Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי, מהי ההגדרה המדוייקת לרכב ההיברידי בחוק? יותר נכון, בחוקים העירוניים של פתח תקווה, שבה מותרת לרכבים היברידיים חניה חינם.

עכשיו למה אני שואל את זה, כי לטענתי כל רכב פרטי/מסחרי קטן עם גיר ידני, וגם חלק מהרכבים האוטומטיים (נראה לי סובארו) יכול בפוטנציאל להיות היברידי.

תחשבו:

א) רכב היברידי הוא רכב שמשלב הנעה בבנזין/סולר/גז עם הנעה בחשמל.

ב) ל-99.9% מהרכבים הידניים בעולם יש מנוע תבערה פנימית שמניע אותם.

ג) לאותם 99.9% רכבים יש סטרטר חשמלי, שהוא דה פקטו מנוע חשמלי, ויש גם מצבר שמניע את הסטרטר.

ד) באותם רכבים ידניים יש אופציה להזיז אותם תקופה מאוד קצרה עם הכח של הסטרטר (לדוגמא כדי להזיז לשוליים רכב שיש לו תקלה במנוע או שסתם נתקע בלי דלק, כדי שלא יחסום את הכביש. משמע יש לרכב יכולת לנוע באמצעות חשמל בלבד.

אז המסקנה בעקבות סעיפים א'-ד' היא שלכל רכב עם גיר ידני (אלא אם כן יש מנגנון הגנה שמונע את זה) יש את היכולת לנוע תקופה קצרה מאוד באמצעות חשמל בלבד. לאותם רכבים יש גם מנגנון שמטעין את המצבר בעזרת מנוע בנזין (המנגנון ידוע בשם (אלטרנטור או דינמו). יש את היכולת הזאת נראה לי גם לחלק מהרכבים עם גיר אוטומטי (ראיתי את זה בסובארו ישנה).

בקיצור, המסקנה שלי, היא שמסתובבת בכבישים כמות עצומה של רכבים היברידיים, וכמעט כל רכב עם גיר ידני וסטרטר חשמלי זכאי לשאת הת המדבקה HYBRID ולחנות בפתח תקווה ללא תו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סלח לי על הבוטות, אבל זו מסקנה מטופשת וחסרת הגיון. רכב היברידי הוא רכב שלשינועו יש שני מנועים מסוגים שונים, כאשר כיום הכוונה היא למנוע חשמלי ומנוע בנזין או דיזל. סטרטר בוודאי לא נחשב בהגדרה הזו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כתוב איפשהו לאיזה מרחק ובאיזה מהירות הרכב אמור לנוע על חשמל?

וסטרטר הוא כן מנוע חשמלי. זה אפילו עובד בצורה דומה למערכת של הונדה סיביק הייבריד - מנוע חשמלי מסובב את כל יחידת ההנעה, כולל מנוע בנזין ותיבת הילוכים (הרבה איבודי כח בדרך, אבל זה כבר סיפור אחר).

בגלל זה הטענה שלי, שרכב עם גיר ידני יכול להיחשב להיברידי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

א) הרכב שלי עם גיר אוטומטי, וגם יש לו מנגנון הגנה (אם אני לא עם P או N, הסטרטר לא יופעל).

ב) אני לא אומר שלא יהיה דו"ח, כי פקח לא בדיוק מחכה לאישור מהבעלים כדי לתת דו"ח. אני אומר שזה יכול להיות עילה לביטול דו"ח בבית משפט. תחשבו על זה.

ג) כשיהיה לי אוטו עם גיר ידני, אדאג להזמין מדבקת HYBRID.

פורסם

סטרטר הוא מנוע חשמלי שמתחיל את סיבוב המנוע. מיד לאחר מכן רק המנוע משנע את הרכב. אתה לא יכול להזיז את הרכב בעזרת הסטרטר בלבד כמו שציינת בסעיף ד', אלא רק לדחוף אותו. ואני לא מאמין שאני אשכרה מנהל איתך דיון בנושא...

ב) אני לא אומר שלא יהיה דו"ח, כי פקח לא בדיוק מחכה לאישור מהבעלים כדי לתת דו"ח. אני אומר שזה יכול להיות עילה לביטול דו"ח בבית משפט. תחשבו על זה.

