Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני אף פעם לא טסתי לחו"ל והפעם הראשונה נבחרה לאיטליה ורציתי לשאול מס' שאלות למי שיודע/ כבר היה:

1. איך האקלים באיטליה, כמו בישראל? מתי חורף שם ומתי קיץ ומה הטמפ'?

2. מהם הבדלי השעות?

3. האם ניתן להיכנס למפעל של פיאט/ אלפא רומיאו?

4. האם יש המלצות לבתי מלון?

5. מהם המחירים הממוצעים של הטיסות והבתי מלון? (5 כוכבים)

6. מהם איזורי התיירות ששווה לבקר שם?

7. מהם מחירי השכרת המכוניות ומאיזה גיל אפשר להשכיר רכב? (משהו זול כמו פיאט פנדה/ פונטו, בדגש על פיאט בלבד) אני בן 21.

בקיצור כל פיסת מידע תעזור, חיפשתי בגוגל ומצאתי מידע כללי בלבד. אם למישהו יש אתר שיכול לעזור אשמח אם תצרפו קישור.

תודה ענקית מראש!

פורסם

אתה מתכנן לישון במלונות 5 כוכבים?

אתה מחפש רק לראות אתרים או קצת להתערבב וכו'?

במרכזי ערים עדיף רצוי וממולץ לטייל ברכבת במיוחד לצעיר ובמיוחד באיטליה שם תרבות הנהיגה היא לא בדיוק סימפטית

איזה חלק של איטליה?

דרום?

צפון?

כמה זמן טיול?

אוטו למישהו בגילך יעלה דיי הרבה עם בכלל ישכירו

פורסם

יופי של בחירה, מדינה מקסימה!

אם אתה נוהג בתוך העיר (בייחוד ברומא) תהיה זהיר ועירני. אני יכול להגדיר את הנהיגה שלהם בעיר רק כ"כאוס מאורגן".

לגבי שאלותיך:

1. האקלים בדרום מהמדינה (איזור רומא ודרומה) דומה מאוד לישראל אך מעט יותר גשום.
    בצפון (מילאנו וכו') האקלים אירופאי קלאסי, קר ומושלג בחורף, חמים ונעים בקיץ.
  2. איטליה (וכל אירופה למעשה פרט לאי הבריטי) נמצאת שעה אחת אחורה מאיתנו.
  3. אין לי מושג. נסה לבדוק דרך האתרים שלהם.
  4. אין לי המלצות לבתי מלון, יש לי שם משפחה ולא נדרשתי לבתי מלון שם מעולם.
  5. עלויות טיסה משתנות משמעותית בין טיסות "בעונה" לבין טיסות שלא "בעונה".
    כמו כן, טיסות שכר (צ'רטר) זולות מטיסות סדירות בדר"כ ויש לציין שאף פעם לא היתה לי כל בעיה עם טיסות השכר.
    באופן כללי, עלות טיסה לבודד יכולה לנוע בין 250$ (אם תמצא מבצע מטורף) דרך 450$-600$ מחירים ממוצעים ועד 900$ ויותר במקרים קיצוניים (המחירים הם לטיסה לרומא, אין לי מושג לגבי מחירים ליעדים אחרים באיטליה אך אני מניח שהם דומים).
    לגבי עלות מלונות ראה תשובה 4.
  6. רומא מדהימה. פירנצה יפיפיה.
    באופן כללי, שווה גם לצאת מהעיר לעיירות באיזורים שמחוץ לעיר בכל חבל לאציו וטוסקנה. הן מקסימות.
    אני לא מכיר לעומק את צפון המדינה אך אני מניח שכל ספר תיירות ימליץ גם על ונציה ופיזה... תגגל.
  7. כאמור בסעיף 4, יש לי שם משפחה ותמיד מוצמד לי רכב אז אני לא יודע כמה עולה להשכיר ומה התנאים.
    תוכל לקבל פרטים על מחירים ותנאים בקלות רבה באתרים של חברות ההשכרה.

אתה מוזמן לראות אלבום תמונות אונליין של טיול באיזור לאציו וטוסקנה שאשתי ואני עשינו לפני כמה שנים.

אם תראה משהו שמעניין אותך, שאל ואספר לך איפה זה.

קישור לאלבום (יש שם גם תמונות משפחתיות לא רלוונטיות, תתעלם)

בהצלחה,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

שרגא - לא בהכרח בקשר לאוטו.

כנס לאתר של סיקסט העולמי ותראה מה זה יעלה, למה סיקסט? כי הם מתחשבים יותר בנהגים צעירים, מנסיון, אני הייתי בן 18 כשנהגתי בגרמניה.

