Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר אחד אני לא מבין, הרי גם ככה רכב שנגנב לא יחזור לבעליו במצבו הקודם, אז למה אנשים כן מנויים לאיתוראן?

דרישה של חברת הביטוח

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ככול שאני חושב יותר על העניין הזה, הסיפור מרתיח אותי יותר ויותר:

קחו למשל את המפגעים, אלה עם חגורות הנפץ. השב"כ מראה יכולת יירוט מדהימה (ממש לא בציניות), הם יודעים מתי יוצא המפגע, מי מעביר אליו את חגורת הנפץ - יודעים הכל.

קחו פעיל טרור ברצועת עזה, האיש רק יוצא מהמסתור שלו, עולה על רכב ופתאום טיל מסוג 'הל-פייר' משיג אותו.

כדי להמחיש את גודל ההישג: מדובר בתאי טרור קטנים, עם מעט מאוד שותפי סוד, שעושים ככול יכולתם כדי להסתתר במחתרת כי הם יודעים שיש דין מוות על מעשיהם ובכל זאת יש עליהם מודיעין בזמן אמת.

עכשיו קחו את גנבי הרכב: המשטרה יודעת מי הם כיוון שרובם כבר נתפסו על חם בעבר, מיקום משחטות הרכב גם כן ידוע ומכל תצ"א מזהים אותו. בארגון הפשע ישנם לא מעט חברים: הגנבים שהוצגו בכתבה, כמו גם "אנשי שיווק" שתפקידם למכור את החלקים הגנובים, אנשי קשר למזמיני העבודה ועוד ועוד.

בקיצור מדובר בארגון מסחרי לכל דבר ועניין, ארגון רב חברים שלא ניתן להסתיר את מבנהו וקל יחסית לחדור אליו.

עד כאן העובדות שנדמה לי שכולם יסכימו עליהם. מישהו יכול להסביר איך קורה הדבר שאת ארגוני הטרור החשאיים השב"כ מפצח בקלות מדהימה ודווקא האגוזים שקלים לפיצוח הם העמידים מכולם?

לי ישנה תשובה שמורכבת משתי השערות:

- לממשלה כדאי שהתופעה הזו תמשך, לפי חישוב זריז שעשיתי מדובר בגביית מס של לפחות 1.5 מיליארד ש"ח בשנה.

- בכירי הרשות מעורבים בגנבות, הממשלה לא רוצה "לפגוע להם בפרנסה" ולקלקל איתם את היחסים.

פורסם

ואני אומר " שהציבור מטומטם כי הציבור משלם "

ישנם את הרכבים המוגדרים 'גניבים' ואלו רכבים מועדפים על הגנבים ועליהם משלמים הבעלים פרמיות מטורפות .

רוצים לבלום את התופעה המדוברת כאן ( DORKY צודק בכך שיש למדינה אינטרס כלכלי בהמשך הגניבות ) פשוט להפסיק לרכוש לחלוטין רכבים גניבים גם מהיבואן וגם מיד 2 זה כשלעצמו יגרום ליבואן הפסדים כלכליים גדולם מה שיגרום לו להפעיל לחץ על הרשויות במדינה לעצור את התופעה של הקלות הבלתי נסבלת של גניבת רכבים .

תחשבו על זה , מספיק שיבואן אחד או שנים ינזקו כלכלית באופן קשה בכדי שהלחץ מצידם יופעל והתופעה תיעצר , הרי כבר נאמר שהון ושלטון הולכים יד ביד במדינה הרקובה הזו .

ועוד , בכך שנפסיק לרכוש רכבים המוגדרים גניבים ע"י חברות הביטוח , יפגעו גם חברות הביטוח שאין לי ספק שיש להן יד וענין בהמשך התופעה , כי הרי איך יוכלו להמשיך ולדרוש במסגרת המונופוליסטית שלהן פרמיות לא הגיוניות בעליל ביחס לערכו של הרכב המבוטח ?

רק לאחרונה לשם דוגמא ניתקלתי כאן בבעלים של אוקטביה לא חדשה שנדרש לשלם קרוב ל 4K עבור ביטוח מקיף , ולשם השוואה הרכב שלי חדיש יותר מאותה אוקטביה ( מונדאו 2004 ) ויקר יותר לפי ערך המחירון , ושילמתי פרמיה למקיף בסך של 2100 ש"ח ללא דרישה להתקנת מיגון של איתורן .

ותחשבו על זה .

פורסם

מי יקנה רכב לא גניב?

