Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

כבר זמן מה שאני מחפש 206XS 1.6 ידנית מהשנים 2000-2002, אך לאור ההיצע המצומצם בשוק(וכמות הנוכלים בקרב המוכרים בהם נתקלתי) החלטתי להתחיל לפזול לכיוון רכבים נוספים. אחרי שאופציית הפולו ירדה מהפרק, התחלתי לבחון בכובד ראש אופציה נוספת מבית פולקסווגן.

בהקשר הזה, הייתי רוצה לשמוע את דעתכם המלומדת על פולקסווגן גולף 1.6 ידנית מהשנים 99-01 כמתחרה ל-206XS ידנית 1.6 שנים 00-02 מבחינת הפרמטרים הבאים:

1. נוחות נסיעה/התנהגות כביש/ביצועים(הגולף בעלת 103 כ"ס, בעוד ש-206 בעלות 90-110 כ"ס, תלוי בשנתון)

2. אמינות/איכות הרכב

3. עלות אחזקה - עד כמה הגולף תהיה יקרה יותר? ב-30% או ב 200% ?

* כמובן שהתייחסות חופשית תתקבל בברכה.

כמו שהבנתם, הגולף תהיה מבוגרת בכשנתיים לעומת הפיז'ו - או שאולי רכב חדש יותר בשנתיים תמיד עדיף?

תודה מראש,

חג עצמאות שמח !

פורסם

שלא תבין לא נכון, בהתחלה מאוד רציתי פיז'ו 306. הבעיה היא ההיצע המצומצם בשוק. אלא אם אני מתפשר על אחת שנת 95, יד 10(או יד 8 ) שהמוכר רוצה עליה מעל ל-200% מעל למחירון. :screwy:

אם לדבר על 306, אז אני בהחלט לוקח בחשבון את הגרסאות הידניות בנפח 1.6 שנת 1999-2000, ו-1.8 מהשנים 1997-2000.

אבל בכל זאת לא XSI, כי העלות שלו מהשנתונים שמעניינים אותי כבר מתקרבת לעלותו של רכב מודרני בהרבה(206XS למשל).

תודה על התגובה.

פורסם

אם אתה מדבר על גולף דור 4 98-04 אני מציע לך לרדת מזה הרכב ידוע כנגוע בתקלות ובעיות איכות תבדוק בארכיון הפורום.

פורסם

אם בשנים האלה יוצר גולף דור-4 אז כנראה אליו הכוונה :)

אני מניח שהבנתי את הרמז...לא קונים רכב גרמני שאינו חדש(פולו או גולף) כל עוד פרמטרים כמו אמינות ועלות אחזקה נלקחים בחשבון.

תודה.

פורסם

אכן **מאוד** חכם להעדיף פיג'ו על פני פולקסווגן משיקולי אמינות (NOT!)

כי הרי פיג'ו מתמחה בעיקר באמינות ושרידות לאורך השנים.

(2 השורות הנ"ל נאמרו בציניות למען הסר ספק)

ה206ים מהשנתונים האלו מתחילות להתכלות בקצב מואץ ,לעומת זאת הגולפים שורדות יפה מאוד את השנים (אינטריור מתקלף לא יכול להשתוות לקריסת גירים ומזגנים כמו ב206), במקומך לא הייתי מקבל עצות על פולקסווגן מאדם ששם המשתמש שלו היא פיג'ו,את העצות בנושא הגולף עדיף לקבל מבעלי נסיון בדבר.

בכל מקרה, לעניינינו : לדעתי ההשוואה הנכונה בשנתונים האלו היא פולו מול 206 , או גולף מול 306/307.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ה206ים מהשנתונים האלו מתחילות להתכלות בקצב מואץ ,לעומת זאת הגולפים שורדות יפה מאוד את השנים (אינטריור מתקלף לא יכול להשתוות לקריסת גירים ומזגנים כמו ב206), במקומך לא הייתי מקבל עצות על פולקסווגן מאדם ששם המשתמש שלו היא פיג'ו,את העצות בנושא הגולף עדיף לקבל מבעלי נסיון בדבר.

בכל מקרה, לעניינינו : לדעתי ההשוואה הנכונה בשנתונים האלו היא פולו מול 206 , או גולף מול 306/307.

אה כן, ולקבל עצות ממך (בעל גולף) על גולף זה חכם יותר?

ההודעות שלך פה פשוט מגוחכות.

