Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. מונחת לפני הצעה לרכוש פיג'ו 306, שנת 2000, מנוע 1.4 ידני. מדובר ברכב יד 2 עם 200 אלף ק"מ.

הלכתי עם חבר ובדקתי אותה היום. תפקיד החבר (שיש לו רכב כזה במשפחה) היה להטיח בפני את כל הבעיות שהוא רואה כדי שאני לא אתפתה לקנות אותה מהר מידי.

אז ממה שראינו די התלהבנו, גם החבר האמת, אבל אשמח לשמוע עוד דעות לכאן ולכאן.

אז ככה, האוטו יד 2. היה 8 שנים אצל יד ראשונה ועוד שנתיים אצל הבעלים הנוכחי. בתקופה הזאת הוא עבר את הטיפולים הבאים

גיר חדש מיבוא (שאלתי למה היה צורך בהחלפת גיר וקיבלתי תשובה: "אני יאקה" והיו רעשים, יש לציין שהמוכר מהמוצא הכי רחוק שיכול להיות מיאקה אבל נו שויין) + קלאץ' חדש

טיימינג (ממבט על הרצועות הן אכן נראות חדשות, עוד יש להן את הברק של החדש)

מצבר באחריות

תחזוק שותף כל 10K לטענת המוכר למרות שלמיטב ידיעתי אמורים לעשות ברכב המדובר כל 15K. בכל מקרה אין קבלות כי הוא טוען שהרכב טופל במוסך של דוד שלו וזה לא מוסך מורשה של פיג'ו.

המזגן עובד. מקרר. אין חימום. לטענת המוכר הצינור מים שמגיע לרדיאטור חימום התבלה ונסדק לאחרונה ובגלל המכירה הוא לא רוצה לתקן את זה אז עשו מעקף. ראיתי את המעקף. ניראה בסדר. אני לא יכול לדעת אם הסיבה האמיתית היא רק צינור או הרדיאטור חימום עצמו.

מהסתכלות בתא המנוע, חיבורי רדיאטור נקיים ואין סימנים של נזילות שמן מהמקומות המועדים. מים ירוקים ברדיאטור ושמן בצבע יחסית נקי).

מבפנים האוטו דנדש, אין מה להגיד. הכל שלום ובמקום. יש דלת אחת אחורית שנותקה מהנעילה המרכזית כי יש בעיה במנגנון שלה. חוץ מזה כל הדלתות בגאז והחלונות (חשמלי קדימה) נפתח ונסגר פיקס בלי בעיה.

מבחינת פחחות וצבע, סך הכל המצב לא רע. יש כמה שיפשופים ומכות קלות פה ושם. סך הכל ניראה לי הגיוני לשנתון. יש התחייבות מפורשת מצד המוכר שהרכב לא עבר תאונה.

לגבי מנוע וגיר המוכר אמר שהוא לא מתחייב כי ברור לו שבבדיקה הבודק "יכסה" את עצמו ויגיד משהו. הוא אמר שמבחינתו הוא טיפל ברכב מ-א עד ת אבל לך תדע מה יגידו בבדיקה. אמרתי לו, תשמע, אל תתן לי לשרוף 500 שקל על בדיקה כי אם יהיו בעיות גיר מנוע אני לא קונה בכל מקרה אז תחסוך ממני את הכאב ראש. הוא אמר "אני אומר לך שאין שום בעיות, אבל אם יגידו משהו לא תקבל כסף בחזרה".

יצאתי לסיבוב על הרכב.

ההילוכים עוברים חלק וקל. האוטו מאיץ בסדר גמור. היינו שלושה אנשים מבוגרים באוטו. יצאתי לכביש של 90 קמ"ש וגם עמדתי 5- 10 דקות בפקק קטן. המנוע שמר על טמפ קבועה. האוטו הרגיש נוח מאוד. עליתי גם על כמה מכסי ביוב ב"חצי" כוונה והאמת שהופתעתי מהריסון של המתלים.

לא הרגשתי שם רעידות, רעשים, זימזומים.... האוטו מתניע חלק...

