Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתן לך דוגמה - בכתבה צויין כי החומרים בסלון זולים. כמובן שהם זולים מול אלה שבמרסדס E-CLASS. אבל משום מה הכתבות בחו"ל דווקא מתרשמות מהחומרים לטובה. בכתבה שוב ושוב מציינים כי רכב לא מהנה לנהיגה. כמובן שפורשה פאנוראמה יכולה לשעשע את השומאכער המתחיל הרבה יותר. ודווקא הכתבות מחו"ל מציינות כי חל שיפור ניכר בפריוס החדש מבחינת תחושת הנהיגה ושהרכב כן מהנה. לגבי הצריכה - אני בתור נהג מאוד ממוצע ומתה מוציא בקלות מסיוויק IMA (רכב פחות מתקדם) צריכה של 20 קם על ליטר. בפריוס אני אמור להוציא כנראה יותר. אבל השומאכער שלנו משום מה מאוחזב מהצריכה.

אגב, מדורי הרכב במדיה יותר רציני (GLOBES, THEMARKER) דווקא כן יורדים לגובה העיניים של הציבור. ומאתר העממי כמו וואלה הייתי מצפה לדיון הרלוונטי לקהל קוראו - מה האיבזור, מה עלות הטיפולים, ואפילו - מה הממוצע של תעריפי הביטוח. ומשום מה את הדברים "המשעממים" האלה לא נראה שם. הגורוים האלה מחנכים את הקהל הקוראים ובמיוחד הצעירים שבהם לדברים אחרים לגמרי, שלפעמים יכולים להיות גם מסוכנים.

אני לא בא להצדיק פה את עיתונות הרכב הישראלית, אין ספק שהיא יכולה להשתפר.

אני רק מסביר צדדים נוספים לסיפור, זה שהעיתונאי שלהם לא עושה עבודה טובה כשיש לו רכב "משעמם" זאת חוסר מקצועיות מצידו.

אבל זה שהם אוהבים לעשות כתבות עם פלפל זה לגיטימי לגמרי, אני לא הייתי קונה עיתון באופן קבוע אם היו בו רק כתבות על רכבים ממוצעים, הרי אני צריך אל המידע הזה אחת לכמה שנים כשאני מחליף רכב, כל שאר הזמן המידע הזה לא כזה מעניין אותי.

מגזיני הרכב למיניהם צריכים קהל קוראים מתמיד וחשוב להשאיר אותו מעוניין, אך אני חוזר ואומר, זה לא תירוץ לעבודה חובבנית שגם נראית בכתבות היותר אקזוטיות...כגון הכתבה עם הקרינה :)

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתן לך דוגמה - בכתבה צויין כי החומרים בסלון זולים. כמובן שהם זולים מול אלה שבמרסדס E-CLASS. אבל משום מה הכתבות בחו"ל דווקא מתרשמות מהחומרים לטובה. בכתבה שוב ושוב מציינים כי רכב לא מהנה לנהיגה. כמובן שפורשה פאנוראמה יכולה לשעשע את השומאכער המתחיל הרבה יותר. ודווקא הכתבות מחו"ל מציינות כי חל שיפור ניכר בפריוס החדש מבחינת תחושת הנהיגה ושהרכב כן מהנה. לגבי הצריכה - אני בתור נהג מאוד ממוצע ומתה מוציא בקלות מסיוויק IMA (רכב פחות מתקדם) צריכה של 20 קם על ליטר. בפריוס אני אמור להוציא כנראה יותר. אבל השומאכער שלנו משום מה מאוחזב מהצריכה.

החומרים בסלון זולים לעומת המחיר שלה. אף אחד לא משווה אותה למרצדס. כשמישהו מוציא באיזור ה 150 אלף שקל, הוא מצפה לאיכות יותר גבוהה ממה שיש בפריוס. כנראה שקומפקטיות כמו גולף ו 308 יותר איכותיות וגם משפחתיות גדולות כמו מונדיאו.

הרכב לא מהנה לנהיגה, נקודה. מה קשורה הפאנאמרה פה?

