Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני לא בונה על זה שמישהו יצליח לפתור את הבעיה דרך דפי הפורום אבל אולי אני כן אצליח למצוא כיוון.

פירוט רכיבי המערכת:

HU פיוניר DEH-P4900IB - בעל יציאות לשני מגברים + שליטה מלאה אל סאב.

מגבר מק אודיו ZX 4000 מחובר לקומפוננט קדמי + רמקולים אחוריים (יש שירשור של 2 ערוצים למגבר נוסף שאליו מחובר הסאב).

מגבר של בלאופונקט - מחובר לסאב ומשורשר מהמק אודיו.

קודם כל, שאלה לרקע כללי: הקומפוננט מקדימה הוא מורל פולס. עוד לא החלטתי איפה למקם את הטווטירים אז חיברתי כרגע את הוופרים ישירות למגבר ללא קרוסאובר. הם אמורים לעבוד רגיל נכון? אני מבין שהסאונד לא יהיה משהו אבל בכל זאת - אמורים לעבוד.

עכשיו לבעיות העיקריות:

1. משום מה, לא משנה באיזו תצורה אני מחבר את ה-RCA ביציאה מה-HU או למגבר עצמו, לא שומעים כלום מהקומפוננט (או חצי קומפוננט כפי שרשמתי למעלה) מקדימה.

2. המק אודיו אמור לשרשר למגבר הנוסף את ערוצים 1+2 ולכן חיברתי לערוצים אילו את הרמקולים האחוריים (מאחר ויש תינוק מאחורה רוב הזמן, במידה והוא יש םאני מעדיך שהנמכה של העוצמה של הרמקולים האחורים תביא להנמכה של הסאב במקביל).

למרות זאת, ה-HU מזהה את הרמקולים האלו כקדמיים (נבדק ע"י אופצית FADE בניסיון לכוון את המערכת).

3. איך שלא מסתכלים על זה, המגברים ב-GAIN כמעט מלא והעוצמה פשוט עלובה.

אין לי מושג מה לעזאזל (סליחה על השפה) קורה שם.

הצילו... :cry:

פורסם

1. תחבר את המידים של הקומפוננט דרך הקרוס גם אם הטויטר לא מחובר.

2. אם תשרשר את האחוריים יחד עם הסאב, תחום התדר שהם ינגנו יהיה התחום שהסאב ינגן, אלא אם תגדיר אותם ב HU כרמקולים רגילים ותחתוך אותם במגברים עצמם.

3. בהמשך ל 2, תבדוק איך יציאת האחוריים מוגדרת ב HU, כסאב או רמקולים רגילים.

מתחדשת*

פורסם

1. האם הצורה שחיברתי כרגע תגרום לכך שהמידים לא יפיקו בכלל צליל?

2. זה בדיוק מה שעשיתי: החיתוך מבוצע במגברים עצמם.

3. היציאה מוגדרת כמקולים אחוריים או סאב. ניתקתי את הסאב ואז המגבר אמור להגביר פשוט 4 רמקולים.

המצב נשאר זהה.

פורסם

המידים צריכים להפיק צליל, אבל צורת חיבור כזו ללא חיתוך מתאים יכולה לגרום להם נזק.

אם גם להם יש חיתוך תחתון ועליון מהמגברים אז זה לא רלונטי.

נתק הכל מהכל ותעבור שלב שלב:

חבר את המגבר מרובע הערוצים לסט הקידמי ותכוון אותו.

לאחר מכן חבר את הסט האחורי ותכוון אותו.

בסוף את הסאב.

אל תעבור שלב לפני שהקודם תקין ואתה מבין בדיוק איך חיברת אותו.

מתחדשת*

פורסם

הלן עופר אני יכול לעזור לך.

אני ביום שני חוזר הבית מהבסיס אני יהיה לאורך כל השבוע בבית. אתה מוזמן להתקשר אלי נפגש ונפתור את התקלה.

אני גר קרוב לחוף הכרמל.

שבוע טוב!!

0523142134

יוני.

פורסם

עידכון: ירדתי שוב להציץ על החיבורים ומסתבר שאת הרמקולים חיברתי פיזית למגבר הפוך - קידמיים לערוצים האחוריים ואחוריים לערוצים הקידמיים :roll:

אבל!!! גם אחרי שהפכתי את החיבורים, עדיין לא שומעים כלום מקדימה :shock:

אין לי מושג מה קורה שם :?

רומן - יש חיתוך אבל אני לא מגיע למצב שאני יכול לחתוך את התדרים שכן לא שומעים כלום מהמידים

כנראה שאין ברירה ואני צריך לפרק הכל ולחבר מחדש (אלוהים יודע מתי יהיה לי זמן לזה. לקח לי כל-כך הרבה זמן להתקין הכל. אישתי תהרוג אותי... :oops:

יוני, תודה אבל זמן פנוי זה משהו שאין לי כך שסביר להניח שאני אפילו לא אגיע להפגש איתך.

