Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

GS היברידית לא עולה כמו LS היברידית.

קלעת בול בפויינטה! הנחת המס ההיברידית מאפשרת להבריח איבזור מובנה שכלול במחיר הרכב. ובכך רוכשי סיוויק IMA זוכים בחבילת איבזור בשווי 5-ספרתי חינם עוד בטרם הנחות היבואן! זאת למעשה הסיבה יחידה למה בחרתי ברכב זה. ובקשר לחיסכון בדלק (אגב הרכב מספק את הסחורה) - הרי בחישוב הכולל מדובר בסעיף שולי. פריוס לאומת זאת לא כולל איבזור מובנה חינם - לכן לדעתי לא מדובר בחבילה משתלמת. אולי בעל הרכב יחסוך בדלק, אבל ישלם על החתונה הקטולית עם המוסך המורשה, ובו ביום גם על החלפת הבטרייה.

אגב, בארץ יש כבר בעל הממון שרכש את טסלה. אולי יהיהו עוד כמה כאלה שירכשו את הוולט. אבל לא נראה לי וולט יעשה רושם על בעלי הפוזות מין המניין שמשלמים 250 K ויותר ש"ח על רכבהם. בשביל כך הרי קיימים במוו, אודי, ג'פים למינהם וכו.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קלעת בול בפויינטה! הנחת המס ההיברידית מאפשרת להבריח איבזור מובנה שכלול במחיר הרכב. ובכך רוכשי סיוויק IMA זוכים בחבילת איבזור בשווי 5-ספרתי חינם עוד בטרם הנחות היבואן! זאת למעשה הסיבה יחידה למה בחרתי ברכב זה. ובקשר לחיסכון בדלק (אגב הרכב מספק את הסחורה) - הרי בחישוב הכולל מדובר בסעיף שולי. פריוס לאומת זאת לא כולל איבזור מובנה חינם - לכן לדעתי לא מדובר בחבילה משתלמת. אולי בעל הרכב יחסוך בדלק, אבל ישלם על החתונה הקטולית עם המוסך המורשה, ובו ביום גם על החלפת הבטרייה.

אגב, בארץ יש כבר בעל הממון שרכש את טסלה. אולי יהיהו עוד כמה כאלה שירכשו את הוולט. אבל לא נראה לי וולט יעשה רושם על בעלי הפוזות מין המניין שמשלמים 250 K ויותר ש"ח על רכבהם. בשביל כך הרי קיימים במוו, אודי, ג'פים למינהם וכו.

בתור אחד שקנה רכב כזה אני בטוח שאתה יודע את הפרטים הקטנים הרבה יותר טוב ממני.

רק רציתי לציין שצריך לעשות את ההשוואה הנכונה.

זה כמו שאומרים, יש שקרים,חצאי אמיתות וסטטיסטיקה :)

לדעתי השאלה צריכה להיות:

נקח לדוגמא את הGS הרגילה בארץ ונשווה אותה להיברידית בארץ.

אותם תוספות אותו הכל, רק מנוע שונה, מחיר סופי על הכביש.

את ההפרש לטובה\רעה צריך להשוות כנגד החיסכון בדלק\ביטוח\טיפולים\טסט ואז אפשר להגיע להחלטה מלומדת.

וכן גם אני קראתי שהמנכ"ל של בטר פלייס הזמין טסלה :twisted:

פורסם

לפני שנה כאשר רכשתי את רכבי החבילה של GS עלתה בסביבות 160+ K ש"ח, לא הייתי מוכן אפילו לשקול הוצאת סכום כזה על רכב. LS הערום ללא כלום עלתה 130 K, גם לכך לדעתי לא הייתה הצדקה. הייתי יותר בכוון של B3 אשר אז הציעו בסביבות 100 K. אבל אילו הייתי רוצה להלביש עלייה את הפינוקים של סיוויק הייבריד - הייתי מגיע מעבר ל-130 K. אז היה קשה לסרב להצעה של 130 K עבור ההיבריד. אגב, אילו הייתי הולך על רכב יותר מוצלח מ-B3, כזה שלא היו מחלקים עליו הנחות 5-ספרתיות, למשל מאזדה 3, אז עם הפינוקים של ההיבריד הייתי מגיע ל-140 K.

