Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אניח רגע בצד את נוסע פסי האטה, שהוא אמנם מעצבן ומעיק אבל לא קשור כרגע.

לדעתי הסיבה העיקרית שהכבישים בארץ נראים כמו שהם נראים היא העדר אחידות.

כמעט כל נסיעה שתעשה עוברת בכבישים שהם תחת אחריותם של כמה גורמים. לפעמים אתה מתחיל נסיעה בכביש שמתוחזק ע"י עיריית רמת-גן, קופץ לכמה דקות לכביש שמתוחזק ע"י נתיבי איילון, יורד במחלף כלשהוא ועולה על כביש שמתוחזק ע"י עיריית ת"א וכן הלאה.

אין רשות אחת שקובעת תקנים אחידים לאיכות הכבישים. כל עירייה וכל גורם לאורך הדרך בוחר לעצמו את הקבלנים איתם הוא עובד ואת רמת האיכות שהוא דורש מהקבלנים שלו, ובסופו של דבר מתקבלת הקטסטרופה שרוני מתאר.

ועכשיו לסלט הזה צריך להוסיף את העובדה הידועה שהשחיתות ותרבות הקומבינה השתלטה כאן על כל חלקה טובה, והופס, קיבלנו כבישים מחורבנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שתי מילים:

1) כביש החוף ליד ווינגייט (הם עובדים על זה מאז שעליתי לארץ! 5 שנים!)

כל העבודות בכביש החוף מאוד איטיות.

אני זוכר לפני שנה כשהיינו חוזרים ממשחקים של מכבי חיפה בגביע אופ"א בבלומפילד (יפו), כל פעם היה לוקח לנו 3-4 שעות להגיע לחיפה (5 משחקים, משהו כמו 3 חודשים), בגלל שבאזור נתניה עד אם הדרך סגרו נתיבים, ובאחת מהפעמים גם נסענו על השוליים.

המצחיק היה שכל מי שהיו תקועים בפקק היו אוהדי מכבי חיפה.

כמו שאמת- בווינגייט העבודות לא נגמרות ומפחיד לסוע שם: 3 נתיבים בלחץ, קירות משני הצדדים בלי שוליים ונהגים שלא מוכנים להוריד מהירות.

בקריית אליעזר בחיפה כבר יותר משניים עובדים על אותו רחוב. כל יום הופכים משהו אחר, בלילה אחד פתאום בנו שם כיכר על הצומת הראשית, נתיבים לא מסומנים נכון והבלגן פשוט חוגג.

פורסם

עוד משהו מוזר בירושלים, כשהם מחליטים שהסימון על הכביש לא מתאים הם פשוט מסמנים עוד קווים בלי למחוק את הישנים, ואז אתה מגיע לכביש עם 10 קווים מקווקווים שכל אחד הולך בכיוון אחר, אף אחד לא יודע באיזה נתיב הוא נמצא וצריך להיזהר לא להיכנס אחד בשני.

פורסם

לדעתי הסיבה העיקרית שהכבישים בארץ נראים כמו שהם נראים היא העדר אחידות.

כמעט כל נסיעה שתעשה עוברת בכבישים שהם תחת אחריותם של כמה גורמים. לפעמים אתה מתחיל נסיעה בכביש שמתוחזק ע"י עיריית רמת-גן, קופץ לכמה דקות לכביש שמתוחזק ע"י נתיבי איילון, יורד במחלף כלשהוא ועולה על כביש שמתוחזק ע"י עיריית ת"א וכן הלאה.

אין רשות אחת שקובעת תקנים אחידים לאיכות הכבישים. כל עירייה וכל גורם לאורך הדרך בוחר לעצמו את הקבלנים איתם הוא עובד ואת רמת האיכות שהוא דורש מהקבלנים שלו, ובסופו של דבר מתקבלת הקטסטרופה שרוני מתאר.

מסכים בהחלט!

פורסם
בירושלים כל הפיקוח כנראה עובד על הרכבת "הקלה" כך שהם לא מספיקים לפקח על שאר הכבישים

וגם על הרכבת הם לא עשו עבודה טובה כי פירקו קטעים גדולים בגלל חישוב שגוי.

מצד שני גם לפני הרכבת הם לא ממש פיקחו. הכבישים בירושלים נראים כמו אחרי הפצצה, הרכב מתרסק לבורות ונהרס ולאף אחד לא איכפת, שלא לדבר על העניין הבטיחותי בכביש מקורצף באמצע סיבוב ללא אזהרה מוקדמת.

בין צומת גולומב לצומת פת- פשוט זוועת עולם. כל הכביש ריבועים קטנים של מילויים, אי אפשר לסוע בו, כמו טיול ג'יפים.

הקטע של יד ושם עד צומת יד שרה גמור.

עכשיו ממשיכים מצומת רח' הפסגה (איפה שהאכסניה/מלון) ועד קרית היובל.

