Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אני כל כך אוהב את eBay.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אקדים ואומר שיש לי אייפון. לאייפון יש כבל מסויים שהוא מתחבר גם למחשב וגם לחשמל ובד"כ מקבלים את האייפון עם כבל אחד כזה.

אני את האייפון שלי קיבלתי מידידה שהצטיידה מראש ב-2 כבלים, אחד שיהיה תמיד זמין לטעינה שהוא הכבל המקורי ועוד כבל לא מקורי שהוא מיועד לחיבור למחשב.

הכבל של המחשב מקרטע חזק, כל פעם שאני מחבר את האייפון למחשב הוא מאוד עדין ומתנתק בקלות יחסית מהאייפון, גם כשאני ממש ממש עדין איתו.

בעקבות המקרה נפלה החלטה: קניית כבל חדש לאייפון שיהיה יעודי להעברת נתונים מהמחשב.

חיפוש קטן באתר Idigital שהם המשווק המורשה של אפל נתן את התוצאה הבאה:

http://store.idigital.co.il/3013-IDCKCBL.html כבל דאטה USB בעלות של 99 ש"ח והוא לא מקורי אפילו - של חברת גריפין (שהיא אחלה).

שימו לב למחיר טוב טוב (!) - 99 ש"ח.

מיד אח"כ נתתי קפיצה קצרה לאייביי כדי לראות כמה כבל יעלה שם.

הכבל הופיע באייבי בתצורה של OEM דהיינו לא מיוצר על ידי אפל אבל תואם בצורה מלאה.

שימו לב כמה עלה לי הכבל כולל משלוח:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280398751638&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_3023wt_1167

אחד דולר ושבעים ותשע סנט, שזה פחות מעשרה שקלים כולל משלוח עד תיבת הדואר שלי.

אגב על פי התמונה, כבל ה- OEM הוא אחד לאחד כמו הכבל המקורי שניתן על ידי אפל, ככה שמבחינתי הוא משתלם יותר מהכבל השחור שמוצע באתר של איי דיגיטל.

זה מה שיפה באייביי, יש המון המון דברים (בעיקר הקטנים) שפשוט עולים גרושים ולא משתלם לקנות אותם בארץ.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

חלקים שנשלחים מסין במחיר שציינת זה בטוח לא כבל OEM כפי שנכתב.

OEM=ייצרן שמייצר רכיב/חלק אורגינלי עבור חברה מסויימת.

דע לך שברוב המקרים המחיר בלי מדבקה או חותמת של המקור נמוך ב-20-30 אחוז ולא עשירית מהמחיר של המקורי.

אני בטוח שיש חוזים כובלים בין ייצרן OEM לחברה שעבורה מייצרים את החלק.

גם עבור חברת פלוק ייצרנית מכשירי מדידה יש ייצרנים סינים שמייצרים עבורה את המכשירים הפשוטים והם נמכרים ב-EBAY במחיר יותר גבוה מאשר בארץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא חובה איביי לדברים כאלה. יש את DealExtreme, שמשם רוב הסיכויים שמגיע הכבל הזה שהזמנת באיביי.

אגב, גם אני הזמנתי כבל ל-iPod ב-DX, עובד יופי.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

יש לי כבר ניסיון של שנים בקניה ומכירה באייביי, זאת לא הפעם הראשונה.

אבל דווקא על הדברים הקטנים, שלא ברור מדוע עולים בארץ כל כך הרבה ושם כל כך זול אני מתרשם מחדש.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

החוכמה ב EBAY זה לקנות את המקורי במחיר ריצפה שבו מוכרים בארץ את החיקוי.

אבל אם לא - תמיד אפשר לקנות מוצר באיכות טובה פחות במחיר ריצפה.

(סניף הדואר הסמוך לבית שלי כבר לא מבקש ממני תעודת זהות מרוב שהם רואים אותי כשאני בא לקבל הזמנות מ EBAY :))

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא הכל וורוד באי-ביי (למרות שזה לא כ"כ קשור לאי-ביי עצמו).

כמובן יש מציאות,אבל לפעמים ניתן בקלות רבה להסתנוור ממחירים נמוכים להחריד ביחס לארץ - אבל האיכות שווה למחיר.

דוגמא קטנה:

רכשתי לחבר סוללה ספייר לנייד שלו (סמסונג אומניה) ב-2$ ומשלוח חינם.עד כאן הכל נחמד.

חשוב לציין שפירוט המוצר כלל בתוכו אותיות "זהב" - OEM.

לאחר שימוש ראשוני בסוללה אעלק OEM - מסתבר שהיא לא מחזיקה יותר מ-3 שעות המתנה (!).

לכן לא כל מה שזול יהיה איכותי.

לאומת זאת,אותו חבר ביקש שאני אקנה לנייד שלו עט למסך מגע.המקורי עולה בארץ כ-50 ש"ח,לדבריו.

נרכש עבורו סט של 5 עטים (מה כבר יכול להיות לא טוב בעט?) במחיר של 4$ ומשלוח חינם מאחת המדינות במזרח הרחוק.