ועם מסתכלים על הבעייה ממבט כללי. החיסכון בדלק של ההיבריד במקרה שלי מסתכם בכי-5000 ש"ח בשנה. החיסכון בביטוח בכי-1500 ש"ח בשנה. לחובה יש לקשום אגרת רישוי יקרה (קבוצה 4 מול קבוצה 2) שגוררת כי-500 ש"ח בשנה. מחירי הטיפולים הראשונים של ההיבריד זהים להונדה רגילה. אבל ישנו טיפול יקר של 90000 (כי 1500 ש"ח יותר מהרגיל) והחלפת הבטרייה בו ביום שלערכתי תעלה בסביבות עשירייה. כך באופן כללי כאשר מחיר ההיבריד זהה למחיר הרכב הרגיל בכל זאת ישנו איזשהו חיסכון.

אבל הפריוס הערום אשר נעמד מול למשל יונדאי I30 הערומה, ועוד בגירסת סטיישן מקבוצה 2 עם הבדל במחיר של כי 35 K ש"ח, - הרי ידו של הפריוס על תחתונה.

פורסם
לפני שנה כאשר רכשתי את רכבי החבילה של GS עלתה בסביבות 160+ K ש"ח, לא הייתי מוכן אפילו לשקול הוצאת סכום כזה על רכב. LS הערום ללא כלום עלתה 130 K, גם לכך לדעתי לא הייתה הצדקה. הייתי יותר בכוון של B3 אשר אז הציעו בסביבות 100 K. אבל אילו הייתי רוצה להלביש עלייה את הפינוקים של סיוויק הייבריד - הייתי מגיע מעבר ל-130 K. אז היה קשה לסרב להצעה של 130 K עבור ההיבריד. אגב, אילו הייתי הולך על רכב יותר מוצלח מ-B3, כזה שלא היו מחלקים עליו הנחות 5-ספרתיות, למשל מאזדה 3, אז עם הפינוקים של ההיבריד הייתי מגיע ל-140 K.

ועם מסתכלים על הבעייה ממבט כללי. החיסכון בדלק של ההיבריד במקרה שלי מסתכם בכי-5000 ש"ח בשנה. החיסכון בביטוח בכי-1500 ש"ח בשנה. לחובה יש לקשום אגרת רישוי יקרה (קבוצה 4 מול קבוצה 2) שגוררת כי-500 ש"ח בשנה. מחירי הטיפולים הראשונים של ההיבריד זהים להונדה רגילה. אבל ישנו טיפול יקר של 90000 (כי 2000 ש"ח יותר מהרגיל) והחלפת הבטרייה בו ביום שלערכתי תעלה בסביבות עשירייה. כך באופן כללי כאשר מחיר ההיבריד זהה למחיר הרכב הרגיל בכל זאת ישנו איזשהו חיסכון.

אבל הפריוס הערום אשר נעמד מול למשל יונדאי I30, ועוד בגירסת סטיישן, - זו חבילה לא הכי כדאית.

אני בכלל התכוונתי ללקסוס GS היבריד וLS היבריד :)

לא משנה, במילא הגענו לאותה מסקנה בסוף :lol:

פורסם

לקסוס זו אופרה אחרת מכמה טעמים. ראשית כל את הלקסוס רוכשים אך ורק בגלל הפוזה. יש שיגידו - הביצועים. לדעתי שטויות במיץ. הרי רוב הזמן הרכב ינקר עיניים לעומדים בפקק. ואם בכל זאת יזדמן לו להפגין ביצועים בכביש הפתוח - הרי הנהג יפרד מרשיונו. חוץ מזה מערכת ההיברידית שלו לא נועדה בשביל לחסוך בדלק אלה בשביל להוסיף את המומנט, הכל כך מיותר בארצינו.

