Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

החיפוש שלי אחרי הרכב שאני רוצה כבר נכנס לחודש השני, אני מחפש אחד מחמש הדגמים הבאים:

1-סקודה אוקטביה

2-סיאט טולדו

3-בורה

4-אופל אסטרה

5-גולף

בינתיים אני מחפש רק רכב עם גיר ידני ולכן קשה מאוד למצוא משהו שמור מ-4 האופציות (אופציה 5 - גולף יותר קל למצוא).

למצוא אוקטביה ידנית, שמורה, פרטית, שלא עברה 200,000 ק"מ ורוצים עליה מחירון +- זה יותר קשה מאשר לזכות בלוטו, אותו הדבר גם לגבי הטולדו.

גולף ידנית שמורה קל למצוא, אני מעדיף מנוע 2.0 ליטר, אבל הבעיה שהמחיר שלה גבוהה משמעותית מהשאר והיא לא נותנת יותר.

אז אחרי התסכול הזה אני שוקל לחפש גם אוטומט (למרות שאני לא כל כך אוהב את זה), אז הדילמה שלי היא כזאת:

האם אוקטביה/טולדו אוטו' 1.6 נחשבת אמינה כמו הדגם הידני? (אני יודע שהידני מאוד אמין)

אם משווים את האמינות של טולדו/אוקטביה אוטו' מול גולף ידני אז מי אמין יותר ? בתנאי שכולם שמורים ומטופלים וכו', אני יודע שלהם אותם מנועים ומכלולים, אבל אם גולף אוטו' שונה מגולף ידנית מבחינת אמינות, אז כנראה שגם אוקטביה/טולדו אוטו' תהיה שונה מגולף ידנית.

מבחינת עלויות

בינתיים אני נוסע עם גולף ישנה ולא לחוץ לקנות משהו יותר חדש, אז אני יכול לחכות עד שאמצא את מה שאני מחפש.

אבל השאלה שלי היא האם יש הבדל משמעותי בין האמינות של 1.6 אוטו' לאמינות של 2.0 ידני? (מבחינת כוח ותצרוכת דלק זה לא משנה לי) והאם כדאי לחשוב בכיוון ה1.6 אוטו' או שעדיף לחכות ל 2.0 ידני?

תודה לכולם.

פורסם

האם אוקטביה/טולדו אוטו' 1.6 נחשבת אמינה כמו הדגם הידני? (אני יודע שהידני מאוד אמין)

ידני בכל מקרה אמין יותר מאוטומט. ספציפית גיר אוטומטי JATCO 01M שמותקן ברכב הזה (וברוב גולפים MK4 אוטומט) עדין ורגיש. לא חסרים אקזמפלרים עם בעיות גיר (אתה מוזמן להריץ חיפוש בפורום טכני).

מעבר לגיר, שקודה אוקטביה 1600 אוטומט מאוד אמינה, מניסיון של 10 שנים עם רכב כזה במשפחה, אני יכול לומר לך שאצלנו הרכב מפגין אמינות קרובה למוחלטת. פה ושם במהלך השנים הוחלפו כמה דברים קטנים (אלטרנטור, צינור נשם, מאורר של רדיאטור, טרמוסטט, ממסר של איתות, החלפת שסתום במדחס מזגן), אבל מעבר לזה אמינות בהחלט מוחלטת. הרכב מעולם לא ניתקע ולא היו איתו בעיות שהצריכו השהיה ארוכה במוסך. הרכב בטיחותי - 4 כוכבים במבחן ריסוק, יש לו פח עבה.

ספציפית בקשר לנסיעה, מנוע 1600 רועש וחלש בעליות במיוחד עם מזגן. בגדול עושה את העבודה, אבל לא חיית רמזורים. בזכות יחסי העברה קצרים בגיר, במהירויות של עד 80 קמ"ש הרכב מאפשר לבצע את כל התמרונים הדרושים בתנועה צפופה.

צריכת דלק 1 ל-10 בממוצע עם מזגן, כולל נסיעות בעיר.

כמו כן, לאוקטביה יש תא מיטען ענק, כי היא למעשה הצ'בק - לכן בתור רכב משפחתי יש לה יתרון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא כל כך הבנתי, אתה אומר שהגיר עדין ורגיש מאוד אבל בכל זאת הוא אמין מאוד?

האם יש הבדל מבחינת הגיר אם זה מנוע דיזל או בנזין? או שזה אותו גיר לכול המנועים?

ראיתי בורה עם מנוע 2.0 דיזל ואוקטביה 1.9 דיזל שנראות שמורות, זה אותו JACTO 01M ?

פורסם

לא אמרתי גיר אמין מאוד. ספציפית אקזמפלר של אבא שלי עשה 100,000 ק"מ והגיר מתפקד בסדר גמור - עד עכשיו לא נדרשו פעולות אחזקה.

אצלי בגולף, גיר במצב פחות טוב ועבר קרוב ל-200,000.

מדובר בגיר בעייתי למדי, יש אליו שרשורים בפורום טכני - חלק מבעיות פותרת התקנה של קולר בזמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

השאלה שלי בהתחלה היתה כזאת:

"אבל השאלה שלי היא האם יש הבדל משמעותי בין האמינות של 1.6 אוטו' לאמינות של 2.0 ידני?"

אז עדיף למצוא גולף ידני 2.0 או 1.6 כי היא תהיה יותר אמינה מאוקטביה אוטו' 1.6?

מה עם JACTO 01M , הוא גם נמצא במנועי דיזל?

פורסם

עדיף מבחינת אמינות ידנית. אפשר למצוא גם בורה ידנית. לא יודע איזה גיר יש לדיזל.

• תוכן חדש...