ההשוואה לחו"ל מיותרת, הפריוס הרבה יותר זולה ועממית שם.

emotion of motion

פורסם
קלעת בול בפויינטה! הנחת המס ההיברידית מאפשרת להבריח איבזור מובנה שכלול במחיר הרכב. ובכך רוכשי סיוויק IMA זוכים בחבילת איבזור בשווי 5-ספרתי חינם עוד בטרם הנחות היבואן! זאת למעשה הסיבה יחידה למה בחרתי ברכב זה. ובקשר לחיסכון בדלק (אגב הרכב מספק את הסחורה) - הרי בחישוב הכולל מדובר בסעיף שולי. פריוס לאומת זאת לא כולל איבזור מובנה חינם - לכן לדעתי לא מדובר בחבילה משתלמת. אולי בעל הרכב יחסוך בדלק, אבל ישלם על החתונה הקטולית עם המוסך המורשה, ובו ביום גם על החלפת הבטרייה.

אבל הפריוס הערום אשר נעמד מול למשל יונדאי I30 הערומה' date=' ועוד בגירסת סטיישן מקבוצה 2 עם הבדל במחיר של כי 35 K ש"ח, - הרי ידו של הפריוס על תחתונה.[/quote']

מצטער, אני לא מצליח להבין על מה אתה מדבר. איבזור מובנה חינם? על איזה אבזור מדובר? ולמה נראה לך שהפריוס "ערום"? אני חושב שהוא מאובזר באופן דומה למדי לסיוויק היבריד ועלות הקנייה היא כמעט זהה.

אגב, בוואלה שוב כתבה שמכסחת רכב היברידי, הפעם פריוס דור 3:

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1537374

אם לא ירידו את המחיר זה לדעתי יהיה עצוב כי הרכב לא יצליח להתברג לשוק וישאר אזוטרי. חבל אם הציבור לא ינצל מספיק את ההטבות שהרגולטור העניק לתקופה מוגבלת.

הכתבה לא ממש מכסחת, היא מציגה יתרונות וחסרונות, זה הכל. אגב, צריכת הדלק שהושגה במהלכה מצוינת לדעתי ביחס לתנאי המבחן המשתנים (הרי גם אם הם נסעו די הרבה במצב חסכון, הם בדקו בסופו של דבר את התנהגות הכביש והביצועים ומה לעשות - זה גוזל דלק גם בפריוס...).

ודבר אחרון - שוב אני לא מבין על מה אתה מדבר - המחיר בסדר גמור והרכב לא ממש היה איזוטרי עד עכשיו (יותר מ-3000 נוסעים בכבישי הארץ) כך שאין לי ספק שהוא גם לא יהיה איזוטרי בעתיד (אלא רק אם הציבור יחליט להאמין לכך שהוא גורם סרטן :-P ).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בסיוויק IMA ישנם מספר פריטים מובנים שלא היו בפריוס דור 2, למשל הצ'נז'ר ל-6 דיסקים MP3, בקרת שיוט, חימום מושבים קדמיים ועד דברים. אני מעריך כי מחירה של חבילה כזות יכול לנוע בין 7000 ל-15000 ש"ח, נניח 10 K ש"ח.

בטויטה המילה "הנחה" נשמעת כמו קללה גסה, ואילו הונדה חילקה הנחות כי יד המלך. כך, הכרתי אנשים שקיבלו את סיוויק IMA ב-20K ש"ח פחות מהמחירון. ז"א ההבדל בין המחירי הרכבים היה כי 30 K ש"ח, כאשר ההבדל בין הביצועים והאיכות הינו זניח, ואגב לא כל הסעיפים לטובת פריוס דור 2.

בסך הכל אני מעריך את כלל חבילת האיבזור שישנה בסיוויק IMA, כולל שליטה מההגה, בקרת אקלים ועוד דברים שציינתי לעיל בכי-30-25 K ש"ח. ז"א מבחינתי מדובר ברכב מאובזר שמקורו בקבוצה 2. לרכב כזה חיסכון בדלק הינו סעיף משמעותי וניתן לייחס כדאיות כלכלית לכל העניין. אבל כאשר המחיר הינו 152 K עוד בטרם הוספת האיבזור - אין כבר משמעות רבה לחיסכון בדלק, לכן אני מעריך כי במחיר שכזה פריוס לא יצליח בשוק.

