Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בעל בגאז' מרווח עד 75,000 - פורד פוקוס? [כותרת נערכה]

טריליאן
שימו לב! השרשור הזה בן 5980 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הי,

אני מתלבטת באשר לקניית רכב יד שניה. אני צריכה מקום מרווח בבאגז', ולכן כל הסוויפט/סיריון/יאריס למיניהן ירדו מהפרק. האופציות כרגע הנן הונדה ג'אז, מזדה 3 ופורד פוקוס. הגאז' מתאימה לי מאוד מבחינת הגודל והמרווח, אבל אני לא רואה בכלל מכוניות כאלה על הכביש, וזה מעלה סימן שאלה לגבי הקושי במכירה, לא? בנוסף,ההיצע לקניה די נמוך. מה זה אומר? האם יש סיבה לחשש? ובנוסף, שמעתי שהתיקונים יקרים, האמנם? מעבר לזה הבנתי שהיא נהדרת, ולכן כרגע היא בעדיפות ראשונה.

לגבי המזדה 3, קראתי שמבחני הריסוק שלה היו גרועים במיוחד, ומסיבה זו החלטתי לרדת ממנה. האם אתם יודעים משהו אחר? אני ניזונה רק מכתבות באינטרנט (Y-NET במקרה הזה) ולא יודעת כמה מידע זה מהימן. האם מישהו יודע משהו בנושא? (ועל הדרך, משהו על הבטיחות של ההונדה?)

ומסיבה זו הגעתי אל הפורד פוקוס, שהיא בטוחה ומאסיבית, אבל מעבר לזה אני לא יודעת עליה הרבה (חוץ מזה שהיא קצת "בוקית" כזאת...).

מבחינת מחיר, אני מחפשת משהו בסביבות 75 אלף, משנת 2005 ומעלה.יש רעיונות נוספים?

תודה מראש!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא צודק בהחלט.

בכל אופן, ההונדה ג'אז היא סופר מיני בדיוק כמו הסוויפט/ סיריון/ יאריס למיניהם. ההשוואה לרכב משפחתי כמו מאזדה 3 או פורד פוקוס איננה רלוונטית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הונדה ג'אז רכב מוצלח מאוד, אמין, חיסכוני מאוד (בניגוד למאזדה 3).

בגאז' בג'אז יותר גדול מאשר ברכבים אחרים שהם סופר מיני,סלון בגודל של רכב משפחתי.

להונדה ג'אז כשהיא במצב טוב אין קושי מכירה - יש קושי למצוא לקניה אחת כזאת והיא שומרת טוב על המחירון.

אם ג'אז מתאימה לצרכים שלך - שווה לחפש בסבלנות אחת שמורה ומטופלת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלו טריליאן, אני אמנם לא זאפוד או ארתור דנט אבל אנסה לעזור :)

הג'אז מכונית מצויינת ומתאימה לצרכיך. היא לא נמכרה היטב בישראל כי מחיר הגבוה יחסית למתחרות ולתמורה שהיא מציעה. קושי מיוחד במכירה אני לא צופה שיהיה - לסופרמיני יפנית תמיד יש קונים, לגבי הקניה זה פועל יוצא מזה שפשוט אין הרבה.

טיפולי הונדה אינם מן הזולים, וגם אין הרבה חלקים תחליפיים (רכב נדיר יחסית) ולכן האחזקה עלולה להיות יקרה אם משהו יקר מתקלקל, אבל אני מסכים שזו אפשרות טובה בשבילך.

למזדה 3 אין מבחני בטיחות גרועים במידה יוצאת דופן, אלא ממוצעים לגמרי לסוגה. סתם לסיבור האוזן - היא חולקת הרבה מכללים עם הפורד פוקוס (פורד ומאזדה שייכות לאותו קונצרן) אז ככה שלא העניין הזה הוא מה שיביא להעדפה של אחת מהן. ההונדה ג'אז יחסית מיושנת , כבר כחמש שנים בשוק, ולכן מן הסתם פחות בטיחותית כי מכוניות מתכנון חדש יותר בד"כ בעלות בטיחות משופרת (התקנים מחמירים כל הזמן).

הפוקוס גם בחירה מצויינת, מהנה לנהיגה, בטוחה ומרווחת. אני אישית הייתי בוחר בה מכל השלוש שהצגת פה.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובה הפרודוקטיבית. ואני לתומי חשבתי שהתחשק לך לעזור...