במקביל ממשיכים מיד שרה למטה גם

כל הקטע בסופו של דבר יעלה לגשר תלוי קולוטראווה, בטח הבחנת בו בכניסה לעיר :wink:

זה לא חשוב

תגיד, באזור יד ושם, הפסים מונחים על מדרכה כזאת, הנתיב מיועד רק לרכבת או גם לאוטובוסים?

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

כאילו לא מספיקה איכות האספלט המזעזעת וחוסר האחידות, ה"גאונים" מעבירים את הביוב מתחת לכביש, אני לא יודע איך זה בחו"ל אבל לא נראה לי הגיוני להעבירו דווקא מתחת לכביש. (מה יעשו כאשר צריך לעבוד שם? יסגרו את הכביש ויחפרו באספלט? לא עדיף לסגור את המדרכה ליד?)

מילא אם זה הסטנרט וכך בונים כבישים, אבל למה לעזאזל המכסים אף פעם לא בגובה הכביש? פעם נמוך מידי ופעם בליטה.

לבסוף אני תמיד מוצא את עצמי נוהג בסלאלום מטורף או לחילופין באמצע הכביש (כי יש מכסים בשני הנתיבים).

לדעתי חלק מהמקרים פשוט נובעים מחוסר פיקוח או "חוסר מוטיבציה" לפקח על הקבלן. הכי גרוע זה שהקבלן יקבל את המרכז לשיפוץ בעוד שנה שנתיים. את הדברים האלו אני כותב אחרי שיחות ארוכות עם קרוב משפחה שהיה שנים ארוכות מנהל עבודה אצל מס' קבלני כבישים, הוא סיפר שהרבה פעמים לוקחים את המכרזים במחירי הפסד תוך כוונה "לחפף" וזכייה מחודשת במכרז השיפוץ.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

הכי עצוב שהמכרזים שנועדו כביכול להוזיל את העלויות למשלם המסים עושים את ההיפך ולבסוף העסק מתייקר כפליים כי צריך לשלם גם למי שמתקן את העבודה הדפוקה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
ה"גאונים" מעבירים את הביוב מתחת לכביש, אני לא יודע איך זה בחו"ל אבל לא נראה לי הגיוני להעבירו דווקא מתחת לכביש. (מה יעשו כאשר צריך לעבוד שם? יסגרו את הכביש ויחפרו באספלט? לא עדיף לסגור את המדרכה ליד?)

אתה אומר את זה כאילו זה משהו דימיוני. לא מזמן הרחוב שלי היה סגור לאיזה חודשיים ופתחו את כל הכביש בגלל צינור ביוב שהתפוצץ. וכשנגמר הסיוט, הם אפילו צבעו כמה קטעים באדום לבן, כאילו לא חסר פה חניה גם ככה.

פורסם
לכל המתלנוננים - ביציאה מאיילון לכביש אחד כבר הייתם? (כן כן אני מדבר על העלייה המטורפת שמקפיצה מכוניות לשמיים ועושה ג'ימבורי למשפחה (כביש מהיר כבר אמרנו?).)

מה שיותר הזוי זה שלא מזמן סללו מחדש את הקטע של החיבור בין איילון-דרום לכביש מספר 1, באיזור מתחת לגשר הממשיך את איילון-דרום.

הם סיימו בדיוק לפני הגשר של כביש 1. כבר סגרתם את הכביש, וכבר הביאו מכונות והכל - לא יכלו להמשיך לסלול עוד 300-400 מטר?!

מה שהזוי, זה שבמקום לתקן את זה שיהיה נורמלי, הם פשוט שמו שלטים שהמהירות המותרת שם היא 70, ובנוסף תמרור כמו שיש לפני פסי-האטה. (לא זוכר איך קוראים לו. דרך משובשת?)

--

ועוד דבר שחשוב לי להוסיף.

בניגוד למרבית העיריות המושחתות בארץ, עיריית בני-ברק שומרת על קו אחיד בכל הנוגע לתחזוקת הכבישים בעיר. היא פשוט לא עושה כלום.

ואת התקציבים שהיא מקבלת עבור התחזוקה הזאת - היא מפנה לדברים שלטענתה חשובים יותר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לכל המתלנוננים - ביציאה מאיילון לכביש אחד כבר הייתם? (כן כן אני מדבר על העלייה המטורפת שמקפיצה מכוניות לשמיים ועושה ג'ימבורי למשפחה (כביש מהיר כבר אמרנו?).)

כן, אם נוסעים במהירות המתאימה זה אפילו כיף :)

אבל בטיחותי זה לא.

דוגמא קטנה: בקריית אונו, עד לפני מספר חודשים סגרו קטע של 200-300 מטר מהכביש הראשי של העיר. עזבו שלקח להם המון זמן לעבוד עליו (הכביש הראשי של העיר אני מדגיש, העניין גרם לפקקים מטורפים). פעם ראשונה אני בא להכנס לכביש, אני רואה עוד נתיב, אספלט שחור וחדש, אבל מה? ביובים ! בקטע הקצר הזה של כ 250 מטר, לפחות 10 ביובים. כל ביוב מוגבה כ 3 ס"מ (קצת קשה להעריך מתוך האוטו) מהאספלט! זה מטורף. העירייה כמובן קיבלה המון פניות, אז מה היא עשתה? שמה עוד אספלט מסביב לביובים, כדי ליצור מהמורות חדות ומסוכנות (עדיין עדיף מביובים חותכי צמיגים לדעתי).