אתה צריך להבין שרכב הופך להיות מבוקש בגלל שהוא רכב טוב, סובארו בזמנו, הונדה בימנו. אנשים מחפשים מכוניות טובות ואמינות ולכן טבעי שהמכוניות האלה יהיו מבוקשות.

רוצה רכב לא גניב? קנה רכב צרפתי, אבל רגע, הוא לא אמין! אז מה אתה חושב שתקנה?

אין אפשרות להנות מכל העולמות

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הגנבים פשוט גולשים להם על תרבות העדר של הישראלי המצוי, וגונבים את הרכבים הפופולארים בישראל..

אבל מה, העדר כמה שדופקים לו בראש , לא מצליח להבין שהוא נדפק מכול הכיוונים , גם קונה יקר, גם משלם ביטוח יקר , וגם הרכב גניב מאוד.

זה אינו מונע מהישראלי להמשיך ולרכוש את אותם רכבים בדיוק, אמרנו עדר.

למרות כל זאת , אין מנוס מלהודות שהמדינה ולא בפעם הראשונה פשוט מתרשלת במילוי חובתה הבסיסית והיא לשמור על האזרח ורכושו .

השוטרים עושים כמיטב יכולתם , למרות מיגבלות תקציב וציוד, אך בית המשפט מרחם על אכזרים ומנפיק פסקי דין מצחיקים ממש, אשר שולחים את גנבי הרכב הישר לחופשי, או ליתר דיוק לגניבה הבאה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אוסיף ואומר שלי בכלל נראה ( וצפיתי בתוכנית כולה ) שהתוכנית היא סוג של הצגת תכלית כאילו כביכול הרשויות עושות מאמצים לעצור את תופעת גניבת הרכבים .

התוכנית בטח גרמה לכמה מאיתנו תחושה של ' יואו איזה יופי של מבצעים ' , ואני לא טוען חלילה שזה היה מבוים אלא טוען שזו היתה חשיפה תקשורתית מוזמנת כדי שהציבור יחשוב שהעבודה נעשית .

תגידו , לא נראה לכם תמוה למשל שלא נורתה אפילו יריה אחת לפחות לכיוון החלאות האלה בזמן מנוסתם ברכב או לאחר נטישת הרכב ובריחה רגלית לעבר הכפר הערבי הסמוך ? :shock:

פורסם
אוסיף ואומר שלי בכלל נראה ( וצפיתי בתוכנית כולה ) שהתוכנית היא סוג של הצגת תכלית כאילו כביכול הרשויות עושות מאמצים לעצור את תופעת גניבת הרכבים .

מסכים מאוד !

פורסם

אני לא בטוח שתיאוריות הקונספירציה שלכם נכונות, והמדינה עוזרת הלכה למעשה לגנבי הרכב.

לדעתי המצב הנוכחי נובע פשוט מהאדישות המוסדית שהולכת ופושטת כמעט בכל חלקה טובה. הגניבות פשוט לא מעניינות אף אחד מקובעי המדיניות, עד שהנושא יתפוס רעש ציבורי ולא תיהיה ברירה אלא להתמודד עם המחלה. זה קרה בעבר בנושאים אחרים ואין לי סיבה להאמין שזה לא יקרה שוב גם בנושא הזה.

העובדה שחברה פרטית מגייסת סיירים-אזרחים ורודפת אחרי הרכבים הגנובים בעצמה, תוך כדי שימוש באלמנטים כאילו-משטרתיים היא רק דוגמא נוספת להפרטה שהולכת ועוברת המדינה שלנו. היום אנחנו משלמים כסף (בנוסף לארנונה) על מים נקיים בבקבוקים, חלק מאיתנו כבר משלמים על משטרה פרטית שתשמור על הרכבים שלנו ומי יודע מה צופה העתיד - אולי נשלם גם לחברה פרטית על אוויר נקי לנשימה? :roll:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני ראיתי את זה.

כבר היתה תוכנית בעבר בערך לפני שנתים שהראו גם מרדפים של איתורן היה נחמד.

אני רואה כמעט כל הזמן את הגרסה האמריקאית למרדפים (סיבת המרדף לא משנה)

וזה עולם אחר!!

פה בקושי 2 ניידות אחרי המכונית שם צי שלם של ניידות מגיע ומאגף את המכונית מכל מקום

תמלא את הרכב במים מהסנרוף (עם צינור), תתכופף למטה ותראה מאיפה נוזל.
פורסם
אני לא בטוח שתיאוריות הקונספירציה שלכם נכונות, והמדינה עוזרת הלכה למעשה לגנבי הרכב.