שים לב שפותח השרשור מדבר על 206XS ולמרות ההבנה הגדולה שלך ב-PSA (זה היה בציניות, כן?) אתה עדיין מקשקש לו על תיבות קורסות. מר אייל, 206XS הינה בעלת תיבת הילוכים ידנית. מתי ראית תיבת הילוכים ידנית קורסת?

בקיצור, הרווחת כרטיס התראה ביושר.

אתה מייעץ לאנשים כל מיני שטויות על בסיס דעות קדומות וחוסר ידע בסיסי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אכן **מאוד** חכם להעדיף פיג'ו על פני פולקסווגן משיקולי אמינות (NOT!)

כי הרי פיג'ו מתמחה בעיקר באמינות ושרידות לאורך השנים.

(2 השורות הנ"ל נאמרו בציניות למען הסר ספק)

גולף 4 שורד יפה את השנים?!!תרשה לי לגחך רק צריך לדפדף בפורום על חלק מהתקלות הסדרתיות שלו זה פשוט מגוחך:גירים קורסים לפני 100000ק"מ,מנועי 2 ליטר צריכת שמן כמו של מנוע גמור,התחממות במנועי v5,מדחסי מזגן ששורדים 3 שנים במקרה טוב,תקלות אלקטרוניקה[מחלת מחשבי ניהול מנוע] וחיישנים בלי סוף,חלונות נופלים,תקלות בסולונואידים של הנעילה המרכזית,הדשבורד והפלסטיקים הפנימיים פשוט..מתקלפים להם בהנאה בשמש הישראלית ויש עוד רבים וטובים כל מה שרשמתי מתוך נסיוני הרב בתחום הרכב על כל הרשימה יש סימוכין אפילו בפורום זה צריך רק לדפדף.ה206 הוכיח את עצמו כרכב מעולה ששורד את השנים יפה מאד ומעניק לבעליו גם הנאה צרופה{מה שבגולף לא תקבל אלא אם אתה מעל גיל 70}גם לגבי זה צריך פשוט לדפדף בפורום ולהשוות.ודרך אגב מי שנמצא בכל סקרי אמינות במקומות האחרונים זה פלוצווגן,פיגו דווקא במקום טוב מאד ואת ההשתפרות הקבועה שלה רואים בסקרים האחרונים.לגבי האובייקטיביות של של הסוכן של צמפיון מר" אייל שם משפחה-גולף"כבר נאמר בפורום הרבה לפני.

פורסם
אה כן, ולקבל עצות ממך (בעל גולף) על גולף זה חכם יותר?

ההודעות שלך פה פשוט מגוחכות.

שים לב שפותח השרשור מדבר על 206XS ולמרות ההבנה הגדולה שלך ב-PSA (זה היה בציניות, כן?) אתה עדיין מקשקש לו על תיבות קורסות. מר אייל, 206XS הינה בעלת תיבת הילוכים ידנית. מתי ראית תיבת הילוכים ידנית קורסת?

בקיצור, הרווחת כרטיס התראה ביושר.

אתה מייעץ לאנשים כל מיני שטויות על בסיס דעות קדומות וחוסר ידע בסיסי.

כן כספר היקר,

לקבל עיצות על גולף מבעל גולף זה הגיוני. (אלא אם כן אתה קורא לי שקרן)

לקבל עיצות על גולף מבעל פיג'ו זה לא הגיוני.

אני אוסיף את ההתראה הזאת לאוסף, כי זה הפך לתחביב של המנהלים בזמן האחרון.

מקווה שגם ידידינו PIZO קיבל אחת כי המידע השגוי שהוא שופך ללא שום נסיון עם המותג, ותוך התבססות על שמועות בפורום, מופץ כאן על ידו בכמויות של עשרות הודעות לאורך תקופה של מספר חודשים.

אז אל תתפלא שאנשים מתקוממים. המשתמש הזה מלא ארס על תוצרת פולקסווגן ולפי התגובות שלו ברור גם מה הנסיון שלו (או יותר נכון חוסר הנסיון שלו) עם המותג.

ללא ספק 206 מציגה אמינות משופרת ,אבל ביחס ל106/306.

אני דורש ממך להוכיח שדבריי הם שקר אחרת אין הצדקה להתראה שלך. מאיפה אתה יודע בכלל על איזה מידע אני מבסס את התגובה שלי ומה הנסיון הספציפי שלי ברכב מסויים?

