Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כבעלים של קנגו DCI אני יכול לתת עוד סיבה מדוע לא לקנות רנו טורבו דיזל מהשנים האחרונות.

http://www.parkers.co.uk/advice/forum/topic.asp?TOPIC_ID=18664

ברכב שלי הטורבו התקלקל אחרי 25 אלף ק"מ. למזלי, הרכב באחריות והמערכת טורבו הוחלפה קומפלט ע"י היבואן.

צריך לתת לטורבו להתקרר מינימום חצי דקה אחרי נסיעה, כשהרכב דולק. - זה בכללי.

לא בכללי - זו קנגו.

נ.ב

באחת מהעבודות הקודמות שלי עבדנו עם צי גדול של ספרינטרים, LT וכמה טרנספורטרים, המכנה המשוטף אצל כולם היה שכתוצאה מאופי עבודתם (התנעה - נסיעה של עשרות-מאות מטרים וכיבוי מיידי) התקלה הנפוצה הייתה איבוד הטורבו.

205 94' 1.4, שלוש דלתות אדומות, שני פגושים שחורים והזרקה אחת, מצחיק איך שהאהבה עיוורת... :inlove:

205 1.4 94' 3 דלתות לפניות. :twisted:

KLE 500 2004 לשיוט בקו ישר. :cool:

פורסם
אז מחירי הדיזל המשומשות ירדו' date=' ובהתאם לכך ירידת הערך עבור רכב חדש, וכל זה נלקח בחשבון על ידי העדר, שלא תמיד הוא צודק, אבל בד"כ הוא חכם.[/quote']

תן לי לתקן אותך.

הם לא ירדו, הם קרסו.

המחירון של הרכב שלי היום, לאחר שקלול של יד 2 וקילומטרז' נמוך הוא...

13.900 ש"ח.

בדיוק כמו של הסובארו DL סטיישן יד 6 עם 340K של הוריי.

אז היום, יותר מתמיד לדעתי משתלם לקנות רכב סולר. למכור - הרבה פחות.

פורסם
תרגום מקוצר להודעתו של ולאד: לא קונים דיזל כי הישראלים עוד לא בשלים לזה מנטלית.

באירופה לא תראה הרבה מאזדות 3, או רכבים סטנדרטיים עם בגאז', ועוד עם מנוע בנזין.

למה? כי הם כבר מזמן הבינו שלמשפחה עדיף סטיישן או מיניוואן קומפקטי, ולאדם אחד יש

מכוניות קטנות וחסכוניות. לא רק זה, אלא גם ששתי הקטגוריות יגיעו לחיסכון משמעותי יותר

ע"י שימוש בדיזל ובתיבה ידנית. נסה להסביר את זה לישראלי הממוצע ותראה מה תקבל...

(אני אחסוך ממך את הטרחה, תקבל שתי כאפות לפנים.) :rolleyes:

צודק, הייתי בפסח בגרמניה וצ'כיה, רוב המכוניות היו סטיישן \ג'יפים \ וואנים \ מיני וואנים.

בכ"מ, כמובן שהכי משתלם היום לקנות סולר, אם אתה נוסע דיי הרבה בשנה, אבל, כשתרצה למכור אותו, תתכונן לסיוט ממושך.

אין מה לעשות, אתה בישראל.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

לא יודע מה איתכם ,אבל אצלנו יש קאיה קרניבל טורבו דיזל ,שאוכלת 1-7/8 בנסיעה רגועה ,משולבת ולפעמים קצת עירוני (פקקים).

אני הייתי מאוד שמח ,אם היא הייתה אוכלת כמו שאתם אומרים 1-15 או1-20 ,הלוואי!

ד"א

יש רעיונות איכשהו להוריד את הצריכת דלק?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
לא יודע מה איתכם ,אבל אצלנו יש קאיה קרניבל טורבו דיזל ,שאוכלת 1-7/8 בנסיעה רגועה ,משולבת ולפעמים קצת עירוני (פקקים).

אני הייתי מאוד שמח ,אם היא הייתה אוכלת כמו שאתם אומרים 1-15 או1-20 ,הלוואי!

ד"א

יש רעיונות איכשהו להוריד את הצריכת דלק?

השאלה היא כמה אוכלת גירסת הבנזין...

