Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרתם בהוכחות לבית משפט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שבכדי באמת ליעץ לך צריך לדעת על כמה כסף מדובר.

אם זה איזה 1500-2000 ש"ח, תגיד כפרות, לך למעמ, מס הכנסה, ביטוח לאומי תתלונן עליו ושב בשורה ראשונה (כסא 26) ותהנה מתהליך התליה (והגופים האלה תולים אותם גבוה) !

אם מדובר בסכום גבוהה יותר בצורה משמעותית ואני הייתי רץ למשפט כי את כל העמדה שלו אתה ממוטט בשניה:

1. יש לך מפתח העסק והקופה.

2. יש לך עדים מהימנים שעבדו איתך במקום.

3. לא נרשמת כמובטל (אז בעצם למה משמשים התלושים?).

4. לא קיבלת דמי אבטלה.

5. מה בדיוק הקשר בניכם לטענתו? כי הרי או שהיה עובד-מעביד כמו שאתה טוען או שהיה מה בדיוק?

יום אחד נכנסת לעסק אמרת לבעל העסק "בוקר טוב, שמי תומר ומהיום אתה מוציא על שמי תלושי משכורת" והוא אמר "סבבה אחי!" ?

רק למען הרקורד, מעסיקים שנתנו לעובדים (שעזבו מרצונם) מכתב פיטורין (רק בכדי שיוכלו לחתום אבטלה) נתבעו ע"י העובדים בכדי לקבל דפי פיצויים וחוייבו ע"י בית המשפט לשלם אותם במלואם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

http://www.nfc.co.il/Archive/003-D-27186-00.html?tag=11-58-30

בעיקרון תמיד אפשר להלשין, במיוחד אם מדובר כמו שאומרים ב"דג גדול" שרשות המס תשמח להכיר

אני לא הייתי קופץ עם מידע שהוא לא באלף אחוז נכון, ומגובה בעובדות, ובכלל לפני כל צעד שכזה מתייעץ עם עורך דין שתחום העיסוק שלו הוא מיסוי

גילוי נאות, כותב הודעה זאת עובד כטרום מתמחה במשרד עורכי דין שתחום ההתמחות שלו הוא מיסוי פלילי אזרחי ובין לאומי

פורסם

דוד,

עו"ד יכול לומר שאין לזה ערך משפטי, מצד שני שאל אותו אם הוא לא היה מציג נימוק שכזה אם זה היה הקלף היחיד שבידו - אני מניח שכן היה מציג.

בכל אופן, זה קצת פחות רלוונטי מה היו מציגים לבית-משפט, אלא מה היה משכנע את בית-המשפט. אם בית המשפט היה משתכנע יותר שהתובע הוכיח שקיבל שכר על עבודתו, על אף הדרך הנפתלה, הצד הנתבע היה צריך לסתור זאת או לערער.

בכל אופן לענין השירשור זה כבר לא רלוונטי, שכן לא קיבל שכר כלל וכלל.

תומר,

אם עבדת ולא קיבלת שכר, וודאי יש לך מספיק נקודות שיכולות להצביע על כך שעבדת בפועל.

השאלה הפשוטה היא האם עבדת ואתה יכול להוכיח זאת

או שלא עבדת והמעסיק יכול להוכיח זאת.

ככל שעבדת יותר זמן ולא קיבלת שכר, כך בית המשפט ירים גבה וישאל מדוע התעוררת מאוחר כל-כך. אם עבדת 2-3 חודשים והתחלת את התהליך, זה יחשב סביר, אם עבדת 6 חודשים ויותר ללא שכר בפועל, זה יראה יותר ממוזר.

כיוון שאתה מקבל יעוץ מעו"ד, שאני מניח שהוא בקיא בתחום, אם הוא ממליץ לך לרדת מהעץ, אולי הוא מבין או מרגיש שאין לך מספיק קלפים להוכיח וכנראה שגם הוא חושש שאולי הכל פיקטיבי.

