Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שאמרתי - כשיהיה מה לעדכן, אני אעדכן - גם אם זה אומר שגלגלו את האחריות הלאה.

תקרא פוסטים קודמים בשרשור הזה, איך גלגלו אותי בהתחלה - כל התהליך הוא שקוף מתחילתו ועד סופו.

פורסם

כל מה שאני יודע על חברת טרייד מוביל הוא הדברים שקראתי פה בפורום ובפרסומים נוספים באינטרנט. אי לכך, אינני יודע אם הטענות כי חברת טרייד מוביל מפרסמת לכאורה, במתכוון, מודעות פיקטיביות, נכונות הן.

אולם, לאור הקולות האחרונים בשרשור, המקלים ראש בחומרת העניין, אם לכאורה הוא מתקיים במקרה של טרייד מוביל ואם לא, גרמו לי לעיין בלשון החוק.

אינני משפטן או עורך דין, ולכן הפרשנות להלן של חוק הגנת הצרכן הינה חובבנית, אבל להבנתי, פרסום לכאורה של מודעות פיקטיביות, או אפילו פרסום במתכוון של מודעות שאינן עדכניות, יכול להחשב כהפרה של החוק:

2. איסור הטעיה (תיקון: תשמ"א, תשמ"ח, תשנ"ג, תשנ"ט, תש"ס, תשס"ו-5)

(א) לא יעשה עוסק דבר במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה - העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן - הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:

...

18 כמות הטובין שבמלאי מסוג נושא העסקה;

...

7. אחריות להטעיה בפרסומת (תיקון: תשמ"ח, תש"ס)

(א) היתה הטעיה בפרסומת, יראו כמפירים את הוראות סעיף 2 -

פרסום מודעת מכירה של פריט שאיננו במלאי, ובמיוחד פריט שמעולם לא היה במלאי (כמו דגם מכונית שאיננו קיים, דוגמת מיטו שנת 2006) יכול להחשב כהטעיית הצרכן, שנועדה לפתותו להתקשר או לסור אל סניפי המפרסם, שם ינסו לשכנעו לרכוש פריט אחר.

אחזור ואדגיש שאינני יודע מאום על חברת טרייד מוביל, ודברי אינם מתיחסים באופן ספציפי אל טרייד מוביל או אל חברה כלשהי. דבריי מתייחסים בכלליות למקרה שחברה כלשהי תפרסם במתכוון מודעות מכירה לפריטים שאינם בידיה, או אינם קיימים כלל.

כצרכן, אשמח אם משרד התמ"ת יבדוק את הטענות לגבי טרייד מוביל.

:turn-l:
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
אני מקווה שתעדכן את הפורום גם אם התשובה תהיה שהיא החליטה לא להתערב/לגלגל הטיפול לגורם אחר וכיו"ב.

כך כולם ידעו מה עושה מי שכבר אוחז במשרה כלשהי וכיצד הוא דואג לציבור בין שהם בוחריו ובין שלא. שהרי לציבור צריך לדאוג באופן אובייקטיבי.

.

אמיר, לצערי העניין לא טופל. בחרתי בכ"ז לעדכן כי לא קיבלתי עדכונים מאז. גם ערוץ 10 אכזבו ולמרות שהסכימו כי מדובר בנושא צרכני מובהק הראוי לכתבה, כנראה שאינטרסים מסחריים כלשהם הכריעו את הכף.

אני אנסה לעניין את גורמי התקשורת האחרים בעניין - ולפנות שוב אל משרד התמ"ת ולנסות את מזלי.

התופעה אגב - נותרה בעינה. כיום המודעות מגיעות עם DISCLAMER שכזה - שכתוב בו שיש מגוון מכוניות, בצבעים שונים וק"מ שונה וגם "ט.ל.ח".

כך שמלכתחילה לא היה מדובר בטעות אלא במשהו מכוון.

כמו כן, מי שמכיר את תחום ה-SEO (אופטימיזציה של מנועי חיפוש) יגלה כי השרשור שפעם היה בעמוד הראשון, נדחק לעמודים אחוריים.

פורסם

איזה מזל שיש ט.ל.ח, החיים הופכים להיות פשוטים הרבה יותר, ולא צריך יותר לקחת אחריות על שאתה כותב.

ט.ל.ח

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חבל רק שסמדר יקירתנו משתתפת בשרשורים רבים, ורק בשרשור זה היא דוממת.

קיוויתי שהיא תעדכן אותנו איך ה"תקלה" ב"מערכת האוטומטית" "תוקנה" (לכאורה) ויותר לא יופרסמו מודעות "לא עדכניות" לכאורה.

אז קיוויתי. ט.ל.ח.

:turn-l:
פורסם

אני מודיע בזאת על ט.ל.ח רטרואקטיבי לכל ההודעות מכירה שפרסמתי ומפרסם בהווה.

מה הפירוש של זה בכלל?

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
ניסית את :shock: סלמונננלה :shock:

הוא כבר ממחזר חומר מרוב יאוש, בטח יקפוץ על זה.

האמת היא שחשבתי על זה. או על אורלי וגיא, הם באמת יקחו כל חומר 8) 8) 8) 8)

כנראה שצריך מישהו שבאמת רעב לתחקיר, דלוח ככל שיהיה.

לגבי הדחיקה של השרשור - הכוונה שלי הייתה לדחיקתו בגוגל, אי אפשר לדחוק אותו בפורום.

בסה"כ מצער לראות התנהלות כזו - כנראה שסוחרי רכב הם סוחרי רכב ודרכיהם נלוזות, אך כמובן, ט.ל.ח וייתכן ואני טועה, לכאורה :? .

עריכה:

הדבר הכי מצחיק ששמתי לב אליו, הוא העובדה שיש בערך 20 מודעות לגרנדה פונטו, אבל רק אחת במלאי. העיקר שבכל המודעות יש הערה שיש מגוון צבעים וק"מ.

ט.ל.ח

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה-

מי שמחפש סיטרואן c6 ישמח לדעת שלטרייד מוביל יש קרוב ל30 מודעות שונות עם קילומטרג' של 46700 פלוס מינוס.

גם הפיזור של הרכבים בארץ מרשים:evil:

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

וזה כשבכל ישראל אין 30 רכבי C6 ביחד!

אתר יד 2 התחיל להיות פח האשפה של הרכבים למכירה והכלבלב של סוכנויות הטרייד אין. כמות המודעות הפיקטיביות בו היא גדולה והם לא עושים כלום לשפר את זה.

את דעתי על טרייד מוביל לא אחשוף המלואה, רק אגיד שמדובר בחבורת רמאים והגרוע ביותר הוא שיבואני הרכב עובדים איתם.

• תוכן חדש...