ג) כשיהיה לי אוטו עם גיר ידני, אדאג להזמין מדבקת HYBRID.

ב) השופט יצחק לך בפנים.

ג) בהצלחה עם זה. הפקחים יקבלו מן הסתם הסברים אילו מכוניות הן היברידיות ואילו לא, ואתה תקבל דו"ח נאה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אתה לא יכול להזיז את הרכב בעזרת הסטרטר בלבד כמו שציינת בסעיף ד', אלא רק לדחוף אותו.

אם הרכב נע בכוחות עצמו, ולא בדירדור/דחיפה/גרירה, הוא נוסע. גם אם זה במהירות מאה מטר לשעה למרחק עשרים מטר, זה עדיין נוסע.

ההבדלים בין זה למה שיש להונדה, הם רק הבדלים בכח המנוע וכח המצבר.

ב) השופט יצחק לך בפנים.

זה הסיבה שהולכים לעורך דין קודם.

נ.ב. במקום להודות לי על כך שמצאתי לכם פרצה בחוק, אם לועגים לי. טוב, שיהיה.

פורסם

תסביר לי שוב איך בדיוק הרכב נע בכוחות עצמו כשהמנוע כבוי?

ואתה מוזמן ללכת לעורך דין, שיגיד לך שאין לך קייס ויגבה ממך 500 שקל לפגישת ייעוץ. מצטער, אבל לא מצאת שום פרצה בחוק. לרכבים היברידיים יש הגדרה מאוד ספציפית ומה לעשות, רכבים ידניים לא נופלים בקטגוריה הזו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תסביר לי שוב איך בדיוק הרכב נע בכוחות עצמו כשהמנוע כבוי?

בכוחות סטרטר. במרבית רכבים משפחתיים יש לסטרטר מספיק כח להזיז את האוטו.

אסביר לך אחרת. האם קרה לך פעם שלפני הנעה שכחת לשלב ניוטרל/ללחוץ קלאץ', ניסית להניע, והאוטו ניסה לזוז? אז זה בדיוק הטענה שלי. יש רכבים (נוסה ועובד) שבהם סטרטר לכול להזיז את האוטו למרחק כמה מטרים, כדי להזיז אותו לשוליים במקרה של התקעות.

פורסם

רוני אני יכול לנוע לפחות מאה מטר על סטרטר (חיפושית ) ואפשר בהרבה ידניים .

זה אומנם יהיה מאוד טיפשי מצידי , אבל אני יכול .

בתי משפט אוהבים לזכות אנשים במקרים שהחוק כתוב מעפן כי מה לעשות שופטים אוהבים ניסוחים מדוייקים .

אם השופט יזכה במקרה הזה? זה תלוי בשופט ובמצב הרוח שלו באותו בוקר.

אני מקווה שהוא לא יזכה, כי אם יש חוק ירוק אני בעד שהוא יתפוס , רכבי בנזין צריכים להישאר לשעשוע בלבד, כל השאר מזמן היה צריך להיות חשמלי .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אתה לוקה באשליות אם אתה חושב שזו סיבה מספקת בשביל להגדיר את הרכב כהיברידי... עדיף היה כבר להגיד שכעזר למנוע הבנזין אפשר להוציא רגליים "פלינסטונס סטייל" ולדחוף. את זה השופט היה "אוכל" באותה המידה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בגלל זה אני שואל:

אז מה בדיוק אומר החוק?

sronis, אתה מזכיר לי את המפקדים שלי בצה"ל, שעל כל ניסיון לחשוב "מחוץ לקופסה" הייתי מקבל תשובה: "זה הפקודות, שתוק ותעשה, וזהו".

פורסם

אלף כל רכב היברידי הינו אשר הוגדר ככזה ע"י היצרן. הסטרטר לא נועד להנעת הרכב, לעומת זאת המנוע החשמלי כן לנועד לכך. ולבסוף ברכב היברידי יש 2 סוללות - אחת המצבר הרגיל, והשנייה - הסוללה המיוחדת למנוע החשמלי. לכן אין שום סיכוי שטיעונך יתקבלו בבית המשפט. מה שכן - ישנם הרכבים ההיברידיים אשר הוגדרו ותוכננו ככאלה לצורך ההקלות במס ואין בינהם ובין החיסכון בדלק ולא כלום.

• תוכן חדש...