לדעתי המצב הנוכחי נובע פשוט מהאדישות המוסדית שהולכת ופושטת כמעט בכל חלקה טובה. הגניבות פשוט לא מעניינות אף אחד מקובעי המדיניות, עד שהנושא יתפוס רעש ציבורי ולא תיהיה ברירה אלא להתמודד עם המחלה. זה קרה בעבר בנושאים אחרים ואין לי סיבה להאמין שזה לא יקרה שוב גם בנושא הזה.

העובדה שחברה פרטית מגייסת סיירים-אזרחים ורודפת אחרי הרכבים הגנובים בעצמה, תוך כדי שימוש באלמנטים כאילו-משטרתיים היא רק דוגמא נוספת להפרטה שהולכת ועוברת המדינה שלנו. היום אנחנו משלמים כסף (בנוסף לארנונה) על מים נקיים בבקבוקים, חלק מאיתנו כבר משלמים על משטרה פרטית שתשמור על הרכבים שלנו ומי יודע מה צופה העתיד - אולי נשלם גם לחברה פרטית על אוויר נקי לנשימה? :roll:

אתה חושב שלא משלמים על אויר נקי?

יש תגמולים לחברות שמפחיתות בזיהום שלהן, אם זה לא נקרא לשלם בשביל אויר נקי אז אני לא יודע מה כן.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אתה גזען

כן אני ידוע , בקרוב אני עושה קעקוע של צלב קרס, רגע , צלב קרס זה לא לשונאי יהודים?!

טעות שלי ,אני יעשה מגן דוד הרי גם על זה בנאדם כמוך יקרא לי גזען.

פורסם

גם אני לא בטוח, אם הייתי בטוח אז זו לא הייתה תיאוריה אלא ידיעה. :wink:

תסכים איתי שהתנהלות המערכת השלטונית בעניין הזה מעוררת לא מעט תהיות וכשיש תהיות אז מחפשים להם הסבר הגיוני.

פורסם
ככול שאני חושב יותר על העניין הזה, הסיפור מרתיח אותי יותר ויותר:

קחו למשל את המפגעים, אלה עם חגורות הנפץ. השב"כ מראה יכולת יירוט מדהימה (ממש לא בציניות), הם יודעים מתי יוצא המפגע, מי מעביר אליו את חגורת הנפץ - יודעים הכל.

קחו פעיל טרור ברצועת עזה, האיש רק יוצא מהמסתור שלו, עולה על רכב ופתאום טיל מסוג 'הל-פייר' משיג אותו.

כדי להמחיש את גודל ההישג: מדובר בתאי טרור קטנים, עם מעט מאוד שותפי סוד, שעושים ככול יכולתם כדי להסתתר במחתרת כי הם יודעים שיש דין מוות על מעשיהם ובכל זאת יש עליהם מודיעין בזמן אמת.

עכשיו קחו את גנבי הרכב: המשטרה יודעת מי הם כיוון שרובם כבר נתפסו על חם בעבר, מיקום משחטות הרכב גם כן ידוע ומכל תצ"א מזהים אותו. בארגון הפשע ישנם לא מעט חברים: הגנבים שהוצגו בכתבה, כמו גם "אנשי שיווק" שתפקידם למכור את החלקים הגנובים, אנשי קשר למזמיני העבודה ועוד ועוד.

בקיצור מדובר בארגון מסחרי לכל דבר ועניין, ארגון רב חברים שלא ניתן להסתיר את מבנהו וקל יחסית לחדור אליו.

עד כאן העובדות שנדמה לי שכולם יסכימו עליהם. מישהו יכול להסביר איך קורה הדבר שאת ארגוני הטרור החשאיים השב"כ מפצח בקלות מדהימה ודווקא האגוזים שקלים לפיצוח הם העמידים מכולם?

לי ישנה תשובה שמורכבת משתי השערות:

- לממשלה כדאי שהתופעה הזו תמשך, לפי חישוב זריז שעשיתי מדובר בגביית מס של לפחות 1.5 מיליארד ש"ח בשנה.

- בכירי הרשות מעורבים בגנבות, הממשלה לא רוצה "לפגוע להם בפרנסה" ולקלקל איתם את היחסים.

יש אפשרות נוספת.

חיי אדם חשובים יותר מרכושו.

מחבל מתאבד "זוכה" ליותר משאבים בסיכולו מאשר גנב מכוניות.

