Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה כאשר משביתים רכב עקב חוסר כדאיות כלכלית לחברת הביטוח?

הרכב עובר לבעלות חברת הביטוח והיא מפצה את הלקוח בשווי הרכב.

האם ניתן לרכוש את הרכב מחברת הביטוח בחזרה ולתקן לבד ע"י חלפים מקוריים מחו"ל או מפירוקים?

הרכב לא מושבת עקב פגיעה בטיחותית, אלא חיפויים חיצוניים בלבד.

פורסם

באיזו השבתה מדובר ? האם "אובדן להלכה" או "אובדן מוחלט" ?

אובדן מוחלט פירושו שהרכב ילך לגריטה בכל מקרה.

אובדן להלכה פירושו שחברת הביטוח תמכור את הרכב לסוחר כלשהו, הסוחר ישפץ וימכור את הרכב תוך הצגת או אי הצגת האמת.

אם אתה רוצה את שרידי הרכב שישארו ברשותך בכדי שאתה תשפץ, מותר לחברת הביטוח לקזז מהפיצוי שלך את יתרת ערך הרכב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מדובר על "אובדן להלכה".

מכיוון שאין חלקי חילוף תחליפיים לרכב, מכסה מנוע, כנפיים ופגוש אלא רק מקורי (פירוקים או חדש), לא עומדת פה האופצייה של תחליפי.

עלות התיקון בחלקים מקוריים חדשים עוברת את ה - 50% המוגדרים כ "אובדן להלכה".

האם אני יכול "לשכנע" את חברת הביטוח להכריז על אובדן להלכה"? שהרי השמאי אישר להחליף חלקים, והפחח מנסה "לגרד" חלקי חילוף מפירוק (ללא הצלחה) כי הוא לא יודע למי לפנות וכך הרכב "תקוע" אצלו עד שישיג חלקים.

בבדיקות שלי ובייבוא אישי של חלקים כולל מכס והובלה באונייה עלות החלקים מגיעה לכ - 60% פחות! מאשר אם הפחח קונה פה אצל היבואן (כמובן בהנחה שאין מפירוק).

האם ניתן לדרוש "אובדן להלכה" מהביטוח, לקבל את ערכו במחירון, ולקנות אותו מהם ולתקן לבד? בבירור, תיקון לבד עם חלקים שאני מביא עולה כשליש מהעלות שעל חברת הביטוח לפצות אותי כיום.

או לחילופין לבקש פיצוי כספי כלשהו, ולתקן לבד?

הכל בהנחה שצד ג' אשם בתאונה וכרגע אני לא תובע את החברה שלי, אלא שמאי חיצוני ומוסך שיוציא חשבון הקרוב מאוד ל - 50% עקב בעיית החלקים שהזכרתי קודם.

מה האפשרויות העומדות לרשותי?

פורסם

לצורך הדוגמה בלבד וללא קשר למציאות: נניח שהרכב שווה כ-80,000 , ואבדן להלכה מוכרז ב-40 אחוז.

חברת הביטוח אמורה לפצות אותך ב-40 אחוז כלומר 32,000.

מסכום זה יש להוריד השתתפות עצמית נניח כ-2,000 ש"ח.

אתה מבקש בעצם שחברת הביטוח תתן לך 30,000 וזהו.

אתה לא יכול לדרוש מחברת הביטוח אובדן להלכה אם הרכב לא נקבע ככזה מבחינת האחוזים המוגדרים בפוליסה.

אתה יכול לנסות להסביר לשמאי את הבעיות הקיימות בהשגת חלקים ואם הוא יגיע למסקנה שאכן הנזק גבוה יותר אולי הוא יכריז על הרכב כאובדן להלכה. במקרה שכזה חברת הביטוח אמורה לתת לך את ה-80,000 פחות השתתפות עצמית = 78,000.

ככל שערך הנזק באחוזים גבוה יותר, נניח 60 אחוז, אזי מדובר באובדן מוחלט ובמקרה הזה הרכב אמור לרדת מהכביש.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זה נכון, בנקודה הזאת זה מאוד ברור.