אדם שעובד בפועל במקום מסויים, יש דרכים רבות להוכיח זאת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שלומי מדובר על חנות של אדם פרטי שאני ניהלתי אותה.

בגירה

1. יש לי מפתח ביד, מי אמר שזה לא מפתח של קופה מעסק של חבר? (ככה הנתבע יכול להגיד)

2. יש לי עדים זה נכון, השאלה אם בית המשפט יאשר בשלב הזה להוסיף אותם

3. נכון

4. נכון

5. קשר מסובך ביותר

הוא היה הבן זוג של אמא שלי במשך כ-6 שנים שבמהלכם הוא הציג אותי בפני כולם בתור הבן שלו, כחודש לאחר שהם נפרדו היתי איתו בקשר רגיל (כמו עם הורים גרושים) והוא פתח את החנות ואמר לי שהוא רוצה אותי לניהול החנות כי רק עלי הוא סומך בענייני כספים. הסכמתי והיתה פתיחה לחנות וכ"ו ומאז עבדתי שם במשך שנה!

במשך השנה הזאת ידעתי שהוא בקושי כלכלי ולכן בחודש חודשיים האשונים לא לחצתי על המשכורת כי אני בעצמי לא היתי לחוץ וגם בגלל שידעתי על המצב הכלכלי. אחרי זה התחלתי לדרוש משכורת (אפילו לא רטרו אקטיבי אחורה), הוא אמר שהוא ידאג לעניין וככה עבר זמן, לא שילם, איימתי לעזוב והוא שיכנע אותי להישאר שם וגם שאר העובדים שהיו שם לחצו עלי להישאר כי בלעדי החנות לא תעבוד וגם להם הוא לא ישלם אם לא יכנס כסף מהחנות. ככה נמשכה לה שנה שלמה שבסיומה עזבתי סופית ביקשתי את התלושים ומכתב פיטורים וכמובן שקיבלתי.

אתמול בדיון אכן נאמר לי שהבעיה פה היא השנה שעבדתי ללא תשלום

מדובר כרגע על סכום עבודה של שנה לפי 3500 ש"ח לחודש פלוס חופשים וכ"ו והסכום הגיע לסביבות 60 אלף ש"ח.

העדים שיש לי זה עובדים שעבדו איתי בחנות, וגם ספק סחורה אחד שאני בעצמי הזמנתי אצלו סחורה (מה שמעיד שאכן עבדתי בחנות כי הזמנתי סחורה). השאלה היא רק אם בית המשפט יאשר לצרף עוד עדים בשלב הנוכחי.

יש לי אפילו את המפתח לתיבת דואר שלו בסניף דואר לא רחוק משם וגם מפתח לעסק השני שלו אבל אני מניח ששניהם לא רלוונטים.

אגב, אני חתום על חשבוניות מס שהוצאתי ללקוחות, יש אפשרות לחייב אותו להציג את הספרים האלה בבית המשפט?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מכיוון שאתה מציג זאת כך לא הייתי מוותר על התביעה ולו לרגע, שנה שלמה של עבודה לוותר עלייה מבלי קשר לנסיבות זו תהיה טיפשות!

אתן לחכמים ממני בנושא להמשיך לייעץ לך וכל שנשאר לי לאחל זה בהצלחה במשפט והלוואי ותקבל את כספף בחזרה.

אבי.

פורסם

תומר, בהנחה שתזכה יש לו בכלל את הכסף לשלם לך?

אם זה ממילא הולך להוצל"פ יחד עם עוד חובות אז חבל בכלל על המאמץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תעודות משלוח שאתה חתמת עליהם יש ? בקש אותם מהספקים שעבדת איתם או מחברות השילוח שהביאו את הסחורה.

חשבוניות מס או כל מה שאתה חתמת עליו, כל הדברים האלה אמורים להיות אצל רואה החשבון של בעל העסק או של הספקים.

פורסם

אצל הספקים לא הוזמנו דברים בצורה של חתימה על טופס הזמנה אלא בא סוכן רושם לו מה אני רוצה ושולח לי לחנות דברים עם משאית.

