Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

עקבתי אחרי הפורום בעקבות נזקים שקרו לי, אודה אם תוכלו " לתרום" מהידע שלכם:

ברשותי סיטרואן ג'מפי , דיזל, שנת 2000 .

(לפני 3 שנים- הוכנס טורבו חדש, לפני שנה- הוחלף מנוע עקב התחממות- חוסר מים.במנוע הנוכחי נסעתי כ- 25,000 ק"מ ).

תיאור המקרה:

לאחר טיול של 4 ימים במהלכם הרכב נסע מצויין, בדרך חזרה אשר ארכה מספר שעות, החל הרכב " לקרטע" לאחר שמיהרתי לעבור ברמזור כתום.

הרכב כבה, ולאחר מספר נסיונות- הצלחתי להתניעו. שעון החום הראה טמפרטורה של כ-90 מעלות (באזור החצי ומטה) , והמשכתי ליסוע תוך שיש רעש מאזור המנוע, עשן מהאגזוז וריח שרוף...

לאחר נסיעה של כ- 30 דקות, במהלכן נראה היה (לי לפחות..) כי הרכב " מתאושש", נשמע לפתע קול רעש/ פיצוץ,( חשבנו שנפל חלק מהאגזוז ) ועצרתי - כאשר ברכב יש ריח חריף של שריפה.כאמור מד הטמפרטורה לא הראה חום בעייתי, ולא דלקה נורת שמן.

התברר כי - נשבר טלטל, נקרעה רצועת טיימינג ונוצר חור בבלוק ( כנראה שזה היה הרעש ?).

בעת החלפת המנוע התברר כי יש להחליף גם את הטורבו- עקב " חופש" שנוצר. לדברי בעל מכון הדיזל, אליו פניתי גם עצמאית, זה יכול היה להגרם אם המנוע לא היה תקין- והטורבו לא קיבל בחזרה שמן..

ביצעתי החלפת מנוע+ טורבו + חלקים נוספים, התברר כי בולם רצועת המנוע היה שבור..

כעת- מד הסל"דים לא עובד.

יומיים אחרי ההחלפה- נדלקה נורת מצבר, לדברי המוסך יש להחליף אלטרנטור, ולדבריהם זה לא קשור למנוע..

שאלותי:

1. ראיתי בשרשורים קודמים, שסל"ד יתר עלול לגרום לשריפת מנוע. כן נאמרו דברים דומים לגבי שחרור קלאץ' בפתאומיות אחרי נסיעה מהירה. הנושא לא ברור לי- האם יכול להיות קשר לאופן הנהיגה, או שמדובר כנראה בבעית שמן- למרות שלא דלקה שום נורה?

2. האם יתכן קשר ישיר בין מד הסל"דים והאלטרנטור, להחלפת המנוע?

3. אשמח לקבל המלצה על מוסך אמין ולא יקר לרכב מסוג זה...

מתנצל על אורך ההודעה - מדוברבהוצאה כספית אדירה ואני רוצה ללמוד איך להמנע ממקרה דומה בעתיד..

פורסם

לדעתי הצנועה

להלן תרגום הסיפור

חזרת מאילת(מנוע חם, שמן דליל) ,הרכב לאחר נסיעה ממושכת ,לחצת על דוושת התאוצה כדי לעבור את הרמזור ,ותוך כדי זאת נגרם מצב של חוסר שימון במנוע עקב:

פריצת השמן מציר הטורבו ,אשר גרם לנפילת הלחץ

כתוצאה מכל זאת נתפס המנוע כלומר הבוכנות התפשטו ונמרחו על דפנות הצילינדרים עד כדי תפיסה .

לאחר המתנה, המנוע התקרר הבוכנות התכווצו,ושוב המנוע הניע רק שעכשיו בעיית השימון עדיין קיימת ,המשכת בנסיעה בעדינות כאשר השימון לקוי(עשן מהאגזוז) מצב אשר גרם להתחממות הבוכנות ותפיסתן ושבירת הטלטלים

מכאן הכל היסטוריה

לדעתי ראשית עליך לבדוק את מערכת חווי השעונים ,שעון חום לא תקין כנל נורית גובה השמן ולחץ,ונורית הטעינה ,ישנם בעיות חשמליות ברכב אשר השפיעו על תפקוד מערכת הקירור

יתכן כי מאווררי המצנן לא פעלו כראוי עקב טעינה לקויה והרכב התחמם ,עליך לטפל ברכב ביתר אדיקות כלומר להקפיד על תקינות לוח השעונים גובה שמן ומים פיזית במנוע ,איתור מוקדם היה מונע ממך את כל עגמת הנפש הנל

יגאל

• ספונסר פורום
פורסם

ישנם אי אילו סיבות אפשריות לשבירת טלטל,לרוב נגרם מסל"ד יתר או "הרעבת שמן" למייסבי המנוע או התחממות יתר.

אבל הכל בגדר ניחושים,יש לפרק את המנוע ולאבחן את סיבת הנזק,אם מהתחממות,חוסר שימון,אוט אולי בכלל כל הנזק נגרם בגלל שנשבר הבולם מותח,רצועת האביזרים נפלה אל תוך הטיימינג ....

בעל מקצוע מנוסה יוכל להחליט בוודאות ממה נגרם הנזק.

אם תעלה תמונות של המנוע מפורק נוכל אני וחברי הפורום לנסות לאבחן את התקלה.

אורן

פורסם

ערב רב

בסיטרואן גמפי יש מנוע HDI

חזק מאוד סל"ד יתר יכול לגרום לפריצת חור בבלוק

כתוצאה מהאצה בלתי מבוקרת או הורדת הילוך לא מתאים

חמישי לשלישי במהירות גבוהה מאד

יתכן גם שהמנוע המשומש לא היה 100%

סע בזהירות ושמור על המנוע

אל תשכח שזה לא מנוע בנזין ושגם לבנזין יש מגבלות

היום שוחחתי עם מישהו שנסע על גמפי 500K ללא שום בעיה חריגה

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם
בשנת 2000 זה היה עדיין 1.9TD

צודק אותו מנוע כמו בקסנטיה TD אם אינני טועה

אבל כל היתר נכון גם למנוע הזה

סלד יתר לא מומלץ למנועי דיזל וזה בלשון המעטה

שבת נעימה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

לי זה נשמע אחרת.

רצועת טיימינג שקפצה שן (בדרך לקריעה) גרמה למנוע לזייף קשות, ואז לאחר שהבחור התעקש להמשיך

היא נקרעה סופית מה שגרם לבוכנה לפגוש כמה שסתומים ולשבירת הטלטל....

למרות שהכל אפשרי.

STI 2004

• תוכן חדש...