Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

קיבלתי מחבר שלי מגבר california boom cl-1000 שנראה ככה:

o_03_11.jpg

וזה המפרט שלו מתוך אתר היצרן:

CL-1000

-RMS power output:

@ 4 ohms: 125W x 4

@ 2 ohms: 250W x 4

@ bridge: 500W x 2

-Signal to noise ratio: 90dB

-Frequency response: 10Hz - 50kHz

-Total harmonic distortion: 0.03%

-Damping factor: > 120

-Dimensions: 405 x 255 x 50mm

-Class "A" high-current dual discrete drive stages

-Class "A" technology MOSFET PWM power supply

-Bridgeable and tri-mode operation ( 2 bridges )

-Subwoofer variable 2 crossovers for deep bass control

-Gold-plated RCA and power, speaker terminal

-Soft start and muting

-Overload, thermal, short circuit protection

-Power and protection indicator

-Intelligent control fan heat sinking

-2CH/4CH modes select switch

-Matrix sound system

בנוסף קיבלתי ממנו סאב וופר Bazooka el604 כזה:

el604.jpg

General Features: Extended Pole,

UV Resistant Height: 8 in Depth: 18 in Interface Type: RCA Preamp Labor Warranty: 1 year(s) Parts Warranty: 1 year(s) Weight: 11 lbs Warranty Information: 1 year limited warranty. URL: Manufacturer Link Speaker Configuration: Bass Tube Enclosure (Elongated Enclosure) Width: 6.75 in Diameter: 6.5 in Cone Style: Cone Cone Material: PolyCoated Paper Overall Min Frequency Response: 39 Hz Magnet Composition: Ferrite (Iron) Magnet Weight: 20 oz Overall Max Frequency Response: 1500 Hz Maximum Input Power Rating: 100 W/channel Nominal Input Power Rating: 6 W/channel Nominal Impedance: 4 ohm(s) Base Warranty: 1 year(s)

אני מתכנן לקנות זוג רמקולים אחוריים של JBL מדגם GTO937:

14203461c.gif

הספק מקסימלי: 300 וואט, 100 וואט RMS

3WAY

התנגדות: 2OHM

רגישות 2.83V/M 94 DB

טווח תדרים: 21KHZ-50HZ 3DB

עומק תושבת 75 מ"מ

קוטר תושבת 151 מ"מ על 221

הרמקולים עולים 570 שקל ואני מקבל איתם זוג טוויטרים מתנה.

בנוסף, אני מתכנן גם לקנות רמקוליים קדמיים (הבנתי שהם יכולים להיות יותר זולים מהאחוריים שהם היותר חשובים)

והשאלות שלי הן כאלה:

האם אני בכלל יכול לחבר 4 רמקולים, סאב וופר וטוויטרים למגבר הזה?

האם אני בכלל צריך סאב וופר וטוויטרים או שאפשר לוותר עליהם?

איזה רמקולים קדמיים כדאי לי לקנות?

האם KIT סטנדרטי של כבלים למגבר יעזור לי לחבר את כל הדברים ביחד למגבר ולמצבר של הרכב או שאני צריך עוד איזשהם כבלים?

שיפורים, עצות וכל מידע נוסף יתקבלו בברכה

תודה מראש!

אייל

פורסם

מגבר 4 ערוצים זאת אומרת שאתה יכול לחבר או 4 רמקולים(קדמיים+אחוריים) או זוג רמקולים וסאבוופר(יש צורך לעשות גישור בין שני ערוצים עקב התצרוכת של הסאב אם אתה רוצה להזיז אותו).

לכן לא תוכל לחבר 4 רמקולים+סאב למגבר.

הטוויטרים אינם תופסים יצאה אלה אם כן אתה עושה בי אמפינג שכנראה אתה לא תעשה את זה.

ממליץ לך(אני מאמין שכולם ימליצו כמוני) שתוותר על ה6X9 ותקנה קומפוננט לקדימה,המחיר מתחיל מ500+- למורל פולס(אחלה רמקולים) ועד למחירים בעלי יותר מ5 ספרות.

לא מכיר את המגבר לא אוכל לאמת אם הנתונים שלו נכונים תצטרך לחכות למישהו שכן מכיר אותו.

מקווה שעניתי לך על חלק מהשאלות.

בברכה,בן.

Got To love It

פורסם

תשקיע בקומפוננטים לא באחורים.

הסאונד שתקבל יהיה הרבה יותר טוב.