אתה מתקשה להבין דבר בסיסי : בניגוד לרכבים הצרפתיים שמנסים בכוח לבנות להם שוק מעל גבי הפורום ( ע"ע 106 ראלי הבועה שיצא לה האוויר ממזמן), לגולף דור 4 לא צריך לבנות שוק, ואותי אישית זה לא מעניין אם מישהו יקנה או לא יקנה אחת.

PIZO, התגובה שלך מגוחכת, לאסוף את כל התקלות שקרו אי פעם למוצר הזה על כל קשת הדגמים , המנועים והגירים (חלקן הזויות ומצוצות מהאצבע) שלמדת מתוך קריאה בפורומים או שמועות , לא מעיד על יותר מדי ידע או על ייעוץ אובייקטיבי או אפילו ספציפי ומתאים לשרשור הזה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כן כספר היקר,

לקבל עיצות על גולף מבעל גולף זה הגיוני. (אלא אם כן אתה קורא לי שקרן)

לקבל עיצות על גולף מבעל פיג'ו זה לא הגיוני.

מקווה שגם ידידינו PIZO קיבל אחת כי המידע השגוי שהוא שופך ללא שום נסיון עם המותג, ותוך התבססות על שמועות בפורום, מופץ כאן על ידו בכמויות של עשרות הודעות לאורך תקופה של מספר חודשים.

אז אל תתפלא שאנשים מתקוממים. המשתמש הזה מלא ארס על תוצרת פולקסווגן ולפי התגובות שלו ברור גם מה הנסיון שלו (או יותר נכון חוסר הנסיון שלו) עם המותג.

אני דורש ממך להוכיח שדבריי הם שקר אחרת אין הצדקה להתראה שלך. מאיפה אתה יודע בכלל על איזה מידע אני מבסס את התגובה שלי ומה הנסיון הספציפי שלי ברכב מסויים?

אתה מתקשה להבין דבר בסיסי : בניגוד לרכבים הצרפתיים שמנסים בכוח לבנות להם שוק מעל גבי הפורום ( ע"ע 106 ראלי הבועה שיצא לה האוויר ממזמן), לגולף דור 4 לא צריך לבנות שוק, ואותי אישית זה לא מעניין אם מישהו יקנה או לא יקנה אחת.

PIZO, התגובה שלך מגוחכת, לאסוף את כל התקלות שקרו אי פעם למוצר הזה על כל קשת הדגמים , המנועים והגירים (חלקן הזויות ומצוצות מהאצבע) שלמדת מתוך קריאה בפורומים או שמועות , לא מעיד על יותר מדי ידע או על ייעוץ אובייקטיבי או אפילו ספציפי ומתאים לשרשור הזה.

אין לי שום ספק שקלעתי בול לגבי גולף-4 ועובדה שאתה מצדיק את מה שרשמתי"לאסוף את כל התקלות שקרו אי פעם למוצר הזה על כל קשת הדגמים" את הסימוכין לכל התקלות הסדרתיות ניתן לראות אחת אחת אפילו בפורום בחיפוש קל!{או אם יש חבר או בן משפחה שעובד ברשת צמפיון} אם אין לך את הידע המתאים בכל הקשור לעולם הרכב ואתה מאלה שמשחרר שטויות לא מגובות בידע אז ממש כדאי שתפסיק כי זה פשוט מגוחך.

פורסם

אתה מזכיר לי את הילדים האלו שמתלוננים לגננת בגן על זה שלילד השני לא נתנו גם עונש. אם קיבלת התראות נוספות זה רק מראה שמנהלים נוספים מאסו בהשמצות שלך של רכבים צרפתיים, או שהם מאסו בהתנהלות שלך בפורום. זה שאתה ותיק לא הופך אותך לצודק או תורם לפורום.

אני צריך להוכיח משהו? אתה זה שכתב שתיבות ההילוכים של פיז'ו 206 ידנית קורסות. איך אפשר להוכיח שטות כזו?

אני לא יודע על מה אתה מבסס את הדברים שלך, אבל מהיכרות ארוכה עם הדברים שאתה כותב בפורום הזה אשר מושפעים מדעות קדומות שהפורום הזה מנסה להעביר מן העולם, אני לא חושב שאתה מתבסס על מידע מהימן. ולא, כמה חברים שלך שהיו להם כאלו מכוניות זה לא מידע מהימן...להתחיל לספר לך כמה אמינה היתה ה-106 של אישתי? נו באמת.

