Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

את הבעיה שלי כבר פרסמתי פה אבל אחזור עליה כי יש הסתבכות בעלילה...

יש לי יונדאי אלנטרה 2001 ובעקבות נסיעה בדרך עפר(לא יודע אם זה בכלל קשור אבל רק שם הבחנתי בזה) נדלקה נורת "check engine" .הנורה אגב נורה צהובה.

הלכתי לבדוק במוסך המרכזי של יונדאי בבאר שבע.

שם אמרו לי שיש בעיה בממיר הקטליטי ובחיישן חמצן ועוד חיישן קידמי ויש להחליפם.

תג המחיר לתענוג הוא(חלפים מקוריים)

לממיר קטליטי-3340 שח

לחיישן חמצן-1550 שח

ולחיישן הנוסף-570 שח.

פלוס עבודה של כשעה וחצי-כ300 שח.

סהכ סכום שהוא סביב ה 6000 שח!!!!!!!!

אמרו לי שניתן לתת לי ממיר קטליטי מפירוק שעולה בערך חצי מחיר וששני החיישנים לא מקוריים עולים בערך אותו הדבר......

כמו כן איפסו לי את הנורה אבל אמרו לי שהיא תחזור להופיע.

שאלותי למבינים:

1. האם החלפת החיישנים הנל כל כך קריטית? האם אפשר "לסחוב אתם?(אני יודע שכל מה שלא מטפלים זה נזק מצטבר והם גם הפחידו אותי שיכול ללכת המנוע בגלל זה אבל בכל זאת האם הנזק המצטבר באמת כל כך קריטי? האם אפילו ניתן לסחוב עוד כמה חודשים?

2.נסעתי עם הרכב כבר כ60 קמ ועדיין לא נדלקה הנורה שוב , האם יכול להיות שיש טעות בבדיקת המחשב שלהם או שאני רק מדמיין ומנסה לחיות בסרט שאוכל להציל את הכסף שלי?אם כן מתי אמורה הנורה להדלק שוב?

3.הלכתי למוסך המרכזי מתוך מחשבה שבטח בנושא כזה הם מבינים יותר מכל מוסך אחר,עלתה בי מחשבה לקחת את הרכב לבדיקה במוסך אחר,האם שווה לנסות? ואם באמתנניח שעשיתי זאת וקיבלתי חוות דעת אחרת האם יש סיבה להאמין שמוסך שלא מתמחה ביונדאי "יבין" יותר ממוסך של יונדאי? יכולים להמליץ לי על מוסך אחר מקצועי בבאר שבע?

ובכלל אם יש למשהו עוד איזה רעיון או משהו שאני יכול לעשות לפני שאני נפרד מהכסף?(גם דברי ניחומים יעזרו...)

תודה לעונים

פורסם

ערב רב

היי בחור צא מהלחץ

קודם כל חכה שהתקלה תחזור אם בכלל

אחר כך קח חוות דעת נוספת

והשאלות הממיר נפגע פיזית?

איך הוא קבע גם וגם וגם מזה? אם הוא לא משוכנע אז מחליפים הכל ליתר ביטחון

וקצת הסבר: במע' הפליטה יש חיישן חמצן קדמי, ממיר, וחיישן חמצן אחורי

חיישן החמצן הקדמי מנתח את גזי הפליטה ונותן נתונים למחשב ניהול המנוע

לצורך שנויים בהצתה או כמות הדלק.

הממיר עושה את פעולתו (במידה והוא תקין) החיישן שאחרי הממיר תפקידו לתת משוב סופי למערכת

עד כאן ברור.

חוץ מבעיית זהום אויר התיקון לא קריטי

הייתי מנסה מורשה אחר שיש שם מאבחן תקלות שיש לו בקופסה קצת יותר

מאשר תחליף את הכל (הרי זה לא הכיס שלו)

ודבר נוסף - רכב פרטי מיועד לכביש

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

קודם כל תודה על ההרגעה

אם הבנתי אותך נכון במקרה הגרוע אפשר לחכות עד הטסט...?

במוסכים רגילים אין מכשיר שמתחבר למנוע לבדוק את זה ? רק במוסכים מרכזיים?

פורסם

אהלן ברק!

לא רק מוסך מורשה יכול לבדוק את התקלה.

אמנם מוסכי השרות בן עמי הם מקצוענים בתחומם ויש להם אנשי דאגנוסטיקה טובים, אבל קצת מוזר להחליף כל מה שציינת.

בקיצור כמו שנאמר קודם כל עוד התקלה לא חזרה אין מה להילחץ.

בכל אופן יש כמה חברה בבאר שבע שמתמחים באבחון תקלות ויכולים לתת מענה לא פחות טוב ממוסך מורשה כזה או אחר.

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם

כל עוד הנורה לא דולקת שוב ז"א שהמחשב לא קיבל מחדש את התקלות, מה שאומר ש"אם זה לא שבור, אל תתקן את זה" במיוחד כשמדובר באלפיות.

גם לגבי הממיר, אם אין בעיית "סחיבה" חדשה, אין טעם להתעסק, רק לחכות לראות שיעבור טסט.