205 94' 1.4, שלוש דלתות אדומות, שני פגושים שחורים והזרקה אחת, מצחיק איך שהאהבה עיוורת... :inlove:

פורסם

על פי היצרן 1-6 על הכביש אין לי מושג.

ואין אצלי בעיה במנוע, כי יצא לדבר עם כמה בעלי קאיה ,והם אמרו שגם אצלהם יש את אותה צריכה!:evil::cry::x

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מאוד חכם להשוות ואן גדול אוטומטי עם מנוע 2.9 ליטר, ששוקל 2.5 טון, למכונית משפחתית קומפקטית, עם מנוע 1.5, ששוקלת 1.3 טון.

פורסם
משפחתית ידנית בנזין, קורולה, עשתה אצלי באיזור ב1:13 ק"מ לליטר בתנאי נסיעה יומיומיים אמיתיים. זה לא נתון מברושור.

משפחתי ידנית דיזל, קורדובה, עשתה באיזור ה18-19 ק"מ לליטר. אמיתי מהחיים, עם מזגן וכניסה לערים, לא נתוני ברושור.

אז מדובר על הפרש של כ40 אחוז. תכניס לזה את מחיר הסולר שכבר גבוה יותר ממחיר הבנזין ותוסיף לזה אגרה מוגדלת לרכב דיזל.

לפחות עבור המצב שהיה עד לא מזמן, שהנסיעה לטווחים ארוכים עם דיזל היתה משתלמת יותר בהרבה, לקנות מכונית דיזל עם קילומטראז' סביר היה משול למציאת רס"ר חכם. רק באגדות. אנשים קנו דיזלים כדי לטחון להם את הצורה.

אז נכון שהצילינדרים והבוכנות שורדים יותר במנוע דיזל, אבל כל שאר הרכב, לא, ומעשית, בקניית דיזל משומש קיבלת פח-זבל.

אז מחירי הדיזל המשומשות ירדו, ובהתאם לכך ירידת הערך עבור רכב חדש, וכל זה נלקח בחשבון על ידי העדר, שלא תמיד הוא צודק, אבל בד"כ הוא חכם.

אכן נכון שההשואה היא בין בנזין אוט' לדיזל ידנית -נק' נכונה לתשומת הלב אם כי על המגאן שמעתי מכמה מקורות כולל מהפורום הזה אך לא רק שנתוני צריכה בנסיעה חוקית בכביש בין עירוני היא באמת יכולה להגיע קרוב לנתוני יצרן

ברכב חדש מהשקית זה אולי עוד היה יכול להיות קרוב או נכון, אבל במכוניות ישנות משומשות בלי טורבו ובלי הזרקת מסילה משותפת - אין סיכוי !!!.

הסיבה שדיזל מוכר טוב באירופה, במיוחד בשנים האחרונות, הוא בגלל שהדיזלים המודרניים הקטנים (1500 ו 1600 סמ"ק של רנו ופג'ו-סיטרואן בהתאמה, כשלשניהם מערכת מסילה משותפת וטורבו) פולטים כמות נמוכה יותר של CO מאשר בנזין מקביל בנפח של כ 1600 סמ"ק. אי לכך ובהתאם לזאת עלויות המיסוי והביטוח שלהם נמוכות יותר כי הם נמצאות בקטגוריה עדיפה מהבחינה הזו (וגם בגלל שהבנזין והסולר שם עולים אותו הדבר בערך).

בארץ ישראל, ארץ אוכלת יושביה, מנסים ככל שניתן להערים קשיים על הציבור שמנסה לחסוך כסף; בין אם זה על הסולר שהתייקר בצורה דראסטית בגלל שגילו את הפוטנציאל של דיזל לשוק הפרטי - ובין אם בעתיד הם יזמברו את מי שמתדלק בגז או כל דבר אחר. לאן שלא תפנה תהנה מחיסכון לטווח קצר מאוד כי מישהו באוצר עוד ידאג לשים לזה רגל ולזמבר את הצרכן במחיר מופקע כמו שצריך.

איציק

אני עדיין לא מבין איך בעלי עסקים בכלל ונהגי מוניות בפרט לא השביתו את כל המשק על העליה המטורפת הזו במחירי הסולר :evil:ואני לא מדבר על התקופה שאף פעם לא קיבלתי שטיפה חינם בסקסו דיזל כי מיכל מלא היה עולה פחות מ100 ש"ח אני מדבר על כך שלפני שנתיים המחיר היה באזור ה4 ש"ח אחרי ההנחה

פורסם

כשקנינו את הטראנו ב- 2002 הייתי מתדלק ב- 1.10 ש"ח לליטר סולר...