אתה לא צריך אחוריים בכלל.

דווקא האחוריים הם הפחות חשובים.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם
מגבר 4 ערוצים זאת אומרת שאתה יכול לחבר או 4 רמקולים(קדמיים+אחוריים) או זוג רמקולים וסאבוופר(יש צורך לעשות גישור בין שני ערוצים עקב התצרוכת של הסאב אם אתה רוצה להזיז אותו).

לכן לא תוכל לחבר 4 רמקולים+סאב למגבר.

הטוויטרים אינם תופסים יצאה אלה אם כן אתה עושה בי אמפינג שכנראה אתה לא תעשה את זה.

ממליץ לך(אני מאמין שכולם ימליצו כמוני) שתוותר על ה6X9 ותקנה קומפוננט לקדימה,המחיר מתחיל מ500+- למורל פולס(אחלה רמקולים) ועד למחירים בעלי יותר מ5 ספרות.

לא מכיר את המגבר לא אוכל לאמת אם הנתונים שלו נכונים תצטרך לחכות למישהו שכן מכיר אותו.

מקווה שעניתי לך על חלק מהשאלות.

בברכה,בן.

לאן בעצם מתחברים הטוויטרים אם הם לא תופסים יציאה?

ולמה לוותר על הרמקולים 6X9?

עוד שאלה לגבי הסאב- האם הוא צריך לעמוד או לשכב? זה בכלל משנה?

פורסם

את הטוויטרים מחברים לקרוסאובר , הקרוס אובר מתחבר צד אחד למגבר וצד שני לטוויטר ולרמקול (בסט 2WAY)

בנוסף להגברה הנ"ל יש לך גם את ההגברה של הרדיו דיסק , קח בחשבון ...

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

על כל השאלות שלך יש תשובות בFAQ שבראש הפורום ובחיפוש.

בקשר ל6X9 תעשה חיפוש בקשר לבמה קדמית.

הטוויטרים יכולים להתחבר במקביל לרמקולים במגבר או לHU, אני מעריך שמכיוון שהטוויטרים מגיעים מתנה עם הרמקולים אז הם סתם חברה סינית וכבר יש בהם קבל כדי להתאים את הטוויטר לתחום התדרים הדרוש, וכשמחברים טוויטר כזה במקביל אם אני לא טועה הוא לא משנה את ההתנגדות.

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

איזה רכב יש לך?

איזה רכיבים יש לך ? חוץ מהסאב והמגבר?

כמה כסף אתה מוכן להשקיע?

המחיר כולל התקנה?

תענה על השאלו האלה ויהיה יותר קל לכוון אותך

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

כמו שאמרו לפני לך על זוג קומפוננט במקום ה6x9 ולפי דעתי אל תתקין את הטוויטרים שתקבל (לא סתם נותנים אותם מתנה הם שווים 20 שח)

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

הסבר קצר:

יש לך תווך תדרים מ 20 הרץ עד 20000 הרץ זה המוסיקה שאתה שומע. ואותם חייבים להפיק רמקולים שלך.

רמקול אחד או שתי רמקולים זהים לא יכול להפיק את כל ספקטרום התדרים באותה רמה. זה אומר שעל מנת להפיק מהמוסיקה את כל התדרים בצורה מיטבית. אתה צריך לפחות 3 אלמנטים של רמקולים שונים בבנייתם. זה אומר שאתה חייב שיהיה לך סאב וופר ותדרים נמוכים. מ 20 עד 80 הרץ. הסאב וופר מפיק את התדרים האלה הכי טוב. אתה חייב מידבאס שזה רמקול דומה לסאב וופר רק קטן יותר, קל יותר (כל המכניכה שלי קטנה יותר) והוא בעל יכולת להפיק תדרים בינוניים + - שזה מ 60,80 עד 3000 4000 הרץ. אחרי זה יהיה לו בעיה להפיק, כי הוא לא בנוי לזה כמו סאב וופר לא בנוי להפיק לא תדרים בנוניים ולא תדרים גבוהים.

ואתה חייב את הטוויטר. בישביל מה...? נכון! כדאי לקבל תדרים גבוהים בצורה נורמאלית. שזה התדרים מ 3000 4000 עד 20000 הרץ ומעלה!

את התדרים האלה אתה חייב להגביר על ידי מגבר. אבל אתה גם צריך לחלק אותם. את זה עושה קרוסאובר או פאסיבי (הקופסה השחורה שבא עם סט קומפוננט לרוב) או אקטיבי (שקיים בחלק מהמגברים או נימכר בניפרד).

