Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, שמי כפיר וברשותי דייהטסו שרייד 92' 1300 CC ידני

רציתי לברר האם ניתן לעשות שיפוץ ראש מנוע ברכב זה (המוסך שלי טוען שלא כי הוא עשוי מאלומיניום)

והאם במידה וארצה להחליף מנוע ניתן להכניס מנוע של השרייד קלאסיק שהוא בנפח

1500? (הכוונה האם משרד הרישוי יאשר את זה)

תודה.

פורסם

קרא כאן ורשום כותרת לפי הכללים: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=196557

מה הבעייה במנוע נוכחי? אפשר לשפץ מנוע אלומינום אבל תלוי מה הבעייה. להחליף, מייסבים, קראנק, בוכנות וכו', אין שום בעייה.

אם יש חור בבלוק, זה כבר סיפור קצת אחר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיה במנוע הנוכחי היא שיש נזילה של מחזירי השמן שעלות החלפתם יקרה ולא הכי משתלמת, בנוסף מכסה השסתומים סדוק וישנם צילצולים מהמנוע כבר כשנתיים הנגרמים כנראה ע"י פיח בראש, ניסיתי כבר אני חושב את כל האופציות להשתקתם למעט פירוק הראש .

(תוספים, אינפוזיות, דיליי וכיוונים שונים)

הכוונה היא לא להחליף מייד את המנוע אלא למשוך איתו עד ש"יגסוס".

אבל בשל בעיתיות בהחלפת מנוע לנפח גדול יותר ושיפוץ ראש מנוע מאלומיניום החלטתי להתחיל ולברר את העיניין כבר עכשיו.

פורסם

לא בטוח שיש צורך בשיפוץ מנוע.

מחזירי שמן נוזלים -הפתרון הוא החלפת טיימינג +מחזירי שמן.

אם רוצים להסיר פיח קשה וניסית הכל התקווה האחרונה להצלת המנוע תהיה פלאשינג (ערוך חיפוש בנושא -יש דעות שונות לגבי הצלחתו /כישלונו).

אם רוצים לשפץ מנוע שהבלוק שלו מאלומיניום (גם בפיג'ו הישנות יש הרבה כאלו) אז תלוי מה מצב בלוק המנוע ואת זה לא ניתן לדעת לפני פירוק הראש.

בגדול יש שתי אפשרויות:

א-בפירוק הראש מתברר שהבלוק תקין ואפשר לשפץ.

ב- בפירוק הראש מתברר /שהבלוק אכול ואז צריך להחליף מנוע.

בלוק המנוע יהיה אכול בסבירות גבוהה מאוד אם השתמשו בעבר/שאתה משתמש עכשיו במי ברז במקום נוזל קירור איכותי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מה הרעיון להכניס מנוע יותר גדול

זה לא יראה טוב אולי לך זה מתאים אבל מתי שהוא תצטרך למכור את האוטו

על החלפת האוטו אתה צריך שטר מכר למנוע ומה תראה שהאוטו היה לפני עם מנוע 1300 ועכשיו החלפתי למנוע 1500.

אם כבר תביא אותו מנוע מיבוא או משיפוץ.

אל תנסה לעשות הרכבות זה לא יילך

אל תחפש לנסות ניסויים.

פורסם

לגבי הפלאשינג עשיתי חיפוש וממה שאני מבין זהו חומר שמוסיפים למנוע ונותנים לו לעבוד על סרק כמה דקות ומחליפים שמן נכון? ושאלה נוספת איפה אפשר להשיג את החומר והאם יש משהו שמומלץ יותר מאחר?

ואני משתמש רק בנוזל קירור איכותי כי אני יודע שהראש מנוע בשרייד רגיש מאוד.

תודה.

בנוגע למכירת הרכב אני לא מתכוון למכור אותו, הרכב יד ראשונה והוא הולך להשאר כך גם משום שהמחיר במחירון לא שווה את מכירתו, המטרות בלשים מנוע 1500 במקום ה 1300 הקיים הן 2:

הראשונה : מנועי ה 1300 סמ"ק של השרייד כבר ישנים ולכן הסבירות לקבל מנוע בין אם מפירוק ובין אם מיבוא במצב טוב ושלא עבר מספר קילומטרים גבוה הוא קלוש. מנועי ה 1500 הם חדישים יותר בשנתונים ועל כן ניתן למצוא אותם במצב טוב יותר. (כמובן שגם איתם יש סיכוי ליפול)

הסיבה השניה היא הקניית כח נוסף לרכב במנועי ה 1300 יש עד כמה שהצלחתי לבדוק 70-75 כ"ס, לעומת 90-95 כ"ס במנועי ה 1500.

פורסם

אני בספק שגיר וקלאץ' יחזיקו את התוספת בהספק ומומנט שתקבל ממנוע 1.5.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מנועי ה 1500 הורכבו גם הם על שרייד והם כמעט זהים לחלוטין

גם הקלאצ' והגיר זהים לחלוטין בשני דגמי המכוניות הרגילה והקלאסיק כמו גם האפלאוז הנשענת על מנוע 1600

פורסם

אני מניח ששרייד מדגם הבא זה לא אותה מכונית, אתה בטוח שאצלך אותו גיר?

פורסם

הדגם של שרייד שיוצר בשנת 2K, אני מניח שזה לא אותו דגם מכנית כמו שלך. בדוק נושא הזה.

פורסם

דני ניסיתי לערוך מחדש את הכותרת ללא הצלחה.

או.קי אולי באמת אני אבדוק את נושא המנוע יותר לעומק, תודה. :wink:

ולגבי הפלאשינג האם מישהו יכול להמליץ לי על חומר מסויים והיכן ניתן לקנות אותו? :roll:

.תודה לכולם על כל העזרה.

• תוכן חדש...