Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצחיק שלפעמים במחשבים יש אותה בעיה כמו במכוניות...

קניתי מחשב חדש לפני חודש. מעבד אינטל 6320, שני ג'יגה זיכרון 800 וכרטיס מסך NVIDIA 8500 SILENT - כלומר ללא מאוורר.

טמפ' העבודה של המעבד במצב רגיל (עבודה בוינדוס) היא 35 מעלות. טמפ' העבודה של כרטיס המסך במצב רגיל היא כ-70 מעלות. אין לי מושג אם זה תקין או לא, אבל אני יודע שבהפעלת משהו שדורש יכולות גרפיות גבוהות - נניח משחק - הטמפ' עולה עד מעל ל-80 מעלות ואף מעל ל-90. עד לפני כמה ימים, חמש דקות אחרי הפעלת משחק כזה, המערכת הייתה מבצעת אחד מהשניים: או נופלת (REBOOT) או מתריעה עם קולות אזהרה שהיא הולכת ליפול (ומאפשרת לי 10 שניות לסגור את המשחק כדי שהיא לא תיפול).

לפני יומיים לקחתי אותה למעבדה וביקשתי שיבדקו. הם בדקו עם תוכנה שאמורה לאמץ את כרטיס המסך ולא גילו דבר. היום לקחתי את המחשב, אבל לפני זה ניסיתי להראות להם שהוא נופל. הפעלתי משחק וחיכינו, אבל הוא לא נפל, אלא הגיע ל-84-86 מעלות ונשאר שם.

עוד עניין, אולי קשור: נראה לי שהכרטיס לא עובד טוב. במחשב של אחי, שהוא חלש יותר ועם כרטיס מסך 7600 או 7800 (לא זוכר בדיוק), אותו משחק עובד מהר יותר על אותם מאפיינים. האם זה יכול לנבוע מהחום הגבוה? האם החום הזה בכלל נורמלי? מה לדעתכם כדאי לעשות?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניקוי אבק

התקנת מאוורר

או התקנת קרור יעודי מכרטיס מסך

אבל בנוסף שווה לבדוק אם הכרטיס היה באוברקלוק, בצורת הפעלה רגילה אין סיבה שכרטיס מסך יפול

אלא אם הכרטיס עובד מהר ממה שהוא צריך

לא מעט אנשים עושים אובר קלוק לציוד שלהם ומחזירים לחנות שמשהו מתפקשש, והחנות? מוכרת

הכרטיס חדש?

פורסם

האם זה יכול לנבוע מהחום הגבוה? האם החום הזה בכלל נורמלי? מה לדעתכם כדאי לעשות?

תודה

רוני

אכן.

רוני, מדוע הלכת על כרטיס ללא קירור "סטנדרטי"? אני ממש לא מאמין בקירור ה"שקט".

אני הייתי עובר לכרטיס עם קירור "סטנדרטי" איכותי (והאמת, לא חסר כאלה).

בהצלחה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כרטיס מסך יכול לעבוד בדר"כ בטווח עד 120 מעלות צלזיוס, כאשר טווח של 90-95 מעלות ומעלה הוא כבר נחשב ממש לא תקין.

אחת הטעויות הגדולות זה לקנות כרטיס מסך חזק (יחסית) עם צלעות קירור פשוטות בלי מאוורר (וזול) שזה אני מניח נמצא אצלך במחשב.

הכי פשוט כמו שטענו פה כבר לקנות מאורר 80 או פחות (תלוי בגודל הצלעות) ולהרכיב אותו על צלעות הקירור. אצלי במחשב עדיין :-( קיים ה-9800Pro הישן והטוב, היה מורכב מאוורר קטן, עשיתי שדרוג כזה וההבדל בהחלט מורגש.

אגב, אתה בטוח שההתראה שאתה מקבל היא מטמפ' של כרטיס מסך ולא של רכיב אחר?

לדעתי תבדוק דברים נוספים שיכולים להשפיע כגון: טמפ' מעבד, טמפ' ציפסט ו-TIMING אגרסיבי שנקבע על הזיכרון.

פורסם

אני הייתי קונה מאוורר פשוט שמתחבר למתח של כונן עם מחבר מפצל ומתקין בקרבת הכרטיס כך שהאוויר יצא עליו.

יש לך מאוורר שמוציא אוויר מהמארז?

בדוק אם המאוורר של הספק מכניס או מוציא, בעקרון אמור להיות אחד שמוציא ואחד שמכניס אוויר(אחד מהם של הספק).