לכן סביר להניח שמוצר כמו עט מאי-ביי לא יעשה בעיות ולא יאכזב את הקונה.

יש ויש.

עם ההיכרות שלי עם הסיוויק (בניד פור ספיד) הייתי אומר שזה אוטו לא רע גם לסיבובים :wink:.
פורסם

הלכתי עם בת דודה שלי לקנות מצלמה דיגיטלית. אחרי התלבטויות ודעות קדומות - נקנתה סוני.

המחירים בחנות:

בטריה נוספת- 230 שקל.

תיק - 100 שקל.

כרטיס זכרון מסוג Memory Stick Duo Pro - בנפח 8GB ברמות הגבוהות של ה200, כמעט 300 שקל.

אמרתי לה לעזוב שטויות, תקני את המצלמה - את שאר הדברים מאיביי.

חזרנו הביתה, נכנסתי לאיביי. והמחירים:

בטריה נוספת מקורית של סוני - כ70 ש"ח כולל משלוח EMS לארץ.

תיק - 3.5 דולר

זכרון (16ג'יגה במקום 8 ) - ~50 דולר.

התיק והזכרון נשלחו יחד (אותו מוכר) בחינם.

סה"כ: במקום 600+ ש"ח יצא (בעיגול של כמה שקלים למעלה) 280 ש"ח (כולל העמלת המרה מדולר לשקל של חברת כרטיסי האשראי).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
החוכמה ב EBAY זה לקנות את המקורי במחיר ריצפה שבו מוכרים בארץ את החיקוי.

אבל אם לא - תמיד אפשר לקנות מוצר באיכות טובה פחות במחיר ריצפה.

(סניף הדואר הסמוך לבית שלי כבר לא מבקש ממני תעודת זהות מרוב שהם רואים אותי כשאני בא לקבל הזמנות מ EBAY :))

כנראה שאתה מכור לקניות ב-EBAY.

יש לי חבר שקונה כול מיני שטויות ב-EBAY כמו ילד קטן, כבר אין לו מקום לאחסן את הפריטים שהוא רכש.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפני כמה חודשים התחילו לנשור לי מקשים מהמקלדת של הנייד.

(אולי זה גם קשור לזה שיש כמה ילדים בבית..)

אבל לפני חודש מה שהרג אותה סופית היה כוס מיצפטל שאחד הילדים השקה אותה בזמן שראה סרט.

טלפון ליבואן (DELL) הרג אותי במקום. קרוב ל 700 שקלים.

וכן - אפשר לעשות תשלומים.

לפני שהזמנתי קיבלתי הארה והסתכלתי ב EBAY.

מקלדת אורגינאלית של DELL עולה..21 דולר כולל משלוח.

המקלדת הגיעה לפני שלושה שבועות, מתפקדת מעולה (אני כותב ממנה עכשיו) ואפילו מעט רכה יותר מהמקורית.

אין עברית על המקשים אבל אני מקליד בהקלדה עיוורת ככה שזה לא ממש משנה.

פורסם
לא הכל וורוד באי-ביי (למרות שזה לא כ"כ קשור לאי-ביי עצמו).

כמובן יש מציאות,אבל לפעמים ניתן בקלות רבה להסתנוור ממחירים נמוכים להחריד ביחס לארץ - אבל האיכות שווה למחיר.

דוגמא קטנה:

רכשתי לחבר סוללה ספייר לנייד שלו (סמסונג אומניה) ב-2$ ומשלוח חינם.עד כאן הכל נחמד.

חשוב לציין שפירוט המוצר כלל בתוכו אותיות "זהב" - OEM.

לאחר שימוש ראשוני בסוללה אעלק OEM - מסתבר שהיא לא מחזיקה יותר מ-3 שעות המתנה (!).

לכן לא כל מה שזול יהיה איכותי.

לאומת זאת,אותו חבר ביקש שאני אקנה לנייד שלו עט למסך מגע.המקורי עולה בארץ כ-50 ש"ח,לדבריו.

נרכש עבורו סט של 5 עטים (מה כבר יכול להיות לא טוב בעט?) במחיר של 4$ ומשלוח חינם מאחת המדינות במזרח הרחוק.

לכן סביר להניח שמוצר כמו עט מאי-ביי לא יעשה בעיות ולא יאכזב את הקונה.

יש ויש.

אני לא רואה סיבה שלא יכלת לרשום מכתב למוכר והוא היה מתקן את הטעות תוך שניה כמו שלי קרה שהגיעו הזמנות לא נכונות ומספר מיילים סידרו את הבעיה ונשלחו אליי הדברים הנכונים כולל הרבה התנצלויות.

גם אני אוהב את איביי, יש לי שעון קסיו ג'י שוק שאני מאוד מאוד אוהב אך יש עלי המון בלאי בגלל שאני עובד בצבא, אחרי שנכנסתי לאינטרנט לאיביי מצאתי מישהו שמוכר את החלקים במצב חדש במחיר של 1$ בזמן שבארץ אפילו ליבואן לא היה את החלק

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...