Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרטים על המקרה:

הרכב היה על הליפט בגובה נמוך כשהוא ישב בתוך הרכב והרכב היה מונע ובהילוך.

הוא היה עם רגל על זרוע הליפט ודלת פתוחה (יושב בתוך הרכב) והעובד שלו בדק רעש מהגלגל הקדמי. כאן הדברים לא ברורים אבל כנראה שהעובד קירביותר מידי את עגלת הכלים שנגעה בגלגל המסתובב וגרמה להפלת הרכב על צידו וסגירת הדלת על הרגל.

כמו ששמר כתב מה שחשוב זה להבין שבשטח שבו מתבצעות עבודות קורים גם דברים לא צפויים ולכן חשוב להיזהר ולהישמע להוראות הבטיחות שמרחיקות אתכם למרחק סביר ומאיזור העבודה. בדיוק כמו שלא תחשבו לטפס על עמוד החשמל כדי לראות מה טכנאי חברת החשמל עושים כשהם מתקנים את התקלה שהפסיקה את זרם החשמל אצלכם בבית כך אל תיכנסו מתחלת לליפט ועימדו במרחק סביר. החיים שלכם שווים יותר מכמה שקלים שמוסך לא מקצועי יגבה מכם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ממש מחריד לחשוב על זה, אני מאחל לחבר שלך החלמה שלמה ומהירה.

למרבה הצער, נראה שהחבר שנפגע ממש לא נזהר לצער כולם.

הרכב היה על הליפט בגובה נמוך כשהוא ישב בתוך הרכב והרכב היה מונע ובהילוך.

הוא היה עם רגל על זרוע הליפט ודלת פתוחה (יושב בתוך הרכב) והעובד שלו בדק רעש מהגלגל הקדמי. ....

כמו ששמר כתב מה שחשוב זה להבין שבשטח שבו מתבצעות עבודות קורים גם דברים לא צפויים ולכן חשוב להיזהר ולהישמע להוראות הבטיחות.

פורסם

בכל תאונה שמישהו נפגע בה יש מישהו שלא נזהר מספיק.

האוטו היה בגובה של כ 30 ס"מ מהרצפה אבל זה הספיק. לצערינו אנשים נוטים לעגל פינות בבטיחות וזה עולה ביוקר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לצערינו אנשים נוטים לעגל פינות בבטיחות וזה עולה ביוקר.

ראה הערותיי למטה.

תפעלתי מלגזות ולא מעט , לפחות עשר סוגים של מכונות ניידות וטרקטורים הזויים.

יש כללי בטיחות וזהירות ,תשמור עליהם והסיכוי לתאונה קטן , כדי להרים אדם לגג קונטיינר יש כלוב מיוחד ,אם אתה מוכן לעמוד על שיניים, זו בעיה שלך, אל תאשים אותי. אני לא עשיתי את השטויות הנ"ל.

זה לא המקצוע מסוכן זה האנשים הלא מקצועיים שעושים שטויות.

לא מסכים אתך. הרמת משאות כבדים זה פתח לאסון, בכל מקום וזמן, גם עם אנשים סופר-מקצועיים.

זה שנהג משאית זורק עוגן בלי מישהו שמביט על הצד השני, זה עבירת בטיחות.

מעניין אותי מה זה...כמעט התרסקה לי היד. מעניין אותי אם זו עבירת בטיחות או עברת תעבורה, ממש. הדבר האחרון שאכפת לי ממנו בכזה תסריט.

זה שמישהו עומד על שיניים זו עברת בטיחות ואני מתערב שיש אפילו מדבקת אזהרה נגד זה על המלגזה.

אאל"ט אכן יש. ואין הדרכה שבה לא מעירים כנגד זה.

אם כי בארצנו, למרות שהדבר אסור, מלמדים בהדרכת מלגזות ש"אם כבר לעמוד על שיני המלגזה, אז לא על משטח, אלא על השיניים ממש".

...:shock::?

חלם.

סיכונים יש ,ויש דרכים להפחית אותם במאות מונים , השאלה היא אם אנשים מקפידים קצת או לא.

נכון. אך עדיין יהיה סיכון ממשי בעבודה מעין זו, גם אם אתה רק נוסע כל היום בין משאיות וקונטיינרים- תמיד אתה עלול למצוא את עצמך בסיטואצייה לא נעימה.