אני לא אכנס ללמה יש לגולף שוק בישראל וכו', זה לא נושא הדיון...בוא נגיד בגדול שהשוק של הגולף לא נבנה בזכות הדור הרביעי...

ותרצה או לא, ל-106 למשל יש שוק חם מאוד.

ספר, ספר לו על הגיר הידני שקורס.

באדום.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

שום ילדים, אני מבקש בסה"כ שלא יעשו איפה ואיפה בפורום הזה.

גם חבר הנפש שלך PIZO דיבר על הגירים האוטומטיים של הגולף בשרשור בו דובר על גיר ידני,

גם בשרשורי הפוליטיקה אנשי השמאל הקיצוני שירדו לפסים אישיים לא קיבלו התראות, אז תעשה לי טובה.

ה106ים הולכים כיום חזק מתחת למחירון, הבועה התפוצצה בקול גדול, שאל את החברים שלך, לא את שלי.

כנראה שבתור אחד שהיו לו רק צרפתיות (ויונדאי ליסינג), אתה צריך להיות פסול מלהביע דיעה על רכבים אחרים ובהם גולף.

תאמין לי שאם זה היה כזה רכב מחורבן או 10 אחוז מחורבן ממה שאתם מתאמצים להציג אותו , אף אחד , כולל אני לא היה קונה אותו.

גם הייעוץ בנושא הגולף מונע מסטיגמה, כבר מזמן ברור שעלויות הטיפולים והחלפים לא שונות ובמקרים רבים גם יותר זול בגולף.

כשקניתי גולף קניתי אותה תוך ידיעה שהכיס שלי הולך להישחט בטיפולים ותיקונים, אבל כיום לאחר שתי גולפים אני יכול לומר שהתחזוקה שלה יותר זולה מכל רכב אחר שהיה לי , או שהיה במשפחתי (כולל הקורולות ה"זולות לאחזקה" שמביאות חשבוניות עם 4 ספרות לאחר טיפול שגרתי במוסך)

דרך אגב ממש במקרה הבוקר ,עקף אותי גרר עם עוד לקוח מרוצה... תבלו. (הרכב לא עבר תאונה כמובן)

תמונה070.jpg

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה חזק אייל :)

מבחינת מנועים הרי ברור לכולנו שמנוע VAG,התוחלת שלו הרבה יותר גדולה מאשר מנוע צרפתי.

היתרונות בגלף-תא נוסעים איכותי,פלסטיקה(חוץ מהידית האמצעית),אמינות מנוע, ביצועים סבירים בידנית,נוחות טובה וכמובן שיק.

החסרונות בגולף- חיישנים למינהם הקשורים למנוע,תיבות אוטומטיות דורשות שיפוץ לאחר ק"מ מסויים (100 +) בד"כ

החלפים יקרים .

היתרונות בפיזו XS - רכב נוח,כסאות תומכים,מנוע עם ביצועים טובים(יחסית) התנהגות כביש טובה ומשעשעת.

החסרונות-צבע נוטה להתקלף (לא איכותי כמו VAG) תא נוסעים לא איכותי,פלסטיקה זולה ומתפרקת (תחושת בורר ההילוכים במיוחד) מרימי שסתומים מרעישים,מנוע אוכל שמן ,חלקים יקרים,נתונים אלו מסתמכים על 206 XS עם 120K מודל 2001 יד 2 ומטופלת כראוי.

שורה תחתונה-הפיזו מהנה יותר אך הגולף מזדקנת יותר בכבוד.

מקוהה שעזרתי יום טוב.

ay-ahzakot.co.il

פורסם
שום ילדים, אני מבקש בסה"כ שלא יעשו איפה ואיפה בפורום הזה.

גם חבר הנפש שלך PIZO דיבר על הגירים האוטומטיים של הגולף בשרשור בו דובר על גיר ידני,

גם בשרשורי הפוליטיקה אנשי השמאל הקיצוני שירדו לפסים אישיים לא קיבלו התראות, אז תעשה לי טובה.

ה106ים הולכים כיום חזק מתחת למחירון, הבועה התפוצצה בקול גדול, שאל את החברים שלך, לא את שלי.

כנראה שבתור אחד שהיו לו רק צרפתיות (ויונדאי ליסינג), אתה צריך להיות פסול מלהביע דיעה על רכבים אחרים ובהם גולף.

