Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דחוף מה לעשות

קניתי רכב בחברת טריין אין ועשינו בדיקה פנימית במוסך שלהם.

בבדיקה היו כמה בעיות קטנות שהבטיחו לסדר.

שהגענו לעשות טסט(אחרי שכבר קנינו) התברר שיש קצה שילדה

כמובן שהם טענו שלא ידעו ומוכנים לקבל את הרכב חזרה אך רק עם הורדת ערך של היד , פחות 5 וחצי אלף

או שניקח רכב אחר ( ואז הם דופקים מחיר)

יש לי משהו לעשות? הרי בבדיקה שלהם לא היתה כל בעייה בשילדה , כלומר הם שיקרו.

פורסם

לכולם הכל הכי דחוף. איך לתעדף שרשורים כאלה? מה יותר דחוף: דחוף מאוד, דחוף אחים שלי, כנסו דחוף או סופר דחוף?

לפי מה שאני מבין, הם בתור סוחרי רכב היו אמורים לפעול לפי חוק גילוי נאות. בכל מקרה היה כדאי לקחת את הרכב לבדיקה.

בכל מקרה, אם אכן מדובר רק על קצה שלדה, מדובר יותר על משמעות מסחרית. תלוי כמובן מנזק ספציפי וכדאי להיתיעץ עם מומחים.

כיצד בטסט עלו על זה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש לך מסמך מסויים שקיבלת מהבדיקה במוסך הסוחרים?

או שהסתמכת על המילה שלהם בעל פה

איך עלו על זה בטסט?

ותבדוק בנוגע להחלפה על אותו סוג רכב מאותה שנת יצור ושפשוט יחליפו לך ראש בראש.

פורסם

אתה מכיר את הפתגם על האבן שאחד זורק לבאר ו100 החכמים שלא יצליחו להוציא אותה? ואת הפתגם על ההבדל בין חכם לפיקח? ואת הפתגם על סוף מעשה במחשבה תחילה?

עכשיו תנשום (תנשמי?) עמוק ותלמדי את הלקח לפעם הבאה - מתיעצים בפורום לפני שעושים טעות, לא אחרי.

כמה דברים מוזרים בהודעה שלך -

א. הכותרת, אבל את זה תיקנתי.

ב. בטסט לא בודקים קצה שלדה.

ג. קניתם. למה להחליף עכשיו? קצה שלדה זה לא סוף העולם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ולעניין

יש לי מסמך מהם שבקטגורית השילדה לא רשום על פגיעה

ביקשתי בטסט שיסתכלו ולכן גילו את התקלה

בבדיקה נוספת שהלכנו מטעם החברת טרייד אין , נמצאה גם התקלה.

השאלה אם אפשר לתבוע אותם , באתר אינרנט שלהם רשום "אחריות על מנוע גיר ושלדה" ,אבל זה משהו כללי , לא ביני לבינם.

פורסם

אני לא משפטן אך לעניות דעתי יש עילה לתביעה. גובה התביעה הוא כגודל הנזק שלך (החלפת הרכב באחר או ירידת ערכו כתוצאה מן הפגיעה אם הוא נשאר ברשותך).

כמה פרטים שלא ברורים מהודעתך:

כמה זמן עבר בין קניית הרכב ועד שניגשת לטסט ןהתגלתה הפגיעה בשלדה?

האם הרכב היה יד ראשונה (כשקנית אותו)? זה משמעותי לעניין גילוי נאות.

האם חתמת על איזה מסמך הפוטר את המוכר מאחריות למצב הרכב?

פורסם

לדעתי בדוק עם מומחה את משמעות המכה,אם היא לא רצינית זה לא סוף העולם במיוחד אם הרכב לטעמך,

אם כן יש אתר שנקרא mycase.co.il,שם תוכל להתייעץ בנושאים משפטיים

פורסם
אני לא משפטן אך לעניות דעתי יש עילה לתביעה. גובה התביעה הוא כגודל הנזק שלך (החלפת הרכב באחר או ירידת ערכו כתוצאה מן הפגיעה אם הוא נשאר ברשותך).

