Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב קניתי דיהטסו אפלאוז שנת 92 50אלף קמ"ש.

איזה סוגי מסננים אני צריך להחליף? ואיזה סוג שמן צריך? שיהיה טוב אבל לא יקר.

עוד שאלה קטנה.

ברגע שהרכב קר כילו בבוקר הוא מתניע סבבה בלי יותר מידי זמן לסובב את המפתח אבל ברגע שאני נגיד נוסע,מכבה את המנוע לרגע ואז מתניע שוב לוקח יותר זמן להחזיק את המפתח בסיבוב.. מקווה שהסברתי סביר)

תודה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבי שלום רב , וברוך בואך לפורום !

שנית, במסגרת ישור הקו לרכב שקנית,יש להחליף מצתים, ויש לבדוק האם המצתים המורכבים כעת ברכב, מפוייחים, מה שמסביר את הסיבות להתנעה קשה במנוע חם, ואת הקלות בה ההמנוע מתניע בבוקר בגלל הצוק האטומטי בקרבורטור.

לא ציינת באם הרכב ידני או אוטומטי.

בדוק באם הרכב לא פולט עשן שחור בעת התנעת מנוע קר.

בדוק תצרוכת דלק, וחזור לפורום לעדכון לגבי מראה המתים הישנים העשן השחור, ותצרוכת הדלק.

מומלץ להחליף מי קירור, ולבדוק ולעדכן האם ברדיאטור יש מי קירור ירוקים איכותיים או מי ברז.

מכיוון שמתברר שהרכב יד ראשונה, בדוק באם לסבתא שלך יש ניירת של הטיפולים שהרכב עבר והיכן, ב16 שנים האחרונות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה:-)

הרכב אוטומט..אין עשן שחור באגזוז. מים ברדיאטור ירוקים ורדיאטור הוחלף ב2004. לצערי אין ספר טיפולים...אני מתכנן להחליף שמו ומסננים מחר. צריך שתגיד לי בבקשה איזה שמן ומסננים צריך. ואיך בדיוק אני בודק צריכת דלק וכמה ליטר המיכל?

תודה רבה.

* תגיד גם כשאני מתניע בבוקר הסל"ד שלי הוא כ 2000 ואחרי כמה דקות יורד ל 1 זה תקין?

תודה.

פורסם

שלום רב !

בדוק עשן שחור, רק בעת התנעת מנוע קר.

אנא ציין מה הסלד במנוע קר, בהילוך חנייה(P), ובעת שילוב להילוך במנוע קר.

לאחר שהמנוע התחממם, אנא ציין מה הסלד בפרקינג או בניוטרל, ומה הסלד בדרייב?

שמן המנוע המומלץ הוא ליקווי מולי, בצמיגות 10/40, במיכל בצבע זהוב, או 10/40, עם תוסף מוס 2 במיכל האפור.

יש להשיג בכל חנות חלקי חילוף לרכב, או ברשתות אייס ,אוטו דיפו,והום סנטר.

מיכל הדלק מכיל 50 ליטר בדיוק.

יש למלאות אוקטן 95 בלבד, ללא שום תוסף דלק כלשהו.

לשם בדיקת תצרוכת דלק ממוצעת יש לנהוג כך:

יש למלאות את טנק הדלק, עד סופו, עד שכמעט הדלק גולש.

יש לבצע מספר בדיקות על ידי רישום ספרות הספידומטר, בסקאלה בתחתית השעון, לנסוע כ200 קילומטר בערך, לחזור שוב לתחנת צהדלק, ושוב למלאות עד סוף הפייה, לרשום בדף שתכין מראש, מה הראו ספרות הספידומטר בתדלוק הראשון, וכמה בתדלוק השני.

יש להחסיר מהקילומטרז, שיראה השעון ספידומטר בתדלוק השני, והסכום שיתקבל, יש לחלק בכמות הליטרים שתכנס בתדלוק השנהי בלבד.

