Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מעוניין לקנות רכב יד משומש שנסע לא יותר מ-70 אלף ק"מ.

האופציות עד כה הם: יונדאי אקסנט משנת 2007 או 2008. היתרונות שלו לדעתי שהוא זול לקנייה ואמין, וגם הטיפולים השוטפים שלו זולים. הבנתי שהצריכת דלק שלו לא להיט אבל גם לא גרועה במיוחד, מצד שני הוא טיפה גדול בשבילי, איך הוא בבטיחות?

 

האופציה השנייה זה הונדה ג'אז. הבעייה שלו זה שהוא יקר ולקנות אותו משנת 2007 יעלה הרבה יותר מאקסנט. חשבתי אולי לקנות ג'אז משנת 2005, עדיין יותר יקר מאקסנט 2007 אבל הצריכת דלק שלו לפי הבנתי טובה יותר ולכן הוא משתלם.

איך האוטו הזה מבחינת אמינות? מחיר טיפולים? ובטיחות?

 

אופציה נוספת זה סיטרואן C3 למרות שאני לא מתלהב ממנה מאותה סיבה שפסלתי רנו קליאו או רנו מגאן 5 דלתות.

השאלה האם גם האוטו הזה סובל מהבעייה של הצרפתיות שדורשות הרבה טיפולים, וכן טיפולים ותיקונים יקרים יותר??

בנוסף אני לא יודע מה צריכת הדלק של האוטו הזה ואיך הוא מבחינת בטיחות.

מבחינת מחיר אפשר למצוא C3 2007 במחיר טוב כמו האקסנט ככה שזאת לא בעייה.

 

את טויוטה יאריס החדשה פסלתי בגלל שקראתי באינטרנט שהגיר הרובוטי שלה מזעזע. האם זה נכון? אני לא חובב נהיגה אלא יותר טיפוס של רכב טוב שיביא אותי ממקום למקום. כמעט מכל הבחינות העדפתי את היאריס על האחרות אבל נבהלתי מהתגובות על הגיר הרובוטי. מה דעתכם??

 

אשמח כמובן לתגובות וגם להצעות על מכוניות נוספות (פסלתי כבר את הסוויפט, המאזדה 2 והליאנה 5 דלתות כי הם לא היו נוחות לי, בתוך הג'אז והC3 עוד לא ישבתי אבל האקסנט מאד מרווחת ונוחה)

פורסם

מה התקציב?

 

אתה קצת מתפזר כאן. מצד אחד רכבים בני 4-5 ומצד שני רכב חדש? לדעתי זאת ההחלטה הראשונה שאתה צריך לקבל, אחרי זה אפשר להשוות דגמים.

 

לגבי היאריס, אם פסלת את הסוויפט והמאזדה על חוסר נוחות היא כנראה לא תעלה עליהן בהרבה בסעיף הזה ולגבי הגיר הרובוטי הדעות חלוקות. חלק שונאים, חלק "לא מפריע להם". לא חושב שיש כאלה שבאמת אוהבים אותו (בהשוואה לרובוטי כפול מצמדים). לי אישית זה לא הפריע יותר מדי, אבל רק נסיעת מבחן תעזור לך כאן.

פורסם

האקסנט מרווחת יחסית אבל נוחה? המושב די גרוע ונוחות הנסיעה גרועה. האוטו בכלליות ממש לא מומלץ. C3 של אחרי מתיחת הפנים גם לא מומלצת - אבזור נמוך וחבילה לא תחרותית. הטיפולים לא מאוד יקרים אבל צריכת הדלק ממוצעת ומטה. בטיחות נמוכה יחסית לשנתון, גם בגלל אבזור בטיחות נמוך. ג'אז מכונית טובה אבל כאמור יקרה ויאריס - הגיר הרובוטי אכן מעצבן. בצע נסיעת מבחן, אולי יתאים לך.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התגובות!

 

כרגע ההתלבטות היא בין יונדאי אקסנט 2008 להונדה ג'אז.

בעד יונדאי אקסנט: היא זולה (יש אופציה לקנות דגם מ2008 ב-50 אלף ק"מ ב-60 אלף ש"ח), אני גבוה וישבתי בפנים והיה לי בסך הכל נוח עם הרגליים והבנתי שבסך הכל זה אוטו בסדר אבל לא להיט. מישהו יודע איך הוא מבחינה בטיחותית??

 

הג'אז הייתה לי גם נוחה מבפנים אבל ההמחיר זה בעייה.

