Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רישיון שנתיים, עברתי טסט על ידני ונהגתי במשך כל התקופה על אוטומט. ביום ראשון אני עומד לנהוג על ידני אחרי שנתיים לאיזשהו טיול ארוך נסיעה. האם לדעתכם אני אנהג כרגיל כאילו אתמול נהגתי על ידני או שיהיה לי קשה?

יש לציין שדי נהנתי לפני שנתיים לנהוג על ידני, לא סחבתי את עצמי.

Xbox12341

פורסם

קשה מאוד יהיה לך.במיוחד אם למדתה על דיזל ותיצטרך יום ראישון לנהוג על בנזין.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לא מדוייק.

אני למדתי על דיזל ידני ואז הייתה לי תקופה של כמעט 4 שנים (פחות חודש-חודשיים) שלא נהגתי על ידני.

נחתתי בגרמניה ולקחתי אוטו ידני בנזין ולא הייתה שום בעיה.

זה מאוד תלוי בך.

יש כאלה שיסתדרו מהר ויש כאלה שיצטרכו קצת יותר זמן כדי להתרגל.

הבעיה הגדולה שלך, לדעתי, תהיה בתחילת הנסיעה מעמידה בהילוך ראשון.. שאר ההילוכים הם שטויות.

רק תזכור להעלות/להוריד הילוך בזמן ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני למדתי נהיגה אל טורבו דיזל ואחרי זה שנים נסעתי על אוטומט. להתרגל לקח לי כמה נסיעות וזה היה על מנוע בנזין. אם הבנתי את העיקרון אז, אני מניח שתחזור ליכולת נהיגה נורמלית תוך כמה ימים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

על תעשה מזה סיפור, אחרי כמה רמזורים כבר תרגיש די בטוח בזינוקים.

ואחרי יום תיהיה "בשליטה מלאה" (לא לנהיגת ראלי כמובן :) )

זה כמו לרכב על אופניים :-P

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

כולם כאן אופטימיים מידי.

אם היית נוהג, נניח, שנה על ידני, אחרי זה עובר לשנתיים לאטומט וחוזר לידני, ההסתגלות אכן הייתה מהירה.

אבל אם הפעם היחידה שנסעת על ידני הייתה בשיעורי נהיגה, ומאז רק אוטומט - יקח לך הרבה זמן להיתרגל, למעשה אתה צריך ללמוד הכל מחדש.

מה שיקרה לך בנסיעות הראשונות :

1. כיבוי מנוע בזנינוק, במיוחד בזינוק בעליה.

2. זינוק עם רעידות, או לחילופין, זינוק עם סל"ד גבוה מידי, ושריפת קלאץ'.

3. לקראת עצירה, אתה תמצא את עצמך עדיין בהילוך 4 או 5, ותזכור, שצריך ללחוץ על הקלאץ' רק כשהרכב מתחיל לרעוד.

4. כשתרצה להאיץ בזריזות ממהירות נמוכה, תגלה שהרכב לא מאיץ, כי שכחת לשלב להילוך 2 או 3 ואתה עדיין בהילוך 5.

5. בזמן התנעת הרכב, לפחות כמה פעמים תשכח ללחוץ' קלאץ' או לשלב לניוטרל, והרכב יקפוץ לך.

שליטה מלאה ונהיגה חלקה - רק אחרי שבועיים שלוש, ולפחות 1000 ק"מ.

תחזור לדווח ביום שני, אני בטוח שכל מה שכתבתי, יקרה לך.

בהצלח ונסיעה בטוחה, אין כמו גיר ידני.

פורסם

תודה. האמת שהתגובה שלך היא היחידה שמשאירה אותי קרוב למציאות. אני אחזור לדווח איך היה. זה גם אתגר בשבילי, כמו חידה שאת התשובה שלה אני לא יודע. נחכה ונראה.

* עריכה: אנא קרא את כללי הפורום. הודעתך נערכה קלות. *

Xbox12341

פורסם

BUKI טיפה הגזים אבל כן, יהיה לך קשה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כנ"ל...

למדתי על גולף דיזל ידני, עברתי טסט ומאז אני נוהג 99% על מיצובישי אוטומט...

זה כמו לרכב על אופניים, בהתחלה תיפול, אחרי כמה דקות אתה תזכר ותצליח.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

הייתי מאוד שמח לדעת מה ההבדל בין דיזל לבנזין בגיר ידני?.

רגישות אחרת לקלאץ'?.

גם אני למדתי על גולף דיזל ידנית, ועדיין לא יצא לי לנסוע על רכב בנזין עם גיר ידני.

פורסם

המומנט ברכב בנזין נמוך בהרבה מרכב דיזל, יש לאוטו פחות כוח בסל"ד הנמוך ובגלל זה צריך לתת יותר גז, או שלאוטו לא יהיה מספיק כוח להתקדם והוא יכבה.

פורסם

מחזק את דבריהם של קודמי, אכן יהיה לך קשה-

אני לדוגמא שבוע שעבר ניסיתי לנהוג על יונדאי גטס ידנית לאחר שאני כבר יותר מ8 חודשים לא נוהג על ידני אלא רק על אוט' והרכב נכבה לי כל חצי דקה מה שגם הגטס היתה שחוטה, הקלאטצ' שלה וההלוכים

לא במצב האידיאלי=דבר שלא תרם לשליטה על העסק אבל לאט לאט זה השתפר..

בקיצור הכל עניין של תרגול והתרגלות לקלאטצ' הספסיפי ועל נהיגה על ידני בכלל, דבר שלא ייקח יותר מדי

זמן להסתגלות מחדש!

בהצלחה :)

• תוכן חדש...