בקשר לבתי מלון - חפש באתרי התיירות הישראלים, יש לא מעט. תנסה למצוא אתרים של מלונות ספצפיים באיטליה.

בקשר למזג אוויר - יש לך את WEATHER.COM, תהנה.

הבדלי שעות? שעה אחורה אצלהם אאל"ט.

בערים הגדולות לא ממליץ על רכב. בעיירות ובכפרים בהחלט נוח עם רכב.

מלונות זה סיפור יקר, הייתי ממליץ על צימרים (וגם שם תכין 70-100 יורו ללילה לזולים ביותר).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זהו שאני לא יודע מה עדיף. דרום, צפון, מה ההבדל בכלל?

בעיקר לראות אתרים מענינים.

כן, אני מתכנן לישון במלונות 5 כוכבים. אני אומנם צעיר, אבל זאת הולכת להיות חופשה משפחתית, זמן החופשה/ טיול כשבוע.

עריכה: שמתי לב שהגיבו עוד שניים בזמן שכתבתי הודעה- אז תודה רבה! אם למישהו יש משהו להוסיף- אשמח מאוד!

פורסם

אין לי מה לענות לך בקשר לשאלות חוץ מדבר קטן:

הייתי בהרבה ארצות באירופה, אבל זאת הארץ היחידה שממש התרשמתי ממנה. חופשה הכי מדהימה שהייתה לי בחיים ושהכי זכורה לי (והייתי בן 14-15 בזמנו). בחירה מעולה.

וכמו שגויקאמל רשם - רומא מדהימה, פירנצה יפייפיה. יש מה לראות, והרבה.

תהנה, אני מקנא ומתגעגע למגף :wink::-P

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בזמנו פירסמתי באתר של מועדון פיאט חוויות מהנסיעה שלי בפונטו דיזל באיטליה.

קודם כל, כדאי שתסגר יותר על אופי הטיול שלך. בשבוע אחד באיטליה אפשר להספיק לראות את רוב האתרים העיקריים בצורה חפיפניקית או מעט אתרים ומקומות לעומק. אתה יכול, לדוגמא, להיות 3 ימים ברומא, יום בפיזה, יום בפירנצה ויום וחצי בוונציה. זה פחות או יותר מה שאני עשיתי בזמנו, רק שהיו לי 11 ימים ודחפתי פנימה סיבוב בטוסקנה ובמונזה (המפעל של פרארי).

אבל יש הרבה שיגידו שיש המון מה לראות בפירנצה ויום אחד לא מספיק. אותי, אישית, המקום ממש שיעמם וחוץ מהשוק המגניב שהיה שם פשוט לא מצאתי מה לעשות או לראות שם.

לגבי רכב - מחירי הדלק שם מאוד מאוד יקרים. הנסיעות ארוכות וחשבון הדלק גבוהה מאוד. מומלץ בחום לשכור רכב דיזל ידני ולא בנזין, ויש להם גם פנדות וגם פונטואים עם מנוע דיזל. אם אתם יותר מזוג נוסעים אל תיקח פנדה, כי לנוע ברכב כזה שלושה אנשים + מזוודות של שבוע זה אסון. לפחות פונטו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האקלים בסיציליה ובדרום דומה לישראל, ככל שמצפינים נעשה קר יותר. בהרים הגבוהים (אלפים ודולומיטים) קר מאד כולל מעברים סגורים בחורף.

יש ריכוז אתרים יפים באזור נאפולי שנמצאת בדרום הקרוב: פומפיי, הר הגעש ווזוב, חצי האי סוררנטו כולל קאפרי וחוף אמאלפי וכמובן העיר נאפולי עצמה. צריך לפחות 3-4 ימים.

רומא נמצאת כשעתיים נסיעה (והרבה פחות מזה ברכבת המהירה) צפונה. על פחות מיומיים אין מה לדבר וגם בשבוע תגלה שלא ראית מספיק.

עוד צפונה נמצאת טוסקנה וגם בה ריכוז של מקומות מדהימים: פירנצה, פיזה, סיינה, סאן ג'ימינייאנו, חבל קיאנטי, ועוד המון ערים קטנות עתיקות. לפחות 4-5 ימים, רצוי שבוע.

ונציה נמצאת בצפון מזרח, כדאי להקדיש יום לפחות ולהביא בחשבון שהיא מרוחקת ממקומות אחרים. בצפון מערב, לא רחוק מפיזה יש את 5 עיירות החוף היפהפיות צ'ינקה-טרה, את גנואה ופורטופינו.