תקנה קומפוננט 2WAY כמו פולס לדוגמה. ב 500 ש"ח שבוא אתה מקבל מידבאס, טוויטר, ואת הקופסה השחורה (שזה קרוס) שיעזור לחלק לך את התדרים בין המידבאס והטוויטר המדוברים. את תדר של סאב וופר אתה יכול לחתוך בעזרת מגבר. אני מאמין ישי לך את הקרוס הבסיסי.

ואופה קיבלתה מערכת. :wink:

בהצלחה חבר!

פורסם

הרכב שלי הוא פורד פיאסטה שנת 2000.

חוץ מהסאב והמגבר יש לי את הזוג רמקולים המעאפנים בדלתות הקדמיות של הרכב.

מה יהיה ההבדל בין קומפוננט לרמקולים אחוריים 2WAY או 3WAY ?

האם שני רמקולים, טוויטרים וסאב יספיקו לי?

תודה מראש לכל מי שהגיב

פורסם

כן עדיף לך שני רמקולים (קומפוננט ) ברמה יחסית גבוהה: למשל היי אנרג'י..

מאשר רמקולים אחוריים וקומפוננט ברמה נמוכה יחסית.

וסאב כמובן. מבטיח לך שזה יותר ממספיק.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

בוא נגיע לעיקר

אמרת שקיבלת את המגבר והסאב במתנה - תתחדש

רמקולים אחוריים כרגע לא מומלצים איך שהבנת

כמה אתה יכול להשקיע בסט קומפוננט כרגע?

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אני יכול להשקיע עד 600 שקל בסט רמקולים.

כמה מומלץ להשקיע על קיט של כבלים לחיבור כל העניינים? האם הסטים הרגילים האלה של הכבלים שאפשר לקנות כערכה ב100-300 שקל יתאימו לי או שאני צריך עוד משהו?

האם הסאב וופר צריך לשכב או לעמוד? ולאיזה כיוון?

בדקתי היום את הרדיו-דיסק שיש לי ברכב, זה panasonic cq-dp102w ויש לו שתי יציאות RCA שכתוב עליהן pre-amp output connectors (rear) אז אני מניח שהמגבר אמור להתחבר אליהן.

השאלה שלי לגבי זה - האם אני אמור לחבר את הרדיו דיסק רק לחיבורי הrear של המגבר או שאני אמור לקנות שני מפצלים לRCA וככה אני "מרוויח" גם את יציאות הרמקוליים הקדמיים שלו?

איך בסופו של דבר עדיף לי לחבר את המגבר לרדיו דיסק? ולאן בדיוק הסאב יתחבר? (אפשר לעשות גשר במגבר במידת הצורך).

והשאלה הכי חשובה מבחינתי - מישהו יכול להסביר למה בדיוק עדיף קומפוננט על שני רמקוליים אחוריים טובים?

מצטער אם אני מציק עם כל השאלות...אני מנסה להבין את ההגיון מאחורי הדברים ולא רק את הקטע הפשוט של איך לחבר אותם.

תודה מראש

אייל

פורסם

בעניין הרדיו דיסק שלך. אם הבנתי נכון יש לך זוג אחד של יציאה למגבר. שרשום לידה REAR שזה אומר אחורי.

מה שתצתרך זה לפצל את האות שיגיעה לך מהרדיו דיסק דרך חוט מסוג RCA וליד המגבר שתתקין, מגבר 4 ערוצים. תפצל את הRCA בעזרת מפצל. ואז זוג תשמש לך לסאב וופר וזוג השני לסט קידמי. סט קידמי, סט קידמי... אוי מה יש לי?

למה סט קידמי??? נו באמת. אתה פשוט לא מנומס :wink:

תרא כמה רשמתי דברים מאחורי. ואתה עדיין שואל שאלה למה עדיף ולמה ולמה. תפעיל את ההיגיון הבריא שיש לך ותגיד לעמצך. אתה צריך סט רמקולי מקדימה או מאחורה? אם התשובה היא שמאחורה אז תשאל את עצמך למה מאחורה. מה התשובה?

לא נירא לי שישה לך תשובה היגיונית. תשובה פשוטה היא "למה לא תשים טלוויזיה מאחוריך בסלון?"

בהצלחה

פורסם

אולי הוא מורה ו"יש לו עיניים בגב"

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
  • תוכן חדש...