אך היו זמנים בהם לא היית עושה חשבון...

פורסם

בזמנים שתדלקת ב1.10 לליטר, ליטר בנזין עלה 2.50. ובסוף הדרך חיכתה אגרה של 3000 ש"ח.

היום אין אגרה כמעט, וליטר סולר עולה טיפה יותר מבנזין - אני מתדלק היום במחיר של 6.10, שזה סופר סביר ואפילו קצת פחות מבנזין.

היום הדיזל משתלם גם לאנשים כמוני, שעושים 15K בשנה. פעם, פחות מ40K בשנה והדיזל לא השתלם.

פורסם

בניגוד לנטייה שלי לרכוש רכבים בתצורה אירופית (האצ'בק, גיר ידני), פה אני דווקא מבין את הישראלים.

בשתי הנסיעות האחרונות שלי לאירופה שכרתי רכבי דיזל, אפילו יוקרתיים יותר מהממוצע.

פעם מרצדס E קלאס ופעם אלפא 159 טורבו דיזל סטיישן עם המנוע הגדול יותר.

מהמרצדס לא היו לי ציפיות (זה טקסי, לא?) ולכן לא התאכזבתי יותר מידי.

והאלפא, זו שכל כך חיכיתי לנהוג בה?

זה כמו לפנטז שנים על מישהי מדהימה וברגע שהיא מתפשטת לגלות בה פגם קטן. קטן, אבל כזה שמעיב על הכיף.

לאלפא הייתה משיכה אדירה בכל סל"ד, היגוי מצויין ואיבזור שאין באף רכב מושכר אחר.

אבל הצליל... כמה חבל... במקום נעימה איטלקית שומעים מרגע ההתנעה ועד רגע הכיבוי צליל של מונית שירות בקו 5.

פורסם

נהגי מוניות ומפעלים בעלי ציי רכב (נדמה לי שמעל צריכה של 10K ליטר לחודש) יכולים להזדכות על הבלו ואז הסולר יוצא להם במחיר זול מאד.

מי שנדפק בענק (כרגיל) אלו העצמאים הקטנים כמוני שלהם עלה מחיר הסולר מאד, הם הרוב שנוסע במסחריות ובטנדרונים הקטנים שכולם דיזל, שביטלו להם את ההכרה במע"מ... שנמשיך ?

עדיין פיאט דובלו עושה לפי מחשב הרכב 1:16 משולב, הסקודה פליסיה שלי במצב לא הכי תקין עושה 1:15 משולב עם מזגן. אין מכוניות בנזין שעושות צריכה כזו בגודל הזה, רק שהיום הפער הצטמצם מאד ובהחלט דיזל זה לא הבחירה המיידית למי שנוסע הרבה.

ד"ר סובארו - איפה מתדלקים ב 6.10 ? פה בראשון הכי זול היום זה כ-6.70 לסולר ו 6.45 לבנזין.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

תשובה פשוטה מאוד מאוד מאוד:

הישראלי הממוצע מעדיף את ה1.6 בנזינומאטי שמקבל מהעבודה תמורת סכום זעום במיוחד בכל חודש.

עריכה: אופס, סליחה על ההקפצה. לא שמתי לב לתאריך.

פורסם

עזוב את זה שהקפצת שירשור ישן מלפני שנתיים.

אבל יש לך מושג, כמה עולה לעובד רכב "ממקום העבודה"?

כלומה מהוא אותו "סכום זעום במיוחד"?

תרשום בבקשה, כמה זה בשקלים, לרכב משפחתי 1600 ממוצע.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
ברכב חדש מהשקית זה אולי עוד היה יכול להיות קרוב או נכון, אבל במכוניות ישנות משומשות בלי טורבו ובלי הזרקת מסילה משותפת - אין סיכוי !!!.

איציק

אם כבר הוקפץ ...

אחרי נסיון של שנתיים וחצי עם המגאן 2005 שלי ,אחרי 210,000 ק"מ וראש מנוע ,עדיין הצריכה הממוצעת היא בסביבות ה1 ל20 (ואני מדגיש הממוצעת! בנסיעה בין ערונית היא יכולה בשקט להגיע ל1ל23)

• תוכן חדש...