תאמין לי שאם זה היה כזה רכב מחורבן או 10 אחוז מחורבן ממה שאתם מתאמצים להציג אותו , אף אחד , כולל אני לא היה קונה אותו.

גם הייעוץ בנושא הגולף מונע מסטיגמה, כבר מזמן ברור שעלויות הטיפולים והחלפים לא שונות ובמקרים רבים גם יותר זול בגולף.

כשקניתי גולף קניתי אותה תוך ידיעה שהכיס שלי הולך להישחט בטיפולים ותיקונים, אבל כיום לאחר שתי גולפים אני יכול לומר שהתחזוקה שלה יותר זולה מכל רכב אחר שהיה לי , או שהיה במשפחתי (כולל הקורולות ה"זולות לאחזקה" שמביאות חשבוניות עם 4 ספרות לאחר טיפול שגרתי במוסך)

דרך אגב ממש במקרה הבוקר ,עקף אותי גרר עם עוד לקוח מרוצה... תבלו. (הרכב לא עבר תאונה כמובן)

:-):-):-)

אני פשוט לא מאמין שראית 206 על גרר וממש נזכרת בשרשור וטרחת לצלם.

העיקר שיש לך חיים... :?

והאמן לי שאין לי חברים עם 106 כלשהי, אני יכול רק להעיד מניסיוני האישי שמכרתי לפני שנה וחצי 106 רגילה לגמרי (לא ספורטיבית) שהייתה שייכת לאישתי עם נתונים ממוצעים לגמרי (יד 2, 130K ק"מ, צבע שרוף בגג). המכירה התנהלה כך:

1. פרסום הרכב ב-Yad 2.
  2. מבול של טלפונים.
  3. בחור זריז אחד שהגיע באותו ערב לראות את האוטו.
  4. 10 בבוקר למחרת הרכב נמכר ללא בדיקה בעבור 1500 ש"ח מעל המחירון.

ההבדל ביני לבינך הוא שלך היתה פעם 306 שהלכה בתאונה (אפילו לא מכרת אותה) והיה לך כנראה ניסיון רע איתה ולכן מאז ואז לדיראון עולם לא תיגע לא רק בפיז'ו 306, אלא לא תיגע בכל מה שמגיע ממדינת צרפת. אני לעומתך למרות שיש לי חיבה למכוניות צרפתיות, יודע שהרכב הבא היחידי שלי שכנראה יהיה צרפתי היא קליאו ספורט MK3 כאשר המתחרות הן WRX, לאון טורבו, גולף GTI דור 5 או אלפא 156 דור שני.

הבנת את ההבדל ביני לבינך?

החשיבה הגלותית שלך פשוט לא מתאימה לעולם הרכב המודרני.

תגיד לי? על סוזוקי SX4 עם 5 דלתות היית ממליץ לחבריך המחפשים רכב אמין? תחשוב טוב לפני שאתה עונה.

פורסם

אתה קיצוני לצד השני, לעולם תאמין שרכב צרפתי יתן לך את הטוב ביותר , למרות שבינינו,ואתה יודע את זה, לרכבים הצרפתיים הנוכחיים אין מה להציע יותר, גם לא בסעיפים בהם היו מובילות הקטגוריות בתקופה שבה היתה לי 306 (ולא סתם בחרתי ב306).

דווקא את רוב הריקושטים אני אוכל מחברים שהמלצתי להם לרכוש צרפתיות (קליאו2, ZX ואפילו 106 ושאר המשפחה) ומחברים רבים שעובדים בתחום הרכב (דווקא רוב החברים שלי בכלל לא עובדים בהייטק).

בנוגע לתמונה, הרמזור היה אדום והייתי צריך לפנות ימינה, צריך להעביר איכשהו את הזמן לא?

במקרה נקלעתי לפתח תקווה (שם זה צולם) והייתי חייב להרוג את השיעמום איכשהו.

בנוגע למכירת ה106, מה שהיה נכון לפני שנה וחצי לא נכון כיום. במיוחד כאשר קידום המכירות ובניית השוק מעל גבי הפורום הופסק.

בקשר לרכבים שאין להם מה להציע מלבד אמינות, הSX4 לא נמצאת מספיק זמן כדי לדעת עד כמה היא אמינה,

אבל אני חושב שזה יהיה הימור לא גדול להמליץ עליה כרכב אמין. עם זאת 4 כוכבי ריסוק בעידן הנוכחי זה לא הכי טוב שאפשר להגיע אליו בסיגמנט.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...