Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכולים לעשות לי בעיות \ להרוס את הבולמים ?

או שאני חייב לקנות גם בולמים מיוחדים בשביל להרכיב קפיצים מונמכים ?

פורסם

חבל שאנשים לא עושים חיפוש.

כן הבולמים לא יתאימו לקפיץ המונמך. למרות זאת אתה יכול לעשות את זה, ותרגיש שיפור גדול בניגוד לסאטאפ המקורי

התקנת הקפיצים על הבולמים המקוריים אומנם יקצרו את הטווח חיים של הבולם באופן משמעותי . אבל זה לא אומר שתוך יומיים תצתרך להחליף בולמים.

הסיבה שלא הייתי עושה את זה היא לא בגלל שזה יהרוס את הבולמים , אלה שבגלל שאתה מקצר משמעותית את מהלך הבולם , ההיתנהגות שלו משתנה לרעה וכתוצאה מזה הרכב יתנהג במצב קיצוני ולא יהיה לינארי .

ממליץ לך לחפש קיט יעודי לרכב שלך .

A.R.T Performance

פורסם

א. איזה רכב מדובר ?

ב. כמה ק"מ על הבולמים המקוריים ?

ג. מה המצב של כל השאר (גומיות, באמפ סטופס, ושאר ירקות) ?

ד. מהם ערכי הקפיץ (קשיחות) של הקפיץ המקורי ומהם אותם ערכים לקפיצי ההנמכה ?

ה. עד אילו ערכים הבולם המקורי יכול להחזיק (אפשר לפנות ליצרן בנוגע לזה) ?

ו. הקפיץ החדש - ליניארי או פרוגרסיבי בקשיחותו ?

כשתתן תשובות לשאלות אלו, תוכל לקבל תשובה אמיתית לשאלה שלך. בהצלחה !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אז ככה,

א.מדובר בטויוטה יאריס T-SPORT

ב.הבולמים הם בולמים חדשים (מקוריים של טויוטה) הורכבו לפני כ 30 אלף קילומטר.

ג.המצב של שאר הדברים (גומיות,וכ'ו) גם במצב חדש.

ד.ערכי הקפיץ המקורי וערכי קפיץ ההנמכה אין לי מושג

ה.גם אין לי מושג

ו.מה שעדיף אני יקנה.

מה אתם אומרים ?

פורסם

ד. תבדוק את זה. זה מידע חשוב.

ה. תבדוק את זה, גם זה מידע חשוב.

ו. ככלל גורף, קפיץ ליניארי עדיף להתנהגות, קפיץ פרוגרסיבי עדיף לחיי היומיום. שיקול שלך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדסון ,

שאלה לי אלייך .עד כמה שידוע לי, וחקרתי רבות את עניין ה"בולמים וקפיצים" באינטרנט.

הקפיץ הוא לא פרוגרסיבי אף פעם . אלה בולם פרוגרסיבי.

יש ערכות קויילוברים שבהם יש שני קפיצים ולכן אחד רך ואחד קשה.

A.R.T Performance

פורסם

יוהן,

כנראה שלא הבנת מה שקראת במחקר שלך.

ודאי שיש קפיץ פרוגרסיבי, אפשר אפילו די בקלות לזהות אחד - צפיפות הסליל גדולה יותר באחד הקצוות, בפועל קשיחות הקפיץ נקבעת על ידי קבוע מסויים שהוא קבוע הקפיץ. כאשר צפיפות הסליל משתנה - גם ההתנגדות (או הקשיחות) שלו משתנים, במקרה כזה קבוע הקפיץ דינאמי, משתנה ככול שלוחצים אותו יותר.

דווקא לגבי הבולמים - אני לא בטוח. יתכן שיש בולמים פרוגרסיבים. לא ארחיב כי אני לא בטוח.

מה שאני כן בטוח - הקשיחות, אין מקורה בבולמים שכל מטרתם היא ריסון הקפיץ (ככול שקפיץ קשיח יותר נדרש יותר מאמץ לרסנן - בגלל זה מומלץ להחליף קפיצים וגם בולמים למשל, אבל לא באופן גורף) אלא בקפיצים.

