Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדוע ניתן למצוא באותה מכונית ברגים עם ראשים מסוגים שונים, למשל ראש משושה רגיל, ראש עם שקע כוכב ("טורקס") וראש עם שקע משושה, שמצריכים שימוש בכלים שונים?

מה שיקולי היצרן בכך?

פורסם

צביקי תשובתך לא מדוייקת. ייצרנים רבים ובעיקר הייצרן VW משתמש בקשיחים (ברגים,אומים,דיסקיות) סטנדרטיים לפי תקני DIN רלוונטים במקומות שניתן.

כמו כן אתה יכול לזהות ברגים סטנדרטיים לפי ההטבעה שקיימת בראש הבורג או האום ולרכוש ברגים אלה.

ברגים סטנדרטיים זולים ולכן ייצרן הרכב נוהג להשתמש איתם וניתן לרכוש אותם אצל כול ייצרן קשיחים גדול כגון: Bossard.

ברגים לרכב לא קונים בטמבוריה אלה אצל ספק ברגים שזה תחום ההתמחות שלו ובת"א קיימות 2 חנויות שניתן לרכוש אצלם כמעט את כול סוגי הברגים התקניים.

השיקולים של הייצרן בהרכבת בורג עם ראש טורקס,אלן,פיליפס או משושה הם רבים.

כוח ההידוק הנדרש מהחיבור,מיקום החיבור(גישה לסגירה/פתיחה),מראה אסטטי,זמינות הברגים.

דוגמא קטנה: ברגים עם ראש משושה תקיניים (לא תוצרת סין) מיוצרים החל ממידה M4 או M6 מכיוון שברגים אלה מיועדים לחיבור אלמנטים בכוח הידוק גדול ורק בעזרת מפתח פתוח או בוקסה תוכל להשיג מומנט סגירה גבוה יותר מאשר עם מברג פיליפס.

איזה כייף לי :)

פורסם

סליחה על חוסר הדיוק.

אני מכיר טענה לפיה בעבר עם מברג אחד היה ניתן לפתוח כמעט את כל הברגים ברכב, ואילו היום עברו לברגים עם ראשים שונים ומשונים במטרה להקשות על מוסכים כלליים. עד למצב בו מוסכים החלו לחרוט לעצמם כלים ייעודיים.

לדבריך זוהי אגדה?

פורסם

כן. אין בארגז הכלים שלי שום מפתח ברגים מיוחד שאתה או מוסך כללי לא יכול לקנות. אני גם קונה את הכלים באותן חנויות שבהן אתה תקנה אותם. אני לא קונה מפתחות ברגים מיצרן הרכב. מאיפה הרעיון הזה?

יש במחסן שלנו המון כלים ספציפיים לפי סוג רכב, בהחלט, אבל לא מפתחות ברגים.

פורסם

כל מה שמרק כתב נכון, וזה מזכיר לי שחמי נהג להסתלבט על הממ"סניקים של ארצות ערב שמהם ערקו מטוסי מיג לישראל, כי שם אחד ליד השני בגוף המטוס היה בורג פיליפס, בורג רגיל, בורג טורקס... הבריגו כל מה שבא ליד באותו הרגע

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

צביקי, בהמשך לדבריו הנכונים שלחבר הפורום חנן... היום המצב שונה מאשר בעבר וכמעט לכול כלי מקורי של הייצרן יש תחליף זול יותר שניתן לרכוש אותו באיזור יצחק שדה.

ברשותיי ארגז כלים מתקופה שפירקתי לחלקים גולף דור 2 כמעט לפני 20 שנים ועדיין אותם כלים משמשים אותי כמעט לכול עבודה על הרכב החדש גולף דור 5.

נכון הדבר שלפירוק חלקים מסויימים לפעמים המכונאי מייצר לעצמו או משחיז כלי קיים למידה מתאימה בכדי להקל על עבודותו כאשר כלי ייעודי לא זמין.

כמעט את כול הכלים הייעודים ניתן לרכוש ובמיוחד לפיאט אצל BETA ביצחק שדה (לא זול במיוחד).

פורסם
כל מה שמרק כתב נכון, וזה מזכיר לי שחמי נהג להסתלבט על הממ"סניקים של ארצות ערב שמהם ערקו מטוסי מיג לישראל, כי שם אחד ליד השני בגוף המטוס היה בורג פיליפס, בורג רגיל, בורג טורקס... הבריגו כל מה שבא ליד באותו הרגע

היי,

גם אני הייתי מכונאי מסוקים בצבא הגנה לישראל ועבדתי על מסוקים שנלקחו בשבי מהצבא הסורי במלחמת שלום הגליל וגם ממלחמת יום כיפור מסוק מסוג מי (שכחתי את השם המלא) וגאזל צרפתי ואני אוכל להגיד לך שהמסוקים של הרוסים וגם הצרפתיים זה סוס עבודה !! ממלאים דלק סילוני והם טסים ללא טיפולים ותקלות.

פורסם

נזכרתי מהיכן שאבתי את המידע - מדבריו של danniel כאן:

"כלים ספציפיים - תחום שמאד התפתח לאחרונה וכיום כמעט לכל מערכת תזמון או עבודות מורכבות אחרות יש כלי עבודה ספציפיים והנחיות מדויקות כיצד לעבוד. דוגמאות – מערכות תזמון של רכבים צרפתיים, ואיטלקיים.