אין זה יהיה נכון להשוואת את פריוס לרכבי המנהלים מבחינת איכות הנסיעה, נוחות,איבזור וכו. ההשוואה המתימה תהיה מתוך קבוצה 2, למשל יונדאי I30. ולכך התכוותי כאשר אמרתי שהוא איננו מצדיק את עצמו במחינה כלכלית.

ולגבי הצריכה. אני נוסע יום יום לאריאל בשטח עררי, הצריכה המצטברת 4.9. נכון, את רוב הדרך אני מעביר עם בקרת שיוט ויש לי מדיניות לחיצה על גז בעליות לפי ההמלצות של יודעי דבר. בלחיצות פרועות לאורך כל הדרך הייתי מקבל בסביבות 9. כביש הערבה יותר נוח לחיסכון, יצא לי גם לנסוע שם ועוד עם 3 נוסעים מבוגרים. התוצאה גם הייתה מתחת ל-5. תוצאות פחות מזה בפריוס שהוא רכב חזק וחיסכוני יותר - סימן להתעללות לא קלה ברכב.

פורסם

בפריוס דור 2 יש אפשרות לבקרת שיוט (בגרסה המאובזרת יותר ובעלות של כ-1000-2000 שקלים למיטב זכרוני). חימום מושבים קדמיים הוא דבר לא ממש נחוץ בארץ וצ'יינג'ר כיום גם ממש לא חשוב (MP3 כן) - בכל מקרה כל הדברים הללו בפירוש לא עולים 10000 שקלים וחשיבותם מועטה ביחס לשאר איכויות הרכב.

בפריוס יש גם שליטה מההגה ובקרת אקלים, וההערכה שלך של ה-25-30 אלף שקלים היא מוגזמת ביותר. בסופו של דבר, בסעיפי האבזור והתמורה, הפריוס דומה מאוד לסיוויק ונמכרת במחיר מאוד דומה (לפני הנחות בהונדה). אני מסכים שזה לא נכון להשוות את הפריוס לרכבי המנהלים - אבל גם לא את הסיוויק. מה שכן, הנחה בהונדה זה באמת יתרון, כי טויוטה מאוד נוקשים בעניין הזה. האם גם היום מתקבלת כזו הנחה בקניית סיוויק היברידית?

ודבר אחרון, בנושא הצריכה - בנסיעה רגועה אני משוכנע שהפריוס החדשה, כמו הקודמת, מציגה 20 ק"מ לליטר. בנסיעת מבחן של כתבי רכב אתה לא יכול לצפות לכזה דבר, ואם הם השיגו 1:16 אז זו תוצאה טובה מאוד (ברוב המבחנים של משפחתיות רגילות כתבי רכב משיגים בערך חצי מזה!)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אינני זוכר כמה עלתה בקרת שיוט בפריוס, יתכן ו-2000 ש"ח, אבל בד"כ אביזר כזה עולה כי-5000 ש"ח. בקרט שיוט נחוצה ביותר ברכב היברידי. בסיוויק IMA היא המפתח לחיסכון. את עצם העובדה שפריוס היא לא מובנת מעררת תהיה. צ'נז'ר מקורי הוא גם כן דבר לא זול בכלל. אני באופן איש משתמש בכל נסיעה חורפית בחימום המושבים. באריאל הטמפרטורה מסביב ל-0 די רגילה בחודשי החורף. בסיוויק ישנם עוד מיני פצ'בקעס שיתכן וישנם גם בפריוס, אבל לא תמיד קיימים ברכבי קבוצה 2, כגון המראות המתקפלים, חימום המראות, פנסי ערפל, חישוקי מגנזיום, אגזוז ניקל, ועוד דברים כהנה וכהנה. הגעתי לסכום של 30 K מתוך העובדה הפשוטה כי הבדל בין גירסת ה-LS ו-GS של סיוויק (ללא חלון שמש) היה בזמנו 26 K ש"ח. לכך הוספתי את הצ'נזר ועוד כמה דברים אשר היו בסיוויק LS אך אינם קיימים ברוב הרכבים מקבוצה 2 וכך הגעתי ל-30K. יתכן ובסוכנות אחרת חבילת איבזור זו הייתה עולה לא 30 K אלה 20 K. בכל אופן סיוויק IMA הדמיונית ללא האיבזור ולאחר ההנחה הייתה נוחתת בקבוצה 2. אזי כל הנושא של חיסכון בדלק כן יכול להיות כדאי. מתוך החישוב שעשיתי אם מחיר הבסיסי ללא האיבזור עולה על 115 K ש"ח - אין משמעות כלכלית לחיסכון בדלק.

