Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע על מה אתם מדברים... :wink:

בוולבו לא מורגשת ירידת כוח, ואין שום סיבה לוותר על המזגן גם בנסיעות אגרסיביות.

בקליאו אין ירידה משמעותית אבל עדיין שאני צריך אותה במאת האחוזים שלה אין מצב למזגן.

זה כי הירידה היא לא באחוזים, אלא בכ"סים... כמה יש בוולבו? 250? יותר? :D

אצלי המזגן מתנתק כשאני מבהיר לרכב שאני צריך אותו. פיצ'ר חביב אם כי מעצבן לעיתים (לפעמים לוקח לו קצת זמן לחזור...)

ובכל מקרה - גם אצלי הוא משפיע באופן מורגש מדי. הפעלת מזגן מסרסת את הרכב בטירוף. מזגן + 4 אנשים באוטו זה בכלל מתכון לביצועים של לנטיס.

רוני

נראה לי שאתה באמת צריך סיבוב בוולבו הזאת, להכניס אותך לפרופורציות -

ניקח את הכריזמה טורבו של אחד מחברי הפורום ( :wink: ) ותראה איך היא נוסעת רוורס (בלי להעליב), ונעלמת מהמראה תוך כמה שניות... :D

וגם היא עברה שידרוג קל לאחרונה ו... אני שוקל להחליף את הסקאלה.

אבל אני עדיין מעדיף את הקליאו בכל מצב!

Finger's gonna kill me.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במזגן בקליאו שלי, יש 2 מצבי עבודה, normal וmax.

היום בחיפה, 3 אנשים באוטו (כולל נהג), בעליות, כאשר המזגן במצב "נורמל", בקושי הצלחתי לעלות עליות קלות(בלי מזגן, האוטו מזנק בעליות בכיף).

אחרי זה, בכביש המהיר, במצב max האוטו בקושי הגיב לדוושה (הגיב כאילו יש לי מקרר בבגאז').

ולא משנה באיזה מצב פועל המזגן, הוא עדיין לא מקרר מספיק :!:

דיי עצוב..

אני שונא צרפתים.

פורסם

בוולבו לא מורגשת ירידת כוח, ואין שום סיבה לוותר על המזגן גם בנסיעות אגרסיביות.

אותו כנ"ל אצלי במונדאו, אין השפעה מורגשת.

מצד שני, תגובת דוושה שלא במצב "ספורט" זה מושג שגם ככה לא קיים ברכב הזה ...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

גם אצלי ברכב הפעלת המזגן גורמת לרכב להתאמץ קצת יותר מתמיד!!! :mm_cry:

חבר שלי נוהג ברכב מוגדש, לאחר הציפ' הוא טוען שהירידה של כוח בעת הפעלת המזגן פחותה משמעותית מלפני הציפ'.

ובוא לא נשכח שהקיץ עוד לא התחיל... :twisted:

GOLF GTI- THAT'S THE WAY I LIKE IT

פורסם

אותו כנ"ל אצלי במונדאו, אין השפעה מורגשת.

מצד שני, תגובת דוושה שלא במצב "ספורט" זה מושג שגם ככה לא קיים ברכב הזה ...

דבר בשם עצמך :lol:

ב-1.8 למזגן השפעה חזקה על ביצועי המנוע וצריכת הדלק (יכול להגיע גם ל-1 ק"מ לליטר), אבל לזכותו יש לציין כי עצמת הקרור מעולה.

בניגוד למה שנאמר ע"י wil, בהחלט קיים טרמוסטט במזגני רכב. אפילו החלפתי אותו בשנה שעברה (לא בפורד, בלנצ'יה. היתרון הגדול של רכבים איטלקיים הוא שכל הזמן "מגלים" חלקים חדשים :mad: ).

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אני רק יכול לומר שני דברים...

