקנתה כחדשה על ידי אבא של אשתי.

הרכב ידני ואמין בטירוף (מצבר וצמיגים וחוצמזה טיפולים שוטפים בלבד) ולהבדיל מתגובת קודמי נסע כבר כ-110K.

הצריכה הממוצעת לאורך התקופה היא בערך 1:11 ומעלה כאשר רוב הנסיעות הינן עירוניות ובפעמים שנסענו הרבה (צפונה או דרומה) הגענו גם ל - 1:13.

אבירם

פורסם

אבירם, להזכירך, כותרת השירשור היא "צריכת דלק מוגזמת ביונדאי גטס - זוכרים ?"

-ומה אתה כותב לנו כאן? "צריכת הדלק ביונדאי גטס בנסיעה עירונית ארוכה נטו היא 1 ל 13 ק"מ/ליטר"

-ומה אני כותב לנו כאן? "צריכת הדלק של מרצדס בת 13 כבדה וגדולה עם מנוע של 2.4 ליטר בנסיעה עירונית ארוכה נטו היא 1 ל 14.2 ק"מ/ליטר" (השיא שלי, רחובות-ערד-רחובות בשיוט על 6 ב 100 קמ"ש)

אז מה אתה מסיק?

• תוכן חדש...