פורסם

5000 שקלים לבקרת שיוט? איפה אתה חי? הרבה-הרבה פחות. היא גם ממש לא נחוצה בפריוס - הגעתי ל-19-20 ק"מ לליטר גם בלעדיה בלי בעיה. ציינג'ר מקורי זה גם לא זול - אבל כיום גם ממש לא נחוץ. MP3 - כן. חימום מושבים - מעולם לא הצטרכתי, אבל אם אתה משתמש - יופי. השורה התחתונה היא שזה לא חיוני ובפירוש לא דבר שאמור לבחור מבין השתיים. הבדל של 26K בין GS ל-LS בסיוויק זה עניין של תמחור שערורייתי של הונדה ולא יותר. גם אם היית מוריד אבזור לפריוס היית יכול למקם אותה בקבוצה 3 (ב-2 גם את הסיוויק לא היית יכול למקם - ההנחה לא נחשבת). חסכון בדלק ביחס למשפחתית רגילה אפשר להשיג גם עם הסיוויק וגם עם הפריוס אם נוסעים הרבה מאוד. הדבר מתעצם אם מדובר ברכב חברה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש בסיוויק IMA איבזור מיותר, למשל אגזוז הניקל או פנסי הערפל. אבל צ'נז'ר לי למשל מאוד חשוב. הוא פותר אותי מהצורך להחלף דיסקים במהלך הנסיעה, מעשה מסוכן ובלתי-בטיחותי בעליל. הייתי אומר שלאחר בקרת השיוט זהו פריט האיבזור השני בחשיבותו עבורי.

ככול שנוסעים יותר, כך מגיעים מהר יותר להחלפת הסוללה, דבר שאמור לבטל את חלק הארי של החיסכון בדלק. דבר אף גרוע מכך זהו החתונה הקתולית עם מוסך המורשה. כך למשל הכרטיס החכם ושאר השטויות הן מבחינתי סימן אזהרה, כי הרי כל תקלה עם הנ"ל או סתם אובדן יגררו הוצאות משמעותיות ביותר. כך שכל הנושא של החיסכון למעשה אם לא נמצא תחת סימן שאלה, לא קל להעריך את ערכו באופן וודאי. אבל כאשר מניחים מקרה של "הסיוויק הדמיוני מקבוצה 2" כמתואר לעיל, לפחות לא מפסידים.

פורסם

קודם כל, בדקתי ותוספת בקרת שיוט בפריוס היא 1000 שקלים בלבד. צ'יינג'ר הוא חשוב אם אין מערכת עם MP3.

בנוגע לכמות נסיעה - רוב הסיכויים שהחלפת הסוללה תהיה ע"ח הבעלים הבא בכל מקרה, אם בכלל, וכל הקטע של מכונית היברידית הוא חסכון בדלק, כך שאם אתה לא נוסע הרבה, אין סיבה לקנות כזו מכונית. בנסועה של 30000 ק"מ ומעלה בשנה החסכון בהחלט משמעותי (אלפי שקלים בשנה) כך שאין לי ספק שכסף נחסך. לפחות בפריוס, שהעלויות השוטפות שלה נמוכות בהחלט (טיפולים וכדומה). בסיוויק זה יותר יקר, למיטב זכרוני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מחירון הטיפולים של סיוויק הייבריד לפני המע"מ הינו כדלקמן:

15,000 - 451.17 ש"ח

30,000 - 697.39 ש"ח

45,000 - 867.97 ש"ח

60,000 - 697.39 ש"ח

75,000 - 1510.45 ש"ח

90,000 - 2665.23 ש"ח

אין לי מושג מה המחירון אצל הפריוס

פורסם

אכן בסיוויק זה יוצא הרבה יותר יקר - ל105000 קמ- 8552 ש"ח כולל מע"מ. אבל עדיין לא מצדיק את ההפרש במחיר הרכישה. ובכל זאת הנתון שציינת עבור פריוס שכולל גם טיימינג ועוד מספר רב של טיפולים נראה לי מאוד מאוד נמוך, דומה יותר למחירון של מוסכי המדרכה

• תוכן חדש...