מה גם שאם חתמתי (ולא זכור לי כרגע שחתמתי על קבלת סחורה או תעודת משלוח) אני לא זוכר תאריכים ספציפים בתוך אותה שנת עבודה ככה שזה יהיה קשה, מה שבטוח זה שחתמתי על חשבוניות מס שהוצאתי ללקוחות והספרים האלה נמצאים אצל הנתבע ואני לא וידע אם יש דרך לחייב אותו להציג את הספרים האלה בבית המשפט.

שי זה לא משנה לי, את הכסף אני אוציא ממנו וכרגע מבצועים אחריו מעקבים של בלשים מטעם בנק שהוא חייב להם כסף, ככה שעכשיו ימצאו אותו ויעצרו אותו עד שישלם את הכסף (יש נגדו 3 צוי מעצר בגלל שהוא מתחמק).

נזכרתי עכשיו שגם הבת של אח שלו עבדה שם ולא קיבלה שכר אבל היא מסרבת לתת עדות נגדו, אני חושב אולי לפחות לדובב אותה בטלפון ולהקליט את השיחה כדי להראות שגם לאחיינית שלו הוא לא שילם.

in the face

with a chair

פורסם

תומר, עכשיו שהסברת את כל הסיפור הוא נשמע די מסובך.

מי סיפר לך שהמשפט ישמע בפני 5 שופטים ?. זה לא הגיוני, מה זה משפט רצח ?.

"העורך דין שלי אמר לי ללכת לביטוח לאומי ולהגיד להם שהוא הוציא לי תלושים פיקטיבים וככה רק הוא ידפק בעניין." קשה לי להאמין שעו"ד אמר לך דבר כזה. אתה בטוח שהוא עו"ד?.

"העורך דין שלי אמר לי לרדת מהתביעה בגלל הסיכון". על זה יש לך אישור מעו"ד נוסף (אתה מבין ממי).

אם כך אמר, מדוע אתה ממשיך ומחפש עוד הוכחות מהבת של אחיו. בפרט ש-"היא רמזה שאם ימצא בבית המשפט שאכן התלושים שהוצאו הם פיקטיבים, אני נחשב לשותף לפשע " ואם תלך לביטוח לאומי, שם לא תהיה שותף לפשע ?.

מדוע הוא לא אמר לך את זה בטרם הלך לדיון הראשון ?, שילמת לו ?.

זה שיש לך מפתחות לעסק, לקופה, ולתיבת הדאר שלו, הוא יכול לטעון שהחזיק אותם רזרבה בבית אימך כשהיה בן זוגה.

הסיפור נשמע לי מאד מוזר, בפרט כאשר העו"ד הציע לך לרדת מהעניין ואתה ממשיך.

מצטער להשמע כאיש הרע. מאחל לך לגמור את הבעיה על הצד הכי טוב לך.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אני ממשיך כי המטרה שלי היא לחסל את האיש הזה בכל מחיר, ובנוסף, יש לי ביד את כל ההוכחות שרק אפשר, במצב כזה אם אני מפסיד, זה יהיה פשוט ביזיון ויוגש ערעור. יש לי אפילו ביד אישור מביטוח לאומי שמעולם לא הגשתי אפילו בקשה לקבל אבטלה (הוא טוען שביקשתי את התלושי משכורת בשביל לחתום אבטלה)

העורך דין שלי לא רוצה להמשיך רק בגלל שהוא לא סומך עלי שאני אזכור להגיד את הכל במשפט, הוא גם פישל פעם אחת בעצמו כשבהתחלה כבר אמרתי לו שאני רוצה להביא עדים והוא אמר שאין צורך והנה ברגע זה יש ספק גדול אם בית המשפט יאשר בשלב כזה מאוחר להביא עדים.

5 שופטים זה מה שאמרו לי בדיון האחרון, גם אני לא הבנתי למה 5 אבל זה מה שנאמר, לך תבין אותם.

