Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

ראיתי פיאט פונטו 2001 למכירה, האוטו נראה טוב למדיי,

המוכר מתחייב על שילדה, מנוע ותיבת הילוכים,

הוא דורש כאלפייה מעל המחירון.

הנקודה הבעייתית היא שע"פ דבריו תיבת ההילוכים קיבלה מכה מאבן,

וכתוצאה מכך, נסדר הקרטר של תיבת ההילוכים(יכול להיות?!)

בכל מקרה מה שקרה שלאחר התיקון המכונאי שאליו הוא הלך מילא בתיבה שמן לא נכון

וכתוצאה מכך נקרעה הרצועה בגיר,

לבסוף הרכב נלקח אל מוסך פיאט ובוצע בו שיפוץ לגיר בעלות 6.5K. ראיתי את הפירוט של הטיפול.

האם ללכת על זה?

איתי

פורסם

יש לי עוד שאלה,

דיברתי עם עוד בעלת פונטו 2001, שמטופלת במוסך מורשה ובעלת ספר טיפולים,

אבל האוטו עבר ראש מנוע עקב התחממות.

האם כדאי?

רק כדי לסבר את האוזן, שני הרכבים שרשמתי הם הכי שמורים מלבד מה שרשמתי ורוצים אפילו מעל המחירון.

איתי

פורסם

הסיפור קצת תמוה אבל הגיוני.

לדעתי אם הגיר הוא סימן השאלה היחיד שלך לגבי הרכב כדאי לגשת עם הרכב למומחה לגירים אוטומטיים ולבקש ממנו חוות דעת מקצועית על טיב השיפוץ.

כעיקרון העובדה שהגיר שופץ יכולה להיות לטובתך, היות ו"הרווחת" כמה עשרות (אם לא מאות) אלפי קילומטרים שקטים מכיוון הגיר, השאלה היא האם השיפוץ בוצע בצורה מקצועית והאם כל מה שהיה צריך להיות מוחלף אכן הוחלף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל תודה על תשובתך,

הטיפול נעשה במורשה כך שישנה אחריות על התיקון לחצי שנה.

אתה יכול להמליץ לי על מכון גירים באיזור הקריות?

איך תבוצע הבדיקה? יפתחו את הגיר?

פורסם

כמעט כל טיפול ברכב פונטו אתה תדרש לתקן משהו. הרכב ידוע בבעיית ההתחממות שלו.זה שהוא תיקן לא אומר שהוא צריך מעל המחירון. לדעתי אין סיבה לשלם מעל המחירון. במקרה הטוב שבבדיקה אין משהו חריג!! שוב חריג!! אז מחירון הולך. לדעתי לא מעל!! תן עוד פרטים כגון קילומטרז, יד ומצב חיצוני וכד'

פורסם

על מה אתה מקשקש?

הייתה לך אחת שאתה יודע על מה אתה מדבר?

כי לי היו 2, והן לא סבלו משום תקלה מיוחדת. בין אם זו התחממות או משהו אחר.

כל עוד הרכב מטופל כמו שצריך לפחות לפי הוראות יצרן, לא אמורות להיות בעיות מיוחדות.

לגבי הרכבים המדוברים כאן, נשמע באמת מוזר הקטע עם הגיר, אם כי הגיוני בהתחשב במוסכים החאפריים שיש בארץ. אני בדעה של מר פיק בנושא.

לגבי הרכב עם תקלת ההתחממות.

דברים כאלה בד"כ נובעים משימוש בנוזל קירור לא מתאים, קרי, לא פאראפלו. זה בד"כ מוביל לעוד כל מיני דברים כמו הצטברות אבנית במערכת הקירור. לדעתי כדאי לרדת מהרכב.

!AWDSOME

פורסם

אני בספק אם בעל מקצוע יסכים לפתוח את הגיר האוטומטי רק כדי לבדוק מה מצבו היות ומדובר בהמון עבודה ובנוסף זה עלול לפגוע באחריות שבעל הרכב מקבל מהמוסך המטפל.

מה שכן, בעל מקצוע שמבין בשיפוץ גירים כאלו בהחלט יוכל לתת לך חוות דעת כללית על שיפוץ הגיר על סמך התבוננות ובדיקת הקבלה. רחוק ממושלם, אבל זה מה שיש.

בתור התחלה הייתי מנסה להרים טלפון לספי מסגולה (תריץ חיפוש בפורום, הוא מומלץ בחום בכל פעם שדרוש שיפוץ לתיבה אוטומטית) ולשמוע מה הוא יכול להגיד על השיפוץ הזה משיחה טלפונית. אולי במקרה הוא מכיר את הגירים האלו ויודע מה אחוז ההצלחה/כישלון בשיפוץ שלהם? אולי הוא יודע על חלק מסויים שחובה להחליף בשיפוץ ולא הוחלף ברכב הנ"ל?

לגבי התחממות - אין שום בעיה מוכרת של התחממות בפונטו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תודה על התגובות,

"איש המערות" ע"פ תגובתך ללכת על הרכב הראשון(זה עם הגיר)?

לדעתי יש מספיק רכבים מהדגם הזה בשוק בשביל לבדוק עוד אופציות לפני שחוזרים לזו.

!AWDSOME

• תוכן חדש...