Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה אתמול רציתי לקנות אטם מכסה שסטומים לספייס 2001 כמובן מקורי

אחד העובדים במקום אמר לי שהמנוע שלי מנפח (כמובן בלי לראות אותו ובלי לבדוק אותו)

ושאטם מכסה שסטומים חדש ומקורי לא יעזור

1)שאלה שלי איך אפשר לבדוק אם המנוע שלי מנפח?

הרכב עשה 153,000 ב140,000 עבר שיפוץ ראש מנוע רינגים לגרים.

נזילה החלה ישר אחרי השיפוץ וחשבתי לסדר אותה רוצה לראות את מנוע יבש

2)מה ההמלצות?

פורסם

מוזר .. אטם מכסה שסתומים לא אמור להיות חלק יקר .

מכיון שציינת שהנזילה החלה מיד לאחר השיפוץ , ייתכן שפשוט האטם לא הוחזר טוב בסגירה .

רצוי לבדוק האם מורחים על האטם בזמן ההרכבה גם סיליקון שחור או חומר אוטם אחר ( יש רכבים שאין צורך ).

וכמובן לפני הרכבה לנקות טוב טוב את השטח שעליו יושב האטם ( משני הצדדים ).

פורסם
מוזר .. אטם מכסה שסתומים לא אמור להיות חלק יקר .

מכיון שציינת שהנזילה החלה מיד לאחר השיפוץ , ייתכן שפשוט האטם לא הוחזר טוב בסגירה .

רצוי לבדוק האם מורחים על האטם בזמן ההרכבה גם סיליקון שחור או חומר אוטם אחר ( יש רכבים שאין צורך ).

וכמובן לפני הרכבה לנקות טוב טוב את השטח שעליו יושב האטם ( משני הצדדים ).

יש עצות איך למרוח סיליקון האם רק בעזורי ברגים

1)שאלה שלי איך אפשר לבדוק אם המנוע שלי מנפח?

פורסם

מצ"ב ציטוט מידע מפורום ישן שמצאתי -

בגדול, יש כמה בדיקות "קלות", אבל אתה צריך לראות מנוע תקין לפני שתראה אחד לא תקין, אחרת לא תדע מה צריך להיות...

קודם לכל, תוציא מדיד שמן כשהמנוע עובד, ותן גז. לא אמורים לצאת המון אדים מהמדיד. זה המבחן הראשון, ה"גס" ביותר. אדים שיוצאים ממכסה מילוי השמן, יכולים להיות גם כתוצאה ממערכת PCV לא תקינה או מגומיות שסתומים- אבל זה מעיד על משהו לא תקין- אבל אולי לא חמור.

אחרי כן- תפתח את המכסה של מיכל העודפים של מערכת הקירור. אם יש בלו-בלו-בלו בפנים, זה אומר שהמנוע "מנפח" וקומפרסיה עוברת למערכת הקירור- אטם ראש על פי רוב.

מעבר לכך קשה לדעת בבדיקה פשוטה.

שתי בדיקות יותר לעומק הן על ידי מד- ואקום שנותן דיאגנוזה טובה מאוד למצב המנוע, ועל ידי הוצאת פלאגים (כשהמנוע מכובה, כמובן, ורק אם אתה יודע מה אתה עושה ולא תהרוס הברגות של הפלאגים) ו"קריאה" של המצב שלהם.

פורסם

כל הבדיקות הללו תקפות למנועים מיושנים בעלי גל זיזים תחתון, בהם לא נידרש לחץ שמן גבוה לשימון השסתומים.

אם תפתח את פתח מילוי השמן בפונטו חדשה, ייזרק שמן החוצה, אז זה אומר שהמנוע גמור ?

בכל המנועים בעלי גל זיזים עליון ישנו שימון מאסיבי יחסית לגל הזיזים, וכתוצאה מכך ניזרקים שמן ואדים.

במנוע שלך כנראה האטם לא הורכב כראוי, זה הכל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מניח שמדובר על גרסת ה-8V. הגרסה הזו רגישה, באופן יחסי, לנזילת שמן ממכסה השסתומים, כך נאמר לי במורשה.

בדגמי ה-16V יש סתם שעושה את העבודה טוה יותר.

בכל מקרה, בד"כ מדובר על החלפת האטם בעלות נמוכה מאוד (מחיר האטם כמה עשרות שקלים לא כולל העבודה) ובזה הנושא מסתכם.

מה שכן, אם אתה עושה את העבודה לבד יש לבדוק קודם מהו מומנט הסגירה לברגי אטם מכסה השסתומים. למיטב זכרוני, אין שום צורך בסיליקון או חומר איטום אחר.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תוכן חדש...