כמה פרטים שלא ברורים מהודעתך:

כמה זמן עבר בין קניית הרכב ועד שניגשת לטסט ןהתגלתה הפגיעה בשלדה?

האם הרכב היה יד ראשונה (כשקנית אותו)? זה משמעותי לעניין גילוי נאות.

האם חתמת על איזה מסמך הפוטר את המוכר מאחריות למצב הרכב?

=========================

יום אחרי הקנייה , גילנו את הבעייה והלכנו אליו

יד ראשונה בהחלט

חתמנו על הדוח בדיקה לא זכור לי אם רשום שלמוכר אין אחריות.

להיפך-האתר אינטרנט שלהם רשום שהם מתחייבים למנוע גיר ושילדה תקינים , ושאם מתגלה בעייה ברכב , לאחר קנייתו , יש למי לפנות...

פורסם

לדעתי האישית, לך עם המסמך של המוסך בו בוצעה הבדיקה לפני הרכישה (ששם גם מצויין כי הרכב תקין) ועם תוצאת הבדיקה בטסט ותפנה עם זה לטלויזיה או לעיתונות, יש מלא תוכניות כגון שומר מסך, התוכנית של גיא מרוז והמתולתלת שזה הלחם שלהם, תן להם לשבור את הראש מול אותו סוחר או בעיתונות גם שם יש לא מעט טורי צרכנות ששם הם עוזרים לאנשים מול "החברות הגדולות", אם אתה/ את רצינים אני יכול לנסות להפנות אותך לחבר, כתב צרכנות בידיעות אחרונות שאולי יוכל לעזור. בכול מקרה תתייעץ עם עו"ד, יש לך עילה לתביעה.

אני אף פעם לא מחייך, אם זה תלוי בי. חשיפת שיניים היא סימן לכניעה אצל יונקים עילאיים, כשאדם מחייך לעברי כל מה שאני רואה הוא שימפנזה מתחנן על חייו..

פורסם

זו הבעייה שלנו אנחנו לא מודעים לכוח שלנו ולכן הגופים הדולים מנצלים את זה לטובתם האישית.

בוודאי שיש לך סיבה לטביעה ואפילו עוגמת נפש.

הדבר הראשון והדחוף זה להחזיר במיידית את האוטו ,תסביר להם שאים לא מחזירים את הכסף אתה לא מוותר והולך לתבוע אותם

לא רק על הנזק אלא גם על עוגמת הנפש והתירטורים אני מאמין שבסוף הם יתרצו.

פורסם

מבחינה משפטית, מדובר במקרה לא מסובך.

אני מציע לפעול בשני שלבים:

1. תן להם הזדמנות אחרונה לפצות אותך בגין הנזק ותראה להם שאתה רציני ומוכן לפנות לבימ"ש (מכתב מעו"ד יכול לסייע).

2. אם הם לא מפצים - תגיש תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות בסכום המקסימלי שניתן לתבוע, על בסיס החוק החדש לגילוי נאות במכירת רכב משומש. זה היתרון של רכישת רכב מסוחר - הוא מחויב לגילוי נאות ואין ספק שהיה עליו לדעת על פגיעת קצה שלדה (האם גילו לך שהרכב בכלל עבר תאונה?).

בכתבה הבאה יש מקרים דומים לשלך שבהם בימ"ש פסק לטובת התובע.

http://www.news1.co.il/Archive/003-D-34869-00.html?tag=10-46-34

ראה גם הכתבה הבאה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3797241,00.html

יש עוד המון חומר בגוגל. שווה לחפש.

מסקנה: לפעמים שווה לרכוש מסוחר ולא מאדם פרטי. רוב האנשים אינם מודעים לכך.

בהצלחה.

פורסם

בקש מהם פיצוי של כמה אלפים ומכתב התחייבות BUY BECK שהם מתחייבים לרכוש את הרכב בעתיד במחיר מוסכם מראש

וזהו אל תיקח את זה קשה כמעט לכל הרכבים היום יש פגיעה בקצה שלדה

• תוכן חדש...