עוד תוספת קטנה, כשהוא פתח את החנות, זה היה כחודש אחרי שנפרד מאמא שלי ככה שמפתחות הוא לא היה יכול לשכוח, וחוץ מזה אף אדם נורמלי לא ישאיר מפתחות כאלה לתקופה של כמה שנים אצל אנשים אחרים.

in the face

with a chair

פורסם

תומר היקר,סליחה מראש שאני שוב אנטי. אדם כזה מסובך לא תצליח לחסל, הוא ממילא מחוסל. גם אם תזכה לא תראה שקל.

יש בחוק דבר שניקרה "הצגת יכולת" ואם אדם נעצר בגלל שלא שילם, הוא נעצר לפנות בוקר(אם מוצאים אותו,בדרך כלל לא) נלקח לשופט שקובע כמה עליו לשלם כל חודש, לפי היכולת שלו, ולו הרי אין יכולת תקבל בקושי 50 ש"ח כל חודש. ואתה בינתיים תצתרך לפרנס את העו"ד. זה שיש לך אישור מביטוח לאומי שמעולם לא הגשת אפילו בקשה לקבל אבטלה. לא רלוונטי, ומה אם יגידו לך שכנראה לא הגשת, כי פחדת ברגע האחרון להסתבך עם תלושים מזוייפים. יש לזה ערך משפטי, בדיוק כמו שאם תביא אישור מבעל מסעדה סמוכה לעסק שלו, שהיית אוכל שם ארוחות צהריים. ואם העו"ד יגיד לך אחרת, אני מוכן לבלוע את הכובע שאין לי. :-P

אתה יודע שאני אוהד אותך ואף עזרתי לך בעבר, אני לא עו"ד אבל יש לי נסיון רב מהמוסכים שהיו לי , לא מעט אנשים תבעתי על צ'קים ללא כיסוי. עשה טובה לעצמך רד מהעניין. אני יודע שזה כואב לך ויש לך רצון להתנקם. אבל תתגבר.

זכור שיש כאן חשש להסתבכות.

דוד.

פורסם

כבר שילמתי לעורך דין אז ככה או ככה הכסף הזה הלך כבר.

יש לו כסף בכמויות, הוא פשוט לא מוכן לשלם. אני מאחל לך את הכסף שיש לו והוא מחביא.

שוב, הוא יכול לטעון הרבה דברים, השורה התחתונה היא שאין לו הוכחות להציג (בניגוד אלי שלי כן יש) ועל הטיעונים שלו אני מוכן ללכת לפוליגרף.

in the face

with a chair

פורסם

תומר,

אולי העו"ד שלך לא מהתחום הנכון ועושה טעויות ?

ואולי הדברים המוצגים כאן, לא מפרטים הכל לפרטי פרטים?

לא חסרים עו"ד שמנהלים משפטים ללא הכרת התחום ומובילים את לקוחם לאבדון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הוא מתמחה בדיני עבודה, זה מה שמוזר, פשוט לאחרונה עושה הרושם שאין לו חשק לטפל בתיק הזה.

אני חושב שכן נתתי את כל הפרטים הרלוונים (יש עוד פרטים שלא רלוונטים כמו שהוא אמר שהוא קנה לי דברים וכ"ו אבל זה לא קשור).

in the face

with a chair

פורסם

אמיר צודק, העו"ד עשה שתי פשלות, האחת שלא זימן עדים והשניה שלא אמר מההתחלה שיש סיכון ללכת לתביעה.

מגיע לך את הכסף חזרה, ידוע לי על חבר שתבע מישהו והעו"ד פישל, אמר לעו"ד שהוא יפנה ללשכת עורכי הדין, מיד קיבל את כספו חזרה, הבחור חתם לו שאין לו טענות ומענות נגדו. אם תחליט, פנה ללשכת עוכי הדין, כנס לסעיף 15.

http://www.israelbar.org.il/article_inner.asp?pgId=2822&catId=296

דוד.

• תוכן חדש...