Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מסע חיפושים מהו הרכב הבא שאני רוצה ולאחר שאני כבר בלי רכב כבר כמעט חודשיים, החלטתי לרכוש את המאזדה 3 דגם SPIRIT מנוע 2 ל'.

לפני כמה ימים ביצעתי נסיעת מבחן במאזדה 3 של חבר ופשוט התאהבתי בנהיגה, הרכב רך מגיב מצויין וכיף לנהוג בו(לא מרגישים שיבושים בכביש ופסי האטה), רק הבעיה היא שהדגם שבו ביצעתי את הנסיעה היה הCOMFORT..

ידוע לי שבדגם הSPIRIT יש חתך נמוך ובולמים מוקשחים ולכן רכות הנהיגה נפגמת, השאלה היא עד כמה???

בגדול כל מה שרציתי נמצא במאזדה 3:

מכונית משפחתית במראה דינמי\צעירי.

מנוע מספק(אני לא מחפש לטוס).

סאן-רופ(דיי חשוב לי).

נוחות נהיגה ורכות(מאוד חשוב).

תבינו אני אהבתי את הדגם הרגיל אני אפילו לא יודע אם זה הCOMFORT או הדגם היותר פשוט אם יש?(זה היה רכב ליסינג אז אני מאמין שזה הדגם הכי בסיסי שקיים למאזדה).

השאלה שלי שוב היא האם אני ירגיש הבדל משמעותי בין הדגמים והאם הSPIRIT גם רך במידה זהה לCOMFORT?

דרך אגב לא רכשתי עוד את הרכב אני עדיין בגדר מחפש.

פורסם

אם זה רכב ליסינג אז סביר להניח שזו הייתה 3 אקטיב שהג'אנט שלה קטן ב-2 אינץ' משל הספיריט (15 מול 17).

לא ציינת על איזה דגם מדובר, האם בדגמים הראשונים, אלה אחרי מתיחת הפנים או ב-3 הנוכחית.

אני באופן אישי אהבתי את הרכב בכל הגירסאות אבל נהיגה רכה ונוחה ושיכוך זעזועים אלה לא בדיוק התכונות החזקות של המאזדה 3, להיפך זה רכב שמתרתו להקנות תחושת חיבור כלשהי לנהג ונהיגה מפולפלת מעט.

אם רצונך במכונית נוחה ונעימה נסה את הפוקוס, אחותה של המאזדה 3 שנסיעה נוחה ונעימה זו מעלתה הגדולה ביותר.

בהצלחה ושבת שלום!

פורסם

נהגתי הרבה במאזדה 3 אקטיב 1.6 וספיריט 2.0, הספיריט הרבה יותר קשה ויותר חדה בהיגוי. היא נועלת צמיגים 17 אינץ' בחתך 55 אם אני זוכר נכון וזה לא משאיר הרבה גומי לשיכוך זעזועים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אם זה רכב ליסינג אז סביר להניח שזו הייתה 3 אקטיב שהג'אנט שלה קטן ב-2 אינץ' משל הספיריט (15 מול 17).

לא ציינת על איזה דגם מדובר, האם בדגמים הראשונים, אלה אחרי מתיחת הפנים או ב-3 הנוכחית.

אני באופן אישי אהבתי את הרכב בכל הגירסאות אבל נהיגה רכה ונוחה ושיכוך זעזועים אלה לא בדיוק התכונות החזקות של המאזדה 3, להיפך זה רכב שמתרתו להקנות תחושת חיבור כלשהי לנהג ונהיגה מפולפלת מעט.

אם רצונך במכונית נוחה ונעימה נסה את הפוקוס, אחותה של המאזדה 3 שנסיעה נוחה ונעימה זו מעלתה הגדולה ביותר.

בהצלחה ושבת שלום!

אני מתכוון לשנת דגם 2004-2005.

ואני יודע שמאזדה 3 זה לא C5 אבל עדיין כאשר ביצעתי נסיעה עם ה3 של החבר הרכב היה לי מאוד נוח ודיי רך...

ככה שאני בעצם שואל אם אני ירגיש הבדל משמעותי בדגם של חבר שלי לבין הספיריט שיש לה חתך נמוך יותר וגם לפי מה שהבנתי מתלים מוקשחים?!?....

בכל אופן לא נראה שאני יסטה שוב לכיוון רכבים אחרים מכיוון שכבר עייפתי מלעבור ולחפש דגמים שונים זה רק מבלבל יותר, הפוקוס דרך אגב גם היתה כאופציה אבל המחירון שלה נופל בצורה חדה יותר מול המאזדה ובכלל אני יותר מחבב את המאזדה מבחינת מראה חיצוני.

פורסם
אני מתכוון לשנת דגם 2004-2005.

ואני יודע שמאזדה 3 זה לא C5 אבל עדיין כאשר ביצעתי נסיעה עם ה3 של החבר הרכב היה לי מאוד נוח ודיי רך...