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
אצלי במחשב עדיין :-( קיים ה-9800Pro הישן והטוב

אל תהיה עצוב, אני עובד על פנטיום 3 450 עם 256 מ"ב זיכרון וכרטיס מסך Voodoo 3 3000 עם זיכרון לכרטיס 16 מ"ב.

את המחשב קניתי לפני לפני 7 שנים ו- 9 חודשים, מזל שאני מצליח להריץ עליו מצויין וינדוס XP.

לשואל המקורי: אני מכיר כרטיסים גם כן של נווידיה שנשרפו ב- 80 מעלות, לכן קנה מאוורר מתאים דחוף ועד אז השתדל להימנע מלהעמיס על המחשב.

אצלי הטמפ' של הכרטיס מסך לא עולה מ- 26 מעלות.

פורסם

אם מטפלים נכון ושומרים על הדברים הם יעשו את העבודה מצויין.

יש לי גם בבית עוד מחשב מסוג פנטיום 1 233 עם 128 מ"ב זיכרון ומערכת הפעלה וינדוס 98, עובד גם מצויין, נקנה לפני 10 שנים בערך.

למשל הפלאפון שלי הוא סמסונג 514, מסך שחור לבן, צלילים רגילים, ושלא נדבר על מצלמה בכלל ושאר שטויות של דור שלישי, עובד גם מצויין... להמשיך? :-)

פורסם

חשוב יותר מכל אוורור הוא שם יצרן הכרטיס.

אם זה MSI - זה לא אמור לקרות (למרות שאת הג'אנקיאדה של איבורי אני מכיר ומאד יכול להיות שמה שקיבלת זה סטוק תקול שנמכר בגרושים מהיצרן.)

בדוק שיש לך קירור נורמאלי - לפחות מאוורר שמוציא אויר באיזור הכרטיס (וגם אם יש - בדוק שהוא מותקן נכון ומוציא אויר לא מכניס)

אם זה זבל סיני עלום שם אחר או באמת כרטיס תקול, גם מזגן טורנדו לא יעזור לך.

פורסם

אבל בנוסף שווה לבדוק אם הכרטיס היה באוברקלוק, בצורת הפעלה רגילה אין סיבה שכרטיס מסך יפול

אלא אם הכרטיס עובד מהר ממה שהוא צריך

לא מעט אנשים עושים אובר קלוק לציוד שלהם ומחזירים לחנות שמשהו מתפקשש, והחנות? מוכרת

הכרטיס חדש?

איך יודעים שהכרטיס הזה באוברקלוק?

אני אדרוש להחליף את הכרטיס באחד עם איוורור. אם לא יסכימו - ארים קול צעקה, ואעדכן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הטמפרטורה של הכרטיס מסך עם הקירור הפאסיבי לא צריכה להגיע לכזה תחום אם יש מאורר תקין שמכניס אויר למארז ואחד שמוציא מלבד זה שיש על הספק.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אני הייתי קונה מאוורר פשוט שמתחבר למתח של כונן עם מחבר מפצל ומתקין בקרבת הכרטיס כך שהאוויר יצא עליו.

יש לך מאוורר שמוציא אוויר מהמארז?

בדוק אם המאוורר של הספק מכניס או מוציא, בעקרון אמור להיות אחד שמוציא ואחד שמכניס אוויר(אחד מהם של הספק).

המאווררים לא אמורים להוציא אוויר שניהם?!

ולרוני, יפה שאתה מצליח לשלב בין לימודי הנדסה למשחקי מחשב... ;-):-P

אביעד

פורסם

יש לך מארז ג'נרי או מארז טוב?

אם אתה לא דורש מהחנות מחשבים מארז ספציפי וטוב הם בד"כ ידחפו מארז גרוע עם סירקולציה עלובה- מה שאומר שאין זרימת אוויר טובה והחלקים יתחממו. אולי זה העניין.

ד"א, גם אני לא סובל מחשב רועש, זה נוראי.

יש לוחות אם עם מאוורר לצ'יפסט שמגיע ל-8500 סל"ד מעצבנים, גם כרטיסי מסך יודעים להרעיש.

פורסם

בנוגע לאיך תדע אם זה אובר קלוק

יש תוכנות שמגלות מה המהירות ליבה של הכרטיס

אם היא לא מתתאימה למה שרשום על הכרטיס אז ישנה בעיה

יכול להיות שהחזירו את הכרטיס למכפלה המקורית אחרי ששרפו את הכרטיס

אם הוא אכן נשרף

• תוכן חדש...