Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מכיוון שאני רק מרחיבה את השכלתי כאן מדי פעם ובאמת שאין לי מה לתרום לדיון, לא הצגתי את עצמי בשרשור ההיכרות ועמכם הסליחה. בכל זאת אני מקווה שתוכלו לעזור לי עם משהו-

והרי החדשות ועיקרן תחילה:

לפני כמה ימים עשיתי תאונה קטנה ונשבר לי הטמבון הקדמי במאזדה לאנטיס 99' שלי. הפנס קצת התעקם (ממש טיפה. אם השחלות שלי לא היו עוצרות אותי, הייתי מתקנת בעצמי ::oops:) וצריך לכוון אותו. כל מוסכניק שאני מנסה להתייעץ איתו לגבי העלויות מורח אותי בסיפורים או לחילופין מגיב בגסות דוחה וטיפוסית. אז חשבתי שאולי תוכלו לענות לי על שתי שאלות:

1. כמה עולה הטמבון?

2. כמה עולה העבודה?

ויש לי עוד שאלה שלא קשורה:

קראתי בפורום על ניקוי פילטר הדלק של המאזדה, והעבודה נראית לי גדולה עליי בחמשת'לפים מידות. אף מוסכניק בסביבה לא מוכן לעשות את זה, ואני בטוחה שזו הסיבה שהאוטו לא סוחב בעליות (אני עובדת בירושלים והאוטו נוסע אחורה בעליות :-)). ניסיתי K-44 - שלושה מיכלים ברצף (בתידלוקים עוקבים) ולא הרגשתי שינוי משמעותי. מה עוד אפשר לעשות?

פורסם

שיפוץ טמבון כולל צביעה כולל הכל עולה במקסימום 700 - 800 ש"ח ואפשר אף למצוא ביותר זול.

אין צורף להחליף, אלא אם הוא נשבר לגמרי לשני חלקים שונים.

פילטר דלק לא מנקים, אלא מחליפים.

בקשר לצביעה - ממליץ על מוסך "אבי בר" בראשל"צ, בקשר לחוסר הסחיבה ממליץ על "רכב דוד" - מוסך מורשה של מאזדה.

אצל שניהם אני מטפל והם בעלי מקצוע מעולים, ואני מן הפדנטים ביותר בכל הקשור לרכב שלי.

בברכה, מר נעלול.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
בקשר לחוסר הסחיבה ממליץ על "רכב דוד" - מוסך מורשה של מאזדה.

פעם ראשונה שאני שומע שזה מוסך מורשה, הנה רשימה של מוסכים מורשים: http://www.mazda.co.il/innerPages/garages%20list/garages_center.html

ולגברת עם הטמבון, אם את צריכה מוסך פחחות אמין בירושלים את יכולה לפנות בפרטי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אם תסתכל טוב טוב ברשימה שאתה צירפת, בסעיף של "תל אביב" תראה בשורה אחת לפני הסוף את... רכב דוד.

ו-ב-מ-ק-ר-ה, זה המוסך המרכזי למיאטות בישראל, וגם באותו מ-ק-ר-ה, טיפלתי שם ברכב שלי במשך כל תקופת האחריות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ואוו. תודה על הפירוט והתגובה המהירה. בטמבון יש כמה סדקים שהתפצלו לכמה כיוונים שונים - סתם מעיכה יפה ולא יותר. הביטוח יכסה לי מה שמעל 1000 ש"ח (ביחד - הנזק לי ולרכב של הדביל שמצא לנכון לעצור ולעמוד באמצע הצומת להנאתו, בדיוק כשהסתכלתי ימינה), כך שנראה לי שעדיף כבר להחליף. פשוט ביקשה ממני סוכנת הביטוח לקבל הערכה של הנזק כדי לדעת אם משתלם לי להגיש תביעה (עד עכשיו נהנתי מהנחה של אי-תביעות. זו התאונה הראשונה שלי :oops:).

לגבי הפילטר - בפורום מצאתי מדריך מפורט לניקויו. הבנתי שאי אפשר להחליפו אלא צריך להחליף את המשאבה כולה וזה יקר לי... אשמח לדעה מלומדת לגבי היתרונות והחסרונות של שתי האפשרויות (החלפה VS ניקוי).

חוסר הסחיבה נובע במידה רבה של ודאות מהדלק - את הרכב קנינו מחברה ומאז החלפנו מנוע ועדיין הרכב לא סוחב. המחשב מסונכרן וקשה לי לחשוב על סיבה אחרת לחוסר הסחיבה. הבנתי שהלאנטיס דווקא אמורה לסחוב יפה וזה רחוק מלהיות המצב. הפיאט אונו 92' (ת.נ.צ.ב.ה) שלי, סחבה כמו גדולה את כל העליות וזאת, שאמורה להיות סוס עבודה, מאיטה ל-60 מ-110 עד סוף העליה של בית חורון.