מצד אחד באמת שהמזגן לא מורגש בכלל... אבל מצד שני, אם מגיעה אימפרזה טורבו עם חשק לשחק אני נותן לה את הכבוד ומכבה את המזגן רק לייתר ביטחון :)

חוץ מזה, לא הייתה בעיה לבצע עקיפה ברמת הגולן עם 5 אנשים (מתוכם 3 גברים) ומטען מלא, 41 מעלות בחוץ(זה היה קרוב לכנרת באוגוסט) מה שלא עוזר לטורבו וכמובן עם מזגן בפול עוצמה... תוך שניות 180+ ועקיפת שיירת... הפרצופים של הנעקפים שווים את הכל.

אה ועדי, רוני נסע עליה... אבל פשוט לא לחץ בכלל, רק אחרי 100 הוא לחץ חזק ושם הקיק חלש משעותית כמובן (הכל יחסי), אבל מאחר ולא היה עליו ביטוח אני מבין את הזהירות.

ינון.

פורסם

ננסה את זה:

נניח שמזגן רכב { והחברים שלו } צורך 5 כ"ס או קיי? עכשיו - כמה מומנט לוקח הפולי מזגן על מנת להפיק את ההספק הזה?

נניח ויחס העברה בין פולי מזגן לפולי ראשי הוא 1 ל 1 .

אם המנוע סובב במהירת "התחלת תאוצה" נניח - 3000 סל"ד. גם פולי המזגן סובב באותה מהירות.

בסל"ד זה , על מנת לקבל 5 כ"ס הספק קירור+נילווים , צריך בערך 1.6 קג"מ.

מכונית 1.6 בנזין ממוצעת נותנת 15 קג"ם מקסימליים, נניח ש 3K זה סל"ד שיא מומנט { וזה לא }.

1.6 קג"מ מתוך 15 הם 10.5 אחוז. ז"א - אובדן של 10.5% בהספק המיתקבל בסל"ד שיא מומנט.

זה המון!

מסיבה זו תורגש פחות עבודת המזגן ברכבים בעלי מומנט גבוה - להלהן - דיזלים ומנועים גדולים.

אם יש טעות בכל הנאמר לעיל, אשמח לדעת.

פורים שמח.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

ממש דיון מרטיט...

מקומו באופטופיק לכל היותר.

לאיפה מרימי נס העלייה ברמת הפורום נעלמו ?

הצעה - תקימו פורום מיוחד לנושאי טרחנות/אמינות/סחירות וצריכת דלק.

ככה מי שנושאים אלה לא בראש מעייניו לא יוטרד מהם.

:idea:

פורסם

דרך אגב, אין לי מושג אם המזגן מפחית 5, 10 50 או 1 %, מההספק, אבל ביום חם במיוחד, ממילא ההספק יורד משמעותית בגלל טמפ' האויר.

ובלי קשר :

השבוע נסעתי מת"א לירושלים.

בבוקר היה חם, ולכן הדלקתי מזגן.

בערב חזרתי והיה קר.

לא הדלקתי מזגן.

בערב, כשהאויר היה קר, הרגשתי ממש הבדל משמעותי מהנסיעה בבוקר.

אהה, עוד משהו - בדרך הלוך הייתי עם נגרר (לקחתי אפנוע ים לירושלים) ועם עוד 2 אנשים ברכב, ובדרך חזור הייתי לבד.

ועוד משהו - נדמה לי שבדרך הלוך לירושלים יש יותר עליות, ובדרך חזור יש יותר ירידות, אבל קשה לי להאמין שזה משפיע על משהו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
ממש דיון מרטיט...

מקומו באופטופיק לכל היותר.

לאיפה מרימי נס העלייה ברמת הפורום נעלמו ?

לא מעניין אותך ? עבור לת'רד הבא אחרי קריאת ההודעה השניה. דווקא התנצחויות מהסוג הזה צוינו על ידי יותר מאדם אחד כמורידות את הרמה.

אני בסה"כ ניסיתי לקבל הסבר לעניין שלא ברור לי. אמנם לא כל ההודעות ענו לי וחלקן התמקדו בתיאור חוויות פרטיות (שלא זו היתה הכוונה, אלא יותר להסבר טכני בכיוון של polar bear), אבל יש לשרשור הזה עוד דרך ארוכה כדי להגיע לרמה של הדיון החשבונאי "כמה עולה לך אחזקת הרכב בשנה" שהשתרע על כ-30 עמודים כמדומני בהשתתפות כווולם. זה היה טרחני.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

לא בא אליך בטענות אישית ברנש, אם נושא זה מעניין אותך שיהיה לבריאות.

