Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא ב307 הנוחות העירונית, לפחות לטעמי היתה משובחת.

למרות מה שאני הרגשתי, מס' כתבי רכב הרגישו אחרת.

היו לנו שתי 307 במשך 5 שנים- כנאה שהישבנים במשפחה שלנו "פחות רגישים".

אין לי סיבה להניח (עדין לא יצא לי לנהוג ב308) שבדגם החדש יש שינוי מהותי לרעה.

עידן

ה-307 נוקשה יחסית ל-306 למשל, בכמה דרגות. נהגתי על כמה כאלה (על צמיגים במידה הקטנה וגם הגדולה יותר), ואתה מרגיש שיש שם נוקשות שלא הייתה בעבר ברכב צרפתי.

אליבא דאהרנוביץ, ה-308 רכה יותר, כיוון שבגלל ה-ESP, אפשר לרסן את התנהגות המכונית (בעיקר בעניין כשכוש בזנב) שלא ע"י הקשחת המתלים (זה די עושה שכל).

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
על סמך סגמנט ופלח שוק שאליו הרכב מכוון. זה נותן ביטוי בעלויות של ביטוחים וטיפולים.
איזה סגמנט, איזה פלח שוק ואיזה נעליים?

ה- 308 היא משפחתית קטנה, וזהו. מחירה גבוה יחסית כיוון שהיבואן עדיין משווק גם 307 בקבוצה 2 לחברות ליסינג, ולא יעיז להשוות את מחיר שתיהן - או גרוע מכך - להוריד את מחירה של ה- 307 ולפגוע בשווי המלאי של חברות הליסינג.

מובטח לך שברגע שיסתיים יצורה של ה- 307, מייד ה- 308 תיישר קו עם כל מתחרותיה, כפי שקורה באירופה.

שם היא אינה נחשבת למכונית מ"סגמנט ופלח שוק" יוצא דופן.

מה גם שמנוע 1600 החדש של BMW לא נראה לי כחסכוני במיוחד.

ישראלים, רדו מהגג!

המנוע החדש של BMW לא נראה לך חסכוני?!

תגיד, יש לך עיניים של סטיב אוסטין? של סופרמן?

איך ישראלים מסוגלים לדבר שטויות בשכנוע עצמי רב כל-כך?

באירופה שם המשחק הוא צריכת-דלק ופליטת גזים נמוכה.

אתה באמת חושב שבמוו ו\או פז'ו יצרו מנוע בזבזני רק כי "לא נראה לך" שהוא חסכוני?

אני מכיר את זה מגולף שהייתה לקרוב משפחה שלי ובורה שהייתה לי. ביטוח מקיף של גולף היה כ1000 שקל יותר.

ויש לך מושג מה הרציונל שמניע את חברת הביטוח ?

אולי קרוב המשפחה התגורר באיזור מועד לגניבות? אולי צבע הרכב היה כזה שמעצבן חברות ביטוח? אולי האבזור היה שונה?

אולי ואולי ואולי. יש לך מידע שאתה בטוח בו בסוגיה הזו ?

פורסם
איזה סגמנט, איזה פלח שוק ואיזה נעליים?

ה- 308 היא משפחתית קטנה, וזהו. מחירה גבוה יחסית כיוון שהיבואן עדיין משווק גם 307 בקבוצה 2 לחברות ליסינג, ולא יעיז להשוות את מחיר שתיהן - או גרוע מכך - להוריד את מחירה של ה- 307 ולפגוע בשווי המלאי של חברות הליסינג.

מובטח לך שברגע שיסתיים יצורה של ה- 307, מייד ה- 308 תיישר קו עם כל מתחרותיה, כפי שקורה באירופה.

שם היא אינה נחשבת למכונית מ"סגמנט ופלח שוק" יוצא דופן.

גם היום היא יותר יקרה מהשאר. מרפרוף קל באתרים אירופאים הבנתי במחירה קרוב ל20 אלף יורו כאשר גרסת הטורבו עולה רק 1400 יורו יותר.

איביזה ספורט עולה 12 אלף יורו. איפה המציאה כאן?

ישראלים, רדו מהגג!

המנוע החדש של BMW לא נראה לך חסכוני?!

תגיד, יש לך עיניים של סטיב אוסטין? של סופרמן?

איך ישראלים מסוגלים לדבר שטויות בשכנוע עצמי רב כל-כך?

באירופה שם המשחק הוא צריכת-דלק ופליטת גזים נמוכה.

אתה באמת חושב שבמוו ו\או פז'ו יצרו מנוע בזבזני רק כי "לא נראה לך" שהוא חסכוני?

לא נראה לי חסכוני לפי נתוני יצרן שגלויים לעיני כל בר דיכפין. כנראה שאי אפשר לייצר 120 כ"ס אטמוספרי יש מאין.

