Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התישנתי ב - " סוסיתא 12 " = STATION WAGON

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז לאחר שקבלתי אישור מעדי הנה התמונות של "התיק הסודי" של מסמכי של הסוסיתא. המסמכים ממש מדהימים. יש קבלות!!

תהנו.

נ.ב.

המדבקה הצהובה עליה רשומה האות "א" היא מדבקה משנת 73 שצינה את יום השבתת הרכב. השבתה זו באה לאחר המלחמה ב 73 כדי לחסוך בדלק ומטבע זר. גם ב 1956 וב 1967 היו ימי השבתה מאותה סיבה.

תמונה 055.jpg

תמונה 057.jpg

תמונה 060.jpg

תמונה 058.jpg

תמונה 054.jpg

שלמה דן גדרון

פורסם

הסוסיתא הזאת נהדרת, והמסמכים המקוריים מוסיפים לה "עומק" - ממש כיף לראות.

להורי היתה סוסיתא סטיישן מודל 1968 (מנוע טריומף), והסוסיתא שלך מעלה לי הרבה זכרונות. כשראיתי את המושב האחורי שמצופה בכיסוי, נזכרתי שבמקור היה לה ריפוד מסקאי אדום חלק, שבקייץ היה מגיע לטמפרטורה של 900 מעלות בצל. כילד, בכל תחילת נסיעה הייתי מרחף עם הטוסיק מעל למושב שלא להכוות.

נמרוד

פורסם
הסוסיתא 12 היתה האולי הסוסיתא היחידה שיכולה היתה להחשב לסבירה לזמנה.

ל 12 היה מנוע פורד נחמד וגיר טוב ואפילו עיצובה החיצוני היה נעים לעיין.

על דגמי הכרמל דוכס שהגיעו אחריה באמת חבל להרחיב את הדיון..

לא מדויק.

בדגם המאוחר יותר של סוסיתא טריומף 1300 המנוע הגיב לעומת מנוע הפורד שהיה מהרהר אם כדאי לו להאיץ ואח"כ מהסס בכיוון. בבוקר חורפי מנוע הפורד לא תמיד התלהב להניע, לעומת הקרבורטור המוצלח בטריומף שהניע מיד תמיד.

ידית ההילוכים הקצרה של הטריומף היתה שיפור לעומת הסוסיתא 12 עם הידית הארוכה והמעורפלת.

הצד החיובי של הפורד היה אורך חיים גדול משמעותית של המנוע והגיר.

בדגם הטריומף היה ניתן להתחבר ליציאות קימות במנוע ולהוסיף חימום תא נוסעים לחורף.

גם המושב האחורי הפך להיות מרווח בניגוד לסוסיתא פורד שהמושב שלה התאים לילדים (או למבוגרים שאוהבים לשבת בתנוחת עובר עם הברכיים צמודות לחזה).

לגבי העיצוב החיצוני, זה ענין של טעם אבל אם כבר לדעתי עיצוב דגם הפורד לא היה עדיף על דגם הטריומף.

אחרי דגם הטריומף הגיע דגם ההילמן עם בלוק מנוע ענקי שהצריך הארכה משונה של החרטום.

בכל הדגמים רעש המנוע בנסיעה טחן את האוזניים , במיוחד התעלה מנוע הטריומף (עם פחות מיסב בקרנק) לקראת סוף חייו (הקצרים). ברכב בן יותר משנה , קרקוש החלונות היווה תחרות רצינית לרעש המנוע.

יהודה

פורסם

מדוייק, מדוייק.

מנוע הפורד אמנם לא היה זריז כמו הטריומף, אבל יתרונותיו (אתה אמרת) עשו אותו "שווה" הרבה יותר.

להניע אותו פשוט היה צריך לדעת - עושים נסיון, בלי כוונה להניע, מתנהגים כאילו מוותרים על הנסיעה, ואז, כשהוא לא שם לב, נותנים סטארטר - והנה הוא עובד כמו חדש.

ידית ההילוכים של הטריומף היתה נוראית - עם מהלך ארוך מאוד, ולא ברורה לתפעול. בפורד לעומת זאת התפעול היה ברור וחד, ההחלפה קלה ונעימה, ומהלך הידית קצר יחסית.

שכחת לציין את ההגה הסופר-דפוק בפורד, מכל הבחינות, ואת ההיגוי המעולה של הטריומף. אני לא שוכח.

המושב האחורי המרווח יותר, שאני לא זוכר, היה כנראה בזכות העובדה שהסרן האחורי היה יותר אחורי בטריומף לעומת הפורד, מה שאכן תרם למרווח הפנימי, אבל לטעמי קילקל את המראה של הרכב (אנחנו מדברים על הדגמים של 68 עד 71, אח"כ בא הדוכס וה 13/משהו הסטיישן, שזה משהו אחר לגמרי).

לא יעזור כלום, אני משוחד לטובת הסוסיתא 12, עדיין לא זנחתי את הרעיון לשפץ את שלי, ואם מישהו יציע לי סיבוב לנהוג באחת, אני אנשק לו את הידיים והרגליים (רק אחרי מקלחת, כן?)