פורסם
אם תסתכל טוב טוב ברשימה שאתה צירפת, בסעיף של "תל אביב" תראה בשורה אחת לפני הסוף את... רכב דוד.

ו-ב-מ-ק-ר-ה, זה המוסך המרכזי למיאטות בישראל, וגם באותו מ-ק-ר-ה, טיפלתי שם ברכב שלי במשך כל תקופת האחריות.

אני פשוט חשבתי שאנחנו מדברים על ירושלים :idea:. לא הסתכלתי ואין לי מושג על מוסכים בת''א

אביבית, אם גרמת נזק לעוד רכב אז אין מנוס מלתקן את הרכב שלך דרך הביטוח כי צד ג' ש"הרסת" לו את הרכב יתבע את הביטוח שלך, ואת אשמה בתאונה. כך שתקבלי פרטים על מוסכי הסדר בירושלים מהסוכן שלך ותתקני את הרכב על פי הדרכתו.

אם את רוצה שבעל מקצוע יעשה סיבוב על הרכב שלך אני מציע שתגשי ל"מוסך הבירה" מורשה מאזדה ברח' צרת בתלפיות ותבקשי מאיש דיאגנוסטיקה בשם אלקס לבדוק את הרכב שלך.

בהצלחה ודרך בטוחה!

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תודה!

לגבי הביטוח - סיפור קטן למען שחרור קיטור:

הרכב שבו פגעתי היה רכב של מורה נהיגה בזמן שיעור (ומכאן העצירה באמצע הצומת). הבחור עוד אמר לי שהוא ראה אותי מתקרבת ומביטה ימינה והודיע לתלמיד שלו שאני עומדת להכנס בהם (אז לא יכולת להגיד - תלחץ על הגז?). הוא גם אמר ש"נסתדר" וש"בטח לא יהיה לי כדאי להגיש תביעה". בנתיים, קיבלתי טלפון מסוכנת הביטוח שלי שאמרה שהסוכנת שלו הודיעה שהנזק יהיה מעל 2000 ש"ח בודאות. הנזק שנגרם לו היה אפסי, הרבה פחות ממה שקרה לטמבון שלי. לא שמתי לב לסוג הרכב שלו כי נלחצתי נורא (הילד היה איתי באוטו וממש נבהלתי ממה שיכול היה לקרות), אבל זה רכב קטן וישן (אני מנחשת שזו היתה סוזוקי או פג'ו 205 - רכב שאף פעם לא ראיתי עליו את האות ל' לפני כן...) והפגוש האחורי שלו נסדק לרוחב - סדק דקיק ובלתי נראה. בדיעבד, נראה לי שהוא פשוט ניצל את ההזדמנות להלביש עליי את התיקון הזה, כי לא נראה לי הגיוני שהטמבון שלי נמעך כמו שנמעך ובכל זאת נסדק לו - הרי המהירות היתה אפסית (פחות מעשרה קמ"ש) והפגוש שלו עשוי פח ולא פלסטיק שברירי כמו במאזדה. לא נראה לי סביר העניין הזה - אבל עכשיו כבר אין לי מה לעשות :-(

שוין, הלכו אלף שקל והפרמיה המוזלת. ככה זה בחיים...

פורסם

תרשי לי לשאול כמהשאלות שקשורות לאופן הנהיגה שלך בעליה לירושליים.

1. האם ניסית לפני העליה להעביר את ידית ההילוכים למצב 3 או ללחוץ על לחצן O/D OFF.

2. לקראת סוף העלייה, כשהרכב מאיט ל 60 קמ"ש, על איזה סיפרה מצביע המחוג בשעון טורים ?

3. מה קורה, אם במהלך העלייה את עוזבת את דוושת הגז ולוחצת שוב עד הסוף?

פורסם

אז ככה:

1. ניסיתי להשתמש במצב low וזה שיגע את המחשב אז הפסקתי. אאל"ט, מצב 3 מיועד למהירויות נמוכות בהרבה לא? בכל אופן, לא ניסיתי.

2. כדי להאיץ בעליה, יש צורך להעלות את הטורים ל4500-5000 סל"ד, אבל גם אם אני עושה את זה, אחרי כמה זמן (משהו כמו דקה) המחשב מוריד את הסל"ד והרכב חוזר לסורו. אם אני מוצאת את הנקודה המדוייקת ששומרת על הסל"ד הגבוה, הרכב מאיץ, אבל מאוד מאוד לאט ובסוף העליה מגיע ל-100. אם אני עושה את זה מלכתחילה, אז מהירות הרכב נשמרת - אבל זה זולל המון דלק, אז אני לא עושה את זה...

