Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיברתי איתם עכשיו בטלפון. היא אמרה לי להשיג אישור מהצבא שהם משלמים עלי ביטוח לאומי(יהיה לי את האישור מחר).

והיא אמרה שמשלמים מגיל 18. אם זה מגיל 18 אני אצטרך לשלם 8 חודשים ראשונים שזה עדיין הרבה בסביבות 1000 שקל!

האם הם לא מוותרים על החודשים שהייתי בבית ספר?

ז"א שאם אני בן 18 ועדיין ביב' הם עדיין רוצים שאני אשלם להם ולא אכפת להם שאני בבית ספר?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

ז"א שאם אני בן 18 ועדיין ביב' הם עדיין רוצים שאני אשלם להם ולא אכפת להם שאני בבית ספר?

כן, ומדובר בסכום לא נוראי. כדאי שתבדוק עם ההורים שלך, האם לא ניכו להם דמי ביטוח לאומי עבורך

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
כן, ומדובר בסכום לא נוראי. כדאי שתבדוק עם ההורים שלך, האם לא ניכו להם דמי ביטוח לאומי עבורך

well, guess what

מתוך האתר של ביטוח לאומי:

תלמיד תיכון, אם מלאו לך 18 שנים, ואתה עדיין לומד עדיין במסגרת החינוך העל יסודי (כיתות י"א, י"ב ולא יותר מזה), תהיה פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות בזמן הלימודים, וכן תהיה פטור מתשלום דמי ביטוח לתקופה נוספת של 12 חודשים לכל היותר, רצופים או לא רצופים וזאת בתנאי שתתגייס לצבא לא יאוחר מגיל 21.

פורסם

אני לא מאמין :evil:

יום אחד חיכתה בתיבת הדואר שלי מעטפה מהמנוולים האלה. הנדון: הוראה להסדיר את החוב שלי כלפיהם(?) בסך 2785 ש"ח.

מי שרוצה לקרוא את הסיפור בהרחבה יכול לראות אותו כאן, אבל השורה התחתונה היא שיצאתי מכל הסיפור הזה בנזק של בערך 200 ש"ח. לפי מה שאתה עכשיו אומר, מסתבר שגם את זה לא הייתי אמור לשלם, בהתחשב בעובדה שאת התיכון סיימתי קצת לפני גיל 18 וחצי והתגייסתי לצבא בגיל 19 וחודש.

תוכל בבקשה לצרף קישור לחוק הנ"ל? אם זה באמת נכון, אני מתכוון לתבוע מהם את השבת הסכום ששילמתי להם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בדיוק לקישור הזה הזדקקתי. תודה רבה, עכשיו חיזקת אצלי את ההכרה שהתשלום שלי היה לחינם (מיום סיום הלימודים ועד יום הגיוס שלי עברו בערך תשעה חודשים).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

דיברתי שלשום עם פקידה של בט"ל והסברתי לה את המצב. היא אמרה לי שהסכום ששילמתי הוא דמי הביטוח עבור החודש שעבר מיום הולדתי ה-19 ועד גיוסי לצה"ל. כל הנסיונות להסביר לה שלפי הכתוב באתר שלהם אני פטור מתשלום דמי הביטוח עלו בתוהו. החלטתי להמשיך עם זה הלאה ולכתוב פקס למחלקת גביה מלא שכירים.

עדכונים בהמשך.

פורסם

אתמול קיבלתי מהצבא את ה"אישור" שלצערי לא מספק את מה שחשבתי. חשבתי שהנספח יוכיח לביטוח לאומי שאני לא צריך לשלם, ומה שקיבלתי זה נספח שאומר שלם את החוב שאתה חייב לביטוח לאומי בזמן בלימודים והצבא יחזיר לך את הכסף.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום הגיעה בדואר תשובה בזו הלשון (ציטוט מדויק) :

במענה למכתבך הריני להבהיר, שלא ניתן להענות לבקשתך ולפטור אותך מתשלום דמי הביטוח לחודש 2/01. מאחר ותחולת החוק לגבי פטור מתשלום למבוטח המגיע לגיל 18 הינו מיום 1/8/02 בלבד. לפני תאריך היה פטור ל12 חודשים בלבד ללא קשר מתי מסיימים ללמוד בתיכון.

לסיכום חיוב בדמי הביטוח היה נכון

עכשיו אני רק צריך לברר האם יש אמת במה שנכתב לי, כי לפי איך שאני מתרשם מהכתוב, המסמך נראה כאילו נכתב כלאחר יד.

פורסם

אני הלכתי לביטוח לאומי. הצגתי להם תאריך גיוס שאני מתגייס לפני שאני אהיה בין 21, והיא שאלה אותי מתי עבדתי בלי לבדוק תלושים. ונתתי לה אישור שוחרות. היא אמרה שיעשו חישוב מחדש, אבל כנראה שאני לא אהיה חייב כלום.

• תוכן חדש...