Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש תופעה של הילוכים נמוכים שניכנסים קשה, במיוחד הילוך שני, אני לא יודע מה מקור הבעיה ולכן אני רוצה להתחיל מבדיקת הימצאות שמן בגיר. הגיר הוא ידני ולא מצאתי מקום שמימנו ניתן ליבדוק את כמות השמן. כמו כן השמן לא הוחלף מעולם אז סביר להניח שהו כבר במצב ממש גרוע.

איך ניתן ליבקוק את כמות השמן ואיך מיתבצעת החלפתו?

כל כמה זמן יש צורך בהחלפת שמן?

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

בדיקת שמן גיר בגיר ידני זה לא חלק מ"טיפולי נהג"

שמן בגיר ידני בודקים, כשהרכב מורם על הליפט במוסך.

על הגיר יש בורג (בצד של הגלגל הקידמי שמאלי) אותו יש לפתוח.

מפלס השמן תקין - עד לגובה הבורג. מילוי שמן גיר מתבצע גם דרך הבורג הזה.

ריקון שמן גיר - אם בדייהו רייסר זה זהה לאופל קדט (אני מניח שכן, זה שני רכבים כמעט זהים) אז אין בגיר בורג ריקון, ועל מנת להחליף את השמן יש צורך לפרק את הקרטר גיר.

למה - כי לפי הנחיית היצרן, לא אמורים להחילף שמן גיר ידני במשך כל חיי הרכב.

סיבה יותר היונית לתקלה - הפרדה לא מלאה של הקלאץ'.

פורסם

אם לפי הוראות יצרן אין צורך בהחלפת שמן, אז אתה יכול

לבדוק את גובהו, ובהתאם לצורך להוסיף מעט.

בשביל זה אתה לא חייב מוסך.

בתחילת הנסיעה, נקודת חיבור של המצמד גבוהה,

או שרכב מתחיל לנסוע כבר בתחילת ההרמה?

פורסם

ההילוכים נכנסים קשה גם אחרי נסיעה וכשהרכב כבר חם.

הקלאצ' מיתחבר בשיחרור די גבוהה של הדוושה.

התחושה היא (ואולי אני טועה) שידית ההילוכים או המנגנון שאמור להמיר את תנועת ידית ההילוכים לשילוב הילוך בתיבת ההילוכים מזייפים.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם
ההילוכים נכנסים קשה גם אחרי נסיעה וכשהרכב כבר חם.

הקלאצ' מיתחבר בשיחרור די גבוהה של הדוושה.

התחושה היא (ואולי אני טועה) שידית ההילוכים או המנגנון שאמור להמיר את תנועת ידית ההילוכים לשילוב הילוך בתיבת ההילוכים מזייפים.

האם נבדק מפלס נוזל משאבת מצמד? תקין?

הוא נמצא מצדו הימני של הבוסטר .

פורסם

לפי מה שהבנתי יש צורך במשאבה כשי להוסיף שמן, מה שאומר שבתנאים ביתיים לא ניתן לעשות את זה אלא אם כן יש משאבה מיוחדת, אני צודק?

SUZUKI Ignis Sport

פורסם
לפי מה שהבנתי יש צורך במשאבה כשי להוסיף שמן, מה שאומר שבתנאים ביתיים לא ניתן לעשות את זה אלא אם כן יש משאבה מיוחדת, אני צודק?

אתה צודק .

כמו כן אם כבר אתה עושה את זה אז כדאי להחליף את השמן הקיים .

פורסם

אני מעדיף לעשות את זה עם משאווה אצל בעל מיקצוע מאשר להיסתכן בזה שלא אצליח להחניס שמן חדש לתיבה ואז כבר אאלץ להזמין גרר למוסך.

תודה רבה לכולם על העזרה.

SUZUKI Ignis Sport

• תוכן חדש...