3. לא ניסיתי ממש לעזוב את הדוושה, אבל לחיצה עד הסוף לא ממש משנה את ההתנהגות. בטח שאין קיק כמו במישור. אגב, במישור האוטו נוסע סבבה ומאיץ בלי בעיות (שזה עוד גורם שמחשיד בעיניי את קומפלקס שאיבת הדלק).

פורסם

בקשר לסל"ד בעליה - חשבתי על זה, והמנוע מגיע חופשי גם ל5500 סל"ד כדי להאיץ.

אני כותבת גם כאן שהחלפנו מנוע באוטו - מנוע עם אחריות וקבלות (לא קומבינה) משנת 2004 אם זיכרוני אינו מטעני... המחשב מסונכרן עם המנוע ולכן לא זה הגורם (מה גם שהבעיה היתה לפני וגם אחרי החלפת המנוע).

פורסם

על סמך מה שקראתי בשתי התגובות האחרונות שלך, אין לדעתי שום בעייה ברכב.

כשנסעת בפיאט אונו שלך באותה עלייה, נכון שלא היית כל הזמן בהילוך 5, אלא הורדת לרבעי ולשלישי כשהיה צריך ?

ההמחשב לא מוריד את הסל"ד, פשוט הגיר משלב להילוך גבוה יותר ובהילוך זה אין למנוע כוח להאיץ.

אין מה לעשות, בעלייה המנוע צריך להסתובב ב 4000 סל"ד ומעלה ולא ב 2500.

אני לא יודע איך בדיוק מגבילים את הגיר להילוך 3 בלנטיס, ובעלי מכוניות דומות אולי יסבירו לך.

אם הרכב מצליח בהילוך נמוך (כלומר 3) לשמור על מהירות 100 במשך כל העליה, ז"א שהספק מנוע תקין.

זו כמובן דעתי הלא מקצועית, אני פשוט נגד לחפש בעיות היכן שאין.

תנסי פעם אחת לעלות כשהידית במצב 3 ולשמור את הסל"ד באיזור 4000.

זו הדרך הנכונה והיותר חסכונית.

פורסם

לאביבית שלום. מאחר שמדברייך אני מבין שמורה הנהיגה כבר תובע כ 2000 ש'ח , כלומר את משלמת השטתפות עצמית בכול מקרא , אני יכול להמליץ לך להיכנס לפחח טוב בלבד מבלי לחסוך לחברת הביטוח ולהזמין שמאי עצמאי ,להחליף כל מה השמאי מאשר, כיון שזה עולה לך בכול מקרא רק השטתפות עצמית. ולגבי סחיבת הרכב ניקוי מד כמות אויר יכול לשפר בהרבה וללא הוצאה גדולה.

שבת שלום יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

תילחצי על כפתור HOLD פעם אחת מתי שאת הכנסת לעלייה ואחרי שתסיימי תילחצי שוב..

הכפתור נימצא מיתחת ללחצן של הידית הילוכים..

או שתעבירי הילוך ידני מD ל2 זה נימצא בדיוק אחרי D ואחרי העליינ תחזירי חזרה לD

גם אצלי במאזדה יש את הבעיה הזאת ושמתי לב שזה קשור לתחנת דלק...

כל הזמן אחרי שאני מתדלק זה קורה לי,כניראה אני מתדלק בתחנה שמוהלים את הדלק...

את מתדלקת במקום קבוע?

תפסיקי לדחוף תוספים זה לא טוב!.. לא צריך להוסיף עוד שום תוסף..

תנסי לתדלק במקום אחר.. אם הבעיה עדיין ממשיכה צריך לבדוק את תקינותו של ממיר קטליטי במוסך כניראה הוא סתום

ד"א לי יש מאזדה לאנטיס 97

פורסם
(ביחד - הנזק לי ולרכב של הדביל שמצא לנכון לעצור ולעמוד באמצע הצומת להנאתו, בדיוק כשהסתכלתי ימינה)

הבחור עצר להנאתו - את בטוחה בזה ?

הרכב שבו פגעתי היה רכב של מורה נהיגה בזמן שיעור (ומכאן העצירה באמצע הצומת)

ולדעתך , כל התלמידים שלומדים נהיגה ( כולל המורים שיושבים לצידם ) בדרכים הם דבילים , כי הם נאלצים לבלום לפתע או לסטות מנתיב - כי מה לעשות הם לא ממש שולטים ברכב ואז ישנה התערבות מיידית של מורה הנהיגה , למשל בבלימה פתאומית על מנת למנוע פגיעה במישהו או משהו .

אבל את כנראה שכחת שהיית במקום הזה ( לימוד נהיגה ) וממרומי רשיון הנהיגה שלך את מעיזה להאשים אותו אע"פ שאת אשמה באופן ברור מעצם כך שלא שמרת מרחק ופגעת בו מאחור .

להבא אני מציע לא לכנות בשמות גנאי נהג אחר אשר נפל קורבן לחוסר הזהירות שלך !

• תוכן חדש...