Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 4 חודשים נכנס בי מאחורה רכב ופרק את כל הפגוש.

הבחור מיד הודה באשמה ולא עשה שום בעיות, החלפנו פרטים ושמתי לב שמדובר ברכב ליסינג.

התקשרתי לסוכן ביטוח שלי לשאול אותו מה לעשות, הוא עשה קצת בירורים ואמר לי - "תשמע מדובר בחברת ליסינג, בד"כ הם עושים בעיות אבל דיברתי איתם ולא נראה לי שהולכות להיות לנו פה בעיות". בקיצור, אמר לי לשים את הרכב במוסך שאני מטפל בו בד"כ, שלח שמאי והרכב תוקן. בדיוק כמו שהוא אמר לי - שילמתי לשמאי ולמוסך בצ'קים דחויים.

מאז עברו חלפו להם 3 חודשים והמוסך (שאני חייב לציין לטובה) - מתקשר להגיד לי שמועד הפרעון של הצ'ק הגיע ואם כבר קיבלתי את הכסף מהביטוח והאם הם יכולים לפרוע אותו. התקשרתי לסוכן שסיפר לי סיפורים על מסמכים שלא הגיעו "אבל הכל בטיפולו ואין מה לדאוג" ואני לא צריך לעשות כלום רק לחכות בסבלנות.

טוב, חולפים להם שבועיים ושוב מתקשרים מהמוסך, ולי כבר לא נעים, אז אני חוזר שוב לסוכן ביטוח שמתחיל לספר לי כמה חברת הליסינג מערימה עליו קשיים ושהם מתחמקים ולא שולחים לו את הטפסים שכל הזמן נאבדים בדואר וכו'.

חשבתי לעצמי, טוב, נראה שזה רק עניין של עוד קצת זמן אז אמרתי למוסך שייפדו את הצ'ק (דרך אגב, השמאי החביב שהסוכן שלח, גבה את הצ'ק בלי לשאול כלום). בקיצור אחרי יומיים מתקשר הסוכן ואומר שאי-אפשר לעבוד איתם ושאני צריך ללכת ולתבוע את חברת הליסינג ושהוא עובד רק מול חברות ביטוח ושזה בכלל לא התפקיד שלו ושהוא עשה לי טובה בכלל.

סתם בשביל הרקע, יש לי רק ביטוח צד ג' ולא ביטוח מקיף - לא שזה היה עוזר לי במקרה הזה, כי התאונה לא הייתה באשמתי ולכן אני לא רואה איך אני צריך לשלם השתתפות עצמית.

בכל אופן העניין הזה נראה לי קצת מוזר, זה לא חלק מהתפקיד של סוכן ביטוח ? לרוץ ולרדוף אחרי תביעות במקומי? אני צריך לבדוק מי נכנס בי ולדאוג שזה לא יהיה רכב ליסינג כדי שלסוכן הנכבד לא תהיה עבודה קשה?

פורסם

לדעתי - זה בהחלט תפקידו של סוכן הביטוח, אם יש לך ביטוח מקיף.

אם אין לך ביטוח מקיף, ככה שבשורה התחתונה אין פה מעורבות של חברת הביטוח שלך, זה לא מתפקידו של הסוכן.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לדעתי - זה בהחלט תפקידו של סוכן הביטוח, אם יש לך ביטוח מקיף.

אם אין לך ביטוח מקיף, ככה שבשורה התחתונה אין פה מעורבות של חברת הביטוח שלך, זה לא מתפקידו של הסוכן.

אין לי ביטוח מקיף, אבל גם אם היה לי אז הייתי בעצם צריך להפעיל את הביטוח שלי ולשלם השתתפות עצמית על תאונה שאני לא אשם בה. בעקבות זה גם היו מעלים לי את מחיר הפוליסה כך שבסופו של דבר הייתי גם מחזיר את כל עלויות התיקון לחברת הביטוח (אם לא יותר מזה).

פורסם

לא..

במידה ואתה לא היית אשם, הביטוח שלך היה דואג לתבוע את הביטוח של הנהג הפוגע או את הנהג הפוגע בעצמו במידה ואין לו ביטוח.

ככה שבסופו של יום זה לא היה נחשב לך כתביעה ואפילו לא היית משלם את ההשתתפות העצמית.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לא..

במידה ואתה לא היית אשם, הביטוח שלך היה דואג לתבוע את הביטוח של הנהג הפוגע או את הנהג הפוגע בעצמו במידה ואין לו ביטוח.

ככה שבסופו של יום זה לא היה נחשב לך כתביעה ואפילו לא היית משלם את ההשתתפות העצמית.