במדינה שבה אין רזרבות של מזומנים, משקיעים בדברים החשובים יותר המסכנים חיי אדם או פוגעים בגופו.

בתור אזרח במדינה, אני מעדיף שישקיעו בסיכול פעילויות טרור, צמצום מקרי אונס, צמצום האלימות במשפחה, מיגור נגע הסמים, אלימות והאלכוהול בקרב בני נוער ועוד הרבה דברים אחרים...לפני שמשקיעים הון עתק בגנבי המכוניות.

שלא תבין אותי לא נכון. כמוך, גם אני אוהב מאוד את הרכב שלי ומאוד יבאס אותי אם יגנבו אותו...אבל אי אפשר לשים את זה בראש סדר העדיפויות.

ואני אומר " שהציבור מטומטם כי הציבור משלם "

ישנם את הרכבים המוגדרים 'גניבים' ואלו רכבים מועדפים על הגנבים ועליהם משלמים הבעלים פרמיות מטורפות .

רוצים לבלום את התופעה המדוברת כאן ( DORKY צודק בכך שיש למדינה אינטרס כלכלי בהמשך הגניבות ) פשוט להפסיק לרכוש לחלוטין רכבים גניבים גם מהיבואן וגם מיד 2 זה כשלעצמו יגרום ליבואן הפסדים כלכליים גדולם מה שיגרום לו להפעיל לחץ על הרשויות במדינה לעצור את התופעה של הקלות הבלתי נסבלת של גניבת רכבים .

תחשבו על זה , מספיק שיבואן אחד או שנים ינזקו כלכלית באופן קשה בכדי שהלחץ מצידם יופעל והתופעה תיעצר , הרי כבר נאמר שהון ושלטון הולכים יד ביד במדינה הרקובה הזו .

ועוד , בכך שנפסיק לרכוש רכבים המוגדרים גניבים ע"י חברות הביטוח , יפגעו גם חברות הביטוח שאין לי ספק שיש להן יד וענין בהמשך התופעה , כי הרי איך יוכלו להמשיך ולדרוש במסגרת המונופוליסטית שלהן פרמיות לא הגיוניות בעליל ביחס לערכו של הרכב המבוטח ?

רק לאחרונה לשם דוגמא ניתקלתי כאן בבעלים של אוקטביה לא חדשה שנדרש לשלם קרוב ל 4K עבור ביטוח מקיף , ולשם השוואה הרכב שלי חדיש יותר מאותה אוקטביה ( מונדאו 2004 ) ויקר יותר לפי ערך המחירון , ושילמתי פרמיה למקיף בסך של 2100 ש"ח ללא דרישה להתקנת מיגון של איתורן .

ותחשבו על זה .

דגם רכב הופך לגניב כתוצאה מהתפוצה שלו בשוק.

יכול להיות שהתפוצה היא נגזרת של האמינות שלו (אפשר להתווכח על זה) אבל אם מחר חבת ליסינג X תקנה 100,000 מכוניות מדגם Y שנחשב ללא אמין, הוא יהפוך למאוד גניב.

הצעה של להפסיק לקנות מכוניות גניבות היא בעיני קצת דמגוגית, לא רצינית ולא ישימה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני לא בטוח שתיאוריות הקונספירציה שלכם נכונות

קונספירציה אולי לא אבל בוא נחשוב רגע ביחד מי המרוויחים ומי המפסידים בכל הסיפור הזה ששוקל כל שנה כמה מאות מיליונים .

המרוויחים :

חברות הביטוח - פרמיות בסכומים מופקעים , ולרוב החזר \ פיצוי כספי מתחת לשווי הרכב שנעלם .

חברות האיתור והמתקינים שלהם !

הממשלה - מיסים מיסים ועוד מיסים !

יבואני הרכב !

מוסכים - כאלה הרוכשים דרך צד ג' את חלקי החילוף שמגיעים מאותן משחטות בשטחים !

הרשות הפלשתינאית ואירגוני הטרור - שני גופים שהם למעשה אחד , הגר בשכנות לתרנגולת מוכה וחבולה שממשיכה להטיל ביצי זהב ובשפע !

בעלי ההון והשלטון - אלה התעשיינים אשר מחזיקים במפשעתם של רוב הציבור , ואלה השליטים שמשתינים בקשת רחבה וממרומי הפנטהאוז על העמך !

המפסידים :

אנחנו ציבור הנהגים אזרחי המדינה כפוית הטובה - ישראל !

ארץ אוכלת יושביה - בעע .:evil:

• תוכן חדש...