המוכר רוצה מחירון פלוס 700 שקל כי הוא החליף את הג'נטים למגנזיום 15".

החלונות של הדלתות הושחרו (לא שחור לגמרי, חצי חצי כזה) וזה מפריע לי כי אני לא יודע אם הדבר הזה עובר טסט (עוד 3 חודשים). המוכר ענה שהוא פשוט הוריד את החלונות הקדמיים עד הסוף במהלך הטסט וזה עבר. כמו כן הוא אמר שאפשר להוריד את המדבקות ולא תהיה בעיה. אגב מדובר בהשחרה איכותית ביותר. בהתחלה הייתי בטוח שממש הוחלף חלון אבל המוכר אמר שזאת מדבקה.

מה אתם אומרים?!

פורסם

חלונות קדמיים מושחרים לא עוברים טסט, ואם יעצור אותך שוטר אתה עשוי למצוא את עצמך בבעיה.

לגבי הרכב - נשמע טוב למדי, בכפוף לבדיקה (במוסך או מכון) שתאשר שלא היו תאונות ושאין כשלים יוצאי דופן במכלולים המכניים.

לגבי המחיר - 306 בדרך כלל לא נמכרות במחירון, ולא ביותר מכך. אבל אם הרכב במצב טוב ומצא חן בעיניך הייתי הולך על זה.

פורסם
חלונות קדמיים מושחרים לא עוברים טסט, ואם יעצור אותך שוטר אתה עשוי למצוא את עצמך בבעיה.

לגבי הרכב - נשמע טוב למדי, בכפוף לבדיקה (במוסך או מכון) שתאשר שלא היו תאונות ושאין כשלים יוצאי דופן במכלולים המכניים.

לגבי המחיר - 306 בדרך כלל לא נמכרות במחירון, ולא ביותר מכך. אבל אם הרכב במצב טוב ומצא חן בעיניך הייתי הולך על זה.

אוקי בעניין השחרת החלונות. האם באמת אפשר להוריד את המדבקות וזה לא יעשה פגם בחלון עצמו? האם חלונות אחוריים אפשר להשאיר מושחרים או שגם צריך להוריד?

פורסם

עברתי בפורום על הרבה הודעות בקשר להשחמת חלונות

ראיתי שפשוט המון אנשים עושים את זה, מה גם שיש המון בעלי מקצוע שעושים את זה בכל מיני דרכים וצורות

אז אם זה לא חוקי ולא עובר טסט, איך התעשייה הזאת פורחת?!! ולמה כל כך הרבה אנשים עושים את זה אם זה לא עובר טסט?

אגב, אני יכול לקלף את זה בעצמי או שצריך ללכת לבעל מקצוע?

תודה על התשובות

פורסם

הרבה אנשים עושים את זה, זה לא הופך את העסק לתקין. השיטה שהציע לך המוכר לא פועלת מניסיוני, הטסטרים מכירים את זה וברוב המקרים יבקשו ממך להרים את החלונות.

אבל אם נחזור רגע לנושאים קצת יותר חשובים, משהו בסיפור הזה לא נשמע טוב. הבחור טוען שהוא יקה, לא טורח לתקן את הנעילה המרכזית (בעיה קטנה אך מעצבנת במיוחד) ואת החימום אבל כן משקיע אלפי שקלים בהחלפת גיר? טיפולים ללא תיעוד אצל המוסך של הבן-דוד? לי זה נשמע קצת חשוד.

לגבי החימום - אני די בטוח שמדובר ברדיאטור חימום נוזל ולא בצינור קרוע. צינור קרוע מחליפים בכמה עשרות שקלים (במיוחד שיש מוסך לבן-דוד) וממשיכים הלאה. רדיאטור חימום זאת כבר סאגה אחרת.

בקיצור, תבדוק טוב יותר את הרכב. אל תתפתה לרכוש אותו בגלל ג'אנטים וחלונות שחורים, שהם שטיקים מוכרים של סוחרי רכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...