Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש ברשותי מאזדה 323 לנטיס שנת 97, מנוע 1800 אוטומטית.

הבעיה הראשונה היא הפנסים הקידמיים, התאורה שמתקבלת ממש חלשה משני הפנסים ואני מחוייב להעביר לאור גבוה בכדי לראות בצורה סבירה.

הפנס עצמו(הפלסטיק) נקי, ניקיתי אותו.

הנורות תקינות, ורשום עליהן שהן מספקות 55W-60W.

השאלה היא כזאת..האם זה מספיק? או שהבעיה אחרת?

לגבי נושא אחר, החלונות החשמליים.

החלונות החשמליים עובדים גם מקדימה וגם מאחורה, מהצד של הנהג יש שליטה על כולם אבל השליטה לא עובדת על האחוריים(שניהם).

פתחתי את הדלת ומצאתי מה אחראי על מה, ממה שבדקתי, מגיע חשמל לכפתורים אבל משום מה זה לא עובד..

תודה על העזרה.

פורסם

תבדוק בספר רכב כמה וואט הנורות צריכות להיות.. אם אתה אומר שהפנסים עצמם נקיים אז ניראה לי שזה מה שנישאר לעשות.

אהה... וגרמניה עפה .. גדול!!!!!!!

פורסם

יכול להיות שהנורות לא איכותיות, ויכול להיות שיש מפל מתח, בדוק את המתח שמגיע לנורות.

רוב הסיכויים הם שאם תתקין נורות איכותיות העוצמת תאורה תהיה טובה יותר.

יש מספיק נורות מאיכות ירודה עלותם כ10שקלים, שעוצמת התאורה והפיזור שלהם ירוד מאוד.

פורסם

אוקיי לבדוק מתח, במידה ומתח תקין והנורות אכן איכותיות מה יכולה להיות הבעיה..?

מה אמור להיות ההספק לרכב הזה? אין לי פשוט ספר רכב..

פורסם

אם הרפלקטור תקין(החלק הכסוף בתוך הפנס) יש לבדוק כיון אורות אצל חשמלאי רכב.

תחילה בדוק את המתח ואת מצב הרפלקטור, תציץ דרך הפנס ותבדוק שהוא ניראה תקין ושהוא לא התקלף או משהו כזה.

לאחר מכן החלף את הנורות להנורות איכותיות, אישית רכשתי נורות של פיליפס VISION PLUS הנורות האלו בגוון לבן עם 30% יותר אור מנורות רגילות, עלו לי 140ש"ח מחנות לחלקי חילוף והן מצויינות עוצמת התאורה השתפרה פלאים.

עברתי עם הנורות האלו פעמיים טסט ללא בעיה.

פורסם

לגבי הרפלקטור, הסתכלתי עליו..נראה בסדר אבל יש נקודה שהוא נראה בה מלוכלך..יש טעם לפתוח את כל הפנס ולבדוק? או שזה לא כזה משמעותי..

פורסם

לא כ"כ פשוט לפתוח את הפנס, כי בשביל לפתוח אותו צריך לדעת לחמם אותו בתנור/פן תעשייתי כדי להמיס את הדבק, וגם צריך לדעת שוב לחמם אותו ושוב להדביק אותו שיהיה אטום למים.

אין טעם לפתוח את הפנס רוב הסיכויים שהוא יהרס.

יותר קל זה לבדוק את המתח שמגיע לנורות, לבדוק כיוון אורות ולהחליף לנורות איכותיות.

פורסם

לא יכול להיות ובילתי סביר שהתאורה תהיה גרועה כמו שאתה מתאר, חייב שתהיה בעיה באחד או יותר מהבעיות שציינתי , אלא אם כן שחכתי עוד משהו.

פורסם

לא אמרתי שעשיתי את זה והכול תקין.

אני אבדוק את המתח מחר ואמשיך לפי השלבים האחרים שאמרת.

השאלה השניה, גבי החלונות?

פורסם

לגבי החלונות, האם מותקן לך ברכב מרים שמשות בנעילת הרכב עם השלט?

במידה והתשובה היא כן, אז יכול להיות שיש בעיה בחיווט, או במרים שמשות עצמו.

ברכב הזה יש 2 מרימי שמשות שהגיעו ככה מהיבואן(כניאה התקנה מקומית בארץ).

אם אחד המרימים תקול אז זוג חלונות לא יעבדו (קדמיים או אחוריים).

מתחת להגה נמצאים 2 מרימי השמשות, אתה יכול לנסות להחליף בניהם ולבדוק אם הבעיה עוברת לחלונות הקדמיים, וככה תדע שהבעיה במרים שמשות..

זה מאוד פשוט, שקע- תקע.

אם החלונות עובדים דרך המתג בדלת של החלון אז כניראה היחידת לחצנים שבדלת הנהג לא תקינה.

פורסם

לא מותקן עם השלט, למעשה אני לא יודע מה היה קודם אבל ברגע ביום שקניתי את הרכב, שמו לי נעילה מרכזית(אין לי גם אזעקה)..

אז אין לי מושג אם יש את האפשרות של הרמת שמשות עם נעילת הרכב(כרגע רק הדלתות ננעלות).

וכן כנראה הבעיה בכפתור, כי מגיע מתח לכפתור..איך אני יכול להחליף? לחפש בפירוקיות? ואם כן אפשר המלצה על מקום באזור השרון?

תודה רבה.

• תוכן חדש...