ג'אז 2007 עם לא הרבה ק"מ תעלה לי בערך 75 אלף ש"ח וזה יותר מדי.

השאלה האם כדאי לי לקנות ג'אז 2005 בסביבות ה-69 אלף ש"ח שנסעה 60 אלף ק"מ?

מצד אחד זה שנה מוקדמת יחסית ל2008 של האקסנט ועולה איזה 8,000-9,000 יותר, מצד שני זה אוטו יותר טוב וגם המחיר היקר יכול להיות שווה את זה כי הג'אז מאד חסכונית בדלק יחסית לאקסנט ותחזיר חלק מהכסף בחיסכון בדלק..

 

מה דעתכם??

פורסם

ההונדה גא'ז עדיפה בכל פרמטר על היונדאי (אקסנט/גטס) פרט למחיר.

  • בטיחות,
  • ביצועים,
  • תצרוכת דלק
  • שמירת ערך

ההיתרון של היונדאי הוא בזמינות חלקי חילוף משומשים עקב מספר הרב של הרכבים שנמכר בארץ.

 

אני ממליץ לבחון את האופציה של סיטרואן C4 .

 

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

 

[h=2][/h]

פורסם

נסעתי על האקסנט שנה וחצי בתור ליסינג, רכב מרווח יחסית לאיך שהוא נראה, גג גבוהה. היה לי נוח גם בנסיעות ארוכות (משענת היד שם ממש ברכה). מנוע 1.4 זריז יחסית. לא חסכונית במיוחד. הייתה אמינה במשך כל התקופה. לגבי ההונדה נראה לי אוטו ממש חמוד ומיוחד אין הרבה כאלה על הכביש. אני הייתי יורד בשנתון ולוקח הונדה ג'אז אוטו יפה ומיוחד (לדעתי) אין גם על האמינות של הונדה. בהצלחה.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם
בשנתונים המדוברים המנוע הוא 1600, ולפני היה 1500.

באקסנט החדשה 1.6 זה כתוב מאחורה וה-1.5 לא, נכון?

הייתי בטוח שזה 1.4 ו1.6

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

באקסנט החדשה זה 1.6 או 1.4.

לפני היה 1.5.

 

בקשר אליי: כרגע נראה שנלך על ג'אז שנת 2007 או 2006 רק צריך למצוא מישהו שמוכר.

 

המועמד היחיד שיכול להוציא אותי מהג'אז זה הגרנדה פונטו שהוא בהחלט זול יותר אבל יש לי כמה ספקות לגביו שאשמח לשתובות ממכם:

את הטויוטה יאריס פסלתי בגלל ששמעתי על הגיר הרובוטי שלה דברים רעים וגם בגלל שמבחינת מרחב פנימי היא הייתה פחות טובה מהג'אז ופחות נוחה.

הבנתי שגם לפונטו יש גיר רובוטי שהוא די בעייתי אבל יותר טוב מזה של היאריס: כמה זה מפריע? האם זה ממש פוגם באיכות הנהיגה?

ויותר חשוב: איך המרחב הפנימי של הפונטו לעומת הג'אז והיאריס?

תודה על התגובות!

פורסם

ג'אז ופונטו לא באותה קטגוריה בכלל. הפונטו כנראה כמו קודמותיה תאבד ערך בקצב מטורף והאיכות שלה ושל ההונדה ברמה אחרת לגמרה. לעומת זאת באותו סכום אתה יכול לקנות את הגרנדה רעננה יותר, נראה לי שלמצוא גרנדה לא מהשכרה או ליסינג זה אותו דבר כמו למצוא ג'אז. אז פה זה רק מה שאתה רוצה. אני עדיין מעדיף את הג'אז, אוטו נדיר.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

תודה על התגובה.

שאלה לכולם: האם פיאט גרנדה פונטו זה אוטו אמין עם מעט תקלות או כמו הרבה אירופאיות יש לו הרבה תקלות מעצבנות והאם הטיפולים בו יקרים למי שמכיר??

 

ושאלה נוספת: נניח שעוזבים בצד את עניין האמינות והגיר הרובוטי, במה בעצם עולה הג'אז על הפונטו? ביצועים לא כל כך מדבר אליי, בטיחות נראה לי הם בערך אותו דבר, לג'אז יש כנראה חלל פנימי גדול יותר.. מה עוד?

×
×
  • תוכן חדש...