נ.ב. בחלק ממוסכים ומכוני הזרקת דלק יש מכונת 4 גזים.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

ברק אני חושב שנבהלת בגלל חוסר המקצועיות של מי שבדק את הרכב, בחיים ואני מדגיש בחיים לא נתקלתי במצב שבו כל מה שקשור בחיישני הלמבדה והממיר התקלקל בבת אחת, לדעתי היה קוד תקלה של אפקטיביות נמוכה של הממיר, ועל הדרך הכניסו לך את כל השאר.

ולמה אני אומר את זה כיוון שאם היה אחד מחיישני הלמבדה תקולים היה כבר נדלק לך הקוד תקלה שוב, לעומת זאת אפקטיביות נמוכה לוקח למחשב קצת יותר זמן לדלוק (יותר סירקלים עד להדלקת מנורת הבדוק מנוע).

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם

אני מעלה שוב את השרשור משום שלצערי כעבור כ 1500 קמ נדלקה לי שוב הנורה של ה check. יש לציין בנוסף שמאז הפעם

הראשונה שנדלקה הנורה לא היה שינוי בצריכת הדלק (1 ל 13+)-דבר שעד כמה שהבנתי אמור לקרות בעקבות ממיר תקול.

מבחינתי כל שקל של הוצאה על זה הוא מיותר(עם כל הכבוד לממיר כל רכב שהוא הרבה זמן על הכביש בהכרח מזהם)לכן רציתי לשאול לגבי כמה דברים:

1.בזמנו נתנו לי הצעה לממיר מפירוק, בחצי מחיר בערך( כ1700 שח לממיר מפירוק), שווה לדעתכם בדבר כזה לקחת את הסיכון היחסי בלקיחת חלק מפירוק? (חיישנים אחרים ,כך נאמר לי, אין מפירוק ואין כמעט הבדל במחיר בין המקורי לתחליפי)

2.הציעו לי בשרשור לעשות בדיקת 4 גזים לוודא את העניין אם בכלל, האם לאחר שנדלקה הנורה פעם שניה שווה לנסות או שזה בזבוז כסף, מה גם שקראתי פה בשרשורים אחרים שברכבים שיש בהם ממיר , אם הוא לא מתפקד בכל מקרה הרכב לא יעבור בטסט בדיקת זיהום אוויר

3.האם יש מצב שהחיישנים מלוכלים\סתומים(אני לא בדיוק יודע איך הם בנויים), כך שתוסף דלק שיעשה קצת "נקיון" יכול לסייע?

4.אולי בכלל עדיף לי לבוא לטסט( הקרב ובא) לנסות לעבור ותהיה לי הפתעה?

5. בכל מקרה רציתי את המלצתכם על בעלי מקצוע אמינים ומבינים בנושא זה בבאר שבע לרכבי יונדאי שהם לא המוסך המרכזי לחוות דעת נוספת

תודה לעונים

פורסם

אני מציע לך לפנות לavi parts בפתח תקווה, אמנם זה לא קרוב למקום מגוריך, אבל לאחר ביקור שם לפני שבוע קיבלתי יחס אישי ומקצועי, חלפים איכותיים במחירים מצחיקים יחסית למוסכים מורשים.

פורסם

כדי ליעץ לך נכונה חשוב לדעת מהו קוד התקלה שהתקבל בבדיקת הסורק. כנס למוסך שיש לו סורק תקלות וחזור אלינו עם הקוד/ים שהתקבל/ו.

פורסם

שלום ברק ,

כחברה המובילה בתחום הממירים החליפיים אני מאמין שנוכל לעזור לך בעניין .

הממיר באלנטרה נמצא בסעפת הפליטה , אנו מייצרים ממירי סעפת חליפיים אצלנו. הממירים איתם אנו עובדים הם ממירים אמריקאים מתוצרת חברת EASTERN CATALYTIC העומדים בתקנים המחמירים ביותר בעולם .

חלק גדול ממוסכי יונדאי ברחבי הארץ רוכשים מאיתנו ממירים חליפיים כאלטרנטיבה לקליינטים שאינם מוכנים להוציא הון על הממיר המקורי .

יש לנו שירות משלוחים לכל הארץ , גם לבאר שבע . ועל כן לא תיהיה שום בעיה לספק לך את הממיר קומפלט עם סעפת הפליטה ותוכל להרכיב אותה במוסך שלך . ההתקנה יחסית פשוטה .

המחיר עבור ממיר סעפת אמריקאי ליונדאי אלנטרה כולל מע"מ - 1300 ש"ח . במידה ותגיע למרכז ההתקנות שלנו בפתח תקווה העבודה תיעשה ללא תשלום .

יש לנו גם חיישנים חליפיים איכותיים ביותר במחיר אטרקטיבי של 300 ש"ח כולל עבודה .

כל המוצרים שציינתי ניתנים עם שישה חודשי אחריות .

שבת שלום !

יוסי בדש- אביפרטס בע"מ

רח' אימבר 12 פתח תקוה

טל' : 074-7017071

• תוכן חדש...