Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי ברשותכם מס' שאלות של טירונים שאני צריך לדעת ע"מ להכיר את הרכב שלי טוב יותר. מדובר בסוזוקי סוויפט 92 ידנית.

1) ע"מ לוודא שלחץ האוויר תקין, אלך לתחנת דלק ואנסה למלא. על איזה לחץ לכוון?

2) בדיקת שמן תבוצע כשהמנוע קר ודומם? מהלך הבדיקה - הוצאת מוט הבדיקה, ניגובו בסמרטוט, החזרתו, הוצאתו בשנית. על השמן להגיע עד לחור ה"מקסימום" אשר נמצא כ-2 ס"מ מעל חור ה"מינימום". צודק?

באם חסר שמן- איזה יש לקנות ע"מ למלא? אינני יודע איזה שמן כבר יש כעת בפנים- האם עירבוב 2 סוגי שמנים יכול להשפיע איכשהו על המנוע?

3) אבדוק מחר אם ברדיאטור של הרכב יש מי ברז או נוזל קירור. באם מי ברז ברצוני להחליף לנוזל קירור. איזה סוג לקנות ואיפה קונים ואיזה כמות אני מקבל בכמה מחיר? מהי קיבולת המים ברדיאטור ומהי הקיבולת במיכל העיבוי? אם אני רואה שהרדיאטור הוזן עד כה במי ברז אני מחליף ע"י פתיחת השסתום בתחתיתו. אני מתאר לעצמי שיש מים במעברים ובצינורות למנוע, פרט לרדיאטור עצמו וכן בצינורות למיכל העיבוי או לכל מקום אחר אשר מקבל מים. איך אותם אני מרוקן והאם זה יכול להיות בעייתי שילוב של נוזל קירור ומי ברז?

האם "סתם" החלפת הנוזל קירור (במידה ויש לי שם נוזל) יכולה להועיל למנוע? אולי בהסרת משקעים? אני מעוניין להתנסות בתהליך ההחלפה.

4) האם יש תוסף מסויים לדלק שיכול לנקות משקעים וליכלוכים במכלולים אשר הדלק מגיע אליהם, וכדאי להשתמש בו חד פעמית?

בברכה ותודה, עומר.

פורסם
שלום,

יש לי ברשותכם מס' שאלות של טירונים שאני צריך לדעת ע"מ להכיר את הרכב שלי טוב יותר. מדובר בסוזוקי סוויפט 92 ידנית.

1) ע"מ לוודא שלחץ האוויר תקין, אלך לתחנת דלק ואנסה למלא. על איזה לחץ לכוון? יש לוח עם המספרים ליד הזה של האוויר.

2) בדיקת שמן תבוצע כשהמנוע קר ודומם? מהלך הבדיקה - הוצאת מוט הבדיקה, ניגובו בסמרטוט, החזרתו, הוצאתו בשנית. על השמן להגיע עד לחור ה"מקסימום" אשר נמצא כ-2 ס"מ מעל חור ה"מינימום". צודק? אכן כן.

באם חסר שמן- איזה יש לקנות ע"מ למלא? אינני יודע איזה שמן כבר יש כעת בפנים- האם עירבוב 2 סוגי שמנים יכול להשפיע איכשהו על המנוע? לא רצוי לערבב אבל לא יקרה אסון גדול ברכב כזה, סביר להניח שכל מינרלי 20W50 מחברה טובה (לא אמריקן איגל/שמן בודניוק) יתאים.