בסה"כ הבעתי את דעתי לגבי השירשור ומקומו במפת הפורומים.

אציין שלא חסרות הודעות שלך שאני נהנה לקרוא. לגבי הנוכחית יש לי סייגים שהבעתי אותם לעיל.

יכולתי להתעלם כמו שאתה אומר - אבל יש מקום לדעתי לשפר את המצב הקיים.

ועם כל הכבוד, לדעתי זהו דיון קטנוני, שולי ורחוק מלהיות פילוסופי (מה גם שאנחנו לא כאן בשביל תובנות פילוסופיות. בשביל זה לא חסרים מאבטחי קניונים).

בכל מקרה - אם נפגעת (משום מה) או חשבת שהייתה כוונה אישית, קבל התנצלות.

פורסם
דרך אגב, אין לי מושג אם המזגן מפחית 5, 10 50 או 1 %, מההספק, אבל ביום חם במיוחד, ממילא ההספק יורד משמעותית בגלל טמפ' האויר.

ובלי קשר :

השבוע נסעתי מת"א לירושלים.

בבוקר היה חם, ולכן הדלקתי מזגן.

בערב חזרתי והיה קר.

לא הדלקתי מזגן.

בערב, כשהאויר היה קר, הרגשתי ממש הבדל משמעותי מהנסיעה בבוקר.

אהה, עוד משהו - בדרך הלוך הייתי עם נגרר (לקחתי אפנוע ים לירושלים) ועם עוד 2 אנשים ברכב, ובדרך חזור הייתי לבד.

ועוד משהו - נדמה לי שבדרך הלוך לירושלים יש יותר עליות, ובדרך חזור יש יותר ירידות, אבל קשה לי להאמין שזה משפיע על משהו.

תמיד ידעתי שמשהו לא בדיוק בסדר אצלך, אבל לקחת אופנוע ים לירושלים???????

איפה רוכבים עליו? בסחנה?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

באוטו שלנו מרגישים פחות ,

אבל בכל זאת תאוצות ותגובות הדוושה לא אותו דבר במיוחד אם יש 4+ נוסעים באוטו ,

אני תמיד מעדיף לפתוח את החלונות כך שזה לא ממש מפריע לי , אם מזג האוויר ממש ממש חם אני מפעיל ואז אני מרגיש את ההבדל הזה

אאא שכחתי האוטו זה סאאב 9000 -2300סמ"ק 147כ"ס

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אני לא הרגשתי כלום....חם....קר.....מוריד כוח סוס.....מעלה כוח סוס.....

בשבת הודעתי בעבודה שאני חולה.

ברביעי הודעתי בעבודה שאני בריא.

ואת ההחלמה עשיתי בים.(עם 4 גיחות לדוקטור לק ביפו)

מומלץ בחום לכל מי שחולה.

ד"א- BMF-

אכן דיון מרטיט.

אבל...

לאור מה שהולך כאן לאחרונה- זה אכן אחד המרטיטים.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

תודה לכולכם על ההארות המחכימות, באמת.

כל אלו אשר נפגעים קשות מדיונים מרטיטים כגון זה, מוזמנים לעשות אחד מהדברים הבאים:

1. לא לקרוא בפורום.

2. לא לכתוב את זה בפורום.

3. לייצר דיונים מרטיטים באמת משלהם.

וכן, זה מופנה גם אליך סער, שהתלוננת למה מחקו ועכשיו אני מבין למה. נראה לך הגיוני להכנס לשרשור (ועוד לאחד יחסית נורמלי) ולכתוב "זה חרא, את מי זה מעניין"?? כי זה בדיוק מה שכתבת. רוצה שיפור - תשפר. אל תתבכיין.

אני לא נועל, אבל כל הודעה שאיננה נוגעת לנושא השרשור אחרי ההודעה שלי ת-י-מ-ח-ק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...