Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקר חסרה לי חדות. יש לחדד (קצת) תמונות לאחר הקטנה בד"כ.

התאריך מכוער ומיותר.

השלוש הראשונות כחולות מדי (בעיית WB?), אלא אם לזה התכוון המשורר.

השנייה צריכה קצת יישור.

אסור היה לחתוך את הבניין מימין בחמישית מהסוף.

רצוי להעלת פחות תמונות, ולאפשר דיון נרחב על כל אחת.

זהו, בקטנה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היי עופר,

מסכים איתך לגבי החידוד בחלק מהתמונות,אשמח לקבל טיפים איך אני יכול לשפר את זה בצילום עצמו או איך לבצע חידוד בעריכה עצמה (פוטושופ).

לגבי התאריך- מקבל את זה.

לגבי התמונות הראשונות שיצאו כחולות מדי,לא כיוונתי לכך אבל פשוט ככה זה היה נראה בחוץ,כמובן שיכולתי לשחק עם ה-WB אבל העדפתי לשמור את התמונות כמו שהן.

לגבי התמונה ה-2 (שצריכה יישור)- היא לא ישרה ? :-D (יישרתי אותה בהתאם לבניינים הנמוכים יותר שבצד ימין).

לגבי הבניין שחתכתי,לא היתה לי הרבה ברירה מכיוון שאמנם לא רואים את זה בתמונה,אבל הבניין עצמו נחתך על ידי בניין שמסתיר אותו,יכול להיות שפשוט הייתי צריך להוציא אותו מהפריים.

תודה על ההערות.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

איך יכלתי לשכוח ממך,פאק! שישי שבת הייתי בהונג קונג וחיפשתי מה לעשות ולא ידעתי לאן ללכת כי זו הפעם הראשונה שלי הייתה בהונגקונג. :cry:

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

מסכים לגבי החצובה, אמנם התמונות נלקחו בספונטניות ללא תכנון מוקדם אבל אני מקבל את זה.

חלק מהתמונות אכן יצאו מגורענות כיוון שצולמו ב-ISO גבוה, אשמח ללמוד איך אני יכול להפחית את הרעש הזה בפוטושופ.

תודה,

עידן

פורסם
בעיקר חסרה לי חדות. יש לחדד (קצת) תמונות לאחר הקטנה בד"כ.

התאריך מכוער ומיותר.

השלוש הראשונות כחולות מדי (בעיית WB?), אלא אם לזה התכוון המשורר.

השנייה צריכה קצת יישור.

אסור היה לחתוך את הבניין מימין בחמישית מהסוף.

רצוי להעלת פחות תמונות, ולאפשר דיון נרחב על כל אחת.

זהו, בקטנה.

זה נכון.

לגבי הכחלחלות - אני דווקא אוהב את זה, אבל זה נתון לטעמו של הצלם.

לגבי חידוד - חובה לאחר הקטנת התמונה. אמרת שאתה עובד בפוטושופ? הנה סדר עבודה:

קודם כל עושה את כל תיקוני הצבעים, תאורה, קונטרסט, חיתוך התמונה. אחרי שהכל גמור וסופי מקטין את התמונה לגודל המבוקש (800X600 או 1000X750 או כל גודל אחר שמוצא חן בעיניך, לא צריך להשתגע עבור אינטרנט).

עכשיו מגיע החידוד, בעיקרון זה ניסוי וטעיה אבל קח נקודת התחלה טובה: כנס לתפריט Filter, בחר Sharpen-Smart Sharpen. הכנס את הערכים Amount: 220, Radius: 0.2. סמן כמה פעמים את משבצת הפריוויו ע"מ להעריך את השינוי. שים לב שהתמונה שלך מוצגת בגודל אמיתי (100%).

שים לב שערכים אלה טובים לתמונות המוקטנות לגודל קטן (נניח עד 1200X800). כשהתמונה גדולה מעבר לזה אני ממליץ להוריד ב-Amount ולהעלות את הRadius. כמו שכבר ציינתי, המון ניסוי וטעיה. שחק קצת.

בתמונות לילה הרבה פעמים עושה פלאים הגברת הקונטרסט בגוונים הכהים (לא להשתגע). נסה לפתוח את חלון Levels ולמשוך את החץ השמאלי השחור ימינה. זה ינקה לך מעט מהאפרפרות שיש בחלק מהתמונות.

תמיד לזכור כלל ראשון בעיבוד תמונה - אף פעם לא לדרוס/למחוק את המקור. המלצה שלי תמיד להעתיק תמונות למחשב לתוך תיקית מקור, ואת כל השינויים לשמור ליד התיקה. תמיד שמור את האופציה לחזור אחורה. זה ישתלם לך כשתגלה שהעיבוד לא מוצא חן בעיניך, או אם תרצה לעשות מהקובץ דברים אחרים. בנוסף אל תשלול את העובדה שהטכנולוגיה מתקדמת, עוד כמה שנים תוכל לכבד את תמונותיך אחרת לגמרי.