ויש לך מושג מה הרציונל שמניע את חברת הביטוח ?

אולי קרוב המשפחה התגורר באיזור מועד לגניבות? אולי צבע הרכב היה כזה שמעצבן חברות ביטוח? אולי האבזור היה שונה?

אולי ואולי ואולי. יש לך מידע שאתה בטוח בו בסוגיה הזו ?

האבזור שלי היה יותר גבוהה ואני גר באיזור שמוגדר מועד לפורענות מבחינת פשיעה במפות.

(פרברים בורגניים כאלה, YOU KNOW)

אולי אולי אולי...אתה להוט מדי בטיעוניך?

פורסם

מה גם שמנוע 1600 החדש של BMW לא נראה לי כחסכוני במיוחד.

.

דווקא חסכוני ב 10% יחסית לדגם הקודם:

Gasoline engines
.
Both VTi engines are equipped with a
VVT
(
Variable Valve Timing or continuously variable timing
)
on each
camshaft
and with a
variable lift system
on the inlet valves
developed from the BMW Group’s
VALVETRONIC
concept. The variable valve
lift system adjusts the valves’ maximum stroke gradually according to the
position of the accelerator pedal
.

The 88 kW (118 hp
)
1.6-
liter VTi
provides the 308 with a
good dynamic performance while
reducing fuel consumption to 6.7 l/100km (35
mpg US) in the combined cycle—a decrease of more than 10% compared to a 307
equipped with the old 1.6 liter 110 hp engine
.
Maximum torque is 160 Nm (118
lb-ft) at 4,250 rpm, with 140 Nm (103 lb-ft) available at 2,000 rpm
.

The 1.4 liter VTi offers 70 kW (94 hp) and 136 Nm (100 lb-ft) of
torque at 6,000 rpm, with 117 Nm (86 lb-ft) at 2,000 rpm. Apart from the smaller
capacity resulting from a shorter stroke, this engine features all of the
technology found on the 1.6 VTi engine, including the dual VVT system and the
variable inlet valve lift system
.

The higher performance 1.6 liter THP (“Turbo High Pressure
”),
features a twin-scroll turbocharger and produces maximum power of 110 kW (148
hp) at 5,800 rpm (103 kW at 6000 rpm in the automatic transmission version) and
maximum torque of 240 Nm (177 lb-ft) available at 1,400 rpm. Fuel consumption is
7.1
l/100km (33 mpg US
).

פורסם
גם היום היא יותר יקרה מהשאר. מרפרוף קל באתרים אירופאים הבנתי במחירה קרוב ל20 אלף יורו כאשר גרסת הטורבו עולה רק 1400 יורו יותר.

איביזה ספורט עולה 12 אלף יורו. איפה המציאה כאן?

כנראה דרוש רפרוף כבד יותר.

לפי מנוע השוואת הרכבים החדשים באתר TopGear של BBC, מחיר ה- 308 מתחיל ב 11,273 פאונד ל- 1.4VTi ידנית ומסתיים ב 19,348 פאונד ל- 2.0ליטר HDi FAP GT.

1.6 ליטר אוטומטית - 14,348 פאונד.

פורד פוקוס - החל 11,975 פאונד ל 1.4ל' ומסתיים ב 19,825 פאונד לגרסת 2.0ל' TDCi.

לא מניתי את גרסאות ST וסטיישן של הפוקוס, שאפילו יקרות יותר.

1.6 ליטר אוטומטית (ברמת האבזור Style - הזולה ביותר המופיעה באתר) - 15,550 פאונד.

כפי שאתה מבחין בוודאי, ה-308 מתומחרת מעט מתחת לפורד פוקוס.

אל תתן לעובדות לבלבל אותך.

לא נראה לי חסכוני לפי נתוני יצרן שגלויים לעיני כל בר דיכפין. כנראה שאי אפשר לייצר 120 כ"ס אטמוספרי יש מאין.
לפי אותו מנוע השוואת הרכבים החדשים באתר TopGear של BBC, צריכת הדלק של 308 אוט' עם מנוע 1.6ל' 120 כ"ס היא 39 מייל\גלון (16.6 ק"מ\ל).

צריכת הדלק של פוקוס אוט' עם מנוע 1.6ל' 100 כ"ס היא 37 מייל\גלון (15.7 ק"מ\ל).

אל תתן לעובדות לבלבל אותך.

פורסם

ארנון.

אכן נתונים קשים עד כדי בלבול. ממתי מחירים באנגליה נהיו אינדיקטורים למחירים באירופה?

בגרמניה ששם ה308 הושקה לפני צרפת לפני שנה פלוס היא עולה כ20 אלף יורו עם גג זכוכית בזמן שפוקוס תוצרת גרמניה עולה כ15.

אכן לא מתבלבלים מעובדות.