השאלה היא נאמר והרכב הוכרז כ "אובדן להלכה", ערכו 80,000 במחירון, אובדן הוא ב - 50% כולל מע"מ כלומר עלות התיקון, באם היא עוברת את ה ~ 32,000 ש"ח מוכרז כ "אובדן להלכה", ניתן לקבל את ה - 80,000 מהביטוח, לרכוש חזרה את הרכב מהם ולתקן לבד?

תיקון עצמי בחלפים מיובאים + עבודה ~ 15,000 ש"ח.

או לחילופין לבקש (אם אפשר בכלל) פיצוי גבוה, ולתקן לבד? במקום שישביתו שיתנו נגיד 20,000 ש"ח.

פורסם

אאל"ט, אובדן מוחלט הוא החל מ-50 אחוז, כך שהרכב אמור ללגת לגריטה ולא לשיפוץ.

במקרים כאלה, שרידי הרכב שייכים לחברת הביטוח והיא יכולה לעשות איתם מה שהיא רוצה. היא לא חייבת למכור לך, אבל עקרונית היא אמורה להוריד את הרכב מהכביש מול רשות הרישוי.

ברמת העיקרון, לחב' ביטוח יש הסדרים עם סוחרים שונים הקונים מהם הכל. יתכנו מצבים שרכב שהתגלגל לסוחר, איכשהו לא הורד מהכביש, הסוחר שיפץ ומכר.

הרבה מאוד מכוניות שאתה מוצא ב-"כדורי-המאגר" (חפש בגוגל) הן מכוניות שעברו תאונה, חלקן הוכרזו אובדן, שופצו ומוצעות למכירה - במקרה הזה כדורי אינו מסתיר את עובדת התאונה וניתן לראות במשרד תמונות של לפני תיקון.

אם תפציר בחב' הביטוח למכור לך את שרידי הרכב סביר שהיא תדרוש עבורו את ערכו היחסי הנותר, כלומר, אם נזקך הוא 50 אחוז, אזי חברת הביטוח תתן לך 50 אחוז פחות השתתפות עצמית וזהו.

התרגיל שאתה מנסה לעשות על חברת הביטוח לא יעבוד, כי חברת ביטוח תמיד תנסה למצוא את הדרך איך היא מרוויחה עליך קצת יותר ומצמצמת את נזקיה. אחרי תיקון/פיצוי אתה לא אמור להישאר עם משהו שהוא יותר מ-100 אחוז הרכב, ואם יש סיכוי שתשאר עם 102 אחוז, חברת הביטוח תדאג שתקבל פחות. קח בחשבון שאם בסופו של דבר התיקון יעלה לך עוד יותר, חברת הביטוח לא תשלים את נזקיך הנוספים, כי למעשה סגרת איתה עיסקה.

.

פורסם

לפי מה שאני מכיר (ממקור ראשון במקרה של אובדן מוחלט), ואני חושב שאפילו קראתי פה בפורום על מקרה דומה ,ניתן לקנות את שאריות ה"פגר" מחברת הביטוח בעבור כ- 10% משוויו.

אבל, אני לא יודע אם זה תקף גם לגבי אובדן להלכה.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

יש הבדל מהותי בין "אובדן מוחלט" לבין "אובדן להלכה".

אישית לא הייתי מעוניין ברכב "אובדן מוחלט" יש לו את הפגיעות המהותיות של שילדה, ולתקן פגיעות כאלו לא נראה לי טריוויאלי.

פורסם

לא לגמרי נכון חתול ים. אני ראיתי הרבה רכבים שבגלל שנפתחו כריות אוויר (סיפור שמייקר את עלות התיקון בלפחות 20K ש"ח) השביתו את הרכב. כלומר אם הנזק היה חיצוני בלבד (ללא הכריות אוויר) היו משקמים את הרכב ורק בגלל העסק של הכריות אוויר חרץ את גורל הרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...