אתה אולי אומר לעצמך "סבבה, אני עבר אעבוד על הקובץ המעובד עוד פעם". אז הנה כלל שני בעיבוד תמונה - כמה שפחות פתיחות וסגירות של קובץ אם הוא שמור בפורמט Jpg. כמה שפחות שכבות עיבוד לא חשובות. כמה שפחות תיקונים (להבדיל משינויים - תיקון הוא קודם כל "מחיקת" הטעות).

אחרון, לגבי התאריך - תעיף את זה, תעשה טובה :wink:. זה ממש הורס את התמונה. אם זה עבור זיכרון - תדע שבכל תמונה שאתה מצלם המידע הזה נשמר בקובץ, תמיד ניתן לשליפה. אם זה כי אתה אוהב ככה - סבבה, לפני שאתה מדפיס תוסיף תאריך. אני לא מבין למה הוא טוב בהעלאה לאינטרנט ככה. אם כבר אתה מתעקש - תקטין אותו מאוד, הוא עצום ביחס לתמונה.

ואחרי כל המלל - התמונות יפהפיות! (טוב נו, חלקן). אני שמח לראות שאתה נהנה מהמצלמה ונהנה מהצילום, ממש רואים את ההנאה בתמונות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

תודה לכולם על התגובות ובמיוחד לאנלוגי שכמו תמיד נותן פירוט (תודה רבה על כך,אני מאוד מעריך את זה!).

בכל התמונות כאן עשיתי עריכה של ה-LEVELS,לא רק בגוונים השחורים אלא גם באפורים ולבנים,זה בהחלט משפר מאוד את התמונות ואכן עזר להעלים מעט מהאפרוריות שהיתה בחלקן.

לגבי התאריך,מסכים,אני מתכוון פשוט להסיר את התאריך מהמצלמה.

לגבי התמונות,אכן עשיתי 2 תקיות,אחת של תמונות מקור והשנייה של תמונות ערוכות (זה דווקא עזר לי במקרה של התמונה השלישית מלמטה,ששם לאחר העריכה והשמירה שמתי לב שהחשיפה גבוהה מדי והכביש שבצד שמאל של התמונה יצא לבן לגמרי, ביצעתי עריכה מחדש של קובץ המקור (שכמובן שמרתי כמקור) וזו התמונה שהעלתי כאן-אני ממש אהבתי אותה).

אני אכן אשחק קצת עם החידוד כפי שהסברת לי,לאט לאט אתאפס על זה.

ושוב, המון תודה!

עידן

פורסם

איזה יופי, תמונות מהסוג שאני אוהב - לילה, משחקים של צבעים שנובעים מסוגים שונים של נורות.

אין הרבה מה להוסיף - עד שתשיג חצובה אפשר להכריח את המצלמה להשתמש ב-ISO נמוך

ולהניח אותה על גדר או אוטו או כל דבר יציב יחסית.

התמונה שלטעמך יצאה מדהימה מדגימה באופן מושלם קווים מתכנסים -

יש כל מיני אלכסונים שונים בתמונה (בצבעים שונים!) שממש "נאבקים" זה בזה,

יופי של תמונה.

WB בצילומים האלה הוא ממש לא קריטי. לחלופין, אתה יכול ללכת הפוך-על-הפוך

ולנסות WB שונים שלא מתאימים בכלל, כדי ליצור אפקטים מסוימים או להדגיש צבע אור מסוים.

אני מניח ששמת לב לבניינים המכופפים בקצוות צילום מס' 2 - עיוות שמתרחש

בקצה הרחב של הזום. יש כאלה שזה מפריע להם, אולי תנסה לשחק עם זה.

אה, ותוריד את התאריך, בדחילו ורחימו, בכל מקרה התאריך המקורי נשמר בקובץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אכן שמתי לב לבניינים ש"התכופפו" בתמונה לפני האחרונה.

איך אני יכול לנסות לתקן את זה בעריכה ? (למרות שאני דווקא אוהב את התמונה כמו שהיא, סתם מעניין אותי לדעת להבא).

תודה.

פורסם

לתיקון עיוות הבניינים - חפש את כלי Transform בפוטושופ, ונסה את האופציות שלו.

לא זוכר בשלוף היכן הוא בתפריט, אבל ctrl-t מפעיל אותו, קליק ימני אחרי ההפעלה ייתן לך את אופציות התיקון.

אחרי התיקון סביר שתצטרך לחתוך מעט את התמונה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...