מנוע השוואתי של BBC דווקא נראה לי חיסכוני במיוחד.

אבל אני לא נותן לעובדות לבלבל אותי. במיוחד לעובדה שבאנגליה הגיר הנפוץ הוא ידני על תצרוכת הדלק שאופיינית לגיר זה בנהיגה איטית מתחת לעיני מצלמות מהירות את הדרך הביתה במחוז ליצ'סטר. ממש תל-אביב - פתח תקוה.

עובדה נוספת שלא נותנת לי להתבלבל היא הפוקוס האישית שלי שלי שצורכת בדיוק פי שניים מהמוצהר בBBC, כלומר 8.5 ק"מ לליטר או 11.8 ליטר ל100 ק"מ לפי המחשב.

נתון יצרן של פיג'ו לאותה נסיעה עומד על 7.3 למאה כנגד 7.7 המוצהרים בפוקוס. כן הלכתי להביא ספר רכב של פוקוס ופרוספקט של פיג'ו. כדי שחס וחלילה לא נתבלבל מהעובדות:wink:

פורסם

בוא וניזכר איך נגררנו להתפלפלות המשעממת הזו, כדי שיהיה ברור מדוע אני לא מתכוון להמשיך בה.

אתה גרסת (על סמך תחושת בטן חסרת בסיס) שה- 308 מכוונת ל"סגמנט ופלח שוק" עילי ויוקרתי כלשהו.

אני הסברתי לך (ועדיין מסביר) שה- 308 היא מכונית Bread and butter עבור היצרן. היא אמורה להיות רבת-מכר שאחראית לחלק גדול מההכנסות.

בתור שכזו, היא חייבת להיות משווקת במחיר אטרקטיבי לעומת שאר מתחרותיה - כולן משפחתיות קומפקטיות - פוקוס, מגאן, גולף, אסטרה וכיוב'.

אין לי מושג מה מתרחש בשוק הגרמני. כל שאני יודע הוא שה- 308, כמו ה- 307 לפניה וה- 306 לפניהן, לא משווקת בוואקום אלא בשוק תחרותי ביותר, ואין שום אפשרות לתמחר אותה במחיר שונה מהמתחרות.

לראיה, אפילו הגולף עברה לאחרונה מתיחת פנים שתכליתה להפוך אותה לזולה יותר ליצור - כיוון שהיצרן לא יכל לייקר את מחירה של הקודמת.

לאור כל זאת, אתה מוזמן להאמין במה שאתה רוצה. רוצה להאמין ש- 308 מתחרה ישירות בבמוו סידרה 7 ? תפאדל.

לעניין צריכת הדלק, לא מתאים לך להסתמך על נתוני אתר בריטי?

קח את נטקאר, אתר ישראלי עם נתונים בהחלט אמינים:

308 1.6 אוט' - 11 ק"מ\ל'.

307 1.6 אוט' - 10.2 ק"מ\ל'.

פוקוס 1.6 אוט' - 10.7 ק"מ\ל'.

מגאן סדאן 1.6 אוט' - 10.4 ק"מ\ל'.

מאזדה 3 1.6 אוט' - 10.3 ק"מ\ל'.

אתה מזהה כאן דפוס ?

ושוב, להזכירך, אני לא טענתי שה- 308 חסכונית במיוחד. רק השבתי לטענה היודעת-כל שלך לפיה "נראה לך" שהמנוע שלה אינו חסכוני.

פורסם

אני חושב שמאייבך 62 או קוניגסג CCR יותר הולמים אותה בתור מתחרים ישירים.:lol:

לא הייתה לי שום בעיה כל עוד זה היה בגדר החלפת מסרים רטוריים.

אני לא שכחתי לרגע את העובדה שאני דווקא הולך היום לעשות נסיעת מבחן ואולי להזמין יותר מאוחר השבוע.

פורסם

באירופה דגמי הבנזין הם מיעוט זניח , כאשר מעל ל 70% מהרכבים אשר נמכרים מצוידים במנועי דיזל (לפחות בצרפת).

ה 308 מתומחרת בהפרשים של 100-500 אירו מהמתחרות הישירות שלה, ולרוב היא מצוידת יותר מהמתחרות האירופאיות המקבילות בעיקר מול הגרמניות.

מנסיעה באירופה על ה 308 עם מנוע 2 ליטר HDI , מדובר על רכב אשר נמצא בהחלט בטופ של הקבוצה שלו, מרווח, מאוד איכותי , ההרכבה הפנימית והפאר של הרכב בהחלט נותן נופך יוקרתי לרכב ומהווה קפיצה קדימה מול ה 307.

הפנינה של הרכב הזה הוא מנוע הסולר , על אוטוסדרדות צרפת , במהיריות אשר נשקו ל 150 ק"מש, עשה הרכב בממוצע 1:17 מאומת מול תידלוקים בפועל.