הדבר היחיד שהציל אותי מדריסה בהודעתי הקודמת, היה ערנות שלי, שיש לציין שהייתה מעט מופחתת עקב היותי מעט חולה (אך ללא תרופות כלל-למי שיטען שיש קשר לתפעול מכונות כבדות).

אם הייתי במלוא הערנות גם זה היה נמנע לחלוטין.:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמו שאני מבין אתה עובד בתחום , ככה שאתה בוודאי תסכים איתי שאפשר להרים כל דבר כמו שצריך אם עושים את זה נכון .

נכון שיש מקצועות מסוכנים יותר ,בכל אחד מהם יש כללי בטיחות ודרכים להתגונן , ורוב התאונות קורות כשמישהו לא הקפיד.

אתה מסכים איתי שאין הצדקה לסכן אדם בשביל ההעברת סחורה?

כנראה שכן ,ככה שאם כל אחד יתעקש לא לעבוד בניגוד לכללים , יהיו מעט מאוד תאונות אם בכלל.

לדעתי המקצועות היחידים שבהם סיכון חיי אדם הוא חלק בילתי נפרד מהמקצוע זה ביטחון ופעלולים .

(אגב עברתי תאונות בחיים, אני מאשים את עצמי ולא את המקדחה ,טרקטור וכו' ,אני עברתי על הכללים אני האשם לא המקדחה מסוכנת)

לפותח השירשור ,רפואה שלמה לחבר .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
כמו שאני מבין אתה עובד בתחום

עבדתי עם מלגזות, לצערי בלשון עבר, אני אהבתי ונהניתי מכך.

ככה שאתה בוודאי תסכים איתי שאפשר להרים כל דבר כמו שצריך אם עושים את זה נכון .

נכון.

והוא עדיין יכול ליפול מהמלגזה- בגלל משב-רוח חריג בחורף, עלייה על בור עם גלגל המלגזה, נהג מלגזה אחר שנתן למלגזה שלך "טפיחה ידידותית" בישבן...לא חסרות סיבות.

נכון שיש מקצועות מסוכנים יותר ,בכל אחד מהם יש כללי בטיחות ודרכים להתגונן , ורוב התאונות קורות כשמישהו לא הקפיד.

גם זה נכון. ועדיין לא כל הדברים בטוחים ב-100% למרות כללי הבטיחות וההקפדה עליהם.

אתה מסכים איתי שאין הצדקה לסכן אדם בשביל ההעברת סחורה?

כן.

כנראה שכן ,ככה שאם כל אחד יתעקש לא לעבוד בניגוד לכללים , יהיו מעט מאוד תאונות אם בכלל.

...כמה שנים אתה בארץ?:shock::lol:

לדעתי המקצועות היחידים שבהם סיכון חיי אדם הוא חלק בילתי נפרד מהמקצוע זה ביטחון ופעלולים .

בנוגע לפעלולים, להבנתי את טענותיך, יש כללי בטיחות נוקשים ולא אמור לקרות כלום...:-D

גם לשבת מול מחשב זה מקצוע עם סיכון מסויים, תתפלא לשמוע. ואם תרצה דוגמאות אני אפרט.

(אגב עברתי תאונות בחיים, אני מאשים את עצמי ולא את המקדחה ,טרקטור וכו' ,אני עברתי על הכללים אני האשם לא המקדחה מסוכנת)

מקדחה לא מסוכנת רק כשהיא כבוייה, מחוץ לשקע, ללא מקדח בפנים, סגורה יפה בתוך האריזה ובכלל עדיין בחנות של הספק.

ברגע שמפעילים אותה...חייבים להיזהר, כמו עם כל דבר מסוכן אחר. ועדיין עם כל הכללים, מקדח יכול להישבר באמצע העבודה ולפצוע, גם אם מקפידים על הכללים כלשונם.

לפותח השירשור ,רפואה שלמה לחבר .

אחד זהה נוסף חינם ממני.

אומי, אני יכול לתת לך דוגמאות למצבים מוזרים, חריגים ומוזרים מפה ועד מחרתיים של מה שעלול להשתבש שכלל לא תלוי בך או ברמה שבה אתה מקפיד על הוראות הבטיחות.