ועוד כביש חדש דנדש !!! במצב הזה עם הביובים פתחו אותו לציבור ! חלם !!!!!!!!!

פורסם

עבודת ביצוע מגעילה. שכחת לציין שהם טרחו לצבוע מסביב למכסי הביוב הללו בצבע צהוב.

כנראה כדי לכסות לעצמם את התחת מפני תביעות על פגיעה בצמיגים/ג'נטים של רכבים.

אבל אפשר לחשוב שעבודות תשתית אחרות באזור יותר טובות.

יש קטע שמחבר בין סביון ליהוד, בקצה של הרחוב, אחרי הגשם הראשון, נהיו הרים וגבעות. משהו מזעזע לחלוטין.

באו, חתכו את האספלט, עבדו כמה שעות וכיסו מחדש. לא עבר שבוע והכל חזר למצבו מלפני העבודה.

בסביון, מבצעים בחצי שנה האחרונה +- עבודות תשתית להחלפת צנרת.

נעזוב את העבודה שסגרו את כל הרחוב הראשי והיה צריך לנסוע דרך רחובות קטנים - הסגירה של הכביש לאחר החלפת הצנרת היא פשוט איומה.

הבאמפרים כוסחו ונשברו, ככה שאתה עולה על אחד אתה מתרסק לתוך בור שיש בו והגחון של האוטו מקבל מכה מהבאמפר.

הכבישים מקועקעים ומצולקים ואינם ישרים בעליל.

דרך עפר של קק"ל נראית יותר סלולה לעומת מה שהשאירו שם.

--

yairba, בכל העולם הביוב עובר מתחת לכבישים ואין שום בעיה עם זה (אתה אפילו יכול לראות בסרטים איך לפעמים סוגרים כביש כשמורידים צוות לתיקון משהו בביוב).

גם מתחת למדרכה יש ביוב, וכבלים של חשמל וכו'. אל דאגה. כל שטח מנוצל.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם כך, אז זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש איך במדינה שלנו מסוגלים לקחת פעולה פשוטה וסטנדרטית ולהפוך אותה לפרויקט גרעין שמצריך עשרות ניסויים (וכישלונות) והכל על חשבוננו.

עם כל בעלי האינטרסים שבוחשים בקלחת עוד נמצא שישנה תקנה המחייבת שמכסה ביוב לא יהיה באותו הגובה, אם יש בזה כסף מישהו כבר ידאג לאינטרס שלו לא משנה כמה הזוי ולא הגיוני זה נראה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

אני עובד בתחום התשתיות כספק ציוד ולא כקבלן אבלח עובד מול מתכננים, קבלנים ומפקחים.

המצב בענף היום הוא שיש לך מתכננים שלא יודעים יותר מידי מהחיים שלהם (כמו למשל משרד תכנון גדול ששם ברז חירום בגובה 4 מטרים מהרצפה מעל לרשת צינורות וטען שזה לא חשוב כי ממילא פותחים אותו רק במקרה חירום. כשאמרתי לו שבמקרה חירום כזה הכל מוצף ואין אפילו מקום לשים סולם הוא אמר שיש משהו בדבריי אבל זה כבר יצא למכרז ואם ישנו את זה זה יעלה יותר מידי) וברגע שהם לומדים קצת הם הופכים למפקחים.

אותם מפקחים במקרה הטוב יודעים רק קצת, במקרה הפחות טוב הם חסרי חוט שדרה והיגיון בסיסי (כבר נתקלתי במפקח שקבלן החתים אותו על טופס אישור ציוד ואח"כ הוסיף בטופס מה שהוא רוצה. מיותר להגיד שהמפקח לא אמר כלום במטרה להסתיר את הטמטום שלו) ובמקרה העוד פחות טוב הם מקבלים טובות הנאה מיבואני הציוד ומהקבלן עצמו (במעץ למשל מקובל שהקבלן מחזיק רכב צמוד למפקח). כבר נתקלתי בפרוייקט גדול בתשובה של "המוצר שלך טוב אבל לא ניקח אותו כי אנחנו רוצים את יצרן X".

כשיש לך תמהיל כזה אתה מקבל תכנון לקוי, ביצוע מוטה עלויות בצורה קיצונית וחוסר ביקורת מינימלית על ביצוע אפילו לא ברמת התכנון הלקוי המקורי.

בקשר למי שבא בטעמנות על העברת קוי ביוב מתחת לכבישים, זו לא בעיה אם בונים אותם נכון ויודעים איך לתחזק אותם. היום יש טכנולוגיות לתיקון פיצוצים בצינורות ע"י שירוול וע"י רובוטים שמטיילים בתוך הצינור ומצפים אותו בטון מבפנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...