Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, מצאתי את שני הרכבים הללו שנכנסים לי בתקציב, נסעתי על הדייהטסו ונמצא שיש בעיה בקלאץ' וצריך להחליף אותו, סה''כ אחרי החלפת הקלאץ' יוצא לי משהו כמו 13 אלף ש''ח לקנות אותו, מאוד אהבתי את הקלילות של המכונית ואת העובדה שהיא קטנה וחסכונית בדלק.

מצד שני יש את המיצובישי לאנסר שאני יכול להשיג בסביבות ה11 אלף ש''ח אבל היא אוטומטית ולא תהיה כ''כ חסכונית בדלק, לגבי אמינות שלה לעומת הדייהטסו אני לא יודע ואשמח אם תספרו לי. בנוסף גם רציתי לדעת כמה בממוצע מחזיק המנוע אצל השרייד (בק''מ) ובכלל האם היא שווה את התוספת מול הלאנסר?

שתיהן עם כ190 אלף ק''מ על השעון, יד שניה ומודל 97.

יש לי בערך 18K תקציב לקניה ותחזוקה עד ספטמבר (לא כולל ביטוח).

בעקרון עניין הנוחות לא כלכך משמעותי, חשוב לי יותר שהמכוניות תהיה אמינה, חסכונית ולא תעשה צרות.

תודה.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

הלאנסר האוטומטית לא ממש חסכונית בדלק, והגיר שלה רגיש במידה ולא הותקן קולר.

אני לא יודע איזה תוצאות תקבל מבדיקה של שרייד 97 במכון בדיקה, אבל לך על זה. אם אתה מחפש רכב קטן, חסכוני, אמין וזול לאחזקה השרייד מתאימה לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ובכן, הייתי בבדיקה עם הדייהטסו, זאת הייתה בדיקה במוסך ולא ממוחשבת ואלה הממצאים:

דברים לא תקינים:

1)גומיה ציריה צד ימין.

2)תושבת גיר אחורית.

3)אטם ראש - קורוזיה.

4)צינור מים אחורי.

5)אטם מכסה שסתומים.

6)נזילת שמן בין מנוע לגיר.

7)צמיגים.

8)רצועת מנוע (ככה אמרו לי).

9)קלאץ'.

איזה דברים חשוב מאוד לתקן? כדאי בכלל לחשוב על לקנות את המכונית? במוסך מורשה של טויוטה אמרו לי שהעלות היא בסביבות ה4 אלף ש''ח, אני מתכוון להחזיק את האוטו רק שנה וחצי, מה כדאי לי לעשות? מה לדעתכם המצב של האוטו ביחס לגיל?

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

השאלה היא כמה ממה שכתבו לך במוסך הוא כסת"ח וכמה אמת.

החלפה של אטם ראש דורשת לא מעט עבודה ועולה לא מעט כסף.

נזילות שמן בין המנוע לגיר גם עלולות להיות יקרות לתיקון, במיוחד אם צריך לפרק את הגיר. מצד שני, בכל מקרה צריך להחליף קלאצ' אז כנראה שחצי מהעבודה עושים בכל מקרה.

גומיית צירייה לא יקרה להחלפה אבל אם המוכר נוסע איתה קרועה לאורך זמן אתה עלול לגלות שהצירייה כבר נהרסה.

צינורות ותושבת גיר - לא דברים יקרים במיוחד. גם צמיגים לרכב כזה לא יקרים במיוחד.

בשורה התחתונה, אם כל מה שכתבו לך במוסך אכן דורש תיקון - או שתוריד משמעותית מהמחיר או שתחפש רכב אחר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

השרייד הוא יותר חסכוני בדלק (פרמטר שלדעתי חשוב מאוד כיום עם כימעט 7 שקל לליטר) ולדעתי גם יותר אמין (הכל כמובן ברמת האחזקה של הרכב שהיתה).

היתרון בלנסר שהוא יותר מרווח.

אין פירוט מה מצאו בבדיקה בלנסר כך שקשה להשוות.

• תוכן חדש...