לגבי הקוילאברים - שוב לא הבנת נכון - הקויל אובר הם בעצם שילוב של בולם וקפיץ (לא שני קפיצים) כדי שההתאמה שציינתי לעיל, קשיחות וריסון, תהיה אופטימלית כי ככה היצרן שולט על שני הפרמטרים. גם הם יכולים להיות ליניארים או פרוגרסיביים, אגב.

פורסם
יוהן,

ודאי שיש קפיץ פרוגרסיבי, אפשר אפילו די בקלות לזהות אחד - צפיפות הסליל גדולה יותר באחד הקצוות, בפועל קשיחות הקפיץ נקבעת על ידי קבוע מסויים שהוא קבוע הקפיץ. כאשר צפיפות הסליל משתנה - גם ההתנגדות (או הקשיחות) שלו משתנים, במקרה כזה קבוע הקפיץ דינאמי, משתנה ככול שלוחצים אותו יותר.

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

אחת הסיבות שבגללה קפיץ ליניארי עדיף להתנהגות הינה בגלל אחידות השיכוך.

מנגד, קפיץ פרוגרסיבי משכך טוב יותר את המהמורות הקטנות אך נעשה פחות צפוי על המגבלות בשל קשיחות לא אחידה לאורך מהלך המתלה.

מה עדיף ? לא יודע, מה יותר טעים - מרק תירס או מרק עגבניות...?

פורסם

כמו שכבר נאמר קפיצים פרוגרסיביים קיימים כמובן.

יש לי תחושה שהם יותר מסובכים לתכנון לכן פחות נפוצים.

בולמים גם יכולים להיות פרוגרסיביים בפועלה שלהם.

בולמים טובים יותר הם בוודאי כאלו - הם משכחים בצורה שונה באמפים קטנים וגדולים.

בעצם זה פחות תלוי בגוד מהלך אלא במהירות השינוי.

לשאלה המקורית:

יכולים לעשות לי בעיות \ להרוס את הבולמים ?

או שאני חייב לקנות גם בולמים מיוחדים בשביל להרכיב קפיצים מונמכים ?

בוודאי שיכולים.

לפעמים זה לא קורה. לפחות לא מיד.

אבל בריא זה בטח לא וברוב המקרים זה כן מקצר את חיי הבולם.

באיזה מידה זה מקצר?

לדעתי רק מי שניסה את השילוב של ספציפי של רכב/בולם/קפיץ כמו אצלך יכול להגיד.

כל השאר זה תיאוריה והשערות.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
יוהן,

דווקא לגבי הבולמים - אני לא בטוח. יתכן שיש בולמים פרוגרסיבים. לא ארחיב כי אני לא בטוח.

מה שאני כן בטוח - הקשיחות, אין מקורה בבולמים שכל מטרתם היא ריסון הקפיץ (ככול שקפיץ קשיח יותר נדרש יותר מאמץ לרסנן - בגלל זה מומלץ להחליף קפיצים וגם בולמים למשל, אבל לא באופן גורף) אלא בקפיצים.

לגבי הקוילאברים - שוב לא הבנת נכון - הקויל אובר הם בעצם שילוב של בולם וקפיץ (לא שני קפיצים) כדי שההתאמה שציינתי לעיל, קשיחות וריסון, תהיה אופטימלית כי ככה היצרן שולט על שני הפרמטרים. גם הם יכולים להיות ליניארים או פרוגרסיביים, אגב.

תודה על ההסבר על הקפיץ, לומדים משהו חדש כל יום.

חבל שאתה מטעה אנשים אבל, בוא נלמד אותך גם משהו חדש.

קודם כל אכן אפשר לכוון קשיחות של מתלים על הבולם , כמעט כל בולם AFTERMARCKET יש לו אפשרות לבאונד וריבאונד, שזה בעצם הקשיחות של הבולם, כמה קושי הוא צריך בישביל להיתכווץ או להיפך ריבאונד זה כמה קשה לו לחזור למצב המקורי.

בנוסף לזה!