3) אבדוק מחר אם ברדיאטור של הרכב יש מי ברז או נוזל קירור. באם מי ברז ברצוני להחליף לנוזל קירור. איזה סוג לקנות ואיפה קונים ואיזה כמות אני מקבל בכמה מחיר? מהי קיבולת המים ברדיאטור ומהי הקיבולת במיכל העיבוי? אם אני רואה שהרדיאטור הוזן עד כה במי ברז אני מחליף ע"י פתיחת השסתום בתחתיתו. אני מתאר לעצמי שיש מים במעברים ובצינורות למנוע, פרט לרדיאטור עצמו וכן בצינורות למיכל העיבוי או לכל מקום אחר אשר מקבל מים. איך אותם אני מרוקן והאם זה יכול להיות בעייתי שילוב של נוזל קירור ומי ברז? אם אתה כבר פותח צינור תחתון לרדיאטור ופתח מילוי מים מלמעלה (כדי שלאוויר יהיה מאיפה להיכנס) אז כל המים יתנקזו לנקודה הנמוכה, הצינור התחתון, וינזלו משם. אז תמלא לטעמי פרסטון מוכן לשימוש, עולה כ 35 שח לגלון בחנויות חלפים וכפול מזה באוטודיפו. קנה 2 גלונים ואפילו 3 שבטוח יספיקו לך. אם אתה לא מנקז הכל אז פשוט תמלא את החוסר בפרסטון, עדיף מלהמשיך עם מי ברז לדעתי.

האם "סתם" החלפת הנוזל קירור (במידה ויש לי שם נוזל) יכולה להועיל למנוע? אולי בהסרת משקעים? אני מעוניין להתנסות בתהליך ההחלפה. יש הגורסים שככה כל מיני משקעים שסותמים מיני-חורים במערכת ישתחררו ואז יתחילו נזילות, ואם הכל עובד טוב אז לא לגעת. לשיקולך.

4) האם יש תוסף מסויים לדלק שיכול לנקות משקעים וליכלוכים במכלולים אשר הדלק מגיע אליהם, וכדאי להשתמש בו חד פעמית?

יש, K44 של חברת BG, כ 75 שח לפחית בכל חנות חלפים.

בברכה ותודה, עומר.

חמסה תווים

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
חמסה תווים

אני רואה שמתחילים פה יותר מדי הוצאות אז אני אוותר כבר על התוסף דלק שגם ככה אולי מיותר. על קניית שמן אני גם אוותר, כל עוד אני לא רואה שמתחיל להיות חסר לי.

לגבי לחץ צמיגים השאלה שלי הייתה לאיזה לחץ לכוון בכולם?

לגבי נוזל קירור- תודה על ההערה. אז אם יש שם מי ברז אני אחליף. אם נוזל קירור- אשאירו.

יש המלצה לחנות חלפים שמוכרת את הפרסטון הזה באזור ת"א?

ולא הבנתי, אם אני פותח למטה ולמעלה את הרדיאטור, המים מתנקזים, אבל מהצינורות שמובילים למנוע עדיין נשאר שם מי ברז. מה עושים איתם?

כמו כן, אם המים לא מלאים עד למעלה, איך אדע איזה סוג נוזל יש בפנים? לפתוח קצת למטה שיישפך?

פורסם

הכל יורד למטה, זה חוק המשיכה, לא ישארו מים בשום מקום פרט אולי ל"כיסים" קטנים. פתח את הצינור התחתון של הרדיאטור בזהירות כדי לא לסדוק אותו ואז תראה מה יוצא. לחץ הצמיגים כתוב לך על משאבת האוויר או על מדבקה באיזור דלת הנהג, סביר שזה באיזור 29.

חנויות חלפים יש לרוב ביצחק שדה בסביבות פינת המסגר: פרוחזאד "הפרסי", צנטרל ועוד המון.

פורסם

לחץ אויר- 32 קדימה, 32 אחורה. בצמיג קר, כלומר לא יותר מכמה דקות נסיעה מהבית לתחנת דלק.

אם אתה מגיע עם צמיגים חמים, תוסיף 2-3 PSI

פורסם

אוקיי היום הלכתי לאוטו. הרכבתי את מנעול ההילוכים שקניתי מעמוס (חבר פה בפורום) עמוס BMW.

קצת מוזר לחשוב שבת"א רצו 350 בשביל מנעול כזה. אפשר לחשוב מה זה. מנעול מאסיבי ותו לא.

