Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעלה שוב נושא שנידון פה בעבר מספר פעמים, אבל באף אחד מהשרשורים בנושא לא מצאתי את האינפורמציה הנחוצה לי.

רכשתי יאריס 2006, וכמובן מפריע לי מאד שהדיסק שם אינו תומך ב mp3.

מכיוון שאני ממש לא מבין בתחום, וגם הדרישות שלי לא גבוהות במיוחד, הפתרון שנראה לי הכי פשוט הוא לקנות רדיו עם כניסת USB ב170 שקל באוטו דיפו, להתקין אותו במקום המדף שמתחת לרדיו האורגינלי (מתוך תקוה שהמקום שם יספיק לו) ולהתחבר במקביל אל הרמקולים. ככה ישאר לי המחשב דרך וגם הרדיו האורגינלי, וMP3 אשמע מהרדיו החדש. (או שאוכל באחד מהם לשמוע גל"צ ובשני רשת ב' במקביל על אותם רמקולים, ולראות מי יותר חזק בדיווחי תנועה :lol:).

למצוא חיבור של מתח קבוע ומתח ממותג יהיה לי מן הסתם קל עם וולט מטר, ומנסיוני העני למדתי שבדרך כלל אחד אדום והשני צהוב, והאדמה שחור. הבעיה היא בחיבור לרמקולים.

הענין הוא בזה שאני חושש לפגוע בחיבורים של מחשב דרך. ולכן קצת מפחיד אותי לבדוק בשיטת ניסוי ותהיה איזה חוט מגיע לאיזה רמקול, ואיזה חוטים מחוברים לחיישנים השונים.

מצאתי פה לפחות 10 שרשורים שעוסקים בנושא אבל באף אחד לא מצאתי אינפורמציה קונקרטית אודות הצבעים של החוטים. האם יש מקום שבו אני יכול לראות דיאגרמה של החיווט הזה? או שמישהו שעשה את זה לפני יכול לעזור לי?

תודה

גברעם

פורסם

החששות שלך מוצדקים. הרדיו ביאריס "מדבר" עם מחשב הרכב ועם הקונטרולר בחלק העליון של הקונסולה (איפה שהמחשב דרך וצג ה LCD). ניתוק הרדיו עלול לגרום לכמה פונקציות לא לעבוד, ביניהן אותו "ביפ" שאתה שומע שאתה מקבע תחנה ברדיו או מאפס את מחשב הדרך.

למיטב ידיעתי ניתן להתקין רדיו במקום תא הפלסטיק בחלקה התחתון של הקונסולה. את הרדיו יש להתקין מבפנים (ז"א לפרק את העסק ולחבר אותו מאחורה), את הפאנל ניתן להלביש ולהסיר ללא כל בעייה מקדימה.

כל זמן שלא תתעסק עם הרדיו המקורי (למעט "גניבת" חוטי הרמקולים ממנו) לא צריכה להיות שום בעייה. תשאיר אותו מחובר כמו שהוא הגיע מהיצרן. לרדיו החדש תסלול חיווט חדש.

אם תוכל להעלות לכאן תמונה של הרדיו אני מקווה שאוכל לתת לך מיקום מדוייק של החוטים בצמה מאחורה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הסרטון שהעלת לא רלוונטי לדגם שלך, פירוק הרדיו ברכב שלך קצת שונה מזה המוצג בסרטון (מה שרואים בסרטון הוא הדגם לפני מתיחת הפנים, מ 2004 הפירוק שונה). אם תרצה הוראות מפורטות שלח לי ה"פ.

לגבי הרדיו, היאריס שווקה עם כמה דגמי רדיו. מאוד תעזור תמונה של חלקו הקדמי או שם הדגם המדוייק (יש מדבקה מעל הרדיו). החיווט מאחורה שונה בין המכשירים ואני לא רוצה להטעות אותך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מאמין שהקובץ הזה יספק אותך.

כמו שיחיאל כתב, אין בעייה להתקין רדיו מתחת לרדיו המקורי, מה שחוסך את הוצאתו מהרכב ורכישת מתאם.

איתמר.

yarisradio.JPG

פורסם

נפלא!

תודה רבה איתמר,

אני אתחבר לחוטים במקביל, ככה שגם הרדיו המקורי יעבוד, ואשים דיודות כדי למנוע אפשרות של נזק מכך שרדיו אחד יכניס זרם ליציאה של השני.

עוד שאלה קטנה. האם לדעתך ניתן /כדאי לחבר גם את הדיבורית לרמקולים של הרדיו במקביל (עם הוספת דיודות כמובן)

תודה

גברעם

• תוכן חדש...