אתה כנראה לא טוב בהבנת הנקרא, אני דיברתי על שני קפיצים על קויילבורים , אני מודע לזה שקויילובר זה קולם שבנוי עליו קפיץ , שבדרך כלל מתכוון. ותחפש באינטרנט אתה תמצא הרבה חברות שבמקום להישתמש בקפיץ פרוגרסיבי הם בעצם משתמשים בשני קפיצים אחד רגיל , ואחד קטן נוסף שבעצם מבקר על באמפים קטנים . כנראה לא הבנת אותי נכון :p

A.R.T Performance

פורסם

מישהו פה נעלב... אבל זה לא נורא - סה"כ המטרה היא ללמוד, ללמד ולשתף בדרך, כדי שכולם ילמדו.

לא ברור לי מה כתבתי שמטעה אנשים, הרי כתבתי מפורשות שאני לא בטוח לגבי הבולמים ולא הצבעת על כל שגיאה אחרת בהסבריי. ההסבר על כיוונון הבולם שנתת הוא נכון, אבל לא רלוונטי לעניין הפרוגרסיביות, אלא לעניין הקשיחות.

כמו-כן, אל תפגע ממה שכתבתי על עניין שני הקפיצים על קוילאובל - לא ידעתי בדיוק למה אתה מתכוון ולכן הסברתי את הדבר הלא נכון - אני מתנצל.

עכשיו שהבנתי למה אתה מתכוון, אסביר את עניין שני הקפיצים, אותו לא הבנת נכון (לעניות דעתי) במחקר שביצעת.

שני קפיצים על אותו הקוילאובר לא נועד לפתור את בעיית הפרוגרסיביות, את זה כמו שכבר הסברנו אפשר לפתור באמצעות קפיץ פרוגרסיבי. הקפיץ השני, הרך, מורכב מעל הקפיץ הגדול (הקשיח, או המרכזי) ונועד לפתור בעיה אחרת לגמרי. אגב, המונח הוא Helper spring בלעז.

לרוב, קוילאוברים ממניכים את הרכב ואורך המתלה מתקצר. כל עוד הרכב נמוך - אין בעיה. אבל אם גוף הרכב מוגבה, מבלי להגביה את הגלגל, כמו במצב הבאנאלי של הרמת הרכב על ג'ק או לחלופין אם כל הרכב באוויר (קפצנו עם הרכב), נוצרת סכנה שהחיבור בין הקוילאובר לגוף הרכב ישבר\יסדק בגלל הגאומטריה שהשתנתה. ולכן הפתרון שחלק מיצרני הקויאובר אימצו הינו הוספה של קפיץ נוסף - רך מאוד - מעל הקפיץ העיקרי. כאשר הרכב האוויר - הקפיץ מתוח, והגימטריה זהה לזו המקורית ואין סכנת שבירה, כאשר הרכב מונח כהלכה על מתליו, הקפיץ הזה מכווץ לחלוטין ולמעשה רק הקפיץ העיקרי עובד.

אין קשר לפרוגרסיביות. ולא לבאמפים קטנים.

פורסם
תודה על ההסבר על הקפיץ, לומדים משהו חדש כל יום.

חבל שאתה מטעה אנשים אבל, בוא נלמד אותך גם משהו חדש.

קודם כל אכן אפשר לכוון קשיחות של מתלים על הבולם , כמעט כל בולם AFTERMARCKET יש לו אפשרות לבאונד וריבאונד, שזה בעצם הקשיחות של הבולם, כמה קושי הוא צריך בישביל להיתכווץ או להיפך ריבאונד זה כמה קשה לו לחזור למצב המקורי.

בנוסף לזה!

אתה כנראה לא טוב בהבנת הנקרא, אני דיברתי על שני קפיצים על קויילבורים , אני מודע לזה שקויילובר זה קולם שבנוי עליו קפיץ , שבדרך כלל מתכוון. ותחפש באינטרנט אתה תמצא הרבה חברות שבמקום להישתמש בקפיץ פרוגרסיבי הם בעצם משתמשים בשני קפיצים אחד רגיל , ואחד קטן נוסף שבעצם מבקר על באמפים קטנים . כנראה לא הבנת אותי נכון :p

תסביר בבקשה,לטענתך כל בולם ניתן לכייון הקשיחות??

נניח ויש לי קויילאובר שמגיע בהגדרה ללא כיוון קשיחות? ואם מדובר בבולם מקורי,גם כן קיימת אפשרות כזו?

• תוכן חדש...