לוחמה נגדית - עם הזמן המידע זולג לכלל המוסכים ובעלי מלאכה זריזים מעתיקים את הכלים הספציפיים ומוכרים אותם לכל דורש, אך עדיין יהיו הרבה מוסכים שיעדיפו לוותר על עבודות מורכבות כאלו."

פורסם

כלים ספיציפיים באופן כללי לא נועדו לפתוח או לסגור ברגים וכפי שחנן ציין, ניתן למצוע מפתחות לכל סוגי הברגים אצל כל ספק של ציוד טכני למוסכים.

שימוש בברגים שונים היא לפי שיקול היצרן לנגישות אך גם כדי למנוע התעסקויות מיותרות של חובבנים, ברגים בעלי ראש מיוחד כמו טורקס חיצוני וכו' נועדו לכך שהחובבן, שמחזיק ארגז כלים פשוט עם פתחות רינג, לא יוכל להתעסק איתם למרות שאם יתעקש יפתח אבל שהאדם מהישוב נתקל בבורג כזה, מראש הוא מבין שזה משהו שלא כדאי להתעסק איתו.

פורסם

אחת הסיבות האמתיות לכך שיצרני הרכב משנים את שיטת הברגים מידי פעם היא די פשוטה, זה מקור פרנסה נהדר בשבילם.

לדוגמא פיאט התחילו לפני מספר שנים עם ברגים שנקראים RIBE מין סוג של כוכב מיוחד שהמציא איזה גרמני (על שמו הבורג).

ברגע שהוציאו ברגים כאלה אוטומטית הם "דוחפים" לכל המוסכים המורשים בכל העולם את הבוקסות היעודיות אלו וזה מסתכם בהמון המון כסף, זה נראה לכם זניח אבל בוקסה מקורית כזאת שבדרך כלל מיוצרת בהתחלה על ידי חברות כמו HAZET ודומיהם יכולה להגיע ל 60 דולר ליחידה (כמובן שתוך תקופה זה מגיעה לשוק החליפי ב 10 דולר)

וכולם מרוויחים, יצרני הברגים, יצרני הכלים, יצרני המכוניות.

דוגמאות נוספות הבוקסות M (משוננות) שנכנסו בשנים האחרונות ברכבי VAG גם בראשי מנוע וגם בציריות.

פורסם

אז אתה טוען שהיצרן משקיע כסף ביצור ברגים מיוחדים שיתקין בכל רכב רק כדי לשלוח איזה בוקסה מסכנה לכל מוסך שיעבדו איתה? לא נראה לי שיש כאן מקור רווח.

ככלל - כלי עבודה ספציפיים הם לא מקור רווח ליצרן כי הוא עובד עם ספקי משנה ליצור כלים והם נמכרים לדילרים מורשים במחיר די נמוך יחסית לשוק.

פורסם

היצרן לא משקיע שקל, הוא לא יצרן ברגים מדובר ביצרני משנה, זה נראה לך זניח אבל תעשיית הכלים הספציפיים מכניסה למוסכים רווח אדיר.

אל תשכח שמוסך מורשה מחויב לקבל כלים ספציפיים רק מהיצרן, גם אם לא ישתמש בהם בחיים כל דגם חדש שמגיעה לארץ אוטומטית הוא מקבל ומחויב על הכלים המיוחגים הדרושים ואני אומר לך ממקור ראשון הם מרוויחים ים של כסף.

תחשבו לדוגמא כמה מוסכים מורשים יש בעולם למותג כמו VAG או פיאט?? זה ערך מוסף אדיר ליצרן.

בנוגע לדילרים המשניים הם יכולים למכור בזול רק לשוק הכללי, כי כמו שציינתי המוסך המורשה אם רוצה או לא יקבל את אותו כלי במחיר כפול 10 לפעמים ישירות מהיצרן.

פורסם

היצרן מרוויח גם מברגים כי הרי הוא קונה אותם ומוכר את הרכב איתם וגם מוכר אותם כחלקי חילוף, מכלים ספציפיים הוא לא מרוויח כי הוא לא קונה ולא מוכר אותם, תחשוב גם כמה מכונויות הוא מוכר לעומת כמות המוסכים המורשים , מה גם שמדובר ברכישה של כלי די חד פעמית כי לרוב הם מחזיקים מעמד.

כלים ספציפיים נמכרים למוסכים בעולם מספקי משנה מורשים שהיצרן עובד איתם.

הנה, הסברתי זאת שוב אל תתן לי להסביר זאת בשלישית.

אין שום רווח ליצרן או הרווח הוא בטל בשישים ממכירת חלפים או רכבים לעומת ממכירת כלים ספציפיים למוסכים מורשים שלו, רבים ככל שיהיו.

פורסם
ואני אומר לך ממקור ראשון הם מרוויחים ים של כסף..

אני מבין שאתה עובד בצוות התיכנון הפיננסי או הטכני של אחד מייצרני הרכב הגדולים ולכן אתה יודע בדיוק מה הם השיקולים של הייצרן.

• תוכן חדש...