הלאה בצפון מערב יש את מילאנו (לפחות יום אחד להסתובב) וטורינו (פיאט) צפונה יותר יש את אזור האגמים הגדולים שהומה נופשים בקיץ וצפונה יותר יש את האלפים במערב והדולומיטים במזרח. בחורף יש לך מה לחפש שם רק אם אתה רוצה לעשות סקי, ובקיץ יש שם נופים מדהימים וכבישים מהנים לנהיגה (ורכיבה אם אתה בכושר).

אופצייה מתאימה לחורף היא סיציליה עם ריכוז גדול של אתרים מדהימים בשטח קטן ומזג אוויר ים תיכוני (6-7 ימים לפחות).

לגבי שכירת רכב, תנסה את אוטויורופ ישראל (מרח' בוגרשוב בת"א) שקיבלתי מהם פעמיים תנאים מצויינים באירופה כולל ביטוח ביטול הש' עצמית.

בכל מקרה חשוב מאד לתכנן ולדעת מראש לאן אתה רוצה ללכת בכל מקום. בערים גדולות חובה לסמן לעצמך מראש במפה את האתרים שאתה רוצה לראות כדי שלא יהיה מצב שאתה הולך כמו יויו. אין דבר כזה שאתה בא לעיר גדולה ופשוט רואה אותה.

פורסם

אחחח איטליה - בחירה מעולה. לא משנה באיזה אזור שלה תבחרו תצאו מרוצים.

הייתי שם עד היום 3 פעמים (טוסקנה, אומבריה וצפון איטליה), וכן אפשר לבקר במפעל של פיאט (וגם במפעל של פרארי, ושל למבורגיני) בטורינו בתיאום מראש.

אני חושב שדבר ראשון אתם צריכים להחליט איזה חלק של איטליה אתם מעונינים לראות ולהתמקד בו. קחו בחשבון שאיטליה גדולה ושבוע לא יספיק לכם לכסות אותה.

כמו שכתבו לפני דרום איטליה חם מאוד בקיץ, וגשום בחורף והטמפ' הולכות ויורדות ככל שמצפינים והגשם בחורף הופך לשלג. לדעתיף אם יש לכם סבלנות טוסו באביב. לא עמוס בתיירים ומזג האוויר נפלא.

לגבי השכרת רכב - כל חברה והמדיניות שלה. בגדול מדובר על כ-50$ ליום לרכב(תבדוק את זה, פעם אחרונה הייתי שם לפני שנתיים) (עד היום תמיד שכרנו אלפא 147 דיזל ידנית נפלאה) וליטר דיזל עולה בסביבות 1.20 -1.50 יורו. אולי היום זה אפילו יותר יקר.

לגבי בתי המלון - אנחנו תמיד העדפנו לישון מחוץ לעיר בצימרים / בתי הארחה. המחיר שלהם נע בין 50 - 120 יורו ללילה לזוג, ופשוט לנסוע אל המקום הבא שרצינו לבקר. קח בחשבון שבתוך הערים הגדולות (פיזה, פירנצה, רומא, מילאנו, וונציה) שעת חניה זה לא עסק זול בכלל (למען האמת בפירנצה יש חניון לא כל כך יקר ליד תחנת הרכבת), והחניה בוונציה יקרה במיוחד (הם מנסים לעודד אנשים להגיע ברכבת / אוטובוסים).

בתוך הערים העתיקות (לוקה, סאן ג'מיניאנו וכו') אסור להיכנס עם הרכב.

אחרי שתחליטו לאיזה אזור אתם רוצים לנסוע, אם יהיה לי מידע ספציפי אני אשמח לשתף אותו איתך.

ואחרון חביב, מחוץ לערים הגדולות והאזורים המתויירים במיוחד האיטלקים כמעט לא מדברים אנגלית. אם מישהו יודע צרפתית או ספרדית זה מאוד יכול לעזור.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

גם הפעם הראשונה שלי בחו"ל היתה באיטליה, כפי שכבר ציינתי גם מעל גבי פורום זה- בחירה מעולה.

הייתי שם 5 ימים ועיקר הטיול היה באיזור מילאנו והאגמים (ז"א, צפון המדינה) עם גיחה של יום אחד לפירנצה. האירוע לכבודו נסענו היה הגרנד פרי האיטלקי במונזה, בספט' 06'.