בקיצור יש לי עבודה:

א. בדקתי את מיכל השמן כאשר הרכב היה קר ומנוע דומם לאחר שעות מרובות שלא נסע והשמן הגיע קרוב לקו החצי שבין המינימום למקסימום. אני מתאר לעצמי שיש למלא עד שיגיע לקו המקסימום. יש צורך להתקשר לבעלים הקודם של הרכב לשאול מה הוא מילא או כמו שאליבאבה אמר לי פה למלא 20W50 מחברה טובה (לא אמריקן איגל/שמן בודניוק).?

כמה זה אמור לעלות ואיפה מומלץ לקנות? תחנת דלק טוב?

ב. פתחתי את הרדיאטור מלמעלה. מים ירוקים זה לא נראה. אולי אדומים אבל גם לא נראה לי-זה כנראה חלודה או מה שזה לא יהיה. סביר מאוד להניח שיש שם מי ברז. אם עד עכשיו מולא המיכל במי ברז יש טעם להחליף לנוזל קירור? אם כן- אקנה 2-3 בקבוקים כפי שהוסבר לי פה ואחליף-כמו כן אמלא גם את מיכל העיבוי לאחר שאנקה את זוהמתו.

ג. אז בתחנת דלק למלא לחץ 32. ואם הגלגלים "חמים" למלא 34?

פורסם

בקשר לשמן המנוע , לדעתי חסר כ300-500 גרם שמן. תתחיל בהוספה של 200 מ"ל לערך ותבדוק.

תמלא כמעט עד המקסימום.

את השמן תקנה בכל חנות חלפים , עולה 40-70 ש"ח. בתחנת דלק המחיר כפול ומשולש.

בקשר ללחץ אויר , אם נסעת מעל 1.5 ק"מ תוסיף עוד PSI אחד.

פורסם

לגבי הגלגלים תודה על ההבהרות. אכוון ל 32 ואוסיף 1 אם נסעתי 1.5 ק"מ לפני. התחנה לא רחוקה כ"כ.

אני צריך להיות סגור על עצמי בעניין השמנים והמים:

קראתי עכשיו באינטרנט ולא הכי מומלץ לערבב 2 סוגי שמנים. זה "פוגע" בתכונות אחד של השני וזה סתם מיותר. לכן, לדעתי הכי טוב שאתקשר לבעל הרכב הקודם ואשאל אותו אם מילא 10W40 או 20W50 והאם מדובר על שמן מינרלי סינטטי או חצי סינטטי-לא? סלחו לי על החפירה אני לא מעוניין למלא את המנוע שלי בשמן זבל או משהו לא מתאים-ולהכניס שמן למנוע אפשר-להוציא אח"כ זה קצת יותר בעיה.

לגבי מים ברדיאטור כפי שאמרתי מקודם כנראה שיש שם מי ברז- אז לבצע את ההחלפה למים ירוקים כפי שדיברנו או שאם עד עכשיו היו שם מי ברז להשאיר את זה ככה וזהו?

פורסם

אם יש מי ברז ברדיאטור, בניגוד לעצות אחיטופל שקבלת פה, לא להמתין לתיקון כדי להחליף אותם כי התיקון יכול להיות ראש מנוע בגלל מי הברז.

החלף לנוזל קירור איכותי בהקדם.

פורסם

אז ככה:

היום הלכתי מילאתי אוויר בגלגלים. לא ייאמן מה ה PSI הנתון שהיה בהם. כיוונתי בסונול (דיגיטלי) ל 32. גלגל אחורי אחד היה במצב של 12!! ובכולם בקיצור היה חסר המון אוויר. לא ייאמן איזה הרגשה טובה היתה באוטו לאחר מכן בנסיעה. תחושת סיפוק.

הרמתי צילצול לבעל הרכב הקודם שאלתי לגבי עניין השמן והמים.