לעניות דעתי בגירסאת ה SW מדובר על רכב משפחתי מעולה , אני מניח שלישראלי המצוי דיזל, סטיישן ידני זה ממש כפירה בעיקר..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

היום ביצעתי נסיעת מבחן. 308 היא לא בדיוק חיית רמזורים. גם לא הבנתי למה כל העיתונאים כותבים על שקט. בכביש 471 במהירות של 120 היו רעשי רוח מאוד לא נעימים. בפוקוס אשר מצויידת בצמיגי אליאנס הכי פשוטים וזולים, באותו מקטע בדיוק, שומעים רק מנוע בלי רעשי רוח. אבל שומעים אותו חזק. השלדה בסדר גמור אבל לא רכה זה בטוח. ביצועי המנוע לא שונים במיוחד ממנוע של פוקוס שחלש ממנו ב20 כ"ס. אולי מטפס טורים יותר מהיר. כמובן שהגיר הצרפתי עדיין סובל מחוסר התאמה בין הילוך למהירות ונוטה להילוכים גבוהים. הבעיה של העברה לא חלקה בין ראשון לשני עדיין קיימת.

בקיצור, כול האוטו לא שונה במיוחד מפוקוס שבאתי איתה לנסיעת מבחן. נשארתי מאוד מבולבל.

מחר אני אכנס ליונדאי לראות I30.

פורסם

אינני יודע על איזה 308 נהגת, אבל הרכב שקט ובטח יותר מהפוקוס, שלא לדבר על איכות ההרכבה והפאר הפנימי של ה 308.

לגבי תפקוד הגיר, עקב ריבוי נהגים , הגיר האוטומטי הלומד קצת מתבלבל, תפקודו משתפר לאורך זמן, אצלי במאגאן למעט מקרי קיצון שבהם אני מעביר לידני, הגיר מבצע את תפקידו נאמנה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

נהגתי ב308 גרסת COMFORT מצויידת בצמיגי "16 "חסכוניים" של מישלן.

למיטב הבנתי ולפי איש פיג'ו שהתלווה אלי, הגיר של 308 אינו אדפטיבי. קיבלו שכל ולא עושים יותר את השטויות עם בינה מלאכותית.

פורסם

הגיר הוא אותו AL4 (אני דווקא מסתדר איתו בסדר גמור במגאן שלנו - שנוהגים עליה בקביעות שלושה נהגים שונים - ואף מעדיף אותו על פני הגיר של המאזדה 3 של אחותי). בין דגם לדגם (וגם במתיחות פנים) הוא עובד עדכונים. יכול להיות שבעדכון עכשיו שינו אותו קצת, אבל זה עדיין אותו גיר אדפטיבי.

פורסם
למיטב הבנתי ולפי איש פיג'ו שהתלווה אלי, הגיר של 308 אינו אדפטיבי. קיבלו שכל ולא עושים יותר את השטויות עם בינה מלאכותית.
הגיר הוא אותו גיר, והאדפטיביות שם.

למרות זאת ובניגוד לבינה יוצאת דופן שמיוחסת לו לעתים בפורומים, מדובר בסך הכל במעבר בין מספר תוכניות התנהגות שונות על פי מאפייני הנהיגה שהתקיימו בדקות האחרונות.

לא מדובר על שינון ארוך טווח של מאפייני הנהג, ולאופי הנהיגה של מי שהשתמש אמש ברכב אין שום השפעה על אופי העברת ההילוכים היום.

פורסם

במגאן שהייתה מצויידת בגיר הנ"ל גם הייתה נטיה להעלות הילוך. האדפטיביות הייתה מופיע כאשר הייתי יורד מהפקק בעיר לפקק באיילון והוא עדיין היה מחליף הילוכים למרות נסיעה רציפה, אבל איטית. ב308 זה לא קרה. גם ב206 זה לא קרה. המעבר הלא חלק בין ראשון לשני עדיין שם.

כמו כן בהמשך לחיפושים אחרי רכב אולטימטיבי עשיתי נסיעת מבחן על יונדאי I30. מנוע נראה לי דומה לאופטרה. קוראני כזה.

אבל הרבה יותר זריז וגמיש. שלדה רכה אבל אין לה את הבטחון הקשיח של אירופאיות שמוכנות להתמודד עם פניות. כמובן שתנוחת הישיבה ומושבים לא מפנקים אותך, אבל בסדר גמור. לא יותר.

נקודה הכי חשובה למחשבה: ברמת איבזור הכי גבוהה היא נותנת יותר מרמת איבזור הכי גבוהה של פיג'ו ועדיין יותר זולה מפיג'ו הכי זולה. (בנפח מנוע והספק זהים).

• תוכן חדש...