אני חושב שעזרתי, בפעם הבאה את תדעי לנסח כותרת כמו שצריך... :roll:

בהצלחה בחיפוש אחר רכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנסי סקודה אוקטביה.

זה בגאז' עם רכב ובנוי על שלדת הגולף.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להונדה ג'אז ארבעה כוכבי ריסוק, בדיוק כמו למאזדה 3.

הג'אז נדירה כנראה בגלל שבמחיר שהיא עלתה כחדשה, אפשר לקנות מכונית משפחתית של חברה אחרת.

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כבר בגאז' גדול ופורד, אז אולי לעלות ברמה ולקנות מונדאו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, תודה לכולם על התגובות המעניינות:-).

באשר לציטוט הבא:

"ההונדה ג'אז יחסית מיושנת , כבר כחמש שנים בשוק, ולכן מן הסתם פחות בטיחותית כי מכוניות מתכנון חדש יותר בד"כ בעלות בטיחות משופרת (התקנים מחמירים כל הזמן)."

האם אמירה זו רלוונטית גם לגבי קנית רכב משנת 95? (כלומר, לא חדש).

אני פשוט מעדיפה סופר מיני מרווחת כמו הגז' על משפחתית, אבל מוטרדת מעניין הבטיחות. אתם יודעים היכן ניתן לקבל מידע מהימן בנושא זה?

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

www.euroncap.com

זהו האתר של ארגון יורו אנקאפ, שהוא ארגון אירופאי שבוחן את בטיחותן של מכוניות. כל תוצאות מבחני הריסוק שמוזכרות ב YNET הן של הארגון הזה, והבדיקות שלו נחשבות למחמירות ביותר בתעשיה כיום.

www.ancap.com.au

ארגון נוסף שמרסק מכוניות הוא ארגון ANCAP, שהוא המקביל האוסטרלי של הארגון המוזכר לעיל, ונחשב למחמיר כמעט באותה מידה, כך שניתן לסמוך על התוצאות שלו. שימי לב, שבשוק האוסטרלי שמות המכוניות לעיתים שונים, ולכן מומלץ להיעזר בו רק אם לא מצאת את מבוקשך באתר הראשון.

קיימים גם שני ארגונים אמריקאים שמרסקים מכוניות, IIHS ו- NHTSA, כאשר ה IIHS פחות מחמיר מהארגונים הקודמים וה NHTSA הרבה פחות מחמיר, כך שאת התוצאות שלהם צריך לקחת בערבון מוגבל מאוד.

לצערנו, שני הארגונים הראשונים הם חדשים יחסית, ולא פעלו בשנת 95. בלית ברירה ניתן לנסות את הארגונים האמריקאים, שאתריהם:

IIHS:

www.iihs.org

NHTSA:

www.safercar.gov

לגבי הג'אז, אגב, ארבעה כוכבים זה ציון סביר בהחלט. שלושה כוכבים זה כבר בינוני, פחות מזה עדיף לא לגעת (כאשר הציונים שאני מדבר עליהם הם של יורו אנקאפ).

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה, זה בדיוק מה שחיפשתי!

אגב, הדאגה שלי לגבי המזדה 3 היא שלושה כוכבים בלבד בטקגוריות משמעותיות במבחן שלי יורו אנקאפ, כך על פי Y-NET.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3309126,00.html

ולגבי העובדה שהארגונים הנ"ל לא היו קיימים ב-95 - האם דגמים חדשים של הג'ז שונים מהמודל של 95? כי אם לא, אולי המבחן שלהם כן רלוונטי גם למודל הזה, לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המאזדה קיבלה ציון של שלושה כוכבים בהגנה על ילדים, שזה ציון סביר בהתחשב בכך שאף מכונית עוד לא השיגה ציון של חמישה כוכבים בתחום זה. גם הפוקוס החדשה, שנחשבה בזמנה למכונית הבטוחה בעולם (ועדיין נחשבת מאוד בטוחה), קיבלה 4 כוכבים בלבד בתחום זה. הבעיה עם המאזדה 3 היא כזאת: היא די בטוחה, אבל יש בטוחות ממנה (לדוגמא, הפוקוס).

לגבי הג'אז, אני לא יודע. אם מדובר ברכב זהה, המבחן רלוונטי, אבל קרוב לוודאי שגם אם הרכב דומה, היו שינויים באבזור בטיחות (שוב, אני לא בטוח בזה ב 100%- יש סיכוי, קטן אמנם, שהרכב זהה).

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5980 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...