אבל זו בדיוק הנקודה - זו חברת ליסינג, הם לא מבוטחים (הם מבטחים את עצמם במקום לשלם לחברת ביטוח).

פורסם

אם אין לך ביטוח מקיף זוהי באמת לא עבודתו של סוכן הביטוח שלך לדאוג לך לקבל את כספך.

עליך לפנות לסוכן הביטוח של הרכב הפוגע ולתבוע ממנו לשלם את הוצאותיך בצירוף כל הקבלות שברשותך.

פורסם

גש לחברת הביטוח של הרכב הפוגע,וסגור איתו את העניינים,ותעשה לעצמך טובה,בחידוש ביטוח הבא תחליף סוכן,כי סוכן טוב היה עוזר לך.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

1. הסוכן לא חייב לעזור במקרה כגון זה. סוכנים שעוזרים, עושים זאת רק כדי שהלקוח ירגיש מרוצה וימשיך איתם, אבל לא כי הם חייבים. הסטנדרט של סוכנים זה עבודה מול חברות ביטוח.

2. לחברת ליסינג אין ביטוח נקודה. אין לך חב' ביטוח לתבוע - אתה תובע את חברת הליסינג. יש חברות ליסינג שיציעו לך לתקן את הרכב במוסך שלהם והם אפילו יציעו לך רכב חלופי עד לגמר התיקון.

3 סוכן הביטוח שלך תמים אם הוא חשב שחברת הליסינג הולכת לעשות את זה קל וחלק. חברת הליסינג מטרתה להתיש אותך שבסוף תתקפל ותלך. לדעתי היית אמור להגיש תביעה נגד הליסינג בדיוק חודש אחרי שהעברת להם את כל החומר בדואר רשום. מה שקורה במקרה כמו זה, שהסוכן אסף את כל הקבלות שהבאת לו, השאיר אותם על השולחן שלו שבועיים, אח"כ נזכר לשלוח. במקום זה היית יכול לשלוח ישר לחב' הליסינג, ולדעת בדיוק מתי שלחת ובדיוק באיזה יום התקבל אצלם - לספור 30 יום ולהגיש תביעה.

4. אל תחכה לסוכן - תגיש תביעה כבר היום, אחרת גם בעוד 3 חודשים תמצא את עצמך מחכה ומחכה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

פורמאלית, סוכן הביטוח שלך לא חייב לך כלום אך מעשית, על מנת לבדל בין שירות של סוכן לבין ביטוח ישיר נוהגים הסוכנים לטפל בתיק תביעה כלפי צד ג'.

לגופו של עניין, חבל על זמנך, הגשתביעה בבית המשפט לתביעות קטנות כנגד חברת הליסינג והנהג הפוגע.

פורסם

בי נכנסו מאחורה לפני שנתיים וחצי.

היה לי רק ביטוח צד ג'.

וזה היה בביטוח ישיר בלי סוכן.

אז אולי כדי לבדל את עצמם מ:

כל מיני סוכנים שבמקום לשלם ללקוח אומרים לו שיש עיכובים ובעיות ושלא ידאג כי הם נלחמים בשבילו כשבעצם הכסף כבר אצלם, רק שהם רוצים שתחשוב שמזל שיש לך אותם,

הם עזרו לי לתבוע את הבנאדם ושלחו לו מה שצריך: דו"ח שמאי שאני לקחתי ומכתבים מעורך דין ואחרי חודשיים הכסף היה אצלי.

פורסם

לחברות ליסינג בדרך כלל אין ביטוח צד ג' אלא לנזקים גדולים במיוחד, שכן זה לא משתלם להם כלכלית.

לחברות הליסינג יש מחלקות תביעות שיש להם אינטרס להערים קשיים בגלל שיטת ההתדיינות בבית המשפט בתביעות מסוג זה.

אם הנזק נכנס בגדר סמכות של בית משפט לתביעות קטנות (עד 17,000 ש"ח בערך) אתה יכול להגיש תביעה נגד חברת הליסינג + הנהג המעורב בתביעות קטנות.

אם הנזק גדול יותר - אפשר להגיש תביעה בבית משפט שלום והאמת היא שאפשר בתיקים מסוג זה להסתדר גם בלי עורך דין (וזה אני אומר למרות שזה פוגע בפרנסתי כעורך דין) בהנחה שאין מחלוקת של ממש לגבי נסיבות התאונה.

בתביעה תובעים כמובן את כל מה ששולם למוסך, עלות שמאי וכו'.

מבחינת סוכן הביטוח - כל מה שהם עושים זה לשלוח את הטפסים ותמיד שזה מסתבך הם בדרך כלל לא מטפלים ושולחים לעורך דין (גם לנו מגיע להתפרנס).

• תוכן חדש...