אני בטוח שגם תאמר שהמזגן של ה 3 מעולה...אבל כדי לדעת שיש בעיה עם המזגן במזדה 3 מהשנים האלו.

פורסם

אין בעיה במזגן, הוא פשוט חלש מזה שהיה בלאנטיס נניח.

ואכן אתה תרגיש הבדל משמעותי בין הספיריט לאקטיב, הגלגלים גדולים הרבה יותר והצמיגים נמוכים ורחבים מה שפוגם בשיכוך שיבושים וגם גורם ליותר שאון בנסיעה מהירה, בעיקר על כבישים לא איכותיים. בדגמים האלה הספיריט מצויידים בהגה שונה וחשמלי לעומת הידרואלי בדגמי ה-1.6.

אם רצונך ברכב רך ונוח יותר שגם שומר על מחירו חפש טויוטה קורולה, וכן אני מתעלם לחלוטין מפרשיות התאוצות והבלימות, זה יכול לקרות לכל יצרן.

פורסם
אין בעיה במזגן, הוא פשוט חלש מזה שהיה בלאנטיס נניח.

ואכן אתה תרגיש הבדל משמעותי בין הספיריט לאקטיב, הגלגלים גדולים הרבה יותר והצמיגים נמוכים ורחבים מה שפוגם בשיכוך שיבושים וגם גורם ליותר שאון בנסיעה מהירה, בעיקר על כבישים לא איכותיים. בדגמים האלה הספיריט מצויידים בהגה שונה וחשמלי לעומת הידרואלי בדגמי ה-1.6.

אם רצונך ברכב רך ונוח יותר שגם שומר על מחירו חפש טויוטה קורולה, וכן אני מתעלם לחלוטין מפרשיות התאוצות והבלימות, זה יכול לקרות לכל יצרן.

אני מודה לך על ההמלצות אבל אני ככל הנראה ישאר עם ההחלטה לרכוש מאזדה 3, כל שאר הרכבים פשוט לא "מעניינים אותי" רובם משעממים.

בעבר לא היתי מתפשר על נוחות, היו לי בעיקר רכבים צרפתיים ואמריקאים(C5, 306,פונטיאק גרנד פרי..), אבל הנוחות הזו גם באה על חשבון של ירידת ערך משמעותית והפסדים גדולים של הוצאות הן בגלל ההורדת ערך והן בעקבות אחזקה יקרה ותצרוכת דלק גבוהה.

כעת החלטתי שכיוון הרכישה יהיה רכב אמין עם שוק פורה וירידת ערך שולית, ועל כן החלטתי לרכוש את המאזדה 3 מכייון שהיא הכי מוצאת חן בעיני מכל הרכבים שחיפשתי.

היתי שמח לקבל חוות דעת אמיתית ממישהו שאכן יש לו מאזדה 3 ספיריט שיאמר לי אם אכן הרכות נעלמת לגמרי או שיש ירידה שולית בהשוואה לדגם 1.6 ל'.

דרך אגב מייק כשאתה אומר שבספיריט יש הגה חשמלי זה יתרון או חסרון?

ועוד דבר האם ניתן להחליף את הגלגלים בספיריט לחתך גבוהה יותר? ואם כן האם זה מספיק או שבכל מקרה בגלל המתלים המוקשחים הרכב עדיין יהיה קשה יותר?

פורסם

ההגה החשמלי מטרתו לחסוך בדלק, יש הטוענים שהוא פוגם בחווית הנהיגה ובחיבור לרכב ולכביש, אני אישית מעדיף את ההגה החשמלי על אף חוסר התקשורת כי הוא מהיר וזריז ומספק תגובה מיידית יותר ברוב הרכבים.

בכדי לשנות את מידת הצמיגים והג'אנטים תיאלץ לסור אל משרד הרישוי כי זה שינוי במבנה הרכב וזה יגרור גם החלפה של הג'אנטים, אין לי מושג אם מקבלים אישור להקטין קוטר בקלות, רוב הבקשות הם להגדלה, בהצלחה בכל אופן.

פורסם

נהגתי על שתי המכוניות (ועל הספיריט מספר נסיעות ארוכות) ואני יכול לדווח לך שההבדל לא כזה נוראי. ה-3 היא לא מכונית נוחה בכל קטגוריה, וגרסת הספיריט קשיחה רק במעט. לטעמי, הקרבה לגיטימית ליתרונות שהיא מספקת. גם אם אתה לא מחפש ביצועים, גרסת 2.0 הליטרים מומלצת יותר. היא אפילו לא בזבזנית משמעותית בדלק.

בספיריט קיים הגה הידראולי-חשמלי. הוא לא נורא בכלל. למעשה, די טוב.

פורסם

שלום למתלבט.

אכן אני נוהג על מאזדה 3 ספיריט ואני יכול להגיד לך את הדבר הבא, מכוון שמהתחלה אני לא חיפשתי נוחות נהיגה מהרכב אלה רכב משפחתי עם הרגשה ספורטיבית ככל האפשר אני יכול להגיד לך שבישבילי אישית האוטו נוח מאוד, אני לא אוהב את ההרגשה של "סירה בים" כמו C5 וכל האמריקאיות, אלה הרגשה של רכב מוקשה.