דב

לא מדויק.

בדגם המאוחר יותר של סוסיתא טריומף 1300 המנוע הגיב לעומת מנוע הפורד שהיה מהרהר אם כדאי לו להאיץ ואח"כ מהסס בכיוון. בבוקר חורפי מנוע הפורד לא תמיד התלהב להניע, לעומת הקרבורטור המוצלח בטריומף שהניע מיד תמיד.

ידית ההילוכים הקצרה של הטריומף היתה שיפור לעומת הסוסיתא 12 עם הידית הארוכה והמעורפלת.

הצד החיובי של הפורד היה אורך חיים גדול משמעותית של המנוע והגיר.

בדגם הטריומף היה ניתן להתחבר ליציאות קימות במנוע ולהוסיף חימום תא נוסעים לחורף.

גם המושב האחורי הפך להיות מרווח בניגוד לסוסיתא פורד שהמושב שלה התאים לילדים (או למבוגרים שאוהבים לשבת בתנוחת עובר עם הברכיים צמודות לחזה).

לגבי העיצוב החיצוני, זה ענין של טעם אבל אם כבר לדעתי עיצוב דגם הפורד לא היה עדיף על דגם הטריומף.

אחרי דגם הטריומף הגיע דגם ההילמן עם בלוק מנוע ענקי שהצריך הארכה משונה של החרטום.

בכל הדגמים רעש המנוע בנסיעה טחן את האוזניים , במיוחד התעלה מנוע הטריומף (עם פחות מיסב בקרנק) לקראת סוף חייו (הקצרים). ברכב בן יותר משנה , קרקוש החלונות היווה תחרות רצינית לרעש המנוע.

יהודה

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אני קצת אקלקל את החגיגה, אבל לטובת הבטיחות, לדעתי זה שווה:

א. ממליץ לחגור ולמתוח היטב את החגורות - זה רכב עם מוט הגה קשיח (שאינו קורס בתאונה)

ב. שימו לב שהראש של כל הנוסעים אינו מוגן בפני "צליפת שוט" - במקרה שרכב פוגע מאחור - שווה לחפש את משענות הראש שאפשר היה לרכוש באותה תקופה, שמתלבשות על גב המושב.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

שווה לחפש את משענות הראש שאפשר היה לרכוש באותה תקופה, שמתלבשות על גב המושב.

דב

מישהו נתקל במשענת כזו בזמן האחרון ,

אני מעוניין באחת כזו .

תודה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

לא יעזור כלום, אני משוחד לטובת הסוסיתא 12, עדיין לא זנחתי את הרעיון לשפץ את שלי, ואם מישהו יציע לי סיבוב לנהוג באחת, אני אנשק לו את הידיים והרגליים (רק אחרי מקלחת, כן?)

דב

שלום דב,

אתה מוזמן לסיבוב בסוסיתא שלי מתאי שתירצה !

על הנשיקות אני אוותר הפעם :lol:

עדי

עדי גולדנברג 13399

פורסם
מישהו נתקל במשענת כזו בזמן האחרון ,

אני מעוניין באחת כזו .

תודה

דרור .

דרור לאיזה אוטו אתה צריך את זה? יש לי זוג חדש בצבע ירוק מוכן להשאיל לך אותם כרגע אין לי צורך בהם

פורסם
דרור לאיזה אוטו אתה צריך את זה? יש לי זוג חדש בצבע ירוק מוכן להשאיל לך אותם כרגע אין לי צורך בהם

התקבלו בברכה , :-)

לאופל ,

אישתי העירה לי "אם היו כאן משענות " .....

אז אמרתי שאנסה למצוא , והינה הופעת .

אחלה ,

תודה מראש !

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
מדוייק, מדוייק.

אתה כותב מדויק אבל :

ל 12 היה מנוע פורד נחמד...

מה נחמד במנוע שנחות משמעותית מהטריומף מבחינת כוח והתנעה .

וגם לא מדויק:

הסוסיתא 12 היתה האולי הסוסיתא היחידה שיכולה היתה להחשב לסבירה לזמנה...

על דגמי הכרמל דוכס שהגיעו אחריה באמת חבל להרחיב את הדיון..

לא ברור מאיפה היציאה הזו.

מנוע הפורד אמנם לא היה זריז כמו הטריומף..

להניע אותו פשוט היה צריך לדעת - עושים נסיון, בלי כוונה להניע, מתנהגים כאילו מוותרים על הנסיעה, ואז, כשהוא לא שם לב, נותנים סטארטר - והנה הוא עובד כמו חדש.

והנה אנו מסכימים על אלה. חילוקי הדעות הם על ידית ההילוכים בלבד.

נראה לי גם שיש לנו גם נוסטלגיה משותפת לסוסיתות, וטוב שנוסטלגיה לא צריכה חיזוק עובדתי.

יהודה

• תוכן חדש...