סתם לשם הוויכוח.

נדמה לי שכתבתי על כך פעם, לא מוצא ההודעה.

מטייל ברחוב עם חבר ואישתי לעתיד.

משב רוח חורפי חריג עובר, בדיוק כשעברנו ליד חנות עם מקרר מעוגל מעט (קמור) בחלקו העליון, שמשום מה בעל החנות החליט לסדר עליו בקבוקי שתייה.

הרוח הפילה את הבקבוקים. בקבוק זכוכית אחד התנפץ ורק בפוקס לא פצע אותי או את ה"פמלייה" שלי.

בקבוק קולה אחד עף לכביש, עלתה עליו מונית טרנזיט גדולה, מהלחץ של המשקל הפקק עף מהבקבוק - היישר אל מבושיו של החבר שהיה עימי. אך הוא, למוד ניסיון ותאונות מוזרות אף יותר (!...), הספיק לתפוס את הפקק הארור לפני שהנ"ל עשה לו קול ציפציף והוציאו מוועד הורים לצמיתות.

זו לא שמועה, לא סיפור הזוי, זה מקרה אמיתי לחלוטין שהייתי עד לו במו עיניי ויותר מכך-הייתי במרכזו של האירוע.

תאונות קורות מעצמן, בין היתר. SHIP HAPPENDS.

לכן אני מעדיף מודעות וזהירות יתרה בנוסף לציות לכללי הבטיחות. הכללים הנ"ל יכולים להגן עליך רק ממה שיודעים שיכול לקרות, אך לא מדברים חדשים ומעניינים...:arrow:

פורסם

נו באמת ברווז , אני הגבתי לסיפורים על עמידה על שיניים וכו' .

ברור שתמיד משהו יכול להישתבש , אבל יותר מידי פעמים מזלזלים בכללים בסיסים ומידי פעם מישהו חוטף מזה .

אני לא צדיק הדור וגם אני עובר לפעמים על הכללים , כל הטענה שלי הייתה שהמקצוע הרבה פחות מסוכן מהאנשים שעוסקים בו ולא מקפידים.

כתבת " כמה שנים אתה בארץ?" זו בדיוק הבעיה ההשלמה עם החפיפניקיות שלנו והאשמת המקצוע.

אין שום דבר מסוכן בלהעמיס משאית עם מלגזה , יש סכנה בנסיעה מהירה מידי , בנסיעה מהירה עם מטען בגובה , בהעמסה של משאית עם נהג בתאו , זה מסוכן.

שוב ,לא המקצוע אלא ההתנהגות .

ואגב אני בטוח שאיפשהו יש הוראה שבחנות המוצרים חייבים לעמוד יציב , מישהו בטוח כתב את זה מתישהו .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
ברור שתמיד משהו יכול להישתבש

אין שום דבר מסוכן בלהעמיס משאית עם מלגזה

ואתה לא רואה את הסתירה פה?

תמיד משהוא יכול להשתבש. תמיד יכול לקרות משהוא גם בהעמסה רגילה לחלוטין, עם הקפדה על כל כללי הבטיחות.

כך אגב נוצרים כללי בטיחות חדשים לעיתים...

אומי, אני מתאר לעצמי שאתה יליד הארץ, וה"יציאה" הזו הייתה הלצה עצובה על המצב ועל המנטליות שלנו, כעם. מתי פעם אחרונה ראית שמתעקשים לעבוד בהתאם לכללים איפה שהוא? להזכירך- מלמדים בהדרכת מלגזה ש"אם כבר לעמוד על התורן, אז רק על השיניים ולא על משטח".

למרות הניגוד המוחלט מול כללי הבטיחות.

אני מסכים אתך מאד ששמירה על הכללים תעזור לצמצם הרבה מהתאונות, אך לצערי לא את כולם.

יוני84,

אני לא הולך לספר לך אפילו על הקטעים היותר מעניינים\מסוכנים\הזויים שעברו עליי ועל החבר הנ"ל. אל תצחק על הסרט הזה, הוא מבוסס יפה במציאות עם השטויות שלו...:shock:

סרט טוב, רק לא הזוי מספיק.

הכי חזק היה יעד סופי 2, השאר היו על הפנים.

• תוכן חדש...