גרסת ה2.0 זריזה למדי שהכוח שלה הוא 3 סל''ד ומעלה, המנועה מעלה סלד במהירות, ככה שאוטו חזק ביחס למתחרות של 2.0 ליטר וכמובן הרבה יותר חזק מה1.6.

בידוד רעשים היתי מגדיר כגרוע. למראת שמנוע שקט מאוד במהירויות שיוט אבל רעש של הצמיגים חזק למדי.

יש כאלה שיגידו שה3 לא מרווחת וקטנה, אני מצאתי אותה מספקת כי גם ככה אני הרוב נוסע לבד או גג 1-2 אנשים פעם בכמה חודשים.

מבחינת אמינות, הרכב אמין מאוד.

פורסם

ההבדל ממש לא משמעותי בנוחות ורכות הנהיגה בין שני הדגמים הנ"ל,

המאזדה 3 אולי לא נוחה במיוחד אבל הרכב די טוב,0 תקלות, התנהגות כביש טובה

ואם תשאל אותי אני ממליץ לך בחום על המנוע 2000 סמ"ק,ביצועים טובים יותר וחבילת איבזור טובה יותר.

SUZUKI JIMNY

פורסם

יצאתי דיי מבולבל!.. כשאני ביצעתי את נסיעת המבחן עם הרכב של חבר שלי הוא נראה לי דיי נוח ורך(אומנם לא C5 אבל דיי רך יחסית ליפנית),

וכעת כמעט כל תגובה באשכול הנ"ל אומרת שנרכב לא נוח וקשה, גם אלה שברשותם הרכב.

מכך אני למד 2 דברים:

1. היתי על כדורים\אלכוהול\סמים ולכן לא זיהיתי שבעצם לחבר שלי יש C5 או רכב צרפתי\אמריקאי אחר...

2. אני כבר חודשיים+ נוסע באוטובוסים בגלל שאני בלי רכב ולכן בהשוואה לאוטובוס כל רכב מרגיש לי טוב :-\

בכל אופן תודה לכל מי שעזר לי עד כה, וכמובן שאני אשמח לקבל חוות דעת נוספת שאולי תאמת לי את התחושות.

Spirit3 הרכב נועד למשפחה בת 4 נפשות 2 ילדים קטנים(בוסטר+כיסא תינוקות) ו2 מבוגרים, אני לא מחפש רכב מהיר וספורטיבי.

אני מחפש רכב משפחתי אמין שיראה טוב והיה חשוב לי גם הסאן רופ, אם היתה גרסא 1.6 עם סאן רופ אז היתי קונה אותה מבלי לחשוב פעמיים.(הסאן רופ חשוב לי מבלי סיבה מיוחדת פשוט בא לי על סאן רופ).

ודרך אגב סיבה נוספת לקניית מאזדה 3 היא שלאחי יש מאזדה 6 והוא טוחן לי את המוח שאין כמו מאזדה וכל רכב אחר שאני מציע לעצמי לקנייה הוא ישר קוטל לי את הרגשות לגביו, לכן בשביל השקט הנפשי שלי אני מעדיף לקנות מאזדה 3.

פורסם

אתה נהגת על דגם האקטיב שיש לה את דופן הצמיג הגבוה ביותר מכל החבורה.

אני נוהג על הקומפורט ואני יכול לומר לך שרכות נהיגה זה לא באוטו הזה, מתאר לעצמי שבחתך נמוך יותר של הספיריט זה מורגש עוד יותר.

בנוסף לזה רציתי לומר, יוצא לי הרבה לקרוא כאן בפורום את האימרה ש"צריכת הדלק של ה-2 ליטר לא גדולה משמעותית מגרסת ה-1.6". תרשו לי לא להסכים עם זה. רוב רובנו עושים את מרבית הקילומטראז' שלנו בנסיעה עירונית ולעיתים נוסעים מחוץ לעיר. צריכת הדלק של מאזדה 3 1.6 בעיר נעה סביב 1:9 וזאת ממדידות שאני עושה כל פעם.

נתוני היצרן אומנם אומרים שזה 1:10, אבל הם אופטימים יותר מדי. היה פה בפורום שרשור לגבי צריכת דלק של כל מיני רכבים, ובעלי המאזדה 3 2.0 ליטר רשמו לא פעם שהצריכה שלהם בעיר נעה סביב 1:7.

אם ננסה להמחיש את הנתונים הללו אז 55 ליטר דלק מספיקים לגרסת 1.6 לעבור בעיר 495 קילומטר ולגרסת ה 2.0 ליטר

רק 385 קילומטר. במילים אחרות ה 1.6 עוברת בעיר 110 קילומטר יותר בכל תדלוק! לי זה לא נשמע כמו צריכת דלק "כמעט זהה" בכלל.

• תוכן חדש...