פורסם
לקסוס זו אופרה אחרת מכמה טעמים. ראשית כל את הלקסוס רוכשים אך ורק בגלל הפוזה. יש שיגידו - הביצועים. לדעתי שטויות במיץ. הרי רוב הזמן הרכב ינקר עיניים לעומדים בפקק. ואם בכל זאת יזדמן לו להפגין ביצועים בכביש הפתוח - הרי הנהג יפרד מרשיונו. חוץ מזה מערכת ההיברידית שלו לא נועדה בשביל לחסוך בדלק אלה בשביל להוסיף את המומנט' date=' הכל כך מיותר בארצינו.[/quote']

פספסת את הנקודה שלי.

הרעיון הוא להשוות נכון, ולכן שלושה רכבים היברידים פריוס\GS\LS מאותה חברה הם פשוט בילתי ניתנם להשוואה סובייקטיבית.

בגלל זה אמרתי שקודם כל צריך לבדוק שהכל באמת בר השוואה ורק אז להתחיל לעשות את החשבונות ולא להשוות בין רכב משפחתי לרכב מנהלים או רכב ללא איבזור לרכב מפוצץ בפינוקים וכולי.

פורסם

מתי כבר אותו דיזל עם שני צילינדרים וארבע בוכנות יהיה בייצור סדרתי? 40 ק"מ לליטר של סולר בלי קרינה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
פספסת את הנקודה שלי.

הרעיון הוא להשוות נכון, ולכן שלושה רכבים היברידים פריוס\GS\LS מאותה חברה הם פשוט בילתי ניתנם להשוואה סובייקטיבית.

קבוצת ההשוואה של פריוס - רכבים על גבול הקבוצות 2 ו-3. כאן לא מדובר על דברים כגון ההנאה מניגה אלה החיסכון במזומנים ותו לא. כפי שאמרתי, לדעתי הפריוס מפסיד. קבוצת ההשוואה של לקסוסים היא רכבי פאר אחרים, כאן שיקולי החיסכון לא משחקים, אלה איזו פוזה נראת יותר מרשימה.

פורסם

אגב, בוואלה שוב כתבה שמכסחת רכב היברידי, הפעם פריוס דור 3:

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1537374

אם לא ירידו את המחיר זה לדעתי יהיה עצוב כי הרכב לא יצליח להתברג לשוק וישאר אזוטרי. חבל אם הציבור לא ינצל מספיק את ההטבות שהרגולטור העניק לתקופה מוגבלת.

פורסם
אגב, בוואלה שוב כתבה שמכסחת רכב היברידי, הפעם פריוס דור 3:

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1537374

אם לא ירידו את המחיר זה לדעתי יהיה עצוב כי הרכב לא יצליח להתברג לשוק וישאר אזוטרי. חבל אם הציבור לא ינצל מספיק את ההטבות שהרגולטור העניק לתקופה מוגבלת.

איפה בדיוק הם כיסחו אותה?

emotion of motion

פורסם

יש לי תחושה כי כמה מגזיני רכב ישאליים נועדים לקהל המיליונרים שמחפשים רכבי ספורט. אלה זוכים שם לכבוד והרצה. ואילו רכבים פשוטים ועממיים זוכים לזיזלול ולעג. לא פעם הבוחנים מודים כי לבחון איזו טויוטה קורולה אפורה בשבילם זה העונש. אגב, בבריטניה למשל, בה רכבי הספורט הרבה יותר נגישים לציבור, מגזיני הרכב יותר קרובים לגובה העיניים של הרוכש הממוצע. ו-וולא... אצלם מה שחשוב ברכב זה איך שהוא מתנהג במהירות של 100 קמ"ש בסרפנטין בין ערד לים המלח, כמבן איך הוא בעקיפות הפרועות ושחלילה לא יהיה תת-היגוי ושהזנב ימושך בצורה נכונה, בקיצור דברים הכי רלוונטיים לרוב הציבור. וכל מה שלא עומד בקריטריונים הנ"ל - למשל הפריוס - הרי זה עגלה וזבל של רכב. ולגבי הצריכה - הנתון כ"כ נמוך כנראה בא לאחר התעללות רצינית, אני מעריך כי כל רכב אחר בתנאים כאלה היה מציג מתחת ל-8 קמ לליטר לפחות.