נ.ב. מה לגבי העוצמה? יש למישהו רעיון למה הכל נשמע כזה חלש ועלוב?

פורסם

בפעם השניה בסופ"ש הזה, לא קוראים לי רומן!!!

נתק הכל ותתחיל לחווט מחדש, לנסות למצוא תקלה בחיווט לא נכון יקח יותר זמן מלנתק ולחווט מחדש.

לאחר החיווט מחד אל תשכח לסמן כל כבל, כך שאם בעתיד הוא ינותק תוכל לדעת בוודאות לאן הוא שייך.

אח"כ כשתהיה מוזיקה ברכב צא לנסיעה וקנה מתנה לאישתך.

מתחדשת*

פורסם
בפעם השניה בסופ"ש הזה, לא קוראים לי רומן!!!

מצטער. הנחתי שזה השם שלך... :oops:

ההרגשה שלי היא שמשהו במגבר של מק אודיו לא תקין אבל אני אדע בודאות בשאיפה היום אחה"צ. הכנתי את אישתי שאני צריך לפרק את המערכת מאחר ויש בעיה.

נקווה שהעניין ייסתדר. אעדכן בהמשך.

פורסם

עופר יש מצב שהFADE של HU מכוון רק לקדמיים בלבד או אחוריים בלבד?

דבר נוסף,וודא שההמגבר מכוון על FULL (תוריד גיין לפני)

עריכה קראתי הכל הפעם,עושה רושם שניסית..

אבל לא מובן לי סעיף 2 בהודעה הראשונה. וגם במשפט הזה :"מגבר מק אודיו ZX 4000 מחובר לקומפוננט קדמי + רמקולים אחוריים (יש שירשור של 2 ערוצים למגבר נוסף שאליו מחובר הסאב)."

תוכל לפשט זאת?

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

במגבר של מק אודיו יש אפשרות לשירשור מגבר נוסף. כלומר: ערוצים 1+2 מוערים ישירות למגבר נוסף ואז אפשר לחבר עוד מגבר עם סאב.

עכשיו מובן יותר?

בכל מקרה, מצאתי קצת זמן פנוי וירדתי מקודם לאוטו לנסות להבין מה קורה שם. לא הצלחתי!

הרמקולים הקידמיים לא עובדםי בשום קרה שהוא גם כאשר חיברתי אותם למגבר השני של הסאב.

הרמקולים האחוריים עובדים מצויין אבל מוגדרים כקדמיים במקום אחוריים.

חיברתי סתם טוויטר לצורך בדיקה במקום אחד הרמקולים הקדמיים והנה התוצאות: כאשר המגבר מכוון על 4 או 3 ערוצים, נשמע זימזום חלש ומעצבן מהטוויטר. כאשר המגבר מכוון על 2 ערוצים, שומעים ממנו מצויין.

אין ברירה. בהזדמנות הקרובה אני אפרק הכל ואחבר מחדש כמו שהמליץ רומק.

לי נראה שבכל מקרה, הרמקולים הקדמיים איכשהו התנתקו ולכן לא שומעים מהם.

פורסם

התפנתי היום לפרק את המערכת ולבדוק מה קורה שם.

לגבי הרמקולים הקדמיים, כפי שחששתי: החוטים פשוט התנתקו :oops: העברתי אותם מחדש בצורה כזו שהחלונות לא ייגעו בהם.

לגבי זה ששמעים ח@א ומוזר, מסתבר שלא ידעתי אבל יש עוד כל מיני אופציות חבויות במכשיר שלא הכרתי.

היציאה השניה של המגבר מוגדרת ב-DEFAULT כיציאה לסאב והיה צריך לשנות ל-PREOUT.

עכשיו הכל עובד ושומעים מצוין :mm_yeah:

תודה לכולם על העזרה.

פורסם

ובפעם הבאה אל תחבר את הרימוט של המגברים לפיקוד של האזעקה :-P:-P:-P

אני חושב שאתה צריך לקנות לאשה איזה זוג נעליים או לקחת אותה לאיזה ספא... יצאת חי מהסיפור הזה, תלמד להראות לה שאתה מעריך את זה :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל, אני לא עד כדי כך מפגר :oops: דווקא כל החיבורים נעשו בדיוק כמו שצריך.

לגבי האישה, שלמד להעריך את זה שאני משלב תחביב עם חיסכון בכסף, לא? ההתקנה הייתה עולה כמה מאות שקלים לפחות.

מצד שניף מאחר והאוטו אצלה כמעט כל השבוע, היא לא ממש מבינה בשביל מה התקנתי בכלל מערכת... :?

נ.ב. אישתי לא ממש בקטע של נעליים, תכשיטים וכאלה.

פורסם

טוב מאוד :-P (גם שלי לא)

רק תהרוס משהו ברכב ונראה איזה הערכה תקבל... תשכח מהשבועית :-D למען האמת תשכח מהחודשית :?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...