כפי שכבר הוזכר פה וכפי שאכן גיליתי במהלך התכנון לטיול, ישנם הבדלים לא קטנים בין חלקי המדינה השונים, בכל הנוגע לתרבות נהיגה ומזג האוויר. תרבות הנהיגה באוטוסטראדות האיכותיות של הצפון יוצאת מהכלל (לטובה). התרבות המוטורית במדינה הזאת הדהימה אותי כל יום מחדש- לפעמים גם לרעה (כמות הנהגים שמדברים שם בפלאפון על האוטוסטראדה, לדוגמא). ידידיי ואני כיסינו שם קילומטראז' מכובד במהלך ששת הימים שלנו שם (הבית מלון היה ליד מילאנו, וחוץ מנסיעות יומיות למסלול במונצה, הספקנו להיות גם בונציה, פירנצה, איזור האגמים ו...מאראנלו). אדיבות הנהגים שם משאירה אותך פעור פה-אף אחד- *אבל* אף אחד-לא 'מתנחל' על הנתיב בשמאלי. נהגי המשאיות שם הם הנהגים הטובים שראיתי מעודי-לא עוקפים, לא צופרים, שומרים על הימין ועל מהירות קבועה. המכונית השכורה שלנו הייתה, אגב, C-CLASS דיזל-ידנית-דור קודם-מתיחת פנים אחרונה-עם-GPS (מ"סיקסט"). עוד דבר: המכוניות והמשאיות, יהיה גילן אשר יהיה, נראות כאילו יצאו הרגע מרחיצה ידנית ארוכה- ללא לכלוך וללא קימוטי פח.

אז ככה, ראשית, המלצה על מלון:

http://www.hotelcastelbarco.it

המלון הקטן והמבודד הזה ממוקם בפרבריה של מילאנו ומכיל כ-20 חדרים בלבד. הוא ממוקם קרוב לכבישים הראשיים אך במקום שקט, סמוך לערוץ נחל.

דבר נוסף, בנוגע לביקור במפעלים: בזמנו, התעניינתי במה כרוך ביקור במפעלי פרארי ולמבורגיני. בלמבורגיני ניתן לבקר בתיאום מראש (מפעל+מוזיאון+ חנות מזכרות) אך כניסה לפס היצור של פרארי היא כמעט בלתי אפשרית לבני תמותה רגילים ( ז"א, אם שם המשפחה שלך לא שומאכר, אינך בעלי פרארי ואין לך קשרים אצל די-מונטזמולו או קצין העיתונות של החברה).

בנוגע ליצרנים העממיים, אלפא ופיאט- לא ביררתי, אבל אני מתחרט עד היום שלא ביקרתי במוזיאון המדהים של אלפא בארזה (פרבר אחר של מילאנו). לעניות דעתי, שווה הרבה יותר מאשר ביקור במפעל. מקום מומלץ נוסף לחובב פיאטים הוא המפעל הישן בטורינו- מפעל לינגוטו (LINGOTO).

...רק שהיו לי 11 ימים ודחפתי פנימה סיבוב בטוסקנה ובמונזה (המפעל של פרארי).

אבל יש הרבה שיגידו שיש המון מה לראות בפירנצה ויום אחד לא מספיק. אותי, אישית, המקום ממש שיעמם וחוץ מהשוק המגניב שהיה שם פשוט לא מצאתי מה לעשות או לראות שם.

אני חייב להודות שיש בזה משהו ואני שמח שאני לא היחיד שחושב ככה. ביקור ב"גני בובולי" מפצים על כך במעט. השווקים באמת מדליקים.

בונציה, לעומת זאת, יפה מאוד, בלשון המעטה.

תיקון קטנוני: המפעל של פרארי נמצא במראנלו. מונזה נחשב** (ראה הרחבה למטה) למסלול הבית שלה.

הלאה, עיירה מומלצת לביקור- סטרסה (STRESA) שלחופי לאגו מאג'יורה. עיירת נופש ציורית ומעט-מנומנמת שעדיין לא מתויירת לעייפה, למרות בתי המלון הרבים שבה.

לסיום, כפי שכבר ציינו מעליי, יש להתחשב במחירי הדלק הגבוהים, מחירי החניה באזורים הצפופים וגם במחירי הנסיעה בכבישי האגרה (דווקא סבירים לגמריי, עד כמה שאני זוכר).

תחפש הודעות נוספות שלי מהתקופה האחרונה- המלצתי על דברים נוספים.

אם יש לך שאלות נוספות- אשמח לענות.

יגאל (מחסנאי במיל', אגב. תראו מה זה- יש בפורום הזה 2 מחסנאים לשעבר שיודעים קרוע וקטוב :-D).

נחשב**, אבל רק נחשב- בעיקר בגלל שקהל האוהדים הענק, הטיפוזי, מתרכזים וחוגגים שם במהלך ימי המירוץ. מסלול הבית האמיתי של פרארי הוא דווקא אימולה, שגם קרוי על שמם של דינו ואנצו פרארי ז"ל ואשר אירח את הגרנד פרי של סן מרינו עד עונת 06'.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• תוכן חדש...