שמן: הוא טוען שיש ברכב 20W50. אין לו מושג אם מינרלי סינטטי או חצי סינטטי.

בקיצור אני אקנה אז 20W50. אבל איך לדעת אם לקנות מינרלי סינטטי או חצי סינטטי? עד כמה זה ישנה מה יש כבר כעת במנוע? ואם יש כעת במנוע 10W40 והוא לא יודע ואני קונה את ה 20-50 כמה זה ישנה? ואיזה חברה מומלצת כי הבנתי שאמריקן איגל ושמן בודניוק לא מומלץ. טווח מחירים?

מים: הוא טען שיש ברדיאטור כעת מים מזוקקים, אח"כ אמר שכנראה שמי ברז, ולבסוף טען ש"מים ירוקים כאלה". בקיצור אין לו מושג ולי זה נראה כמו מים רגילים. בקיצור אלך לקנות ולהחליף.

המלצתם על פרסטון? 3-4 גלונים באזור יצחק שדה-המסגר? כ"א כ-35-50 ש"ח?

פורסם

לשאלותיך: שמן 20/50 רצוי דרגת SG ומעלה, אני שמתי לב לשיפור קל אצלי כאשר עברתי מSF הזול לSL של חברת דלק.

מינרלי. רצוי לא לערבב בין השמנים, כשמחליפים אז מחליפים גם פילטר שמן. מחירים בין 35 - 80 ש"ח תלוי באיכות השמן.

פילטר עולה 20 ש"ח בערך.

מים, פרסטון בגלון הצהוב - מוכנים לשימוש. אין צורך ב3-4 גלונים, מספיק שני גלונים בלבד - כל גלון הוא 4 ליטר בקירוב.

מערכת המים שלך מכילה כ5 ליטר בערך.

בהצלחה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
:-) שמן בודניוק זה לא פירמה אמיתית, אלא שם כללי (בסגנון התוכנית "היפופוטם") לשמן עלום שמקורו לא ידוע...

פורסם
ממליץ לך על שמן סנתטי מלא בצתמיגות 20W50 תוצרת RP , ואם אתה עוקב אחרי הרכב שלך , אתה אמור לראות שיפור

וואי אתם מבלבלים אותי!

אחד אומר מינרלי אחד אומר סינטתי.

ברור שאני רוצה שיותר טוב למנוע שלי השאלה אם זה מתאים! והשאלה אם יש עכשיו בפנים מינרלי או חצי סינטתי או סינטתי.

אני מתכוון להוסיף שמן כי חסר קצת לא להחליף הכל, אני לא יודע איך להחליף הכל.

אצטרך להחליף פילטר שמן? זה יהיה בסדר להוסיף סינטתי למרות שיש בפנים (אולי) מינרלי?

בעל הרכב הקודם לא יודע מה יש שם!

פורסם

לא צריך להגזים, האוטו שלך לא צריך שמן סינטטי.

גם כשהוא היה חדש, הוא לא היה צריך שמן סינטטי, ובוודאי היום, כשיש לו כבר בלאי לא מועט, הוא לא צריך שמן סינטטי.

תיהיה סמוך ובטוח, שהבעלים הקודמים לא שמו שמן סינטטי יקר.

קנה שמן מינראלי רגיל, 20W50, ותשלים את החסר.

כדאי מאוד מאוד להחליף את כל השמן לחדש, כי אתה לא יודע, מתי הוחלף בפעם האחרונה. באוטו שלך צריך להחליך שמן כל חצי שנה או כל 10 אלף ק"ם.

זה לא יקר, אין כל בעיה להחליף לבד, אבל לבטח אין לך את הכלים המתאימים. אם תלך למוסך, לא יקחו על זה הרבה כסף. שמן נורמאלי - כ 60 ש"ח לגלון, פילטר - 20- 30 ש"ח, על החלפת שמן בלבד לא יקחו ממך יותר מ 50 ש"ח.

• תוכן חדש...