פורסם

ושוב אני שואל, איפה ראית שם שכיסחו את הפריוס ואיך כל הפוסט האחרון שלך קשור לנושא?

אמרו מה היתרונות שלה ומה החסרונות שלה.

emotion of motion

פורסם
יש לי תחושה כי כמה מגזיני רכב ישאליים נועדים לקהל המיליונרים שמחפשים רכבי ספורט. אלה זוכים שם לכבוד והרצה. ואילו רכבים פשוטים ועממיים זוכים לזיזלול ולעג. לא פעם הבוחנים מודים כי לבחון איזו טויוטה קורולה אפורה בשבילם זה העונש. אגב' date=' בבריטניה למשל, בה רכבי הספורט הרבה יותר נגישים לציבור, מגזיני הרכב יותר קרובים לגובה העיניים של הרוכש הממוצע. ו-וולא... אצלם מה שחשוב ברכב זה איך שהוא מתנהג במהירות של 100 קמ"ש בסרפנטין בין ערד לים המלח, כמבן איך הוא בעקיפות הפרועות ושחלילה לא יהיה תת-היגוי ושהזנב ימושך בצורה נכונה, בקיצור דברים הכי רלוונטיים לרוב הציבור. וכל מה שלא עומד בקריטריונים הנ"ל - למשל הפריוס - הרי זה עגלה וזבל של רכב. ולגבי הצריכה - הנתון כ"כ נמוך כנראה בא לאחר התעללות רצינית, אני מעריך כי כל רכב אחר בתנאים כאלה היה מציג מתחת ל-8 קמ לליטר לפחות.[/quote']

שמע ,העיתון מוכר פנטזיה...זה כמו שתראה סרט פורנו עם בחורה ממוצעת...ברור שאתה תרצה לראות את הסרט עם בחורה שרק אחרי 20 ניתוחים,איפור ועריכה של הוידיאו היא נראית כל כך טוב :-P

זה נכון שזה לא קשור למציאות אבל לקרוא כל פעם על הנוחות של המושבים והצריכת דלק של מכוניות עממיות שכולם מכירים זה נהיה משעמם. מעבר לכך אין כל כך הרבה רכבים שנמכרים בארץ שניתן בכלל למלא עיתונים למשך שנים.

אז הם חייבים למצוא כל מיני דברים אקזוטים כאלו ואחרים, אם הם יעשו רק כתבות ראליות יגמר להם החומר אחרי חודשיים.

פורסם

אתן לך דוגמה - בכתבה צויין כי החומרים בסלון זולים. כמובן שהם זולים מול אלה שבמרסדס E-CLASS. אבל משום מה הכתבות בחו"ל דווקא מתרשמות מהחומרים לטובה. בכתבה שוב ושוב מציינים כי רכב לא מהנה לנהיגה. כמובן שפורשה פאנוראמה יכולה לשעשע את השומאכער המתחיל הרבה יותר. ודווקא הכתבות מחו"ל מציינות כי חל שיפור ניכר בפריוס החדש מבחינת תחושת הנהיגה ושהרכב כן מהנה. לגבי הצריכה - אני בתור נהג מאוד ממוצע ומתה מוציא בקלות מסיוויק IMA (רכב פחות מתקדם) צריכה של 20 קם על ליטר. בפריוס אני אמור להוציא כנראה יותר. אבל השומאכער שלנו משום מה מאוחזב מהצריכה.

אגב, מדורי הרכב במדיה יותר רציני (GLOBES, THEMARKER) דווקא כן יורדים לגובה העיניים של הציבור. ומאתר העממי כמו וואלה הייתי מצפה לדיון הרלוונטי לקהל קוראו - מה האיבזור, מה עלות הטיפולים, ואפילו - מה הממוצע של תעריפי הביטוח. ומשום מה את הדברים "המשעממים" האלה לא נראה שם. הגורוים האלה מחנכים את הקהל הקוראים ובמיוחד הצעירים שבהם לדברים אחרים לגמרי, שלפעמים יכולים להיות גם מסוכנים.

• תוכן חדש...