התוצאה שתתקבל, היא התוצאה של הכמות קילומטרים , שהרכב נוסע,לליטר אחד של דלק.

בתקווה שהבנת.

צביקה

פורסם
תודה רבה!

אני יכול לעדכן אותך בפרטי לגבי התוצאות או שלהמשיך באשכול?

שלום רב !

אינני מקבל תשלום בהודעות פרטיות מהנהלת קארס פורום, כך שאבקשך להמנע מעדכונים בפרטי, אלא רק להמשיך את האשכול!

ובתשובה לשאלתך בפרטי, אצטט כאן את השאלה, ואענה לך כאן ולא בפרטי, לטובת כל חברי הפורום :

היי לפני כמה ימים דיבריתי איתך על דיהטסו אפלאוז 92.

יש לי שאלה. עדין לא עשיתי בדיקה שאמרת לי על צריכת דלק אבל סמתי לב משהוא מוזר. כשקניתי אותה היה קצת יותר מחצי מיכל במחוג..אחרי בערך 130 ק"מ סמתי סטופר שם...ירד לי המחוג לחצי של ה"חצי"... זה הגיוני? אבא שלי אמר שזה יכול ליהיות סתם לא מראה נכון אבל אני מפחד מזה....

תודה.

ובכן תגובתי היא כך:

ראשית לא מסתמכים לעולם על שעון דלק,קו המחוג מראה מלס דלק בצורה לינרית, אתה יכול למלאות טנק דלק מלא, וביומיים

הראשונים המחוג כמעט לא יזוז,

ולאחר מספר ימין הוא ירד במהירות , לכוון מחצית הסקאלה.לכן המלצתי למדוד תצרוכת דלק, לפי ההסבר המפורט, שנתתי בתגובתי הקודמת, ורבים יעידו שהבדיקה לפי המלצתי לא מסובכת כלל, ובדוק תצרוכת דלק' רק בשיטה הזאת.

לגבי הסלד בעת התנעת מנוע קר, הוא גבוה בהרבה מהמותר והנדרש, והוא לא אמור לעבור את קו ה1200/1500 סלד, ולרדת ל950/1000, במנוע חם בהלוך סרק/פרקינג.

לסיום המלצתי החמה, רצוי שתנצל את השבת הקרובה, ללימוד כתיבת משפטים רצופים,ללא שימוש בשלוש נקודות(כך...), וללא שגיאות כתיב, כדיע להמנע מנעילת השרשור.

בברכה

ותמיד לשרותך.

צביקה

פורסם
כרמל ידידי שלום רב !

גם אצלך המצב לא תקין !

בברכה

צביקה

הי צביקה, מה שלומך?

למה לא תקין? מה הבעיה?

קשה לי להאמין שבאמת יש בעיה- כמו שאמרתי זה המצב מאז שהרכב נרכש...

בהתנעה ראשונה, הוא מתחיל מ2000 סלד, ותוך 2-3 דקות יורד לאט לאט לסל"ד הסרק של כ-850-900...

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

צבע בורדו8)

שאלה לצביקה:

אם הסלד הוא 2000 יש צורך לבקר במכון קרביורטורים או רק כשיהיה צריכת דלק גבוה?

ועוד שאלה קטנה. בבוקר צריך לחכות שהרכב התחמם והסלד יפול או שאני יכול לנסוע ישר?

תודה.

פורסם
צבע בורדו8)

שאלה לצביקה:

אם הסלד הוא 2000 יש צורך לבקר במכון קרביורטורים או רק כשיהיה צריכת דלק גבוה?

ועוד שאלה קטנה. בבוקר צריך לחכות שהרכב התחמם והסלד יפול או שאני יכול לנסוע ישר?

תודה.

אפשר ליסוע ישר...אני נוהג לחכות חצי דקה.

איזו רמת גימור?

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

• תוכן חדש...